Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ING Groep AEX:INGA.NL, NL0011821202

  • 15,230 19 apr 2024 17:38
  • +0,062 (+0,41%) Dagrange 14,916 - 15,258
  • 10.630.399 Gem. (3M) 11,2M

ING - 2021

12.302 Posts
Pagina: «« 1 ... 65 66 67 68 69 ... 616 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Take a sisi 22 januari 2021 16:53
    quote:

    drooglegging schreef op 22 januari 2021 16:33:

    Nog ff wat bijzetten? zeer verlokkelijk, maar! als Wallstreet later op de avond verder wegzakt en -700 punten doet, dan heb je een lang weekend en een dure maandagochtend.

    Ik zeg nooit nooit drooglegging maar min 700 in een dag lijkt me wat aan de ruime kant we zitten immers midden in het cijferseizoen , bt-way Intel laat het nu wel lelijk liggen - 8% zag ik net .
  2. forum rang 4 Ketelbinkie02 22 januari 2021 17:00
    quote:

    Carl2-8 schreef op 22 januari 2021 16:49:

    Volgende week kan wel eens de correctie week op wall street worden geen grote een kleintje.
    De bandbreedte van ing 7,25-8,75 en gaan de hedgies ing tot tegen de bodem zetten?
    Ik ga mooi bijkopen en moest ing echt een ‘landing’maken op 7,01eur dan ga ik all in met het te besteden ing budget.

    Ik blijf bij ABN en ING kopen, ben niet eens meer bezig met nog lager kopen mijn devies is positie uitbreiden voor de lange termijn, bij ING meer calls en bij ABN gecombineerd.
  3. forum rang 9 Ron-tron system 22 januari 2021 17:04
    quote:

    Ketelbinkie02 schreef op 22 januari 2021 17:00:

    [...]

    Ik blijf bij ABN en ING kopen, ben niet eens meer bezig met nog lager kopen mijn devies is positie uitbreiden voor de lange termijn, bij ING meer calls en bij ABN gecombineerd.
    Ik doe hetzelfde blijf ook kopen maar wel met de winst van shorts dus nu winst en later als het stijgt winst uit winst.
    Beetje zoals in de tijd toen er nog rente was(6-8%)gaan eten met de interest van de interest:))
  4. mjmj 22 januari 2021 18:47
    quote:

    Ketelbinkie02 schreef op 22 januari 2021 17:00:

    [...]

    Ik blijf bij ABN en ING kopen, ben niet eens meer bezig met nog lager kopen mijn devies is positie uitbreiden voor de lange termijn, bij ING meer calls en bij ABN gecombineerd.
    Ik zou maar oppassen, als de deuren weer open mogen zullen er een hoop slechte leningen zijn,
  5. forum rang 4 Ketelbinkie02 22 januari 2021 19:23
    quote:

    mjmj schreef op 22 januari 2021 18:47:

    [...]

    Ik zou maar oppassen, als de deuren weer open mogen zullen er een hoop slechte leningen zijn,
    De meest ongefundeerde vermeld die gericht is op shorten, want banken hebben jarenlang flinke buffers opgebouwd en heel wat overschot aan cash, maar alleen shorters hebben het over slechte leningen.
    Hier op dit forum zitten zeker de economen en bedrijfskundige en de domme onder ons zitten in de besturen van financiële bedrijven die het over slechte leningen hebben, banken zijn al jaren bezig geweest met slechte leningen en alsof ze nu alleen maar wachten tot er een vloedgolf van gaat komen.
    Banken hebben sterke buffers en cash overschot waar uiteindelijk nog heel veel van gaat overblijven voor de aantal slechte leningen die nog gaan komen kan men bij de ECB terecht met de extreem soepele maatregelen, dus het hier deponeren over slechte leningen is waar alleen shorters zich aan vasthouden, inhoudelijk weet men hoe dan ook niet, hoe alles reilt en zeilt binnen bedrijven.
    Leningen kunnen na verbetering van de omstandigheden nooit slechter worden dan ze nu al zijn, dus ....
  6. forum rang 4 ChrisOfWallstreet 22 januari 2021 19:33
    quote:

    Max Felix schreef op 22 januari 2021 15:14:

    [...]

    Dat is helemaal niet negatief bedoelt ,die meneer heeft al vanaf 10januarie niet meer gepost en daarvoor was hij iedere dag op dit forum.
    Dan mag men zich toch afvragen of er iets gebeurd is.
    Zeer vreemd om dit te verwijderen.

