Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: DAX laat kopje hangen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Olieprijs nog niet uitgebroken 37
  2. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79
  3. 16 apr ASML oogt wispelturig 101

Reacties

116 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 De verhapstukkende bekokstover 26 januari 2021 19:22
    quote:

    Vidoque schreef op 26 januari 2021 19:10:

    [...]

    Mooi lijstje, weet je meteen waar je sluipschutters neer moet zetten.
    In de Efteling kan een moedige wachtcommandant met dienstpistool voor het beste strategisch uitgekookte overzicht tot bovenin Langnek klimmen.
  2. forum rang 6 ttroo 26 januari 2021 21:38
    VIX heeft wapen in het vuur. S&P 500 is 10 punten hoger gegaan van 3840 naar 3850 en als ze die weer terug kunnen brengen aan het einde dan komt dat ten gunste van de VIX. Microsoft gaat nabeurs cijfereren. VIX in gevecht met de 23. Gisteren gingen ze voor sluiting hard omlaag. Houden ze de 23 of in ieder geval de 22.8 vast. Het zou mooi zijn. Een uitbraak moet hoger gaan. Maar de eerste stappen is de vix aan het maken.
  3. forum rang 6 ttroo 26 januari 2021 23:18
    Down Jones future komt die 31.100 / 31.200 punten maar niet voorbij. De Amerikaanse Yield voor de tweede dag ietsjes lager en richting de 1.00. Goede ontwikkeling daar. Lucht gaat uit de yield, is bezig om de uitbraak te bevestigen en om een sprong voor te bereiden naar 1.15 en 1.20 en hoger. GME is toch wel een super topper. Niet dat ik ze wilt hebben, veel te veel risico, maar wel van $3 naar $232 nu nabeurs. Die shorters worden in dit fonds helemaal uitgerookt. Het is niet slim van ze om ruim 100% van de free float te gaan shorten. Oh ze zakken ff $20 in een paar minuten tijd. Het is echt mania. Maar S&P 500 gaat ook niet heel veel meer omhoog. Europa blijft zelfs achter, mogelijk gaan die later inhalen, maar ik houd wel een grote onzekerheid met Europese banken. Daar moeten geen geruchten overkomen. Koersen met onder de 1 euro, met 2 euro, met 5 euro, met 8 euro, met negen euro. Daar is geen aandelen emissie die ze kunnen helpen. Zelfs met een paar miljard stuk komen ze nog veel te veel te kort. Daar zit een groot probleem. Lage rentes en hoge beurzen helpen de Europese banken niet tot nauwelijks, ze helpen wel wat, heel lichtjes naar achteren. Dus als er een klap komt, dan wordt overleven echt pas overleven voor Europese banken.
  4. forum rang 6 ttroo 26 januari 2021 23:22
    VIX heb ik voor morgen op 22.6 gezet. Kortom ze krijgen wat meer ruimte in vergelijking met de huidige slotstand. De 24 veroveren blijft nu het secondaire doel. Primair handhaven boven de 22.6 zou prettig zijn. Microsoft kwam nabeurs met cijfers, volgens mij hebben we ruim +7% gezien en nu +3.2%. Schijnbaar hebben ze iets gezien wat de helft van de winst inlevert. Heel snel zie ik dat ze keurig draaien. Maar ook bij Microsoft geldt dat bij huidige koersen het inkopen van eigen aandelen weinig tot zeer weining adding value oplevert. Niettemin verslechteren de ratio's van Microsoft maar heel weinig en daar kan een Apple of een ASML van leren. Morgen Tesla en Apple nabeurs. De mega toppers.
  5. forum rang 7 handyman6 26 januari 2021 23:52
    Avondklok? Daar komen hier rellen van ,maar dan kan hrRutte zich dus wel mooi profileren als wetshandhaver,lekker rechts.Want dat opschuiven naar links om in maart maar niet teveel te verliezen,past hem niet zo.....nou,nou,nou.

    Natuurlijk,al dat geweld is nooit goedte praten,maar wat heeft deze regering er dan ookeen potje van gemaakt ,met het vaccintempo,met toeslagenaffaire,met Groningse gasbelvergoedingen ,bindend referendum afschaffen,enz.

    De hele onvrede over het lockdowngebeuren ,balt samen in die avondklok,imo.
    Triest genoeg,inmiddels.
  6. forum rang 6 ttroo 28 januari 2021 12:58
    Ik ben duidelijk geen voorstander van de avondklok. Alsof iedereen 's nachts buiten flink in beweging is. Nee dat was tijdens Black Friday overdag. Komen ze met Matrix borden uit. Winkels gaan nu sluiten (1 uurtje eerder). Wow. Wat een beleid. Rellen vind ik echt te ver gaan. Maar ik vindt politie ingrijpen disriminator. Een kleine groep krijgt een hele water kanon op zich heen, maar op de Dam durven ze dan weeer niet in te grijpen want het is een (te) grote groep en dat hadden we niet verwacht. Kortom ze durven wel als ze duidelijk in de meerderheid zijn en dan gaan ze ook meteen flink rammen. Daar ben ik ook geen voorstander voor. Want eerlijkheid is in politie ingrijpen ver te zoeken, maar dat is mijn mening.

    AEX future is behoorlijk bijgetrokken. Tien punten. Van 632 naar 642. En nu? Dat is de vraag. Ik hoop dat ze het kunnen volhouden tot iets na de opening van de Amerikaanse beurzen, want ik wil wat shorts op pakken. Europese fondsen liggen veelal onderaan op de grafieken, dus of de knal komt nog of Europa gaat verder in herstel. Tricky moment. Ik ga liever short op een Tesla, Facebook of een Apple, die grafieken liggen duidelijk hoog en neigen eindelijk om winst te gaan nemen.

    Wat waren deze cijfers tegenvallend zeg. Het viel me nog meer tegen dan ik voorzichtig was. Apple Q1 2020 cijfers waren natuurlijk mooi, maar lage dollar, maar nieuwe produkten, maar Chinezen die knallen krijgen. Kortom ze hebben ook wat wapens in het vuur dat kwartaal. Niettemin verslechterde de ratio's meer dan ik had gedacht.

    Ik wacht rustig af tot aan de opening van de Amerikaanse beurzen. Long op 632 durfde ik niet, veel te riskant, dus degenen die die 10 punten of ietsjes minder heeft gepakt: MIJN FELICITATIES + RESPECT!

    VIXie - ik blijf bij de verwachting dat een 20% tot een 30% stijging nog zeker kan komen. Of ze daarna nog (flink) verder kan stijgen hangt af van de headlines, centrale banken, posities op de beurzen. Dus dat is lastiger te voorspellen.
116 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links