Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel EUROBIO-SCIENTIFIC PSE:ALERS.FR, FR0013240934

  • 14,900 19 apr 2024 17:35
  • +0,060 (+0,40%) Dagrange 14,600 - 15,000
  • 2.647 Gem. (3M) 6K

Eurobio

295 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 trab33 2 februari 2021 17:55
    ziet er toch niet goed uit voor ons vaccin
    ‘Ontsnappingsmutant' duikt nu ook op in enkele stalen van Britse variant: “Als het bevorderlijk is voor het virus zal deze vaker optreden"
    De Britse overheidsorganisatie Public Health England (PHE) heeft een paper gepubliceerd waarin de Britse B.1.1.7-variant gedetailleerd onder de loep wordt genomen. Opmerkelijk, er doken inmiddels elf stalen op waarbij de E484K-mutatie optrad, een ‘ontsnappingsmutant’ die tot zover enkel opdook bij de Zuid-Afrikaanse en Braziliaanse varianten. “Normaal”, volgens viroloog Marc Van Ranst. “Als een mutatie heel bevorderlijk is voor een virus, zal deze vaker optreden."

    Komt er op neer dat de combinaties van de mutaties het onze antistoffen er 10 X minder tegen bestand zijn en dat een ernstig probleem schept voor de vaccinaties
  2. forum rang 4 Tommaco 2 februari 2021 18:49
    quote:

    trab33 schreef op 2 februari 2021 17:35:

    [...]
    eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik door een poster op het novacyt draadje dit bedrijf leerde kennen dus alle eer gaat naar deze poster
    Il Cugino schreef op 31 januari 2021 11:55:

    dit stond hier in de eerste post .

    .

    dit zijn de posts die ik het liefst van al lees ,mensen die winsten nemen . Novacyt schat jij ook meestal goed in en je maakt gebruik van mijn motto ,,snelle winsten gaan er snel uit ;)
    Zoals novacyt vandaag en meestal het geval is op een berichtje gaat de koers 10 % omhoog tot iedereen beseft dat het geen inhoud had en zakt de koers terug in ,,....Dat fenomeen zie je bij veel aandelen uiteraard maar nova is er een krak in .
    Soms mis je wel eens een ritje maar dat kan bijlange na niet opwegen tegen wat je binnen harkt. Op deze manier heb ik vstm een flink gedeelte gemist maar je kan niet overal de haan van de toren halen
    Ik zou ook eens wat vaker winst moeten leren nemen.
    Bij Nova zo al veel laten liggen.
    Ik ben nog aan het leren he, nog geen jaar bezig :)
    Mijn portefeuille ondertussen toch al bijna x3 zonder veel te handelen.
  3. forum rang 7 trab33 2 februari 2021 18:49
    cijfers vertaling deel 1..
    UITZONDERLIJKE OMZET 2020 VAN € 189 MILJOEN (+ 220%)

    • Een toonaangevende speler op het gebied van diagnostiek die in staat is zich aan te passen en tegemoet te komen aan de behoeften die door de gezondheidscrisis zijn ontstaan
    • Sterk momentum in traditionele activiteiten (+ 22% tot € 71,9 miljoen)
    • Versnelling van de groeistrategie dankzij verbeterde zichtbaarheid en sterk toegenomen financiële middelen

    Parijs, 25 januari 2021 - 17:45 uur

    Eurobio Scientific (FR0013240934, ALERS, PEA-PME komt in aanmerking), een vooraanstaande Franse groep in medische in-vitrodiagnostiek en biowetenschappen, presenteert vandaag haar geconsolideerde jaaromzet per 31 december 2020.

    Uitzonderlijke groei van + 220% tot € 189 miljoen

    Eurobio Scientific boekte een uitzonderlijke omzet van € 188,9 miljoen voor het boekjaar 2020, een stijging van 220% in vergelijking met het voorgaande boekjaar. Meer dan 60% van deze omzet (€ 117 miljoen) heeft betrekking op COVID-19 diagnostische tests en instrumenten.

