Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ING Groep AEX:INGA.NL, NL0011821202

  • 14,704 16 apr 2024 17:35
  • -0,344 (-2,29%) Dagrange 14,690 - 14,904
  • 8.588.551 Gem. (3M) 11,2M

ING - 2021

12.302 Posts
Pagina: «« 1 ... 70 71 72 73 74 ... 616 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. PabloJa 25 januari 2021 15:27
    quote:

    Rupert schreef op 25 januari 2021 15:13:

    Het begint door te dringen dat 2021 wellicht een kopie wordt van 2020?

    Zolang de politiek geen roadmap uitstippeld wanneer we weer terug gaan naar normaal zullen Unibail / ING / ABN / KLM weer richting de dieptepunten van afgelopen jaar zakken
    Zou goed kunnen, op dit moment zijn de risico's weer even groter dan de positieve signalen, in iets mindere mate zoals in 2020. Ministerie geeft aan dat in de herfst/winter dit jaar iedereen pas ingeënt gaat zijn, en dan daarbovenop nog nieuwe virusvarianten die daar wellicht uberhaupt geen boodschap aan hebben. Tech doet het weer net zo prima/'veilig' zoals in 2020, tranditionele economie nu weer net zo mineurig als in 2020. Wachten op een positief signaal.
  2. IMILLIONAIR 25 januari 2021 15:28
    FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Europese banken moeten er rekening mee houden dat ze nog meer geld opzij moeten zetten voor leningen die mogelijk niet meer terug worden betaald. Daarvoor waarschuwde de Europese Centrale Bank (ECB). Die stelde dat de kans toeneemt dat bedrijven in de problemen komen zodra de overheidssteun vanwege de coronacrisis ophoudt.

    De hoeveelheden geld die Europese banken in de stroppenpot hebben zitten, zijn lager dan in vorige crises en ook lager dan bij Amerikaanse branchegenoten, stelde de ECB in een rapport over de financiële stabiliteit. Dat komt deels omdat Europese overheden en de centrale bank het risico op faillissementen hebben beperkt met steun aan bedrijven, maar wordt volgens de ECB ook veroorzaakt door een lage winstgevendheid van banken die daardoor simpelweg niet meer geld opzij kunnen zetten.

    Te langdurige coronasteun levert ook risico's op voor de bankensector, meent de ECB. Daardoor zou op de lange duur onzekerheid over de houdbaarheid van schulden kunnen ontstaan. De bankensector zal eventueel het aandelenkapitaal uitbreiden.
  3. [verwijderd] 25 januari 2021 15:28
    www.iex.nl/Nieuws/ANP-250121-130/Bank...

    zie ook de flapdrol Swaak die weer wat uitkraamt waar echt 0,0 vertrouwen uit blijkt......nergens lees je dat de bank er goed voor staat en in staat is om dividend uit te keren......echt nergens!! Swaak is het helemaal niet van plan.....nu niet en volgend jaar ook niet.....de politieke steun heeft hij toch....en de staat is 56% aandeelhouder
  4. IMILLIONAIR 25 januari 2021 15:34
    ECB vraagt banken om dividenden te staken of te beperken tot en met september 2021
    15 december 2020


    ECB roept banken op om dividenden te staken of te beperken tot en met 30 september 2021
    Dividenden moeten lager zijn dan 15% van de geaccumuleerde winst over 2019 en 2020 en niet hoger dan 20 basispunten van de tier 1-kernkapitaalratio
    ECB herhaalt toezichtsverwachting dat banken zich uiterst gematigd opstellen met betrekking tot variabele beloningen
    De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de banken vandaag aanbevolen uiterst terughoudend te zijn met betrekking tot dividenden en inkoop van eigen aandelen. Daarom vraagt de ECB de banken te overwegen om de uitkering van contante dividenden en de inkoop van eigen aandelen tot en met 30 september 2021 te staken of te beperken. De aanbeveling vloeit tevens voort uit een beoordeling van de stabiliteit van het financiële stelsel en kwam tot stand in nauwe samenwerking met het Europees Comité voor systeemrisico's.