    Hij is aan het genieten van zijn winst op ING.
  7. forum rang 4 Ketelbinkie02 22 januari 2021 19:37
    Na slechte leningen komen nieuwe leningen, dus bij elke verbetering van de omstandigheden kan het alleen maar sneller beter worden voor banken maakt het weinig uit of men via online of fysieke winkelen verdient en alle financiële producten hebben een beperkte negatieve invloed van de huidige omstandigheden, hypotheken, verzekeringen, leningen en noem maar op leveren in verhouding nu de ECB extreem soepel is nog meer dan voldoende op voor de banken het is meer een kwestie van aanpassen, begin april was het een klap en nu is het inmiddels allang ingeprijsd en kan men weer met een aangepaste structuur opbouwen.
  8. [verwijderd] 22 januari 2021 20:31
    Het huidige ECB dividendbeleid om nog 9 maanden niet uit te keren werd aangekondigd in December.....toen we er allemaal vanuit gingen dat het vaccin zou werken en de economie weer open zou kunnen in Q2. Inmiddels hebben we een snoeiharde lockdown en zijn de geluid in de UK dat alles tot Pasen en mogelijk tot aan de zomer maar slechts mondjesmaat weer open mag of helemaal niet.

    De huidige situatie zit nog helemaal niet ingeprijst is mijn mening, het virus blijft langer rond waren dan wij en de ECB hadden verwacht. Ga er vanuit dat in April / Mei de ECB gewoon een nog langere dividend stop gaat afkondigen....... elke week lockdown maakt het stuwmeer aan non performing loans alleen maar groter en de kwaliteit alleen maar slechter.

    Als ING nog wat wil vwb dividend moeten ze dat nu in Q1 doen.....huppakee gewoon de 3 cent per aandeel uitbetalen die binnen de grenzen van de ECB regels mag!
  9. forum rang 9 Ron-tron system 22 januari 2021 21:01
    Ing gaat zelden tegen de indexen in en als de dj rood gaat dan volgt ing bijna altijd.
    Wetende dat de indexen sky high staan en er zomaar 10-15% afkan in 1maand wat eigenlijk nog een gezonde winstnemingsronde is dan staat ing gewoon een euro lager zonder enige reden gewoon op het sentiment.
    Ook al eens gedacht als alles terug normaal wordt en er weer zorgeloos op reis kan gegaan worden,positieve stemming waarom eens niet iets extra doen die auto kopel waar we lang van droomden maar het kwam er niet van nee we kopen hem gewoon waarom niet maar wacht eens even we verkopen wat aandelen van na maart die staan toch hoog lijkt wel gratis geld.
    Dit dus vele gelden zitten in aandelen na de crash wie laat nu nog zijn spaarrekening oplopen niemand toch en als er terug vrijheid komt dan gaat er geld rollen goed voor de economie maar slecht voor de beurzen .
  10. forum rang 6 Take a sisi 22 januari 2021 21:28
    Nee hoor als de economie hard gaat draaien doordat de mensen hun geld laten rollen , dan heb je kans dat de economie te hard groeit en moet de rem er op ( inflatie ) vervolgens wordt die rem met renteverhoging in gang gezet , dit is zeer gunstig voor de banken waarvan de koersen dan snel gaan oplopen .
  11. Johan van de keucken 22 januari 2021 21:42
    quote:

    Take a sisi schreef op 22 januari 2021 21:28:

    Nee hoor als de economie hard gaat draaien doordat de mensen hun geld laten rollen , dan heb je kans dat de economie te hard groeit en moet de rem er op ( inflatie ) vervolgens wordt die rem met renteverhoging in gang gezet , dit is zeer gunstig voor de banken waarvan de koersen dan snel gaan oplopen .
    Zo zie ik het ook en de beurs loopt altijd vooruit .
  12. forum rang 6 Take a sisi 22 januari 2021 22:05
    quote:

    Max Felix schreef op 22 januari 2021 21:42:

    [...]