    Eurobio Scientific kon op zijn markt van gespecialiseerde privé- en ziekenhuislaboratoria voor medische biologie snel een hele reeks in-vitrodiagnostische tests inzetten voor de detectie van het SARS-Cov-2 coronavirus, en zo de inspanningen ondersteunen om de gezondheidscrisis te beheersen door publieke en private actoren. Deze prestatie werd mogelijk gemaakt dankzij langdurige partnerschappen met zijn leveranciers, evenals de ervaring en reactievermogen van zijn R & D-afdeling en zijn verkoopteams, allemaal geïntegreerd in een organisatie die al aangepast is en klaar om een ??sterke groei te beheren.

    Tijdens het boekjaar heeft Eurobio Scientific continu verschillende reagentia geleverd die nodig zijn voor de diagnose van COVID-19 en de uitrusting van gezondheidsactoren aangevuld met nieuwe machines. Het bedrijf is erin geslaagd om in recordtijd een catalogus van producten op te bouwen die tot de meest complete op de markt behoren, waaronder:

    high-throughput geautomatiseerde PCR-tests voor de detectie van SARS-CoV-2, met de eerste CE-gemarkeerde test in Frankrijk van zijn Koreaanse partner Seegene en zijn eigen tests uit het EBX-assortiment, al deze tests maken het mogelijk om alle varianten te detecteren van het coronavirus, zowel op nasofaringale uitstrijkjes als speeksel,
    tests voor de identificatie en typering van de belangrijkste varianten van SARS-CoV-2, complementair aan bestaande PCR-tests en die de komende dagen voor onderzoeksdoeleinden zullen worden gelanceerd,
    een antigene test op instrumenten voor ziekenhuislaboratoria,
    een snelle propriëtaire antigeentest, zeer recent gelanceerd en bedoeld voor professionele spelers in de point of care-geneeskunde, in het bijzonder apothekers. en
    verschillende serologische tests, waaronder neutralisatietests die beschikbaar zijn om de vaccinatiecampagne te begeleiden.


    Internationaal heeft het bedrijf verschillende overeenkomsten en contracten gesloten met distributiepartners voor de marketing van zijn eigen EBX-gamma van moleculaire biologie. Er werd dus een aanzienlijke omzet behaald met de EBX SARS-CoV-2-test en er zijn nog steeds aanzienlijke bestellingen voor de komende maanden.
  4. forum rang 7 trab33 2 februari 2021 18:49
    cijfers vertaling deel 2 ..
    De omzet exclusief COVID stijgt met + 22% (+ 10% autonoom) naar € 71,9 miljoen

    Zeer gemobiliseerd, in een context van organisatorische beperkingen in verband met beperkingen en de sterke toename van de activiteit op COVID-producten, lieten de traditionele activiteiten een solide groei optekenen, met een omzet van € 71,9 miljoen, een stijging van 22% in vergelijking met 2019.
    Op een like-for-like basis, exclusief omzet gerelateerd aan overgenomen dochterondernemingen, in het bijzonder TECOmedical op 1 juli 2020, steeg de omzet exclusief COVID over het jaar met 10%.

    Eurobio Scientific heeft aldus kunnen voldoen aan de vraag naar producten die geen verband houden met COVID-19 in een gespannen marktcontext die werd verstoord door de strijd tegen de epidemie. In Frankrijk profiteert het bedrijf, met name in de ziektedivisie, van de toename van het aantal klanten en van het geïnstalleerde apparatuurbestand, versterkt door de behoefte aan automatisering in verband met de COVID-19-activiteit en de voortdurende ontwikkeling van moleculaire biologie.

