Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Palantir Technologies (PLTR)

750 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 38 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. BeerBen 27 januari 2021 19:51
    quote:

    gch77 schreef op 27 januari 2021 19:10:

    Voorbeurs...ik weet niet zo goed wat ik er mee moet.
    De ene keer staan ze voorbeurs (veel) hoger en uiteindelijk faalt het: en ook vice versa.
    Vandaag was het voorbeurs niks en ondertussen staan we meer dan + 10%!

    Sowieso bizarre dag weer...

    Lekker weer! Was vrijdag ook trouwens. Voorbeurs rood en 20% up
  2. forum rang 5 MisterBlues 28 januari 2021 13:11
    Nog geen saaie dag met Pal...

    Palantir Technologies and Rio Tinto Sign Multi-Year Enterprise Partnership
    01/28/2021


    DENVER--(BUSINESS WIRE)-- Palantir Technologies Inc. (NYSE:PLTR) announced today it has signed a multi-year enterprise agreement for its Foundry Platform with Rio Tinto (ASX:RIO), one of the world’s leading mining and metals corporations.

    This press release features multimedia. View the full release here: www.businesswire.com/news/home/202101...
    Description: Saguenay/IOC, Reclaimer, the port in Sept-Iles, Quebec, Canada Source: Rio Tinto Brand Bank Copyright © 2021 Rio Tinto

    Description: Saguenay/IOC, Reclaimer, the port in Sept-Iles, Quebec, Canada Source: Rio Tinto Brand Bank Copyright © 2021 Rio Tinto

    Palantir’s software will integrate raw data from a multitude of disparate sources into a representation of critical mining operations. Rio Tinto will be able to make decisions and take actions using a single source of truth that combines operational and transactional data. This data resource will be available, with the necessary security and privacy controls, to its frontline and office-based workers.

    “This partnership is an important step in our digital transformation; enabling fast-paced, forward-looking decision making across our operations leading to improved results in safety, cost and production,” says Fay Cranmer, Rio Tinto’s CIO. “We are excited to work with Palantir in the collaborative delivery of digital products, with best-in-class data technology.”

    The new multi-year partnership with Rio Tinto builds on a number of successful data integration projects explored last year across various business units including: transforming Borates to a digital business across the value chain; connecting people with data in Rio Tinto’s underground operations; and assisting the company with the safety and well-being of its employees during the COVID-19 pandemic.

    “This is a significant industry partnership for us”, says Shyam Sankar, COO of Palantir. “Our Foundry Platform has been used extensively to accelerate delivery and optimise value chains across a number of market sectors where safety matters.”

    investors.palantir.com/news-details/2...
  3. forum rang 5 MisterBlues 29 januari 2021 10:12
    Belangrijke dagen die komen:

    Fed Trade Commission "granted" status on 13/1/2021,
    11/2/2021 Earning day report
    14/2/2021,The date the lock-in period ends. Hopelijk kopen Thiel/Karp's de aandelen terug. Dat is een teken van vertrouwen.
    www.youtube.com/watch?v=cc32ekFuEgI
    Peter Thiel and Karp 185million HSR filing for purchasing shares...FYI

    Hier nog een filmpje over Pal.:

    www.youtube.com/watch?v=ewKKILRQtYg

    Tot slot: mij viel op dat Pal. minder betrokken was bij de waanzin van afgelopen tijd - onder beleggers - dan andere aandelen zoals Nokia en Blackberry...
  4. forum rang 5 MisterBlues 1 februari 2021 12:51

    Pas op met kunstmatige intelligentie


    Kunstmatige intelligentie zet aantoonbaar de winsten van bedrijven hoger, maar tegelijkertijd kleven er de nodige nadelen aan. Zoals bedreiging van burgerrechten en verspreiding van leugens, aldus Masja Zandbergen van Robeco.

    De gebeurtenissen in de VS hebben laten zien dat de inzet van kunstmatige intelligentie (AI) ook negatieve maatschappelijke gevolgen kan hebben.

