Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

MEME STOCKS (GAMESTOP, AMERICAN AIRLINES, BLACKBERRY, NOKIA, TOMTOM)

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Dutchy Ron 30 januari 2021 15:22
    Als je kijkt naar de zgn meme stocks die de afgelopen weken honderden procenten hoger worden gezet door Reddit gebruikers, dan valt mij op dat het veelal ‘ old skool’ bedrijven zijn met voldoende cash maar veel shorters en een kleine free float. Afgelopen vrijdag is er in NL en BE een poging gedaan om Pharming op die manier hoger te zetten. Phanming voldoet niet aan het profiel.

    TomTom is bekend van de navigatiekastjes, maar levert nu de HD-maps aan de autofabrikanten voor zelfrijdende auto’s en is hofleverancier voor Microsoft, Huawei, Baidu, etc.. TomTom is daarnaast marktleider als het gaat om traffic info. Het aandeel staat veel te laag, zeker als je beseft dat TomTom de kaarten ook levert voor ADAS en zelfrijdende auto’s en de enige onafhankelijke kaartenmaker is in Europa.

    TomTom komt daarom het meeste overeen met het profiel van de bedrijven die in US flink hoger worden gezet. Het dagelijkse volume bij TomTom is dusdanig laag dat met een beetje koopdruk het aandeel flink hoger kan worden gezet. Het is daarnaast net als GameStop de laatste maanden al in 1 streep omhoog gegaan en beweegt nu nog zijwaarts iav de cijfers die 4 feb 2021 gepubliceerd worden.

    Deze week lijkt een uitgelezen moment om het aandeel TomTom ook eens flink hoger te zetten en alle shorters voor altijd uit te roken. Gewoon massaal TomTom kopen en verkopen als je denkt denkt voldoende winst te hebben. Eens kijken of NL hiermee ook de internationale pers kan halen, ipv met de rellen van vorige week.

    Wat denken jullie is dit mogelijk bij TomTom?
  2. forum rang 5 MisterBlues 30 januari 2021 15:37
    Ik weet niets van TomTom maar ik weet alles van BlackBerry en ook dat het ten onrechte als een old skool wordt gezien. Het bedrijf heeft namelijk met succes een turn around gemaakt en behoort nu tot een kansrijk beveiligingsbedrijf in de ICT / autowereld.

    1. Multiple partnerships including Amazon, Sony, and Baidu.
    2. Design wins with 19 of the top 25 electric car makers.
    3. The best security in the business. BlackBerry zet al jaren in op het beveiligen van endpoints van bedrijven. Dit met name door middel van Unified Endpoint Management (UEM) en wat het Unified Endpoint Security (UES) noemt.
    4. John Chen. He turned around Sybase a decade ago.
    5. Ivy. Ivy bouwt verder op QNX, het securitysysteem van BlackBerry, plus het portfolio van AWS binnen de Internet of Things- en machine learningwereld.
    Het idee achter Ivy is dat het automakers een gestandaardiseerde manier geeft om de data van de sensoren van de auto uit te lezen en analyseren. Het doel is dat de diensten in de auto gepersonaliseerd zijn.
    6. 5G BlackBerry phone slated for release during the first half of the year.
    7. The Reddit craziness has drawn the most attention to BB in years. Look at the volume since December 1st.
    8. Facebook lawsuit settlement. This can also pave the way for settlements with Twitter and Snap.
    9. Patent powerhouse.
  3. forum rang 7 Dutchy Ron 30 januari 2021 22:27
    Het zal u uiteraard niet ontgaan zijn dat er de afgelopen week veel te doen was rond het aandeel Gamestop. Bijna alle financiële media hadden dit uitvoerig op hun voorpagina’s staan terwijl het inweze toch echt een non-event voor beleggers is. Veel grote fondsen hadden stevige shortposities in dit aandeel staan. Zij dachten dus dat het aandeel te duur was en dus zou moeten dalen. Bij een shortpositie wordt er dan dus juist geld verdient. Dit lijkt allemaal heel interessant maar is o zo gevaarlijk zo zagen we van de week.

    Het is heel opvallend dat de shortposities in Amsterdam nu een stuk minder zijn. Momenteel zijn er alleen shortposities in Unibail-Rodamco Westfield, SBM Offshore , TomTom , Signify en Wereldhave . De shortposities in Signify en Wereldhave zijn het meest opvallend. Die van Wereldhave is opvallend omdat die shortpositie het grootste is: bijna 9,5 procent van de aandelen. De shortpositie in Signify is opvallend omdat de meeste analisten hier erg positief over zijn en dat er maar 1 verkoopadvies voor het aandeel uitstaat.

    www.analist.nl/hottopics/549626-verge...
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 873,12 -0,19%
EUR/USD 1,0686 -0,15%
FTSE 100 8.038,68 -0,08%
Germany40^ 18.063,20 -0,41%
Gold spot 2.332,64 +0,46%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+15,97%
ASMI
+11,25%
NX FIL...
+4,97%
BESI
+3,86%
FASTNED
+3,02%

Dalers

ALLFUN...
-10,92%
ING
-6,15%
WDP
-3,04%
AZERION
-2,35%
Flow T...
-2,29%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links