Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,470 18 apr 2024 17:37
  • -0,060 (-0,18%) Dagrange 33,180 - 33,555
  • 6.212.668 Gem. (3M) 7,5M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 4297 4298 4299 4300 4301 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Ayous 6 februari 2021 10:39
    Shell zet zwaar in op waterstof. Goede strategie. Hierbij een deel van een bericht uit het FD:
    In het kort

    Tata Steel IJmuiden zou niet te verduurzamen zijn, volgens de Zweedse staalgigant SSAB.
    Experts zeggen tegen het FD dat IJmuiden op een andere manier CO2 wil verminderen dan SSAB.
    Maar de duurzame koers van de Zweden zou op de lange termijn de enige juiste zijn.
    IJmuiden moet ook snel op die techniek inzetten, anders is er geen (duurzame) toekomst.
    Tata Steel IJmuiden heeft het verkeerde pad gekozen voor het zeker stellen van een duurzame toekomst. Het moet als de wiedeweerga inzetten op het maken van staal met waterstof voordat het te laat is. Dat zeggen vakbond FNV en Piet Joustra, een van de oud-directeuren van de voormalige Hoogovens.
    .......
    Voor alle Europese staalbedrijven betekent dit klimaatdoel grote investeringen, die nu gedaan moeten worden om straks fossielvrij staal te maken. Roel Berghuis, vakbondsbestuurder FNV Tata Steel: 'Er moeten gewoon nu stappen gezet worden, die met investeringen gepaard gaan, anders gaat het gewoon mis.'
    ....
    Een onderzoek naar de toekomst van de staalindustrie van het Amerikaanse adviesbureau McKinsey bevestigt dat: 'Het gebruik van groene elektriciteit en waterstof wordt gezien als het meest rendabel, en de langetermijnoplossing voor CO2-neutrale staalproductie, vooral in Europa.'
    .......
    De Nederlandse overheid trekt voor waterstof de komende jaren €35 mln uit. De FNV vindt dat het Nationaal Groeifonds, een investeringsfonds van €20 mrd, ingezet moet worden. Ook moet de Nederlandse staat een belang nemen in Tata Steel IJmuiden. Het is de enige manier om een duurzame toekomst voor het bedrijf te garanderen, concludeert Berghuis.

    Originele link van het artikel: fd.nl/ondernemen/1372690/tata-ijmuide...
  2. forum rang 9 nine_inch_nerd 6 februari 2021 11:03
    quote:

    sheriff Grover schreef op 6 februari 2021 10:19:

    [...]

    Ze verdienen niet beter dat Groen Slinks zooitje , lekker blijven stemmen op Halalsema , Rutger Wassink & co . Heel mss gaan ze nu eens beseffen wat ze mensen allemaal aandoen met hun achterlijke plannen / gedachtegoed !
    Rechts, Links, midden. Het maakt niet uit. Het moet en het gaat veranderen. Het is niet een kwestie van wat, maar wanneer. Mijn inziens gaat het nog te langzaam, maar het gaat gewoon gebeuren. Shell haakt er op in, BP en andere grote oliegiganten, de arabieren beseffen het, Thyssen in Duitsland en het 'rechtse' (dan maar toch een richting aangeven) VVD beseft het en heeft een vrijwel Groenlinks verkiezingsprogramma.
    Wen er maar aan, het gaat gebeuren, en maar goed ook. Het is D-day.

    'vandaag smaakt het vies, morgen weet je niet beter'
    Sterkte.
  3. forum rang 7 Hopper58 6 februari 2021 11:12
    Ik denk er ook zo over: kijk naar de versnelling van de E-auto en plots zie ik overal electrische laadpalen in Brussel. Denk ook aan al die windmolens in zee (Denemarken). Het gaat gewoon gebeuren dus pas je aan.... Dan lijkt waterstof interessant voor Shell. Heeft het zin dat ze ook zonnepannelen gaan beheren??? Daar zijn toch al bedrijven mee bezig?? Ik ga volgen komende donderdag...
  4. forum rang 9 nine_inch_nerd 6 februari 2021 11:20
    In de 19e eeuw waren er ook duizenden windmolens om het watermanagement te waarborgen en ook om op kleine schaal bedrijven aandrijvingskracht te geven. Niks nieuws, 'we hebben het al eens gehad en gezien en wie klaagde er toen?'
    'vandaag smaakt het vies en morgen vind je het normaal'

    NB: goede communicatie en goed overleg en luisteren naar mensen is wel een must.
  5. Harry Nik 6 februari 2021 11:21
    quote:

    altijd bullish schreef op 6 februari 2021 09:19:

    [...]

    ik snap dat je niet veel hebt aan up up up, maar als je daar tegen bent heeft het weinig zin om inhoudsloze berichten zelf te plaatsen.

    de mensen die op elk kleine dipje bij hebben gekocht hebben ondertussen een redelijk rendement te pakken.

    op dit moment loopt de koers achter op de olie. waarom niet bijkopen? het jaar is al geweest.

