Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,223 25 apr 2024 14:17
  • -0,010 (-0,81%) Dagrange 1,221 - 1,239
  • 433.717 Gem. (3M) 2,2M

PostNL Januari 2021 - De bezorger is drukker dan druk.

4.655 Posts
Pagina: «« 1 ... 176 177 178 179 180 ... 233 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Ketelbinkie02 22 januari 2021 18:35
    quote:

    Pensioen in zicht schreef op 22 januari 2021 18:00:

    [...]

    Nou ok precies 3,40 € is ook goed.

    Fijn weekend !
    Wanneer de koers rond de € 3,60 gaat belanden, verwacht ik dat bijv. Bpost of een ander van zich gaat laten horen met betrekking tot een fusie of overname, consolideren is een must/ vereiste in de toekomst, dus er gaat vrijwel zeker met PostNL en een andere partij gebeuren richting de toekomst.
    De koers navigeert naar een fase waar een bod of samenwerking steeds aannemelijker gaat worden, wie weet misschien al op zeer korte termijn, men kan onmogelijk om PostNL heen, dus dan maar inlijven/ samengaan.
  2. forum rang 6 prinszicht 22 januari 2021 18:39
    quote:

    Beertje1957 schreef op 22 januari 2021 16:58:

    de 3,40 is wel een dingetje aan het worden, maar vanuit TA zie ik geen belemmering. Het zal wel... maandag weer zien waar we heen gaan (op basis van cijfers en dividend zo je toch echt verwachten omhoog !) Prettig weekend allen.
    Beer, je bent legendarisch op het forum. Met afstand. Was niet 15 procent maar ik had tonnen kunnen harken op je timing. Helaas. Ik las het te laat. Anders had ik er wel op gegokt.

    Laat weerstanden echter over aan de pro’s. De 3,40 doet niet ter zake. Ga op zoek naar een volgend moment. Klein of groot. Tis moeilijk maar we wachten geduldig.
  3. forum rang 7 Jalen 22 januari 2021 19:38
    quote:

    Ketelbinkie02 schreef op 22 januari 2021 18:35:

    [...]

    Wanneer de koers rond de € 3,60 gaat belanden, verwacht ik dat bijv. Bpost of een ander van zich gaat laten horen met betrekking tot een fusie of overname, consolideren is een must/ vereiste in de toekomst, dus er gaat vrijwel zeker met PostNL en een andere partij gebeuren richting de toekomst.
    De koers navigeert naar een fase waar een bod of samenwerking steeds aannemelijker gaat worden, wie weet misschien al op zeer korte termijn, men kan onmogelijk om PostNL heen, dus dan maar inlijven/ samengaan.
    Hilarisch - maar ook een beetje oudbakken. Er is zolangzamerhand geen forum meer te vinden waar leden niet speculeren over een fusie. Vaak de daytraders. Hier geen uitzondering. Geniet gewoon lekker van de koers, en laat ajb die onzin over fusies eens gaan.
  4. forum rang 7 A3aan 22 januari 2021 19:39
    Ik plaats niet veel hier, maar mijn calls juni2021/3,00 lopen als een trein. In januari vorig jaar heb ik aangegeven dat ik die gok nam voor 3 cent. Stond het aandeel onder 1,00 en leek een belachelijke aankoop. In blijf ze vast houden en dan maar hopen dat PostNL voor die datum 4,00 euro op gaat zoeken. Gezien de laatste berichten zou mij dat niet verbazen.
  5. [verwijderd] 22 januari 2021 19:45
    Had net een aardige interactie met Niels Koers in de dagafsluiting mbt PostNL. Plak het hier even aangezien het over PostNL gaat.

    ——————.

    Niels hoorde jullie podcast (waarvoor dank!). Mbt PostNL zien jullie het m.i. niet goed door te zeggen dat na Corona alles weer bij het oude is. Zie o.a. de recente analyse van Goldman Sachs die zegt dat Corona de online penetratie in de maatschappij zeker 3 jaar versneld heeft met blijvende uitkomst op die maatschappij. Daarom gaan de chippers omhoog en daarom is percentage e-commerce gebruikers zeer versneld. Dit zal een blijvende impact hebben op pakketbezorgers (PostNL is marktleider in b2c pakketten in Benelux), maar ook op retailvastgoed. Het dividend van 0,28 over 2020 voor PostNL is ook al voor 2021 aangekondigd in het persbericht (zeer duidelijke hint). Probeer het eens meer vanuit deze trend te zien. Ik zie het uiteindelijk nog wel overgenomen/gefuseerd worden met UPS of Bpost over een aantal jaar.

    ————

    Beste Makita,

    Goed om te horen dat je de podcast hebt geluisterd. We maken het altijd met veel plezier.

    Over PostNL. Wat ik vooral wilde zeggen, is dat PostNL een relatief kwetsbare speler is. Vergeet niet dat het bedrijf de laatste jaren bar slecht heeft gepresteerd. De E-Commerce markt zal de komende jaren blijven groeien, maar in de toekomst zouden partijen zoals Amazon en DHL marktaandeel kunnen afpakken. Dan is het de vraag of deze koers nog op het bord staat.

