Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Wereldhave AEX:WHA.NL, NL0000289213

  • 14,020 19 apr 2024 12:10
  • -0,060 (-0,43%) Dagrange 14,080 - 14,080
  • 19.362 Gem. (3M) 90,4K

Wereldhave - 2021: het beslissende jaar

2.641 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 133 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. richku 26 januari 2021 08:17
    quote:

    MFCons schreef op 26 januari 2021 04:52:

    [...]

    Ho ho, ik heb enkel gezegd dat ik meer respect heb voor die relschoppers dan de politiek. Ik noem de relschoppers hersenloze beesten. Maar de politici in deze vind ik nog een trapje erger.

    Mijn mening is dus relatief en het domme landdienende volk pikt dat niet op en heeft dan een mening. Prima. Ben ik wel de Derksen vandaag. Betekent wel geen excuus:)
    Tekst is dus niet achterlijk, maar ...
  2. forum rang 5 NLvalue 26 januari 2021 08:20
    Back to business...

    De MM heeft nog geen heel grote volumes aan optie contracten kunnen wegzetten. Dus zit nog op een fors deel van de shortpositie die hij ingenomen heeft als tegenpartij van die 1,1mln cfd long positie van Goldman.

    iborrowdesk.com/report/WHA.LN

    Het experimentje om de inleenvergoeding voor hobbyshorters te verlagen lijkt te werken - die is permanent wat lager gezet. Volumes die beschikbaar zijn, zijn ultralaag - maar.. het lijkt wat nieuwe hobby shorters aan te trekken.

    Hopelijk zijn dat geen DeGiro gebruikers die zich niet verder verdiept hebben dan “ URW mag ik niet meer short gaan, dan doe ik maar iets anders in winkelvastgoed”.. maar aan de andere kant - iemand moet z’n geld doneren - anders kan Goldman geen trading profits laten zien.

    Voor de liefhebber - Goldman is exact hetzelfde multi jaar playbook dat ze bij WHA uitvoeren, ook bij Core labs aan het uitvoeren. Ze zitten in een iets andere fase.

    Blijft leerzaam, dat Wereldhave.

  3. [verwijderd] 26 januari 2021 09:08
    quote:

    richku schreef op 26 januari 2021 08:17:

    [...]

    Tekst is dus niet achterlijk, maar ...
    De persoon die post onder jouw alias ja, heel goed, dat dan weer wel.

    Overigens kan je heden morgen zien en lezen dat Peter de Vries een soortgelijk standpunt twittert én dat op radio538 Frank Dane "het wel begrijpt" "deze mensen gaan normaal voor minder los". Dus kunnen we terug naar de werkelijke schuldigen? De politiek.
  4. Bertone 26 januari 2021 12:12
    Wereldhave lange termijn technisch beeld positief:

    Lange termijn Steun: 10,10 Weerstand: 22,16
    Lange termijn commentaar
    Wereldhave is in de laatste correctie opgevangen door de voormalige weerstand. Hiermee blijft het technische beeld positief en is ruimte vrijgekomen voor een stijging richting 22,16 (top van 13 december 2019). Een doorbraak van de laatste koerstop zou de verbetering bevestigen. De steun vinden we op 10,10 (bodem van 25 december 2020).

    Bron 26/1 Tostrams | Wouterslot
  5. forum rang 8 Branco P 26 januari 2021 20:46
    quote:

    MFCons schreef op 25 januari 2021 19:44:

    [...]

    Deze uitspraak geeft maar weer aan wat er fout zit in de maatschappij. Holle frase en symbolisch geprietpraat om vingerwijzend iemand te corrigeren die iets lijkt te zeggen waar je het mee oneens bent. Ik kan mij héél goed voorstellen hoe Galileo zich gevoeld moet hebben. Kijk mij eens politiek correct zijn en kijk mij eens het land gediend hebben.

    Nou hulde. 40 jaar in dienst van Newspeak.

    Ik herhaal; wat is de waarde van de politiek die alle protestanten over een kam scheert, verzand in algemeenheden en platte praat? Geen begrip voor de beesten die een jaar opgesloten zitten en de avondklok niet meer trekken? Die mensen zijn er ook en dat weet te politiek maar al te goed. Als iemand verantwoordelijk is dan is het niet die hooligans die niet beter weten, maar de politiek die dit voorzichtiger had moeten brengen.

    Andere manier van kijken. Ik ben iets cynischer wat dat betreft.