    Mensen met belangstelling voor één bepaald onderwerp, bijvoorbeeld de vermeende diefstal van de Amerikaanse verkiezingen, zien door de algoritmes die social media gebruiken alleen maar informatie die dit bevestigt. Andere feiten en meningen worden niet getoond.

    Onderzoek van McKinsey heeft aangetoond dat organisaties kunstmatige intelligentie gebruiken als een waardevol hulpmiddel om extra winst te creëren. Bedrijven uit talloze sectoren kennen nu al 20% of meer van hun winst voor rente en belastingen toe aan AI.
    Wachten op de regelgever

    Hoewel dit positief is voor beleggers, zijn wij er bij Robeco ook van overtuigd dat ondernemingen de risico's van het gebruik van AI moeten aanpakken. Hetzelfde onderzoek concludeert namelijk ook slechts een minderheid van de ondernemingen de risico's erkent en dat nog minder ondernemingen iets doen aan de reductie daarvan.

    Masja Zandbergen van Robeco

    Tijdens onze gesprekken met ondernemingen over dit onderwerp horen wij vaak dat toezichthouders scherpere regels moeten formuleren rond het gebruik van deze technologie. Ondernemingen die klaar zijn voor de toekomst wachten die regelgeving echter niet af, maar nemen vanaf het begin hun verantwoordelijkheid.
    Maatschappelijke problemen

    De maatschappelijke problemen, die het gevolg kunnen zijn van de inzet van AI, zijn legio:

    Burgerrechten - AI-systemen worden in toenemende mate ingezet op maatschappelijk gevoelige terreinen als onderwijs, werkgelegenheid, huisvesting, kredietscore, beleidsvorming en strafrecht. Het gebruik vindt vaak plaats zonder context gebonden kennis of geïnformeerde toestemming, waardoor burgerrechten en burgerlijke vrijheden in het geding komen.

    Werk en automatisering - Automatisering van de werkplek op basis van AI kan de efficiency verbeteren en het aantal repetitieve taken verminderen. Beroepen gaan naar verwachting veranderen, omdat automatisering in bepaalde sectoren banen creëert en in andere sectoren juist medewerkers vervangt. AI kan ook betekenen dat er meer toezicht is op het uitgevoerde werk. Ondernemingen moeten ervoor zorgen dat hun medewerkers zich er ten volle van bewust zijn dat ze worden gevolgd en beoordeeld.

    Veiligheid en verantwoordelijkheid - In veel sectoren wordt AI al volop ingezet voor besluitvorming, bijvoorbeeld in de financiële dienstverlening, ziekenhuizen en het elektriciteitsnet. Door druk vanuit de markt om te innoveren, worden diverse AI-systemen al ingezet voordat hun technische veiligheid is gegarandeerd. Voorbeelden van wat er mis kan gaan zijn de zelfrijdende auto van Uber, waardoor een vrouw om het leven kwam, en een systeem van IBM dat onveilige en onjuiste kankerbehandelingen adviseerde.

    Vooroordelen - Het meest besproken probleem van AI-systemen is dat ze kunnen leiden tot vooroordelen, die vooringenomenheid en maatschappelijke ongelijkheid weerspiegelen en zelfs kunnen versterken. Zo bleek uit een rapport van UNESCO dat virtuele assistenten, van Alexa van Amazon tot Siri van Apple, discriminatie op grond van geslacht versterken. Volgens dit rapport hebben deze virtuele assistenten standaard een vrouwenstem en zijn ze zodanig geprogrammeerd dat het lijkt alsof vrouwen onderdanig zijn. Op dit moment zijn nog maar 12% van de AI-onderzoekers en slechts 6% van de softwareontwikkelaars vrouwen.

    Black box

    Omdat AI-ingenieurs hoofdzakelijk witte, mannelijke technici zijn, kan in de ontwikkeling van toepassingen vooringenomenheid sluipen op basis van hun waarden en overtuigingen.

