Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: 'Gezonde' correctie?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 15
  2. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 50
  3. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79

Reacties

328 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 17 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. GéGé 29 januari 2021 11:55
    quote:

    b.west.invest schreef op 29 januari 2021 08:58:

    ... Robin Hood ...

    Dit kan maar zo het draaimoment zijn , wat vinden jullie hier van ?
    Het hele Robinhood verhaal kan nog een staartje krijgen. Reddit leden proberen in de US een aantal hedgefunds en andere professionele beleggers een loer te draaien door zwaar geshorte aandelen als GME, AAL e.d. massaal op te kopen (te short squeezen). Het gaat in ieder geval om zulke grote bedragen, dat men er flink zenuwachtig van wordt.

    Gisteren toch maar een aantal AAL posities ingenomen en short gegaan op de AEX, dit zou i.d.d zomaar een correctie kunnen triggeren.
  2. forum rang 6 ttroo 29 januari 2021 11:58
    Galapagos gaat eindelijk corrigeren. Mogelijk bij uitbodemen een Unibail kandidaat, een mega sprong omhoog. Nog een keer de 90 laten zien en mogelijk zelfs een 100 of nog hoger. Adyen wilt niet meer. Waar zijn die mooie tijden van Adyen gebleven. Volgens mij nog rond de 2100 euro gedaan. Nu troosteloos onder de 1.750 euro. ASML die houdt nog de uptrend vast, maar de vraag is hoelang. Zolang ze de uptrend vasthouden, ben ik heel licht positief over ze. Bij daling onder de uptrend, kan daar een aardige correctie starten. Arcelor. Jammer dat de korte termijn parameter last blijft houden van hoogte, maar de langere termijn parameter zeg: Er zit meer in Mittal. Akzo. Stiekem wat euro's los gelaten.

    Maar vergeleken met Game Stop is de AEX heel saai! Spike UP lijkt te komen.
  3. [verwijderd] 29 januari 2021 12:35
    Benieuwd of we vanavond een maandoverzicht van Sjeik Oboema krijgen die zich vast voorgenomen heeft een vol jaar hier niet te posten en dan: "Tada!! Kijk zo moet het" of pas helemaal aan het einde van het jaar.

    Hopelijk vanavond. Schat hem/haar deze maand in op €35.000-€50.000.

    Tussen de regels van de summiere postings van ONN door te lezen heeft hij al voorkennis en ziet het er uitstekend uit.
  4. forum rang 6 ttroo 29 januari 2021 12:50
    Zo. Plukkie shorts kunnen kopen. Ik weet niet of dit echt een spike up was, maar ik vind het een prima plukkie erbij. Nu kan ideaal rustig afwachten. Kormt het herstel er flink aan, dan is het gewoon kijken, zakt het 1% lager ten opzichte van de huidige koersen, dan gaat dat plukkie weer weg.FF heerlijk wandelen in de buiten lucht en hopelijk geen regen.
  5. forum rang 6 b.west.invest 29 januari 2021 12:51
    quote:

    De verhapstukkende bekokstover schreef op 29 januari 2021 12:35:

    Benieuwd of we vanavond een maandoverzicht van Sjeik Oboema krijgen die zich vast voorgenomen heeft een vol jaar hier niet te posten en dan: "Tada!! Kijk zo moet het" of pas helemaal aan het einde van het jaar.

    Hopelijk vanavond. Schat hem/haar deze maand in op €35.000-€50.000.

    Tussen de regels van de summiere postings van ONN door te lezen heeft hij al voorkennis en ziet het er uitstekend uit.
    Ik denk dat ONN het wel kan beantwoorden , ab voor de mooie verpakking .
  6. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 29 januari 2021 13:12
    Alles wat er heden ten dagen gebeurt op "de Financiële Markten"..

    Geeft wel aan dat "het Systeem" door en door en door VERROT is..!

    Aandelen niet meer mogen Kopen maar wél mogen Verkopen..??!

    Robinhood onder vuur bij eigen traders
    Broker Robinhood besloot donderdag de handel in GameStop en andere fel gehypete aandelen aan banden te leggen. ©AFP
    Pieter Suy
    Vandaag om 07:48

    De maatregelen van de gratis beursapp Robinhood om de gekte rond GameStop te beperken, vallen slecht bij het leger kleine beleggers dat het aandeel de voorbije dagen deed exploderen. Robinhood komt intussen op zijn tellen terug.

    Robinhood besloot donderdag de handel in GameStop in te perken nadat het aandeel de voorbije dagen volop was gepromoot op het Amerikaanse beleggersplatform Wallstreetbets, een onderdeel van Reddit. Al is 'promoten' niet echt het juiste woord.

    GameStop, een klassieke winkelketen voor computergames die anno 2021 niet eens een webshop heeft, werd de voorbije dagen zodanig gehypet dat de koers explodeerde. Critici die de irrationele koerssprong aankaartten, werden hard aangepakt op het Wallstreetbets-forum en zelfs ervaren shorters moesten hun posities indekken nadat zij of hun families werden bedreigd.

    Iets wat door sommige beleggers werd gevierd als een overwinning van de kleine man op de jongens van het grote geld op Wall Street.
    Robinhood moet snel cash bijtanken

    De hysterie rond GameStop en andere Wallstreetbets-favorieten heeft ook financiële gevolgen voor Robinhood. Door de tradingboom dreigde de Amerikaanse broker krap bij kas te zitten. De app moet niet alleen verzekeren dat haar klanten het geld van hun transacties ontvangen, maar moet ook voldoende cash bij zijn tradingpartners opzijhouden als onderpand voor de navenant met de handelsboom stijgende risico's.

    Om die reden tankte Robinhood de voorbije uren al honderden miljoenen bij zijn bankiers. Daardoor zou de broker in staat zijn vrijdag de handel in GameStop en andere gehypete aandelen weer mogelijk te maken.

    Maar volgens The New York Times was de geldnood zo groot dat Robinhood ook contact opnam met aandeelhouders van het eerste uur, zoals het bekende Silicon Valley-fonds Sequoia en Ribbit. Die zouden Robinhood nog 1 miljard dollar hebben toegestopt, schrijft de Amerikaanse krant.

    Maar omdat de GameStop-hysterie ook andere delen van de markt begon te besmetten - zelfs het beursgenoteerde karkas van de failliete videoketen Blockbuster werd even een publiekslieveling - begonnen meerdere brokers in te grijpen. Populaire brokers zoals Charles Schwab en TD Ameritrade legden de handel in GameStop aan banden, donderdag kondigde Robinhood aan hetzelfde te doen. Kort na die beslissing daalde de koers van het aandeel GameStop fors.
328 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 17 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links