    Je hebt een zeer scherp beeld van de kwestie MFC. Waar we voor moeten waken is dat we ons alleen maar richten op de rellen, die uiteraard afkeurenswaardig zijn. Maar dat zijn rellen altijd dus daar moeten we ons niet te veel door laten afleiden. We moeten namelijk juist kritisch kijken naar de overheid en ons de vraag stellen of zij juist gehandeld hebben door nu, in dit corona-stadium, voor een extra verzwarende maatregel te kiezen. We moeten daarbij ook kijken naar de manier waarop ze deze hebben aangekondigd en welke motivatie ze daarbij hebben gegeven. En we moeten ons afvragen of ze de reactie onder de bevolking, in alle lagen van de bevolking, goed hebben ingeschat. Dan kom je tot de conclusie dat een aanvullende beperkende maatregel op dit precieze moment niet zo'n goed idee is, dat men totaal niet in de gaten heeft wat er leeft in alle lagen van de bevolking en dat men ook gefaald heeft in het overtuigen van de noodzaak van die maatregel.
  6. [verwijderd] 27 januari 2021 10:17
    Beetje jammer van die IEX redactie dat ze in het artikel dat gaat over de stijging vandaag alle posts van NL op dit forum overslaan.

    Stelletje pannekoeken! Er is hier iemand die info deelt over posities icm de positie van GS en dit dus al een week voorspeld! @ Arend jan kamp. Misschien het relevante deel van het forum eens lezen...

    ECP gister uitgestapt, WHA ga ik nu ook sluiten. Mij te gek.
  7. forum rang 6 Rowi62 27 januari 2021 10:17
    De gezamelijke reddit actie op een shorter van aandeel Gamestop in de US heeft gevolgen voor alle shorters die te veel short in een stock zitten. Het verhaal is op de voorpaginas. De macht van een groep op redidt (of hive daar zitten ze ook) tegen een Wallstreet shark is wereldnieuws.

    Bij WH zit ook veel short. Kan zo maar veranderen deze maand.
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 januari 2021 10:22
    quote:

    Rowi62 schreef op 27 januari 2021 10:17:

    De gezamelijke reddit actie op een shorter van aandeel Gamestop in de US heeft gevolgen voor alle shorters die te veel short in een stock zitten. Het verhaal is op de voorpaginas. De macht van een groep op redidt (of hive daar zitten ze ook) tegen een Wallstreet shark is wereldnieuws.

    Bij WH zit ook veel short. Kan zo maar veranderen deze maand.
    Leuk bedacht, maar Wereldhave zal nooit een hit worden op Reddit of Hive.
  9. forum rang 5 NLvalue 27 januari 2021 11:18
    quote:

    Wim69 schreef op 27 januari 2021 11:05:

    Tot 16.25€ kan het gaan, dan botst de koers tegen een dalende trendlijn die van 2018 komt. 22€ is veel te hoog, de onderliggende winst gaat daar niet zijn om die koers te verantwoorden.
    22 & fundamentals.. Da's waar Wim. Maar alle grote spelers die hier aan tafel zitten zij kapitalistische ras opportunisten. Marshall Wace en D1 zijn bij Klep van short naar long gedraaid - en zijn nu bezig hun collega's uit te roken . grote bakken geld die heen en weer worden gegooid.

    Heeft niks meer met fundamentals te maken - wel met inschattingsvermogen van de relatieve hand van de spelers.

    Wat GS zn spel is gaan we zien - aan t gedrag van de optie MM denk ik dat de 1,1mln cfd tot december loopt - dus ze gaan in ieder geval de tijd nemen.
  10. EersterangsDubbeltje 27 januari 2021 11:28
    Ik dacht dat het shortpercentage de laatste maanden al flink was afgenomen en nu rond de 7% ligt (bron: AFM), dus Gamestop-achtige taferelen kunnen niet plaatsvinden, lijkt me. De shortsqueeze zal zich beperken tot het niveau van nu, €12,50. Meer lijkt me toch niet realistisch. Hoe zien jullie dat?

    Natuurlijk kan er een verdere stijging plaatsvinden, maar dat moet dan gesteund worden door fundamentals of snellere vaccinatie, etc.
  11. forum rang 4 lanciared 27 januari 2021 11:49
    @ eersterangsDubbeltje,
    Wereldhave ; Heeft al niet zoveel meer met fundamentals te maken.
    indien wel, dan stonden we de voorbije maanden op 16 of 18 euro, of daaromtrent. (met een verwacht div over 2020 van iets van een 1,6 euro en dividend voor 2021 van - (?) rond de 1 euro ?
    ( En met beslist verminderde vooruitzichten voor dit jaar, (maar komend van 28 euro in het voorjaar 2020 zit dit dus al reeds lang in de koers)

    Wat we nu zien, en inderdaad lijkt begonnen, is wat NL Value zo vaak aangaf, afgelopen maanden : Een spel, met heel wat partijen, die tegen elkaar op, de andere partij tracht schaak te zetten. Machtspel. En .... dan zijn er nog een 10 miljoen aandelen, die moeten ingekocht worden.
    En .... dan hopelijk zovele particuliere beleggers, die er boven op springen, mee trachten te doen, om een graantje trachten mee te pikken. Zij versterken de trends, met als gevolg dat dit aandeel hevig op en neer kan bewegen.
    (Maar blijft natuurlijk ( de kennis op de achtergrond ) dat dit aandeel wel 15 of 17 euro waard is.)
    LR
2.641 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 133 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Wereldhave voorziet beperkte winstgroei dit jaar

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links