    Ook kan het gebruik van onjuiste modellen of modellen met onbedoeld discriminatoire kenmerken leiden tot een vooringenomen systeem. Een ander probleem is de Black box, die het onmogelijk maakt de stappen te volgen die het AI-systeem neemt om tot een bepaalde beslissing te komen.

    Zo kan onbewust een vooroordeel ontstaan. Erger is als er bewust vooroordelen in de algoritmes zijn ingebouwd.
    Contentmoderatie in de schijnwerpers

    Social media-platforms gebruiken algoritmes voor content moderatie en menselijke teams voor de controle van user-generated content op basis van een set vooraf gedefinieerde regels en richtlijnen.

    Voor content moderatie moeten medewerkers beschikken over sterke psychische veerkracht. Het werk is bovendien vaak niet geschikt om vanuit huis te doen, vanwege de aanwezigheid van gezinsleden in de ruimte waarin wordt gewerkt.

    Dit betekent dat ondernemingen tijdens Covid-19 de hoeveelheid content die gecontroleerd kon worden aanzienlijk moesten afschalen. Het belang en de relevantie van content moderatie werd duidelijk door de #StopHateForProfit-campagne, die zijn pijlen richtte op de rentabiliteit van kwetsende content en desinformatie op Facebook.
    Boycot van advertenties

    De campagne kreeg het voor elkaar dat meer dan 1.000 adverteerders – waaronder grote spelers zoals Target, Unilever en Verizon – in juli 2020 overgingen tot een boycot van advertenties op Facebook.

    Ook in de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen bleven de schijnwerpers gericht op content moderatie. Alle grote social media-bedrijven stelden toen strengere voorschriften en procedures op.
    AI vraagt om engagement

    Vanuit beleggersperspectief zien we grote kansen in de AI-trend. Wij erkennen echter ook dat AI ongewenste effecten met zich mee kan brengen en vinden dat de ondernemingen waarin wij beleggen die moeten aanpakken.

  5. forum rang 5 MisterBlues 1 februari 2021 12:51
    Daarom zijn we in 2019 gestart met een engagement rond het thema maatschappelijke impact van kunstmatige intelligentie. Wij vragen ondernemingen vijf dingen te doen:

    Helder beleid ontwikkelen en publiceren voor het gebruik, de aankoop en de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie, dat zich specifiek richt op maatschappelijke gevolgen en de aantasting van mensenrechten.

    Periodieke impactanalyses uitvoeren op hun AI-activiteiten. De analyse moet betrekking hebben op discriminatoir gedrag, maatschappelijke vooroordelen, verborgen werk en privacy kwesties.

    Ondernemingen moeten controleprocessen in stand houden voor het identificeren van incidenten en risico's die verband houden met de onbedoelde consequenties van AI. Bestuurders moeten voldoende opgeleid en ervaren zijn om betekenisvol toezicht op het AI-controlekader uit te oefenen en moeten het AI-beleid en risicorapportages goedkeuren.

    Rekening houden met de maatschappelijke gevolgen van AI in de ontwerp- en ontwikkelingsfase. Dit betekent onder andere dat er voldoende kennis van mensenrechten en ethiek aanwezig moet zijn in de ontwikkelteams. Om maatschappelijke vooroordelen tegen te gaan moet de onderneming ook diversiteit en inclusie in de AI-teams bevorderen.

    Kies voor een multi-stakeholderbenadering. Er zijn diverse initiatieven en platformen om best practices te delen en te promoten. Wij verwachten ook dat ondernemingen rapporteren over hun lobbyactiviteiten op het gebied van AI-wetgeving.

    Veel meer bewustwording noodzakelijk

    In de loop van 2020 hebben we gesproken met de meeste ondernemingen in onze engagementgroep. Sommige ondernemingen trokken tijdens de eerste gesprekken het belang van deze kwestie in twijfel, of wilden er geen verantwoordelijkheid voor nemen.

    Bij een aantal zien we deze houding al iets veranderen. Het gebruik van kunstmatige intelligentie zal alleen maar toenemen en ons privéleven en werk steeds meer gaan beïnvloeden.