    De aanhoudende groei van de klassieke activiteit zonder COVID-19 bevestigt de veerkracht van de productlijnen van Eurobio Scientific en de relevantie van haar bedrijfsmodel, verzekerd door de herhaling van haar verkopen.

    in € mln 2020 2019 var.
    COVID 117 0,0 -
    Exclusief COVID 71,9 59,1 + 22%
    Totaal 188,9 59,1 + 220%
    niet geauditeerd
    De niet-COVID-19-verkopen van TECOmedical en Pathway Diagnostics waren ook sterk. Deze twee recentelijk geïntegreerde dochterondernemingen waren zeer gespecialiseerd in immunologie en onderzoeksproducten en moesten zich organiseren om aan de behoeften in verband met de epidemie te voldoen. Daarom opende Eurobio Scientific in de tweede helft van 2020 nieuwe microbiologische afdelingen in beide bedrijven, om haar eigen moleculaire biologie-aanbod in hun respectieve geografische gebieden te promoten.
    Deze ontwikkeling begint vruchten af ??te werpen met de ondertekening van de eerste klantencontracten, met name in Duitsland en het VK, waardoor de verkoop van eigen EBX-producten de komende maanden zou moeten toenemen.

    Een uitzonderlijk jaar dat de weg vrijmaakt voor een versnelde strategische ontwikkeling

    Naast de omzet hadden een goed beheer van de crisis en een verhoogde activiteit zeer positieve gevolgen voor Eurobio Scientific, namelijk: een versterkt imago, nieuwe klanten in Frankrijk en in het buitenland, een groeiend aantal geïnstalleerde automaten en een hoger aandeel van de verkoop van eigen producten. De Groep verwacht een zeer sterke verbetering van haar resultaten voor het boekjaar 2020, wat zal leiden tot een zeer solide financiële basis met een kaspositie van ongeveer € 65 miljoen op 31 december 2020 en ongeveer € 25 miljoen aan totale financiële schulden.

    Deze verhoogde zichtbaarheid en deze versterkte middelen zullen Eurobio Scientific in staat stellen haar strategische inzet te versnellen met de volgende specifieke doelstellingen:
    - een toename van het aandeel van eigen producten, dankzij nieuwe investeringen in O&O en moleculaire biologie,
    - de versterking van het internationale verkoopteam,
    - de ondertekening van nieuwe distributiepartnerships, en
    - de voortzetting van haar gerichte externe groeistrategie.

    Volgende financiële vergadering
    Jaarresultaten 2020: 14 april 2021 (na beurs)
  5. forum rang 7 trab33 2 februari 2021 18:56
    dit is het verhaal dat alle novacyt aandeelhouders wilden lezen , namelijk dat non covid producten konden profiteren van de afzet van hun covid tests .
    Een non -covid omzet van 72 miljoen vind ik zeer sterk vooral omdat het komende half jaar nog een boost zal krijgen in de omzet . Hier vallen de centen maar op te rapen , aan deze koers zit er gratis geld aan te komen
  6. Puli 2 februari 2021 20:06
    UPDATE OP ZAT 30/01/21 8:28 UUR VAN DE BELANGRIJKSTE AANDEELHOUDERS

