Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Ageas BRU:AGS.BL, BE0974264930

  • 43,000 16 apr 2024 17:35
  • -0,820 (-1,87%) Dagrange 42,760 - 43,400
  • 506.198 Gem. (3M) 415,8K

2020

267 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Sandreh 1 februari 2021 17:35
    De Tijd (29 januari 2021):

    Verzekeraars mogen ook dit jaar niet zomaar dividenden uitkeren. De Nationale Bank laat alleen de meest solvabele verzekeraars toe een beperkt dividend uit te keren.

    De Nationale Bank vindt dat er nog te veel onzekerheden zijn over de covidpandemie. Mogelijke waardedalingen van overheidsobligaties van zwaar getroffen landen, problematische kredieten na het aflopen van de steunmaatregelen en de overwaardering van de financiële markten kunnen de beleggingen en dus de financiële positie van de verzekeraars aantasten.

    Daarom legt de toezichthouder de dividenden van de verzekeraars nog tot 30 september aan banden. In tegenstelling tot vorig jaar gaat het niet om een aanbeveling om geen dividend uit te keren, maar om een aanpak die rekening houdt met de hoogte van het dividend én de solvabiliteitsratio (SCR).

    Verzekeraars die tussen die twee grenzen zitten, mogen alleen een beperkt dividend uitkeren. Als ze een bedrag van meer dan 10 procent van het eigen vermogen willen uitkeren, is eerst overleg met de Nationale Bank nodig.

    Met deze ingreep volgt de Nationale Bank de voorzichtige lijn van de Europese financieel toezichthouders. De Europese Centrale Bank (ECB) riep banken eerder ook op tot 30 september geen geld naar de aandeelhouders te laten vloeien om te garanderen dat ze zware kredietverliezen kunnen opvangen.

    Ook de Europese verzekeringswaakhond EIOPA raadde verzekeringsmaatschappijen vorig jaar dividenduitkeringen, aandeleninkoop en bonussen af en riep recent op tot voorzichtigheid. Het Europees Comité voor Systeemrisico's (ESRB) beveelt financiële instellingen aan tot eind september geen dividenden uit te keren.

    Ageas
    De Belgische verzekeraar Ageas keerde vorig jaar tegen de aanbeveling van de Nationale Bank in toch een dividend uit, zij het met vertraging. Ageas vond dat het financieel sterk genoeg stond. 'We zijn blij dat er nu een duidelijk kader is dat rekening houdt met de solvabiliteitsratio en dat dividenduitkeringen mogelijk maakt', zegt een woordvoerder van Ageas.

    De concrete impact van de circulaire van de Nationale Bank zal pas blijken bij de publicatie van de jaarcijfers en de jongste SCR-ratio. Ter indicatie: Ageas had op het einde van het derde kwartaal een SCR-ratio van 194 procent. De Belgische dochter AG Insurance zat aan een ratio van 203 procent en zou bij een gelijkblijvend cijfer een stevig dividend kunnen laten stromen naar moeder Ageas en naar minderheidsaandeelhouder BNP Paribas Fortis.
  2. Neder 3 februari 2021 20:22
    quote:

    Leppo schreef op 3 februari 2021 16:01:

    zouden we dit jaar ons dividend krijgen, of gaat het wachten worden tot na 30 sept
    Als ik dit zo lees: 'We zijn blij dat er nu een duidelijk kader is dat rekening houdt met de solvabiliteitsratio en dat dividenduitkeringen mogelijk maakt'

    Dan ben ik er vrij zeker van dat ze gewoon van plan zijn dividend uit te keren op de gebruikelijke wijze.

    Dus hopelijk een dividend van minimaal 3 EUR in juni.
  3. Neder 10 februari 2021 01:07
    quote:

    Tonydwi schreef op 7 februari 2021 09:57:

    [...] Waar waren jullie in maart verleden jaar toen de koers rond de €30. ik heb in maart bijgekocht.+ al een mooi dividend erbij.
    Belegde toen nog niet.

    Maar bij een volgende beurscorrectie / crash staat deze hoog op m'n lijstje om flink in te slaan.
  4. [verwijderd] 10 februari 2021 08:26
    quote:

    Tonydwi schreef op 7 februari 2021 09:57:

    [...] Waar waren jullie in maart verleden jaar toen de koers rond de €30. ik heb in maart bijgekocht.+ al een mooi dividend erbij.
    Gekocht in maart tegen 27,8 en een tijd daarna nog bijgekocht tegen 35.
    Dat was een goede beslissing zo blijkt.
  5. Demir 9 mei 2022 10:49
    Dames en Heren Waarom heb je nog steeds geen volledig Fortis Claim Compensatie Gekregen?
    (REDEN) heeft bekendgemaakt in dit bericht!!! (Geschil) d.d. 03-02-2020.....
    Uit het Media!!!

    Tussentijds bindend advies in Geschil d.d. 03-02-2020 Schadeprocedure Fortis stilgelegd voor Schikkingspoging.
    Uiteindelijk is het niet tot een uitspraak gekomen, want de Eisers en gedaagden hebben elkaar alsnog gevonden!!!

    Maar, Vreemd Eisers en gedaagden zochten nog steeds elkaar!!!! Om deze reden Einduitkering, Slotuitkering van FORTIS Claim duurt het langer!!!!!
  6. Demir 5 juni 2022 03:20
    ‘ABN AMRO moet compensatieregeling stopzetten’

    Geldbelangen heeft als taak op zich genomen om de collectieve belangente behartigen, die consumenten, ZZP-ers en MKB hebben bij financiële instellingen zoals banken, verzekeraars, financieel adviseurs. Wij doen dit door deze financiële instellingen kritisch te volgen en bij die instellingen zelf, hun branchevertegenwoordigers, de politiek, toezichthouders en de media aan te kloppen als wij collectieve misstanden bespeuren. Op deze pagina vind je een aantal zaken waarop wij onze pijlen op richten

    www.veb.net/acties-menu/actieoverzich...
  7. Demir 25 november 2022 18:30
    Het vaste FORTIS Schikkingsbedrag van € 1.308.500.000 moet worden gedeeld tussen alle geldige claims, kan de uitkomst van een geschil met bepaalde eiser van invloed zijn op de berekening van het uiteindelijke claimbedrag van alle andere eisers.

    LET OP: Ageas heeft ermee ingestemd om de extra kosten te dragen. AGEAS GING AKKOORD om de extra kosten op zich te nemen.
267 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Verzekeraar Ageas is zowel overnameprooi als -jager

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links