    Gezien de aanhoudende onzekerheid over het economisch effect van de coronapandemie, verwacht de ECB dat dividenden en inkopen van eigen aandelen lager zijn dan 15% van de geaccumuleerde winst over 2019 en 2020 en niet hoger dan 20 basispunten van de tier 1-kernkapitaalratio (het laagste bedrag moet in aanmerking worden genomen). Banken die van plan zijn dividenden uit te keren of eigen aandelen in te kopen moeten winstgevend zijn en over een solide kapitaalpositie beschikken. Er wordt verwacht dat ze contact opnemen met hun gezamenlijk toezichthoudend team (JST) om te bespreken of het niveau van de beoogde uitkering prudent is. Banken dienen geen interim-dividenden uit te keren over hun winsten van 2021. De vorige aanbeveling voor een tijdelijke opschorting van alle contante dividenden en aandeleninkopen van 27 maart 2020 (en de verlenging daarvan op 28 juli) hing samen met de uitzonderlijke en moeilijke omstandigheden waarmee de Europese economie in 2020 kampte. Bij de herziening van de aanbeveling houdt de ECB rekening met de afgenomen onzekerheid in de macro-economische projecties. Ondanks aanhoudende problemen liggen de herziene prognoses in de buurt van het basisscenario dat de ECB hanteerde in de kwetsbaarheidsanalyse die ze in de eerste jaarhelft heeft uitgevoerd. Daarin werd de weerbaarheid van de Europese banksector bevestigd.De herziene aanbeveling moet ervoor zorgen dat banken in staat blijven om verliezen op te vangen en krediet te verlenen aan de economie. Een aanhoudend prudente benadering blijft noodzakelijk, aangezien het effect van de pandemie op de balansen van de banken nog niet volledig duidelijk is. De banken profiteren immers nog altijd van diverse steunmaatregelen van de overheid en kredietverliezen worden pas na verloop van tijd zichtbaar.De aanbeveling houdt verband met de huidige uitzonderlijke omstandigheden en blijft van kracht tot eind september 2021. Behoudens materieel ongunstige ontwikkelingen, is de ECB voornemens de aanbeveling op dat ogenblik in te trekken en de plannen van banken inzake kapitaal en dividenduitkeringen weer te beoordelen op basis van de uitkomst van de normale toezichtscyclus.

    Banken moeten hun kapitaal- en liquiditeitsbuffers blijven gebruiken om krediet te verlenen en verliezen op te vangen. De ECB zal de banken niet vragen een begin te maken met de aanvulling van hun kapitaalbuffers voordat de piek van de kapitaalafname is bereikt.

    In een brief aan de banken heeft de ECB er ook opnieuw op gewezen dat ze verwacht dat banken zich uiterst gematigd opstellen met betrekking tot variabele beloning tijdens dezelfde periode die geldt voor dividenden en de inkoop van eigen aandelen (30 september 2021). De toezichthouder zal het beloningsbeleid van banken nauwlettend volgen, met name het effect daarvan op het vermogen van banken om een gezonde kapitaalpositie in stand te houden.

    De ECB beveelt de nationale toezichthouders aan dezelfde benadering te hanteren voor minder belangrijke instellingen onder hun direct toezicht, indien van toepassing.

    Nadere toelichting over de toezichtsmaatregelen is te vinden in de veelgestelde vragen (zie paragraaf 4 over dividenden en variabele beloning).

    De media kunnen met hun vragen terecht bij François Peyratout, tel. +49 172 8632 119.
  5. [verwijderd] 25 januari 2021 15:56
    Maar om ook positief te blijven! Ondanks alle tegenslagen, lockdown nummer 3, is er nog steeds geen enkele bank in Europa in de problem gekomen!
    Dat is toch wel apart, voor de Corona had Europa namelijk het probleem dat er zoveel non performing loans op de balans stonden........een jaartje Corona zal die situatie nou niet echt hebben verbeterd!

    Met boekhoudtrucjes worden ze overeind gehouden in Zuid Europa.....de definitie van non performing wordt gewoon telkens verder verruimd, liquiditeits eisen opgebouwd na 2008 zijn allemaal losgelaten...... wie houden ze voor de gek?
  6. forum rang 4 Ketelbinkie02 25 januari 2021 16:02
    Dat is bemoedigend en geruststellend nieuws nu toch eens snel dat vaccineren opgang brengen.

