Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ABN AMRO BANK N.V. AEX:ABN.NL, NL0011540547

  • 15,625 19 apr 2024 17:39
  • +0,010 (+0,06%) Dagrange 15,440 - 15,790
  • 3.626.309 Gem. (3M) 3,5M

ABN-Amro - 2021

3.558 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 178 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 januari 2021 14:31
    Over de concurrent - dat is andere koek

    ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse verwacht dat ING een dividend zal aankondigen bij de aankomende kwartaalcijfers, mits de centrale bank dat toestaat, en handhaaft het Outperform-advies voor het aandeel met een koersdoel van 9,00 euro.

    Credit Suisse stelde zijn verwachtingen voor de winst iets bij, onder andere voor verwachte reorganisatiekosten in het vierde kwartaal.

    De analisten denken dat ING het slotdividend en de dividenden voor 2020 buiten de kapitaalbuffer zal houden in de rapportage, en zal aankondigen dat deze dividenden in het vierde kwartaal van 2021 worden uitgekeerd, mits de centrale bank daarmee akkoord gaat.

    Ook voorzien ze dat de nieuwe CEO nieuwe kostenbesparingen en kapitaalverlichtende stappen bij de zakenbank zal aankondigen, wat een aanjager kan zijn voor de aandelenkoers.

    Credit Suisse noemt ING één van de favoriete aandelen die op basis van hun kwaliteit een positieve herwaardering kunnen doormaken dit jaar.

    Het aandeel noteerde maandag 1,8 procent lager op 7,57 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  2. Tis wa! 25 januari 2021 14:44
    'Banken zullen terughoudend blijven met dividendbeleid'
    Gepubliceerd op 25 januari 2021 09:41 | Views: 5.821 | Onderwerpen: banken

    Artikel
    Reacties (7)
    Gerelateerde instrumenten
    09:41 - 'Banken zullen terughoudend blijven met dividendbeleid'
    ABN AMRO BANK N.V. 14:19
    7,98 -0,36 (-4,27%)

    AMSTERDAM (ANP) - Banken zullen conservatief zijn het uitkeren van dividend. Die verwachting sprak ABN-AMRO-topman Robert Swaak uit in een interview met Bloomberg TV. Daarin zei hij ook dat zijn bank zich vooral wil richten op zijn private bankactiviteiten. Groei is daarbij ook mogelijk door het doen van overnames.

    Vanwege de onzekerheid rondom de coronacrisis stelde de Europese Centrale Bank (ECB) eerder een dividendverbod in. Nu is het onder bepaalde voorwaarden wel weer toegestaan om dividenden uit te keren. Evengoed riep de Europese toezichthouder, net als De Nederlandsche Bank op om terughoudend te blijven met het doen van dividendbetalingen en het inkopen van eigen aandelen. Swaak denkt dat bestuurders van banken zich goeddeels aan die oproep zullen houden en een conservatief beleid zullen voeren.


    Swaak sprak verder ook over andere facetten bij de eigen bank. Volgens hem helpt verdere digitalisering bij het verder verbeteren van de meest winstgevende activiteiten. De inzet van ICT zal de bank ook helpen bij de geplande herstructurering.

    Swaak kon verder niet veel zeggen over het lopende onderzoek naar de antiwitwasaanpak bij ABN AMRO. De bank zou eerder te weinig hebben gedaan om verdachte transacties te voorkomen. Het Openbaar Ministerie opende daar eerder een onderzoek naar. Volgens Swaak werkt ABN AMRO volledig mee aan het onderzoek.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Conservatief, goeddeels: wordt niet gezegd dat abnamro geen dividend zal uitkeren. Beleid zal bij alle , grote, Nederlandse Banken hetzelfde zijn!
  3. forum rang 4 Ketelbinkie02 25 januari 2021 16:30
    Topnieuws !!!

    Moderna vaccin beschermt tegen coronamutaties
    Gecreëerd: 15:23
    (ABM FN-Dow Jones) Het coronavaccin lijkt op het eerste gezicht ook bescherming te bieden tegen mutaties van het virus, zoals de Britse en Zuid-Afrikaanse variant, maar het Amerikaanse biotechbedrijf gaat wel aanvullend onderzoek doen hiernaar. Dit werd maandagmiddag bekend.

    Het huidige coronavaccin zou op een gelijkwaardige manier bescherming bieden tegen besmetting met de Britse variant maar de antilichamen nemen zes keer sneller af bij de Zuid-Afrikaanse mutatie, aldus het bedrijf.

    Daarom gaat Moderna testen of een zogeheten 'booster' prik van zijn coronavaccin de immuunrespons tegen de virusmutaties verbetert.

    Ook wordt een nieuwe variant van het vaccin ontwikkeld die meer specifiek gericht is op bescherming tegen de Zuid-Afrikaanse virusmutatie.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    De newsfeed is tenminste 15 minuten vertraagd en is een beperkte weergave van de totale webfeed die ABM Financial News levert.

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
  4. forum rang 4 Onder de regenboog 25 januari 2021 16:34
    Wij zitten normaal alleen in starters, maar de koers is nu zo heerlijk laag dat wij vanaf vandaag blijven kopen ook als hij zakt. Op de plank en afwachten maar. Veel is er bij deze bank niet veranderd, zeker niet in de verhouding tot deze lage koers. De koers zal wel een keer omhoog gepraat worden onder leiding van wollig taalgebruik door de "objectieve" beursanalisten ;-)
    Gekocht net onder de 8 en wachten op verdere daling om nog meer in te slaan, planken zijn gesopt dus ze kunnen wel ff blijven liggen.