    Maar goed: vooralsnog denken beleggers er anders over. En daar hebben we natuurlijk een markt voor.

    Met vriendelijke groet,

    Niels Koerts

    ——————

    Dank voor je reactie Niels.

    De huidige waardering van PostNL is 5,25x EBITDA20 dus een hoge koers kunnen we dit niet noemen (UPS doet >17x EBITDA). E-commerce is en blijft booming.

    Het is m.i. meer een strijd tussen Ahold en Amazon. Ik snap het doembeeld dat zonder ingrijpen in de markt we over 10 jaar alles van monopolist Amazon moeten kopen tegen woekerprijzen omdat zij met veel budget alle markten kapot gemaakt hebben (incl. PostNL en Ahold en DHL). Echter wonen we in Europa en daar gaat m.i. de komende jaren mbt mededinging ingegrepen worden.

    Voor de nodige fantasie wijs ik je graag op de recente ontwikkelingen bij Royal Mail waar een investeerder in o.a. supermarkten recent een 14% belang nam in Royal Mail. Er is al een nieuwe CEO aangesteld en de beurskoers is al flink gestegen.

    Nou ja we gaan het meemaken. Ik zie het aandeel naar 4-5 euro gaan obv 6-7x ebitda en 0,28 dividend de komende jaren. Wellicht klopt UPS nog eens aan als de brieftak apart gezet kan worden.

    Goed weekend!

    Makita

  6. forum rang 4 Ketelbinkie02 22 januari 2021 20:03
    Ik had graag nu een berekening van bijvoorbeeld, Toekomstbeeld gezien, want hij zou ons gezien de info die nu uit de berichten is gekomen zeker (beter dan de rest van ons) een duidelijk beeld kunnen schetsen van hoe alles nu in zijn geheel is verbeterd, zoals de schuldenlast en aandeelhouderswaarde die in de toekomst nu met zekerheid wordt gecreëerd.
  7. forum rang 10 voda 22 januari 2021 21:01
    Uitgelicht: PostNL sluit 2020 sterk af

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    PostNL
    3,40 0,06 1,80 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Het aandeel PostNL vond afgelopen week opnieuw de weg omhoog, nadat bleek dat het postbedrijf 2020 sterk heeft afgesloten. Het aandeel sloot vrijdag op 3,40 euro, waardoor er op een weekbasis een winst kon worden genoteerd van ruim 10 procent.

    PostNL heeft in het afgelopen jaar flink geprofiteerd van de coronacrisis, waarbij mensen vanuit huis massaal winkelden. Het aandeel won in 2020 maar liefst 46 procent en in de eerste weken van dit jaar steeg het aandeel verder, mede geholpen door een sterke decemberperiode, zo bleek afgelopen week na publicatie van voorlopige cijfers.

    PostNL overtrof in 2020 de verwachtingen flink, dankzij de tweede lockdown in Nederland sinds half december. PostNL bezorgde afgelopen jaar 337 miljoen pakketten, een recordaantal, en goed voor een volumegroei van 19,2 procent. In het vierde kwartaal bedroeg de volumegroei van pakketten zelfs bijna 30 procent.

    De verwachte totale omzet over 2020 bedraagt 3,250 miljard euro. De genormaliseerde EBIT komt naar verwachting uit op circa 240 miljoen euro, fors meer dan eerder aangegeven door het postbedrijf. PostNL mikte voor 2020 op een genormaliseerde EBIT van minimaal 175 miljoen euro.

    Jefferies sprak van een buitengewone prestatie in de laatste weken van 2020 en KBC Securities zag aanleiding om het koersdoel te verhogen van 3,40 naar 3,70 euro bij handhaving van het koopadvies. Op vrijdag volgden ook ING en Degroof Petercam met koersdoelverhogingen en zijn zelfs nog optimistischer gestemd dan KBC. Bij Degroof ging het koersdoel naar 4,00 euro, bij ING zelfs naar 4,35 euro.

    Ook volgens analist Martin Crum van IEX oogt PostNL nog steeds onverminderd aantrekkelijk, ondanks de recente koersrally. "Een forward k/w van slechts goed negen bij een dividendrendement dat richting de 8 procent loopt, is bescheiden, zeker afgezet tegen een Deutsche Post", aldus de analist, er wel op wijzend dat het Duitse postbedrijf fors groter is dan het lokaal opererende PostNL. "Bpost is beter vergelijkbaar met PostNL, maar de Belgen kampen (nog) met de nodige issues, waaronder een ongelukkige overname in de VS", aldus Crum.

    Dividend

    De vrije kasstroom kwam uit op 185 miljoen euro, waardoor PostNL genoeg mogelijkheden ziet om een dividend uit te kunnen keren over 2020. Op de komende aandeelhoudersvergadering zal er een dividendvoorstel worden gedaan.

