Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Topman Robinhood: beleggen is de nieuwe American Dream

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. VickerC 29 januari 2021 09:18
    Robinhood focussed op de kleine belegger, maar deelt al zijn data met de hedge funds als extra inkomen. Daarbovenop hebben ze de aankoop van verschillende aandelen stop gezet 'ter bescherming van de kleine investeerder'. Hierdoor daalde de prijs van elk aandeel keihard en konden de hedge funds hun shorts sluiten. Vandaag is het handelen in dezelfde aandelen terug toegestaan. Dit klopt toch niet? Dit betekent dat ze op elk moment de stop knop kunnen indrukken als hethen uitkomt (lees, als hun wall street vriendjes geld verliezen). Dat hedge funds al jaren het geld van de kleine investeerder in hun zak steekt door gebruik te maken van dezelfde tools (shorten en call opties) daar spreekt niemand over, maar wanneer het voor één uitdraait in het voordeel van de kleine beleggers wordt het aan banden gelegd. Mijn conclusie is dat ze het systeem moeten veranderen zodat zulke situaties zich niet meer kunnen voordoen. Maar ja, wat is er gebeurd met de Panama papers en de 21 triljoen op offshore accounts? Wat is er gebeurd met FINcen? Niet veel. De grote spelers kunnen doen wat ze willen. Banken zijn verantwoordelijk voor de financiële crisis van 2008, wat krijgen ze? Bailouts en een vrijgeleide. Zoek eens op hoeveel fraude dossiers er zijn naar banken toe. Duizenden. Ze krijgen een boete en kunnen gewoon verder doen met hun pratkijken. Dat is één van de redenen waarom de WSB beweging deze acties onderneemt, uit protest dat de grote spelers kunnen doen en laten wat ze willen. Zij stelen op een legale manier. Maar als de gewone man in de straat een appel zou durven stelen, dan ben je een crimineel. Wordt vervolgd...
  2. forum rang 6 suskewiet 29 januari 2021 09:38
    Er zijn nu al bedrijven die de beurs de rug toe keren .
    Heel de regelgeving het gevaar van schorten activisten en voorkennis en noem maar op .
    het ontstaan van de beurs is er gekomen om geld op te halen voor de bedrijven en economie aan te zwengelen .
    Wat is er van de beurs geworden ?
    Een casino
  3. forum rang 6 suskewiet 29 januari 2021 09:49
    Men geeft als uitleg voor de schorters als die hun kar keren komt er in de grafieken een basis voor terug stijgende beurzen .
    Ja dat zal wel zo zijn .
    Ik zie liever een aandeel stijgen of dalen in verband wat het bedrijf in kwestie doet naar de toe komst toe en de winsten of verliezen .
    Dit bestaat niet meer ;Jammer
  4. k2es 15 februari 2021 17:30
    @declog: bij veel brokers kun je sommige aandelen of ETF's niet meer kopen, maar alleen nog verkopen (als je ze hebt) , dan heeft ook te maken met wetgeving, Amerikaanse ETF's kun je daardoor niet meer kopen in NL omdat er een Nederlandse bijsluiter ontbreekt. Bij brokers zoals De Giro zijn veel Amerikaanse aandelen niet meer te koop en kun je ze alleen nog verkopen als je ze al hebt, zij gebruiken als argument dat die aandelen teveel risico hebben.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0651 +0,07%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.706,10 -0,74%
Gold spot 2.393,27 +0,58%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links