    Wij wachten af en geven het 2 jaar de tijd voor minimaal 12,50
  5. forum rang 4 Ketelbinkie02 25 januari 2021 16:43
    Wanneer de boete rondom het witwassen lager dan 400 miljoen is staat de koers in èèn ruk boven de € 9,-, dus laat de promotors hier maar hun shortposities verheerlijken bij een dergelijke koers en een Moderna vaccin dat nu voor alle mutaties blijkt te werken zit je hier niet verkeerd.
  6. forum rang 4 Ketelbinkie02 25 januari 2021 16:48
    Zolang de banken extreem goedkoop kunnen lenen en men de buffers flink kan spekken blijven ABN en ING beter dan verwacht in deze barre tijden presteren bij ook nog eens flink wat cash overschot, LT zal er nooit wat aan de hand zijn en kan het alleen maar op termijn duidelijk beter gaan.
  7. [verwijderd] 25 januari 2021 17:14
    quote:

    Ketelbinkie02 schreef op 25 januari 2021 16:43:

    Wanneer de boete rondom het witwassen lager dan 400 miljoen is staat de koers in èèn ruk boven de € 9,-, dus laat de promotors hier maar hun shortposities verheerlijken bij een dergelijke koers en een Moderna vaccin dat nu voor alle mutaties blijkt te werken zit je hier niet verkeerd.
    Ach, ytd van de 25 AEX fondsen op de 17e plaats dan zijn er betere investeringen te vinden. Maar laat ik het positef benadere er zijn er 8 die het nog slechter doen.
  8. forum rang 4 tmaster 25 januari 2021 17:14
    quote:

    MarcelS schreef op 25 januari 2021 15:24:

    25 ABN C9.00 18JUN21 @ 0,45
    aantrekkelijk maar ik zit nu met putjes die redelijk lopen. Het omslag punt is er nog niet.
    Er ligt wat steun rond 7,68 en 7,43 maar zelf denk ik dat we de bounce op de uptrend..
    Die ligt nu op 7,35..
    Ik denk dat ik mn puts verzilver rond 7,50 en dan switch naar calls. Maar nu is het nog iets te vroeg.
  9. forum rang 6 Rowi62 25 januari 2021 17:26
    quote:

    tmaster schreef op 25 januari 2021 15:12:

    Als ze dat eens deden met hun bonus beleid voor bestuurders.. Ik weet niet hoe de bonussen er dit jaar uitzien, maar durf wel te wedden dat ze 'gewoon ' allemaal weer een vette bonus krijgen naast een salaris.
    Bonussen zijn omgezet in vast salaris in de financiele sector. Resteert nog een kleine prestatie afhankelijke bonus van zeg 25%.
  10. forum rang 4 Ketelbinkie02 25 januari 2021 18:06
    Op 10 februari gaan we zien, hoe ABN in Q4 heeft gepresteerd, gezien het overtal aan ongefundeerde negatieve onzin hier en van enkele analisten zijn de verwachtingen extreem laag, dus bij relatief goede resultaten van ABN kun je een zeer positieve koersexplosie verwachten.
    Mijn originele positie is nog zeer ruim onder de huidige koers en laat ik ongemoeid, maar mijn verdere posities blijf ik zeer stevig uitbreiden, want niemand kan een redelijke inschatting maken bij zowel ABN als ING, hoe men na Q3 heeft gepresteerd, maar als het allemaal gezien alles beter is geworden kan de koers van beiden versneld oplopen, want tot nu toe is het allemaal bagatelliseren op totaal niets, ben heel erg in afwachting van de witwasboete, want dit kan een enorm positieve invloed op de koers hebben en een flinke tik aan de ferme gokkers uitdelen.
  11. forum rang 4 Ketelbinkie02 25 januari 2021 18:09
    Moderna vaccin gaat een flinke duit in de zak doen met betrekking tot herstel in heel Europa en dat gaat vooral als eerste bij de bankaandelen zichtbaar worden !!!

    Vanaf voorjaar economisch herstel
    Gecreëerd: 17:11
    (ABM FN-Dow Jones) Het Verenigd Koninkrijk heeft een vliegende start gemaakt het met het inenten van mensen tegen corona, terwijl de Verenigde Staten en de grote Europese landen achterlopen, maar strateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management denkt dat al deze economieën vanaf het voorjaar beginnen te herstellen en dat de activiteit in de tweede jaarhelft zal versnellen. Consumenten zullen het door hen opgepotte spaargeld dan weer gaan uitgeven, denkt Juvyns.

    Toch moet de belegger voorzichtig blijven over nieuws rond nieuwe coronamutaties of vertragingen met de vaccins, waarschuwt hij.

    Klik hier voor: vanaf voorjaar economisch herstel

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999 De newsfeed is tenminste 15 minuten vertraagd en is een beperkte weergave van de totale webfeed die ABM Financial News levert.

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

    © 2021 - DEGIRO BV - Koersdata van:VWD group
3.558 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 178 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links