    30 januari 2021 • 09:01
    15 hoofdaandeelhouders bezitten 3,92% van het bedrijf
    Eigendom Naam Aandelen Actuele waarde Verandering % Portefeuille%
    1,2%
    Financiere Arbevel 136.000 € 2,7 miljoen 0% 0,48%
    0,58%
    Oddo Bhf Asset Management SAS 65.803 € 1,3 miljoen 0% 0,02%
    0,49%
    MCA Finance 55.630 € 1,1 miljoen 0% 2,46%
    0,45%
    Mandarine Gestion € 51.500 1,0 miljoen 0% 0,06%
    0,34%
    HSBC Global Asset Management (Verenigd Koninkrijk) Limited 38,449772,8 k € -57,13% geen gegevens
    0,18%
    Gestion d 'Meeschaert activa 20.000 € 402,0 k 0% 0,09%
    0,17%
    Talence Gestion SAS € 19,581393,6k 34,29% 0,16%
    0,12%
    FinLABO SIM SpA, Asset management arm € 14.000 281,4k 0% 0,37%
    0,11%
    Clay Asset Management € 12.200 245,2k0% 0,7%
    0,074%
    Acadian Asset Management LLC € 8,425 169,3k-46,54% geen gegevens
    0,058%
    Lyxor International Asset Management SA € 6,602 132,7k-13,91% geen gegevens
    0,055%
    Turgot Asset Management € 6,191 124,4k -50,53% 0,68%
    0,034%
    Bessemer Investment Management LLC € 3,886 78,1k 467,3% geen gegevens
    0,027%
    Annox A / S3.026 € 60,8k 80,98% 0,94%
    0,021%
    Pzena Investment Management, Inc. € 2.351 47,3k 0% geen gegevens
    PDG-VERHAAL:
    58 jaar De heer Jean-Michel Carle Grandmougin is sinds juni 2017 Voorzitter van de Raad van Bestuur van Eurobio Scientific Société anonyme (ook bekend als Diaxonhit). Voorzitter van de Raad van Bestuur van DIAXONHIT sinds juni 2017, Jean-Michel Carle Grandmougin is verantwoordelijk voor de marketing- en verkoopstrategie van de groep, kwaliteits- en regelgevingskwesties, evenals verkoop in Frankrijk. Jean-Michel Carle Grandmougin heeft meer dan 32 jaar ervaring op het gebied van in vitro diagnostiek en onderzoek in de levenswetenschappen. Voordat hij lid werd van de Management Board van de DIAXONHIT Group, was hij voorzitter en CEO en een van de twee partners van de EUROBIO / Capforce Group die in maart 2017 door DIAXONHIT werd overgenomen. Hij kwam in 2006 bij EUROBIO SA als Sales Director en werd al snel de Managing Director. In juni 2010 verwierf hij het bedrijf met Denis Fortier en het OTC Asset Management-fonds dat zijn aandelen in 2014 verkrapt tot Jean-Michel en Denis. In 1992 trad hij in dienst bij BMD (nu Theradiag) waar hij 13 jaar verkoopdirecteur was voordat hij de verantwoordelijkheid op zich nam voor zijn Duitse activiteiten. Hij behaalde een bachelordiploma in biologie en begon zijn carrière in 1985 bij Technicon (nu Bayer Diagnostics) als technisch verkoopingenieur om op 30-jarige leeftijd verkoopdirecteur te worden. Jean-Michel Carle Grandmougin bezit ongeveer 17% van DIAXONHIT hij verwierf het bedrijf met Denis Fortier en het OTC Asset Management-fonds dat zijn aandelen in 2014 verkrapt tot Jean-Michel en Denis. In 1992 trad hij in dienst bij BMD (nu Theradiag) waar hij 13 jaar verkoopdirecteur was voordat hij de verantwoordelijkheid op zich nam voor zijn Duitse activiteiten. Hij behaalde een bachelordiploma in biologie en begon zijn carrière in 1985 bij Technicon (nu Bayer Diagnostics) als technisch verkoopingenieur om op 30-jarige leeftijd verkoopdirecteur te worden. Jean-Michel Carle Grandmougin bezit ongeveer 17% van DIAXONHIT hij verwierf het bedrijf met Denis Fortier en het OTC Asset Management-fonds dat zijn aandelen in 2014 verkrapt tot Jean-Michel en Denis. In 1992 trad hij in dienst bij BMD (nu Theradiag) waar hij 13 jaar verkoopdirecteur was voordat hij de verantwoordelijkheid op zich nam voor zijn Duitse activiteiten. Hij behaalde een bachelordiploma in biologie en begon zijn carrière in 1985 bij Technicon (nu Bayer Diagnostics) als technisch verkoopingenieur om op 30-jarige leeftijd verkoopdirecteur te worden
  7. forum rang 7 trab33 2 februari 2021 20:20
    van de 45 miljoen cash die ze momenteel hebben is uiteraard een groot gedeelte afgegaan voor de overname van TECO medical .Dus de winst lag een flink stuk hoger .
    Schulden liepen ook terug op tot 27 miljoen en nu naar 25 waar een jaar eerder nog 20 miljoen was.