    Zo zie ik het ook en de beurs loopt altijd vooruit .
    Ja het gaat zeker komen Max , maar het is nog iets te vroeg binnen nu en twee weken beginnen in de us de financials zich weer langzaam te herstellen van de winstnemingen na hun zeer goede cijfers , ik denk dat er op het einde van de volgende week nog betere instap momenten komen dan die we vandaag gezien hebben .
    Denk wel dat als we twee weken verder zijn we er beter voor staan dan we nu doen .
    Een goede timing is dan meteen een bescherming mocht het weer wat terug vallen .
    Ik mik dus op goede Q4 cijfers gezien de eerste 3 kwartalen lijkt me dat aannemelijk .
    Vaccinaties ook niet uit het oog verliezen .
  13. forum rang 9 Ron-tron system 23 januari 2021 10:32
    Intrinsieke waarde ing is heel stevig waarom noteert de koers er zover onder?
    Een correcte onderbouwing kan ik niet geven daar ben ik intellectueel niet sterk genoeg voor maar zoals met alles is er een simpele basis waar alles op gebaseerd is en dan kan je het zo in gewikkeld maken en uitleggen zoals je zelf wil.
    Ben wonende in een dorp in de Antwerpse kempen met 25000 inwoners, bijna geen sociale woningen dus veel welstand vanuit de gouden jaren 1960-2000.
    2 belangrijke factoren waar ik op let en waar ik contact op heb.
    schooldirectrice en een bankdirecteur.
    schooldirectrice heeft nooit een wanbetaling op schoolrekeningen gehad bijna uitzonderlijk als ze andere collega's hoort maar sinds corona heeft ze er wel dus dit is nieuw voor haar nooit gebeurd en bewijst dat er werkelijk iets scheefs zit in klein deel van de bevolking.
    Kan ze de betalingen afdwingen misschien wel maar na meer dan 6 maanden heeft ze gewoon besloten om dit niet te doen want ze kent de mensen en weet dat er veel kans geen slechte wil is maar gewoon een barslechte financiële situatie.
    De bankdirecteur heeft ook in de laatste 20j maar paar particuliere afbetalingen weten falen ook uiterst uitzonderlijk maar krijgt nu te maken met 5% uitstelling van betaling en ook nieuwe langerdurende lening opstellen om de maandafbetaling met 200-300eur te laten dalen maar spreekt ook van 2% echte probleemsituaties en ik spreek hier over gewone hyphothecaire particulieren afbetalingen.
    Hij voegde er ook aan toe dat het wel eens moeilijk kan worden om de achterstallige betalingen terug te krijgen want gezinnen uit hun huis zetten door corona dat lijkt moeilijk haalbaar en is echt het uiterste maar zal ook veel kans niet lukken.
    Ze zullen enkel een deel betalen voorlopig.
    Hij maakte er zelfs een grapje over deze hyphetecaire leningen lijken nu wel hypothecaire mandaten:)
    Hyphothecair mandaat=belofte tot terugbetaling waar de bank veel minder kan doen bij wanbetalingen.
    Hij is bang dat er vanuit de politiek een nieuwe cultuur gecreëerd wordt waar een wanbetaling door corona werkloosheid aanvaardbaar wordt en de sterke partij(bank) moet maar geduld hebben een beetje zoals een huurder die enkel een klein deel van de huur betaald en de verhuurder er jaren mee vast zit alvorens deze huurder er juridisch uit te krijgen met een flinke financiële kater als gevolg.
    Het is dus een heel gevaarlijke situatie eens de steun wegvalt en iedereen of werk houd of werkloos wordt en in financiële problemen komt maar gesteund wordt vanuit de politiek dat de banken hun verantwoordelijk moeten nemen.
    Banken zullen in de hoek waar de klappen vallen gezet worden en aan deze twee realiteitsvoorbeelden weet ik alvast dat er een nieuwe ongeziene recessie op komst is.
    Velen lachen dit misschien weg maar vergeet het maar het is er al en 2% afschrijvingen op hypothecaire leningen zal een flink stuk van de intrinsieke waarde opeten.
    Ook de rente waar een deel op hopen dat deze omhoog gaat en de banken een flinke extra wist gaan geven.
    Maar bij hogere rente horen ook hogere lonen(via inflatie) en hoe gaan ze dit realiseren?
    Nu is er al een grote discussie dat 0,4% loonopslag de volgende 2 jaar niet haalbaar is voor bedrijven die getroffen zijn door corona 0,4% dat is niets maar er is natuurlijk ook niets ruimte voor opslag.
    Alles zit gewoon muurvast en de rente verhogen geeft heel veel problemen want de koopkracht mag en kan niet verhoogt worden via hogere lonen.

  14. [verwijderd] 23 januari 2021 15:03
    @Carl, wat een treffend stuk, en ik denk dat die bankdirecteur helemaal gelijk gaat krijgen!

    Vind iemand het nog vreemd als winkeliers geen huur meer betalen omdat ze op slot zitten? Vlgs mij is dit binnen nog geen jaar de normaalste zaak van de wereld geworden.

    Wegens Corona stop ik met betalen, zodra ik weer openkan ga ik de helft betalen, en anders krijg je helemaal niets!

    Als Jan Modaal dit doorkrijgt.......

    Als Zuid Europa straks gewoon zegt, we betalen niet alles meer terug ivm overmacht Corona....

