Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Helden of hooligans?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

88 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Geen Gezeik, iedereen rijk 29 januari 2021 15:43
    Wbs richt zich specifiek tegen het shorten maar helaas zit de financiele wereld vol met excessen:

    1 handel met voorkennis wijdverbreid

    2 Het meerdere petten op hebben bij financiele partijen en die meerdere petten ook gebruiken voor eigen gwin

    3 Het too big too fail-fenomeen. Ernstig aan het licht gekomen in 2007/2008. WBS geeft terecht aan dat deze situatie niet echt is aangepakt en dat de individuen die erbij betrokken waren net als de dopingzondaars in de wielrennerij nog geen gewoon in het circuit actief zijn.

    4 De krankzinnige jarenlange marktondersteuning door Centrale Banken en dan vooral met stip op numero 1: De Amerikaanse Fed. Maakt koersen kunstmatig hoog, verstoort normale koersvorming en correcties, leidt dat kunstmatige vlucht naar de 'risicoloze' Amerikaanse financiele markten.

    en dit is nog maar wat mij zo spontaan te binnen schiet, er zijn zeker nog meer tepunten te noemen.
  2. Merovech 29 januari 2021 16:09
    quote:

    theo1 schreef op 29 januari 2021 13:36:

    [...]

    Nou, dat kan ik het grootkapitaal dan niet echt kwalijk nemen. Ik heb niet zo gek veel macht en rijkdom, maar wat ik heb wil ik ook graag houden.
    Precies, Theo, maar jou gun ik het wel, want jij hebt niet de macht om de spelregels zo te bepalen dat je ze naar je hand kunt zetten. En dat is bij de financiële sector wel het geval, want incestueus by nature. Daar heeft iedereen alleen belang bij de status quo omdat alleen zij er beter van worden (ten koste van anderen natuurlijk die niet die middelen hebben). Om over de connecties met de politiek nog te zwijgen...(Goldman Sachs/Fed...nee, geen complottheorie ;-)

    Ik ben trouwens nog benieuwd hoe de big tech zal reageren op wat er nu aan de gang is. Zij hebben hier vast ook belangen in, en social media (reddit) verder censureren of zelfs offline halen sluit ik helemaal niet uit.
  3. [verwijderd] 29 januari 2021 16:43
    quote:

    Merovech schreef op 29 januari 2021 16:09:

    [...]

    Precies, Theo, maar jou gun ik het wel, want jij hebt niet de macht om de spelregels zo te bepalen dat je ze naar je hand kunt zetten. En dat is bij de financiële sector wel het geval, want incestueus by nature. Daar heeft iedereen alleen belang bij de status quo omdat alleen zij er beter van worden (ten koste van anderen natuurlijk die niet die middelen hebben). Om over de connecties met de politiek nog te zwijgen...(Goldman Sachs/Fed...nee, geen complottheorie ;-)

    Ik ben trouwens nog benieuwd hoe de big tech zal reageren op wat er nu aan de gang is. Zij hebben hier vast ook belangen in, en social media (reddit) verder censureren of zelfs offline halen sluit ik helemaal niet uit.
    Nou, als ze dat gaan doen dan breekt de pleuris al helemaal uit!

    Er zal gewoon gewent moeten worden aan de "nieuwe realiteit".
    De anderhalve meter maatschappij die iedereen achter zijn PC-tje heeft gedwongen en deze mensen hebben elkaar nu gevonden!

    Dus, ik denk dat hedgefunds nu zich wel 2x achter hun oren krabben voordat ze gaan voor die " makkelijke" winsten.

    Dus, ik denk dat er op zich hiermee al heel veel bereikt is!
  4. Arend Jan 29 januari 2021 17:20
    Beste klanten en lezers,

    Dank voor al jullie reacties, goed om te zien dat jullie het van 100% eens tot 100% oneens met me zijn. Daarom hebben we een markt: we agree tot disagree en zetten daar ons eigen geld op.

    Ik heb naar eer en geweten mijn best gedaan - full disclosure: ik heb geen enkele positie of belang bij al deze aandelen en partijen - om zoveel mogelijk en zo helder mogelijk de relevante feiten te geven. Ja, ik zie en weet ook niet alles en dit is een veelomvattende en heel complexe zaak. Vooral is het ook een heel nieuw fenomeen, waar we allemaal mee om moeten leren gaan..