    .Wat de overname prijs was weten we niet anders konden we perfect de winst uitrekenen maar toen ze TECO binnenhaalden deden deze een omzet van 7.2 miljoen en als ik de jaarcijfers wat beter analiseer kom ik op 7 miljoen rond voor dit jaar . Dus een ex aequo (schrijfwijze heb ik opgezocht )
  8. forum rang 6 mercurius-adept 3 februari 2021 09:22
    quote:

    trab33 schreef op 2 februari 2021 16:31:

    ,,, Met handelen beleef je inderdaad meer lol dan met constant te blijven zitten .
    denk dat dit de grootste frustraties zijn op het andere forum omdat ze merken dat mijn aan en verkopen enorm gerendeerd hebben ....
    denk dat je met je postings&DueDiligence op op veel mensen al snel de indruk maakt een fundamentele belegger te zijn(LT), maar dan zien ze in de praktijk dat je eerder trend-belegger c.q. handelaar bent(KT)...en dat geeft kennelijk wel eens frictie ;)

    ps ik kan ff nergens de actuele intraday-short volumes abonnementsvrij bekijken, noch de overnight-short volumes...iemand?
  9. forum rang 7 trab33 3 februari 2021 09:51
    ja dat kan dat ik zo misschien overkom maar komt misschien ook omdat ik nergens instap zonder vele uren opzoekingswerk en mijn bevindingen ook post samen met aan -en verkopen .
    Voor deze belegging heeft een volledig weekend van lezen en opzoeken aan voorafgegaan , dat is voor mij wel een leuke hobby moet ik eerlijkheidshalve toegeven . Doe dit enorm graag en brengt nog op ook . Wat betreft korte of lange termijn belegger denk ik dat je dit verkeerd inschat . Bij bpost en novacyt zit ik al een jaar met een vast gedeelte maar heb telkens met een groot gedeelte gehandeld wat mijn gemiddelde aankoopprijs enkel maar ten goede kwam . Als je weet dat ik vol (80 % )in novacyt zat in de maanden maart ,april , mei , en nu voor 80 % in bpost dan weet je dat ik de laatste maanden maar een klein plukje in novacyt meer had . Meldde dat trouwens ook ,de énige reden dat ik toch nog wat kocht was om een eventuele overname niet te missen . Nu ik dat zo goed als uitsluit zie ik veel betere kansen in dit aandeel en richt ik mijn pijlen hier op .
    Mijn volgende strategie is bpost voor de cijfers een gedeelte afbouwen en hier opbouwen ..mag beiden op hogere koersen ;)
  10. forum rang 7 trab33 3 februari 2021 12:55
    In mijn berekeningen om een waarde op navacyt / eurobio te zetten aan de hand van de omzet moet ik zeggen dat ik wat vlug was en het iets positiever zie nu .
    novacyt staat aan een koers van 9.5 aan een marktwaarde van 675 miljoen wat ongeveer 2.2 keer de jaaromzet is .
    eurobio staat aan een koers van 22 aan een marktwaarde van 250 miljoen wat ongeveer 1.4 keer de jaaromzet is .
    Meldenswaardig is ook dat novacyt momenteel zo goed als geen omzet boekt uit niet covid gerelateerde omzetten terwijl eurobio ongeveer 40 % van de totale omzet uit niet covid producten komt en deze wel mee kunnen liften op de covid producten (+ 22 % t.o.v. vorig jaar )
    ik ga deze post ook op het novacyt forum posten omdat ik dit voor beide bedrijven toch relevante informatie vind .
    Voor mensen die ook wat tijd hebben en info willen posten over dit bedrijf zijn uiteraard van harte welkom
  11. [verwijderd] 3 februari 2021 16:40

    Klopt het dat jij Eurobio vooral promoot omdat ze 22% extra non-COVID omzet draaien in een kleine, beperkte, markt in Frankrijk (vooral)?

