Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: In de achtbaan met Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 15 apr Just Eat Takeaway nog tussen servet en tafellaken 74
  2. 12 apr Nederlandse beurs is alive and kicking 111
  3. 11 apr Prima technische plaatjes Amerikaanse banken 74

Reacties

168 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Onderbroekje 8 februari 2021 18:45
    quote:

    hoos schreef op 8 februari 2021 18:38:

    Iedere kleinste dip wordt terug gekocht. Het gaat nooit meer naar beneden nooit meer. K/w nasdaq 70 ? Bijna humor. Ultieme Greed fase is aangebroken. Tesla met 2 bitcoins betalen en u mag de show room uitrijden. Het kan gewoon niet op. Hoog, hoger , hoogst en nog hoger. Toe dan kopen kopen.
    tis wat het is, en niks anders.

    De werkelijkheid past kennelijk niet in jouw (wereldvreemde) wereldbeeld
    m.a.w. je houd gewoon te veel vast aan verkeerde, niet-functionele overtuigingen

  2. forum rang 4 Stock123 8 februari 2021 18:46
    Klopt en het mooie is dat je daar van moet profiteren!
    Iedere dip gewoon lekker opkopen, alles gaat duurder worden.

    En of het nu een bedrijf is dat al maanden gesloten is (basic fit), of dat het bedrijven zijn met KW verhoudingen van 300 zoals adyen, het gaat gewoon omhoog. En hard ook. Deze aandelen heb ik beide in de porto, en niet eens voor hele lage instap niveau's.

    Mooiste vind ik nog dat een bedrijf als Basicfit dat in maart ruim 3 maanden gesloten is bij de slechte jaarcijfers ooit een all time high aan tikt :)
  3. forum rang 4 Stock123 8 februari 2021 18:49
    Dus jongens, ik roep het hier al maanden, in deze keiharde onoverwinnelijke bullmarkt NIET shorten! Heb afgelopen half jaar 1 x WTI geshort, 1x ABN AMRO, 1x de AEX en laten daar nu net mijn enige verliezen vandaan komen.

    Short alleen gewoon bij hele extreme oversold situaties. Die zijn er nu niet.
  4. forum rang 7 PietKeizer 8 februari 2021 18:57
    quote:

    Stock123 schreef op 8 februari 2021 18:49:

    Dus jongens, ik roep het hier al maanden, in deze keiharde onoverwinnelijke bullmarkt NIET shorten! Heb afgelopen half jaar 1 x WTI geshort, 1x ABN AMRO, 1x de AEX en laten daar nu net mijn enige verliezen vandaan komen.

    Short alleen gewoon bij hele extreme oversold situaties. Die zijn er nu niet.
    dan zou ik nog ns goed opletten. Arcelor op 21 bijv. De wokkels. DSM dat stond en staat te toppen.
  5. forum rang 6 Doptieman 8 februari 2021 20:17
    quote:

    koekwous schreef op 8 februari 2021 16:25:

    [...]

    De schavuiten
    Schavuiten is wel heel netjes en voorzichtig uitgedrukt. 1:5 !!
    Volgens mij komt Hebzuchtige Oplichters die de boel belazeren beter in de buurt!!!

    Men spuwt natuurlijk niet in de beek van waaruit men drinkt!!! Ciaohh.
  6. forum rang 5 De verhapstukkende bekokstover 8 februari 2021 22:06
    quote:

    Ni! schreef op 8 februari 2021 20:55:

    [...]

    ..nog nagerekend..?

    output van modelletje..?

    ;)
    Nee, begrijp natuurlijk niet hoe je daaraan komt als ik de ingrediënten niet ken, maar laat het maar het geheim van de smid blijven. Met korter interval vanaf bodem 2020 kom ik tot 770 (11 x 70).
  7. forum rang 6 ttroo 8 februari 2021 23:47
    Apple begint zijn eigen gewicht te voelen. Ze moeten heel veel energie stoppen in het hoog houden van hun eigen beurswaarde. En dat geeft een donkere glans aan de Q1 2021 kwartaal cijfers. Het effect van het inkopen van eigen aandelen was het laagste van de afgelopen vele kwartalen. Uiteraard is er een bijdrage, maar de adding value van die bijdrage wordt steeds lager en lager en het laatste kwartaal is dat heel duidelijk te zien. Twee andere ratio's gingen gewoon door met verslechtering. Ze hebben daar een probleem. Zeker als ze een matige Q2 2021 laten zien. Q2 is standaard lager dan de Q1 voor Apple, maar ze moeten Q2 net zo outperformen als met Q1 en daarmee bedoel ik 2021 vs 2020. De wereld heeft steeds meer virus problemen, maar Apple niet. En dat is knap van Apple, want ze vragen niet de laagste prijzen voor hun producten. De Apple auto is geen goede zet. Tuurlijk zal het wat opleveren, alhoewel een produktie van 100.000 auto's in 2022 mogelijk uit te breiden naar 400.000 auto's. Nee, dat gaat het niet worden. Daar moeten ze zo snel mogelijk mee stoppen. Ze zijn dan een mini speler onder de auto's. Dat kost meestal geld in plaats van dat het geld oplevert. Ze moeten een stap maken. Een grote, nieuwe of oude markt aanboren en dat is lastig. Maar nog lastiger wordt het hooghouden van hun beurswaarde. Ze zijn zich zelf aan het uit putten. Hoeveel dividend betalen ze: $0.205 per kwartaal. Oftewel $0.82 per jaar. Dat is een zeer slecht dividend rendement. Ze zouden eigenlijk het inkopen van aandelen moeten verminderen en het dividend verhogen, maar dat is geen goed idee voor hun beurswaarde. Het is wachten op Q2 2021, want de mogelijkheden om hun beurswaarde hoog te houden, wordt met het kwartaal lastiger. Recentelijk $14 miljard lening erbij. Cash wordt steeds meer Debt bij Apple. Zolang ze blijven draaien, vindt iedereen het prima, zodra ze minder goed gaan draaien, dan pas gaan ze hun eigen gewicht van de beurswaarde voelen en gaan er vele dollars van af. Koersdoel Apple de komende 2 jaar: $50.
168 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links