Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Het is over en uit

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 februari 2021 21:07
    De uitspraak "De partijen die uit nood hun shorts moesten verkopen, hebben dit allemaal gedaan" betwijfel ik ten zeerste. Het dekken van deze shortposities (140%!!) is totaal niet terug te zien in de handelsvolumes en volgens mij zelfs onmogelijk. Sterker nog, ik denk dat de shorts nog ruim boven de 100% zitten.

    WallStreetBets heeft de afgelopen weken 6,5 miljoen extra leden gekregen. Daarnaast zullen er miljoenen zijn die zonder account meelezen. De float van GameStop is nog geen 47 miljoen aandelen. Ik acht de kans vrij groot dat een groot gedeelte van GameStop inderdaad in handen is van particulieren die het aandeel vooral vasthouden. De koers wordt voornamelijk bepaald door ladder-attacks en relatief lage volumes.

    Daarnaast heeft het merk GameStop een flinke boos gekregen, vooral onder millenials. Dus wat dat betreft kan je jezelf afvragen of het aandeel nog terug zal zakken naar het oude niveau. Natuurlijk is de huidige waardering belachelijk, maar ik denk dat het bedrijf nu wel stukken meer waard is dan pakweg een maand geleden.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links