    Er schuilt in de huidige crisis een heel groot gevaar......en dat is dat mensen / bedrijven / landen zich gewoon niet meer aan de afspraken gaan houden.
  15. forum rang 6 Take a sisi 23 januari 2021 16:06
    Interessant stuk Carl , de maatschappelijke weerslag en die verdient geen schoonheidsprijs .
    Dat er mogelijk nog mindere tijden in het verschiet liggen dat zal de toekomst ons leren echter de politiek zal altijd achter onze grootste banken blijven staan dus eventuele moeilijke situaties zullen zeker overwonnen worden .
    De banken moeten immers de economie overeind houden .
    We kunnen er niet langs af , en er zal hoe dan ook een keerpunt gaan komen .
    Vaccinaties versnellen dit proces .
    Timing is alles , herstel gaat snel en komt vaak onverwacht .

    Heb hieronder enkele feiten van het afgelopen jaar neergeschreven .

    ING 2019 4,7 miljard

    ING2020 1e Q 670 mil
    Stroppenpot 661 milj
    Netto + pot 1.31 milrd

    ING2020 2e Q 299 mil
    Stroppenpot 1.3 milrd
    Netto + pot 1.6 milrd

    ING2020 3e Q 788 milj
    Stroppenpot 469 milj
    Netto + pot 1.26 milrd

    ING2020 4e Q
    Stroppenpot
    Netto + pot

    ING heeft in 2019 een winst van 4.7 miljard gemaakt .
    Netto komen we in 2020 mogelijk rond de helft uit .
    Maar als we de netto winst bij de bedragen van stroppenpot tellen .
    Dan ligt er een bedrag na slechts 3 kwartalen van 4.2 miljard op tafel .
    Daar komt dus nog het 4e kwartaal bij .
    Ook al is de netto winst in 2020 lager is dit beeld duidelijk vertekend , als we de stroppenpot in acht nemen dan kunnen we niet anders concluderen dat we spreken over een ijzersterk bedrijf dat zich met alle tegenwind van het afgelopen jaar , en in de houdgreep van de ECB uitstekend overeind heeft weten te houden .
  16. IMILLIONAIR 23 januari 2021 17:35
    Plaatsing extra aandelenkapitaal just a matter of time

    Regels ECB stroppenpot betekende dat dit een zogenaamde ijzeren voorraad is. Dus altijd structureel ongeacht de faillsementen lopend jaar. De coronasteun van banken is verder toegenomen. Nederlandse banken hebben sinds de uitbraak van het coronavirus in maart inmiddels 30,6 miljard euro aan steun verleend. Het ging daarbij om hulp in de vorm van extra leningen of uitstel van aflossingen. Daar maakten ruim 169.000 ondernemers en meer dan 37.000 particulieren gebruik van, meldt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Dat banken extra aandelenkapitaal moeten genereren is overduidelijk.
  17. IMILLIONAIR 23 januari 2021 17:40
    Europese banken moeten er rekening mee houden dat ze nog meer geld opzij moeten zetten voor leningen die mogelijk niet meer terug worden betaald. Daarvoor waarschuwde de Europese Centrale Bank (ECB). Die stelde dat de kans toeneemt dat bedrijven in de problemen komen zodra de overheidssteun vanwege de coronacrisis ophoudt.

    De hoeveelheden geld die Europese banken in de stroppenpot hebben zitten, zijn lager dan in vorige crises en ook lager dan bij Amerikaanse branchegenoten, stelde de ECB in een rapport over de financiële stabiliteit. Dat komt deels omdat Europese overheden en de centrale bank het risico op faillissementen hebben beperkt met steun aan bedrijven, maar wordt volgens de ECB ook veroorzaakt door een lage winstgevendheid van banken die daardoor simpelweg niet meer geld opzij kunnen zetten.

    Te langdurige coronasteun levert ook risico’s op voor de bankensector, meent de ECB. Daardoor zou op de lange duur onzekerheid over de houdbaarheid van schulden kunnen ontstaan.
  18. Fundus 23 januari 2021 17:46
    Extra Aandelen kapitaal is onzinnig.
    Uitstel van aflossing zijn geen verliesposten, alleen de tijd van terugbetaling wordt iets langer.
    Met de huidige rente is een jaar langer op je geld wachten geen enkel probleem.
    1 voorwaarde, Uitstel moet geen afstel worden, maar daar lijkt me dat nog te vroeg voor.
    Stroppenpot lijkt me geen ijzeren voorraad, maar een potje voor verwachte miskleunen. Maar dat te zijde. Al is het een ijzeren voorraad, dan komt het bij het eigen vermogen, en wordt dus de insintrike waarde van het aandeel hoger.
    Vooralsnog zolang er geen echte faillissementen zijn is er geen probleem.
12.302 Posts
Pagina: «« 1 ... 65 66 67 68 69 ... 616 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links