    Aangezien moraal en ethiek niet programmeerbaar zijn, verwachten wij van ondernemingen dat zij hun verantwoordelijkheid nemen. We hebben nog een lange weg te gaan.
  6. BeerBen 1 februari 2021 14:45
    Wederom dank voor al je nuttige posts MisterBlues! Ik ben idd blij dat PLTR wat minder betrokken is bij de waanzin die er momenteel heerst. Hoewel ik wel ergens las dat ze dit aandeel nu ook zo proberen te hypen zoals ze dat bij Gamestop gedaan hebben. Laten we hopen van niet, het aandeel is al volatiel genoeg van zichzelf. Ik zie liever een wat gestaagde groei dan die klappen naar boven en vervolgens weer naar beneden.

    Maar het zal wellicht nog wel even zo blijven tot de resultaten bekend worden en de lock-up periode voorbij is. Laten we hopen dat er door insiders (Karp en Thiel oa.) wordt bijgekocht, zoals de geruchten ons doen geloven, i.p.v. verkocht.

  7. forum rang 5 MisterBlues 3 februari 2021 07:38
    quote:

    MisterBlues schreef op 2 februari 2021 22:48:

    investors.palantir.com/news-details/2...
    Palantir Technologies Fourth Quarter 2020 Earnings Conference Call
    February 16, 2021 08:00 AM ET

    Zet 'm in je agenda. Als de cijfers zo veel belovend zijn als ik denk dat ze zijn dan kunnen we weer terug naar waar we stonden.
  8. BeerBen 3 februari 2021 10:10
    quote:

    MisterBlues schreef op 3 februari 2021 07:38:

    [...]

    Palantir Technologies Fourth Quarter 2020 Earnings Conference Call
    February 16, 2021 08:00 AM ET

    Zet 'm in je agenda. Als de cijfers zo veel belovend zijn als ik denk dat ze zijn dan kunnen we weer terug naar waar we stonden.
    Thx. Dus de 16e i.p.v. de 11e. Hoop dat je gelijk hebt wat betreft de cijfers, maar ik heb er ook veel vertrouwen in. De koers kan ook wel weer een positieve boost gebruiken. Ik zit al redelijk zwaar in PLTR, maar als de koers nog verder gaat dalen dan ga ik denk ik toch nog verder uitbreiden, al dan niet voor de lange termijn.
  9. forum rang 5 MisterBlues 3 februari 2021 10:45
    quote:

    BeerBen schreef op 3 februari 2021 10:10:

    [...]

    Thx. Dus de 16e i.p.v. de 11e. Hoop dat je gelijk hebt wat betreft de cijfers, maar ik heb er ook veel vertrouwen in. De koers kan ook wel weer een positieve boost gebruiken. Ik zit al redelijk zwaar in PLTR, maar als de koers nog verder gaat dalen dan ga ik denk ik toch nog verder uitbreiden, al dan niet voor de lange termijn.
    Ik ben vooral benieuwd naar de lijnen / verwachtingen die ze gaan uitspreken.

    Ga zeker ook bijkopen als ie nog gaat zaken - voor de lange termijn, absoluut.

    Ik ben erachter gekomen dat Tableaux de grootste concurrent is en dat deze AI specialist in handen is van het grote Salesforce. Niemand heeft echter zoveel patenten als Pal. Dat is kenmerk van innovatieve kracht.
  10. BeerBen 3 februari 2021 10:49
    quote:

    MisterBlues schreef op 3 februari 2021 10:45:

    [...]

    Ik ben vooral benieuwd naar de lijnen / verwachtingen die ze gaan uitspreken.

    Ga zeker ook bijkopen als ie nog gaat zaken - voor de lange termijn, absoluut.