    Moderna vaccin beschermt tegen coronamutaties
    Gecreëerd: 15:23
    (ABM FN-Dow Jones) Het coronavaccin lijkt op het eerste gezicht ook bescherming te bieden tegen mutaties van het virus, zoals de Britse en Zuid-Afrikaanse variant, maar het Amerikaanse biotechbedrijf gaat wel aanvullend onderzoek doen hiernaar. Dit werd maandagmiddag bekend.

    Het huidige coronavaccin zou op een gelijkwaardige manier bescherming bieden tegen besmetting met de Britse variant maar de antilichamen nemen zes keer sneller af bij de Zuid-Afrikaanse mutatie, aldus het bedrijf.

    Daarom gaat Moderna testen of een zogeheten 'booster' prik van zijn coronavaccin de immuunrespons tegen de virusmutaties verbetert.

    Ook wordt een nieuwe variant van het vaccin ontwikkeld die meer specifiek gericht is op bescherming tegen de Zuid-Afrikaanse virusmutatie.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    De newsfeed is tenminste 15 minuten vertraagd en is een beperkte weergave van de totale webfeed die ABM Financial News levert.

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
  7. [verwijderd] 25 januari 2021 16:47
    De daler van de dag, nu al! dieper dan Abn.

    Die Abn-CEO heeft in Nederland de stemming gemaakt, pissen in de bron waaruit hij elke dag drinkt, dat kun je niet te vaak doen.

    De NL-grootbanken kunnen onderdeel van het probleem worden, hoe langer al die toestanden nu duren, hoe groter die kans.

    De top van ING heeft nog nooit contact gehad met de Abn-CEO, het is geen echte bankier, hij is geparachuteerd door en vanuit de haag, de ING top kijkt op hem neer, "het is een boekhouder"

    Flashback,

    Maandag voorbeurs persconferentie met Wouter Bos, DNB baas en nog iemand.
    "We gaan keihard ingrijpen, alleen bij ING storten we al 10 miljard euro bij, de bank komt onder curatele het is vreselijk uit de hand gelopen, we moesten ingrijpen om omvallen banken te voorkomen"

    Gelukkig kan dit nu niet meer gebeuren met al die forse buffers, vette eigen vermogen en die lekkere lage rente.(kuch kuch)

    Vreselijke toestanden met Fortis, Abn, Ing, al die kreupele troep moest bijgestort worden, complete waanzin
  8. forum rang 9 Ron-tron system 25 januari 2021 17:02
    quote:

    Carl2-8 schreef op 22 januari 2021 16:49:

    Volgende week kan wel eens de correctie week op wall street worden geen grote een kleintje.
    De bandbreedte van ing 7,25-8,75 en gaan de hedgies ing tot tegen de bodem zetten?
    Ik ga mooi bijkopen en moest ing echt een ‘landing’maken op 7,01eur dan ga ik all in met het te besteden ing budget.

    Ja de waarschuwing was er en dit weekend nog de details erbij.
  9. [verwijderd] 25 januari 2021 17:08
    quote:

    Carl2-8 schreef op 25 januari 2021 16:55:

    Hier alvast de eerste vaste aankopen ing binnen 7,45 en de 7,35 ligt op de loer ik noem ze ing21 zoals met mijn wijnen nu minstens drie jaar wachten en ze gaan opbrengen zoals een chateau margaux.
    Er is nog plaats in het rek ing21 voorlopig is het 20% gevuld.

    Hahahha, natuurlijk komen er kansen langs, de omzetten blijven wel dun vandaag.
    Wat er nu gaande is bij de EU grootbanken: druk opvoeren, afkeuring uiten aan de ECB, dus afdalende koersen.

    Maar! vandaag een Chateau Migraine uit een cola glas, het kan niet elke dag feest zijn natuurlijk.

    Ik vrees de eindveiling -5% kan zomaar -8% worden, of niet natuurlijk he!
12.302 Posts
Pagina: «« 1 ... 70 71 72 73 74 ... 616 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links