    Van die 22% is een procent of 12% gekocht afgelopen jaar. Zonder die acquisitie dus 'maar' 10% groei. Lees ik ook in jouw analyse hierover terug. Om dan nog even een parallel te trekken met de waardering van NCYT": Novacyt heeft tot op heden nog niet in de kaarten laten kijken op dat vlak.

    Toch ook is kijken naar het potentieel:

    -> Novacyt is 130 landen (mogelijkheden), nu ze geld hebben kunnen ze op meer plekken tegelijk inzetten. De lijst met distributeurs is gigantisch.
    -> Door COVID hebben ze meerdere distributeurs extra gekregen, die ook andere producten kunnen gaan wegzetten
    -> Eurobio is beperkt tot Frankrijk en door de acquisitie nu aantal Duits sprekende landen (DE, Zwitserland)

    En dit is alleen al het grootste verschil wat mij direct opvalt. Ik wil me hier nog verder in verdiepen maar heb er nu de tijd niet voor.

    Ook het gebrek aan institutionele is een signaal.
  12. forum rang 7 trab33 3 februari 2021 16:54
    ja dat klopt maar niet voor die 22% extra gewoon 40 % van de totale omzet is non covid .
    Novacyt had zonder de overname van primerdesign 5 a 6 miljoen omzet .Als je spreekt van geluk mmmmmmmmmm
    Dat heeft eurobio ook natuurlijk en om dezelfde redenen namelijk covid 19 , een tijdje geleden wisten we niet hoe lang deze miserie zou duren maar dat er een einddatum op staat momenteel vind ik zo goed als zeker vandaar dat ik deze belegging een stuk waardevoller vind omdat ze zo hard niet afhankelijk zijn van covid t.o.v. novacyt en dat je toch nog kans maakt om dit jaar enorme omzetten te boeken .
    Eurobio hangt ook zo niet af van 1 grote klant zoals novacyt van UK afhangt maar vooral de onderwaardering is hier toch enorm als je beide bedrijven vergelijkt en belangrijkste puntje is dat ik bij novacyt niet verder kom dan een kw van 3 en bij eurobio hier toch het dubbele tegenover mag zetten wat in beide gevallen heel voorzichtig is
  13. [verwijderd] 3 februari 2021 17:25
    quote:

    trab33 schreef op 3 februari 2021 16:54:

    ja dat klopt maar niet voor die 22% extra gewoon 40 % van de totale omzet is non covid .
    Novacyt had zonder de overname van primerdesign 5 a 6 miljoen omzet .Als je spreekt van geluk mmmmmmmmmm
    Dat heeft eurobio ook natuurlijk en om dezelfde redenen namelijk covid 19 , een tijdje geleden wisten we niet hoe lang deze miserie zou duren maar dat er een einddatum op staat momenteel vind ik zo goed als zeker vandaar dat ik deze belegging een stuk waardevoller vind omdat ze zo hard niet afhankelijk zijn van covid t.o.v. novacyt en dat je toch nog kans maakt om dit jaar enorme omzetten te boeken .
    Eurobio hangt ook zo niet af van 1 grote klant zoals novacyt van UK afhangt maar vooral de onderwaardering is hier toch enorm als je beide bedrijven vergelijkt en belangrijkste puntje is dat ik bij novacyt niet verder kom dan een kw van 3 en bij eurobio hier toch het dubbele tegenover mag zetten wat in beide gevallen heel voorzichtig is
    Waarom kom je bij NCYT niet verder dan 3 en waarom mag je hier het dubbele tegenover zetten bij Eurobio (cijfermatig)?

295 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links