    Ik ben erachter gekomen dat Tableaux de grootste concurrent is en dat deze AI specialist in handen is van het grote Salesforce. Niemand heeft echter zoveel patenten als Pal. Dat is kenmerk van innovatieve kracht.
    Bij welke koers overweeg jij bij te kopen? Als ik de grafieken bekijk kunnen we nog een aantal dagen daling verwachten, maar ik vraag me af wat die grafieken waard zijn met de datum van bekendmaking resultaten/verwachtingen in zicht.
  11. forum rang 5 MisterBlues 3 februari 2021 11:21
    quote:

    BeerBen schreef op 3 februari 2021 10:49:

    [...]

    Bij welke koers overweeg jij bij te kopen? Als ik de grafieken bekijk kunnen we nog een aantal dagen daling verwachten, maar ik vraag me af wat die grafieken waard zijn met de datum van bekendmaking resultaten/verwachtingen in zicht.
    Ik heb heel weinig op met de technische kaart.

    Ik vraag me gewoon af of een bepaalde koers/winst verhouding het waard is gezien het verdienmodel. Ik vind alles beneden de 30 interessant om bij te kopen. Ik verwacht dat het aandeel over 2 jaar op 100 staat.
  12. BeerBen 3 februari 2021 11:44
    quote:

    MisterBlues schreef op 3 februari 2021 11:21:

    [...]

    Ik heb heel weinig op met de technische kaart.

    Ik vraag me gewoon af of een bepaalde koers/winst verhouding het waard is gezien het verdienmodel. Ik vind alles beneden de 30 interessant om bij te kopen. Ik verwacht dat het aandeel over 2 jaar op 100 staat.
    Ik heb ook niet veel met die techniek, maar raadpleeg deze wel af en toe om mede mijn koop of verkoopmomenten te bepalen. Hoewel bij dit bedrijf de technische analyse wat lastig te bepalen is, vandaar ook mijn vraag...
  13. retro 3 februari 2021 12:06
    quote:

    BeerBen schreef op 3 februari 2021 10:49:

    [...]

    Bij welke koers overweeg jij bij te kopen? Als ik de grafieken bekijk kunnen we nog een aantal dagen daling verwachten, maar ik vraag me af wat die grafieken waard zijn met de datum van bekendmaking resultaten/verwachtingen in zicht.
    ik koop er bij rond de 29 :-)
  14. BeerBen 3 februari 2021 13:13
    quote:

    retro schreef op 3 februari 2021 12:52:

    [...]
    had er zelfs op 37.30 bijgekocht iets teveel momenteel maar dit aandeel gaat vroeg of laat knallen is redelijk volume in dus komt goed

    Haha, ik was ook wat te snel vorige week, heb in de 36 en in de 35 bijgekocht. Zit er eigenlijk ook te zwaar in, circa 30% van mijn porto terwijl ik ooit met mijzelf heb afgesproken max 20% ergens in te zitten. De uitbreiding die ik nu nog wil doen is eigenlijk om een kort ritje te maken, meer ook omdat ik geen goede alternatieven heb en dit in mijn optiek een redelijk risicoloos ritje kan worden gezien de potentie van het bedrijf. Hoogstens duurt het ritje wat langer...
  15. forum rang 5 MisterBlues 4 februari 2021 11:37
    Splunk, een concollega van Pal., heeft een whitepaper geschreven over alle disruptieve ontwikkelingen op ICT gebied komende tijd. Hieronder natuurlijk ook AI en ML.

    www.techzine.nl/wp-content/uploads/20...

    Serieuze beleggers plaatsen vervolgens een samenvatting hier op dit forum. :-)
750 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 38 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 876,20 +0,25%
EUR/USD 1,0719 +0,20%
FTSE 100 8.098,10 +0,72%
Germany40^ 17.991,30 -0,54%
Gold spot 2.329,48 +0,58%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+6,32%
Flow T...
+4,77%
Fugro
+3,05%
NX FIL...
+2,62%
B&S Gr...
+2,00%

Dalers

ADYEN NV
-9,77%
VIVORY...
-6,15%
WDP
-4,69%
Alfen ...
-2,83%
TomTom
-2,79%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links