    Ja, ik schaats af en toe scherp, maar u komt niet op IEX voor veilige, nietszeggende stukjes, toch? Mijn collega's en ik doen ook niet moeilijk als we fouten maken - en die maken we zeker. En een grapje moet ook kunnen, toch? Nergens wordt zoveel gelachen en lol gemaakt als op de beurs. Ik opinieer en u opinieert terug en zo hoort.

    De les is denk ik vooral: be careful out here, de handelsvloer is een boksring als het er hard aan toe gaat (het gaat tenslotte om geld, heel veel geld zelfs) en een klap kan letterlijk en figuurlijk uit een gekke hoeken komen. Dat hebben we deze week wel gezien.

    Tot zondag bij mijn vooruitblik.

    Prettig weekend,
    Arend Jan
  5. paul belegt echt. 29 januari 2021 21:16
    A.J.K. Index beleggen is GEEN beleggen. Je investeert net als anderen ook in de zwakke bedrijven. Dit is waar jij juist zo tegen bent. Ze zitten in het zelfde mandje. Index beleggen is juist ontstaan door het fenomeen grote belegger. Als je geflest word op een aandeel door hun is de pijn kleiner, de andere vangen het op. Ik vind beleggen meer dat je verdiept in bedrijven en hun visie gelooft en ondersteunt. Nu gaat het meer om wat voor advies geeft Goldman, blackrock, citadel etc geven en daar lopen we achteraan. We vergeten dat zij al positie hebben ingenomen en jou in de piramide mee nemen. Is dat niet juist wat jij tegen bitcoin hebt? Iedere dag doe je er aan mee. Zo ook jou lijstjes van de percentages welke je per jaar gemiddeld hebt kunnen verdienen aan de iex. Waar blijven al die emissies welke verrekend moeten worden? De koers stijgt hierdoor maar wat voor geld er in gepompt word vermeld je niet.

    Prettig weekend.
  6. tomc1979 30 januari 2021 09:07
    Nu is het belangrijk om al eens te kijken naar welke ideeën er voor het grijpen liggen. Ik zie bv een AAPL verschillende procenten lager gaan na presentatie van toch wel verbluffende resultaten. Daar is veel geld uit om shorts te coveren, niet? Er gaan wss ETFs ook heel ander daglicht zien.

    Opstanden zijn imho goed om kritisch te blijven en risico management ter harte te nemen, ook voor insitutionelen. Blijkbaar is de financiële crisis toch niet goed blijven hangen in sommige geheugens.

    Om nu niet per se de aandacht op AAPL te richten (ik geef zeker geen advies, daar ben ik te gewoontjes voor): biotech is er ook nog. daar kies ik persoonlijk voor omdat ik vind dat bedrijven die ons uit die pandemie moeten halen de investering waard zijn.

    En voor de rest gewoon maar even meeliften om de adrenaline rush van begin 2021

    Veel geluk en inzicht aan allen
    Een gewone ziel
  7. powertje 30 januari 2021 21:27
    Dit gaat weer een mooie film op leveren en we hebben een stukje geschiedenis.
    De vraag is hoe ga je aantonen dat dit koersmanipulatie is wat bij gamestop gebeurd is?
    Uiteindelijk zijn er mensen zelf die de aandelen inkopen en de beslissing maken.
    Dan zou je ze terug moeten traceren dat ze WSB volgen of daar reageren.
    Lijkt me een zeer lastig geval om dit voor elkaar te krijgen omdat je dan weer met de privacy wet zit etc.

    Het zijn vaak de grote partijen die de macht hebben en om eerlijk te zijn is dit wel genieten om eens te zien hoe hun te pakken worden genomen.
    Normaal is het de normale mensen die door deze jongens te pakken worden genomen.

    Waarschijnlijk gaan er straks wel regels komen dat de koers niet explosief mag stijgen omdat ze dit dan zien als koers manipulatie. Mocht dit zo zijn zouden ze dit ook weer geldig moeten maken bij een daling, dan hou je het eerlijk.
88 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links