    de shell formule uitgewerkt? je kan bij elk slecht jaar dat een bedrijf heeft zeggen dat het nu klaar is en mooi geweest, maar er komt nu gewoon veel geld binnen en de koers staat laag, dan is dit een prima moment om in te stappen.
    Ik haakte definitief af bij er komt nu heel veel geld binnen als ze net het grootste verlies ooit hebben gehad.
  6. forum rang 4 Cornel1959 6 februari 2021 11:22
    quote:

    Harry Nik schreef op 6 februari 2021 08:22:

    Is soms een uitnodiging aan anderen om dan met goede onderbouwing te komen waarom ik er mogelijk naast kan zitten.
    In a nut shell

    En hoop op wat meer balans alhier.
    Snap wel dat iedereen hier zijn m geld te verdienen, maar de meeste willen dat zo heel erg graag dat ze van alles alleen maar de positieve kanten bekijken.
    Tunnelvisie dus. Veel mensen komen hier ook om te zien wat anderen denken. Halen er soms zelfs een soort van advies uit.
    Als er alleen maar hersenloze 3x up roepers op dit forum komen, die bij elke cent daling weer maximaal bij kopen (zucht wat een domheid..), dan verliest dit forum ook een beetje zijn waarde als klankbord.
    Probeer dus wat meer praktisch geluid te laten horen hier.

    Sorry als je liever alleen maar 3x uo wilt lezen dan
    Goedemorgen Harry. Vooral blijven posten. Ik denk dat het heel goed is om wat tegengeluid te laten horen. Er zijn hier veel jonge beleggers die denken dat het laatste jaar op de beurs de norm is. Een paar keer op het juiste moment instappen en hup rendement van 40%. Mijns inziens is dat nu afgelopen. Beurs stabiliseert. En dat betekent dat je wel door te gokken met turbos etc veel kunt verdienen maar ook verliezen. En de meeste particulieren verliezen zoals bekend. Voor wat betreft shell ben ik niet zo huiverig. Heb wel mijn belang afgebouwd tot pakweg 30% en een belang in unilever genomen na de daling deze week. Ik denk dat shell geen enorme bedragen in de transitie gaat stoppen. Maar gewoon fossiel blijft verkopen en handelaar te worden in groene energie. Hebben al een prima trading afdeling die dat er prima bij kunnen doen. Zonder grote investeringen. Dat is wat er natuurlijk al is uitgelekt. Ik denk dus dat de koers langzaam kan stijgen de komende jaren naar pakweg 20 of zo. Met een dividend rendement vanaf pakweg 2022 van een procent of 4 a 5. Als daar per jaar een koerswinst van ook zoiets bijkomt haal je dus een rendement van een procent of 10. Voor mij top. Ik zie niks in handelen cq gokken om te proberen de markt te verslaan. Een alternatief zou voor mij kunnen zijn nog een pand te kopen voor de verhuur. Maar daar haal ik geen 10% rendement mee en als de rente weer stijgt gaat ook de waarde van die belegging achteruit. En altijd gezeik met zo’n verhuurd pand. Weet ik uit ervaring. Ander alternatief is cash blijven maar dan weet je zeker dat je vermogen krimt. Dus ik snap je twijfels maar denk dat je met shell unilever ing en kpn geen grote buil kunt vallen en eigenlijk over een periode van pakweg 5 jaar of langer altijd geld verdient. Fijn weekend verder.
  7. forum rang 4 Cornel1959 6 februari 2021 11:35
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 6 februari 2021 11:03:

    [...]

    Rechts, Links, midden. Het maakt niet uit. Het moet en het gaat veranderen. Het is niet een kwestie van wat, maar wanneer. Mijn inziens gaat het nog te langzaam, maar het gaat gewoon gebeuren. Shell haakt er op in, BP en andere grote oliegiganten, de arabieren beseffen het, Thyssen in Duitsland en het 'rechtse' (dan maar toch een richting aangeven) VVD beseft het en heeft een vrijwel Groenlinks verkiezingsprogramma.
    Wen er maar aan, het gaat gebeuren, en maar goed ook. Het is D-day.

    'vandaag smaakt het vies, morgen weet je niet beter'
    Sterkte.
    Gaat zeker gebeuren. Wereldwijd in een jaar of 30. Wij kunnen in nederland de uitbreiding van het electriciteits net al amper financieren. Laat staan in de rest van de wereld. Als je in spanje kijkt hangen de electra kabels nog gewoon aan de gevel. En dat is nog een relatief ontwikkeld land. In africa is de wakuwaku nog een wens voor miljoenen mensen. Kun je met de opgewekte electra een lampje branden. Het lagere verbruik in de westerse wereld gaat de komende 10 a 20 jaar gecompenseerd worden door toename van verbruik in de rest van de wereld. Dat je de vergroening snel zou kunnen doordrukken wereldwijd is een waanidee van vooral de goed opgeleide jeugdigen zonder al teveel inzicht in hoe de wereld er in zijn geheel uit ziet. En laat duidelijk zijn dat het fossiel dat dit stukje schrijft ook wel inziet dat het echt moet gebeuren. En wel snel. Alleen gaat niet lukken helaas. Gaat nog lang duren. Helaas.
  8. [verwijderd] 6 februari 2021 11:39
    quote:

    Harry Nik schreef op 6 februari 2021 06:56:

    Na aller ergste jaar ooit ever ben ik blij dat ik er niet in zit even. Veel mensen denken van vanaf hier moet(!!!!) het beter gaan, en dus gaan ze massaal inkopen met een prijsstijging tot gevolg. Goudlokje ten top.
    Maar daar is geen enkele garantie op dat het nu beter moet gaan. Sterker nog;
    Als blijkt dat de shell-formule uitgewerkt is, volgen er gewoon meer van dit soort jaren namelijk.

    En zeker wel 4% stijging in het dividend. Wow...4% van iets van 16 cent of zo. Ja daar wordt je echt heel erg blij van ja. Pffff

    En dat weekje poolkou of iets, dat gaat er ook niet voor zorgen dat daardoor het hele ganse jaar positief wordt Ineens.

    Nee, zie er niet veel heil in nog mensen, sorry.
    Succes iedereen! Fijn weekend! Harry.
    welterusten harry, lekker winterslapen, volgend jaar uit je lege hol :-)
  9. [verwijderd] 6 februari 2021 11:43
    quote:

    Harry Nik schreef op 6 februari 2021 11:21:

    [...]

    Ik haakte definitief af bij er komt nu heel veel geld binnen als ze net het grootste verlies ooit hebben gehad.
    dan moet je niet over inhoudsloze berichten praten.

    olie is nou eenmaal de commodity of je het wilt of niet. als de olie een stuk hoger staat en er word meer gepompt dan kan je de conclusie trekken dat ze veel meer verdienen.

    als jij dat niet kan begrijpen heb je hier niks te zoeken
  10. [verwijderd] 6 februari 2021 12:33
    WASHINGTON, Feb. 2, 2021 -- A coalition of 11 companies have partnered to form Hydrogen Forward, an initiative focused on advancing hydrogen development in the United States. The founding members – Air Liquide, Anglo American, Bloom Energy, CF Industries, Chart Industries, Cummins Inc., Hyundai, Linde, McDermott, Shell and Toyota – are united under a shared belief in the environmental and economic benefits of hydrogen technologies. These companies believe that accelerating investment in hydrogen will help the U.S. deliver on its climate goals while creating a stronger economy with new, good-paying jobs.
  11. Neutraal-1 6 februari 2021 13:32
    quote:

    Marco1962 schreef op 6 februari 2021 13:27:

    [...]

    Gaat Biden daar wat tegen doen, denken jullie?
    Wat zou Biden daar aan kunnen doen?
    Olie wordt niet alleen gebruikt als brandstof maar denk ook aan smeermiddel en voor productieprocessen zoals bijvoorbeeld plastiek.

    De vraag is of windenergie voldoende is kijk maar eens naar Denemarken als het windstil is.
    Denemarken moet dan dure energie importeren op dat moment.
  12. Bas2012 6 februari 2021 13:45
    quote:

    Marco1962 schreef op 6 februari 2021 13:27:

    [...]

    Gaat Biden daar wat tegen doen, denken jullie?
    Een land wat zo afhankelijk was, is en nog wel even zal zijn van olie op basis van mobiliteit, productie, ondersteuning munt vele banen etc wat denk je zelf? Natuurlijk zal hij veel groen roepen, maar uiteindelijk is het enige wat hij kan doen via subsidies en regulatie vraag en aanbod stimuleren. Wie is daar veelal juist de winnaar van, juist big oil en kleine olie MKB wordt juist geraakt of opgegeten.

  13. forum rang 7 boldie 6 februari 2021 13:50
    Extra vraag zal er evenmin komen om de prijs op te drijven, denkt Van Beurden ook. De vraag naar olie is over zijn hoogtepunt heen, onder meer door de opkomst van duurzaam. Dus moet Shell leren leven met een lagere olieprijs. Dus moet er personeel weg om kosten te besparen. En moet het dividend voorzichtig weer omhoog, om te voorkomen dat de koers nog verder wegzakt.

    Een lagere koers brengt nog een bedreiging mee; dat het concern wordt opgekocht en gesaneerd. Ooit ondenkbaar, maar olieconcerns hebben de laatste jaren veel van hun waarde verloren. Zo verdween ExxonMobil, decennia lang Amerika’s grootste concern, afgelopen zomer uit de Dow Jones Industrial, de index van dertig belangrijkste Amerikaanse bedrijven.

    Mogelijk leidt alle misère er zelfs toe dat Shell zal fuseren. Ook dit scenario is niet langer ondenkbaar: deze week werd bekend dat Exxon en Chevron fusiebesprekingen hebben gevoerd.
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 4297 4298 4299 4300 4301 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links