Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Over Netflix, Walmart en Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. ASK 21 januari 2021 06:54
    Ik ben zelf ook een aandeelhouder van Shell. Ik geef aan CEO Ben van Beurden aan dat het eenvoudig is om een nieuw verdienmodel te creëren. Gewoon LNG omzetten in blue waterstof en de CO2 kun je kosteneffectief benutten om de verloren gegane bosgebieden op deze wereld te herplanten. Als je dit doet met de zaden die in onze Arboretum's opgeslagen zijn zal er in die nieuwe bosgebieden niet alleen bomen gaan groeien maar ook alle verloren gegane planten waarvan er vele een basis zijn voor duurzame medische grondstoffen en ben je niet meer voor 90% van deze medische grondstoffen afhankelijk van China. Eastman Kodak kreeg bijna 800 miljoen subsidie voor de ontwikkeling van medische grondstoffen. Shell CEO moet durven veranderen zoals DSM. In het slechtste geval produceert hij heel veel hout en als hij het goed doet ook nog medische grondstoffen en krijg hij Shell's imago op doordat nu blue waterstof ineens green wordt en wordt LNG gas ineens een nuttige commoditie. Het is jammer dat CEO Ben van Beurden geen echte ondernemer is.
  2. Quala 27 januari 2021 16:43
    Shell is en blijft een energiebedrijf en zal zicht moeten verplaatsen naar alternatieven om de CO2 te verminderen.
    Zelf ben ik bezig met 9 zonnepanelen om mijn gasverbruik te verminderen, heb 1.000 Kg Co2 bespaart wat 30 bomen had moeten doen. Laten wij eens zelf in de spiegel kijken als burger want dit bedrijf heeft gezorgd voor onze subsidies en dat wij in de winter warmpjes bij zitten, onze auto's konden rijden, pilletjes kunnen slikken enz.
    Diegenen die elk jaar protesteren, zijn mensen die subsidies trekken dit zouden ze eerst moeten inleveren.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links