    De sterker dan voorziene resultaten bieden volgens ING zicht op een veel hoger dividend dan voorzien. Op basis van het genormaliseerde totaalresultaat in 2020 van vermoedelijk 195 miljoen euro kan het dividend 0,28 euro per aandeel zijn, uitgaande van de onderkant van de payout-ratio van 70 tot 90 procent. In combinatie met een interim-dividend voor de eerste helft van 2021, kan dit leiden tot een dividenduitkering van maar liefst 0,37 euro per aandeel. ING denkt dat het dividend dit jaar verder kan oplopen.

    "Het concern is er sneller dan gedacht in geslaagd het vertrouwen van de markt in ieder geval deels terug te winnen, met wat uitzonderlijke rugwind van de lockdownmaatregelen", aldus Crum van IEX.

    Outlook

    Voor 2021 mikt PostNL op een genormaliseerde EBIT die hoger is dan het resultaat over 2020, gecorrigeerd voor het exceptionele Covid-19 resultaat van circa 55 miljoen euro.

    Ook zal er een verbetering van de bedrijfsresultaten zijn, voornamelijk bij pakketten, maar het postbedrijf waarschuwde ook voor hogere pensioenkosten en aanloopkosten. Daarnaast mag een verdere toename van de vrije kasstroom worden verwacht en een genormaliseerd totaalresultaat dat vergelijkbaar is met dat over 2020.

    ING sprak van een voorzichtige outlook wijzend op de lockdown-maatregelen die volgens de bank hier niet in meegenomen lijken te zijn en afgelopen jaar een enorme aanjager bleken. ING verwacht dat deze maatregelen nog wel even van kracht blijven, en een resultaat van circa 210 miljoen euro sluit de bank dan ook niet uit.

    De volgende aanjager voor het aandeel PostNL kan volgens ING op 1 maart zijn, als het postbedrijf meer details geeft over Digital Next en de verwachtingen voor langere termijn.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. Mafferick 22 januari 2021 21:06
    PostNL verwacht over 2020 een ebit van €240 mln. De vorig prognose lag op ‘ten minste €175 mln’. Het leeuwendeel van deze stijging schrijft het bedrijf toe aan corona-effecten.

    PostNL bezorgde in het slotkwartaal van 2020 maar liefst 337 miljoen pakketten. Dat betekent een volumegroei van 29,6%, tegen een groei van 16,8% een kwartaal eerder. De pakketdienst genereerde over het vierde kwartaal een genormaliseerde ebit van €75 mln, zijnde €35 mln meer dan vorig jaar. Over geheel het jaar kwam het operationele winstcijfer bij pakketten uit op €209 mln (2019: €120 mln). Daarvan beschouwt het bedrijf €40 mln als eenmalig.

    Lees ook:

    Acht overnamekandidaten van eigen bodem voor 2021Acht overnamekandidaten van eigen bodem voor 2021
    Bij Mail in Nederland bedroeg de volumedaling in het vierde kwartaal slechts 0,2%. Dat is wel wat anders dan de dubbelcijferige krimp die we de laatste jaren gewend zijn. Mensen hebben in de feestmaand december niet alleen veel meer pakjes besteld, ook de traditionele wenskaart alsmede losse post lieten een sterk herstel zien. Over geheel 2020 bedraagt de krimp 9,6%. Mail NL zal over het vierde kwartaal een genormaliseerde ebit van circa €82 mln hebben geboekt, maar liefst €67 mln meer dan een jaar terug. Hierin zit ook een positieve bijdrage van de consolidatie van Sandd. Over geheel 2020 zal het cijfer zijn uitgekomen op €96 mln (2019: €52 mln), waarvan €15 mln als eenmalig wordt aangemerkt.

    Dividend hervat
    Een groot stuk van de winstgroei mag dan eenmalig zijn, het is wel goed voor de financiële positie en ruimte biedt om over 2020 weer dividend uit te keren. De vrije kasstroom zal over 2020 op circa €185 mln zijn uitgekomen (2019: €169 mln). Dat is een stuk hoger dan verwacht. Dit bedrijf kan de schuldratio dicht tegen de 1 brengen, een ongekende luxe voor PostNL. Het genormaliseerde totaalresultaat zal op circa €195 mln zijn uitgekomen, gelijk aan €0,39 per aandeel. Bij een pay-out van 70% kan dat een dividend van €0,28 opleveren.

    Aandeel PostNL blijft koopwaardig
    Voor dit jaar rekent PostNL op een verdere stijging van de resultaten, gecorrigeerd voor die ‘eenmalige’ €55 mln. Vooral de pakketdienst zal verdere resultaatverbetering laten zien. Ook de vrije kasstroom zal verder aandikken, terwijl het genormaliseerde totaalresultaat ongeveer gelijk zal blijven. Met weer een solide balans en een dividendrendement van 8% plus lijkt de rek er nog niet uit bij PostNL. Ik blijf daarom bij het koopadvies.

    JAARCIJFERS
    In € mln 2020 2019
    Omzet 3250 2844
    Genormaliseerde ebit 240 176
    Nettowinst 195 72
    Winst per aandeel (in €) 0,39 0,15
  9. [verwijderd] 22 januari 2021 21:09
    ABC heb zelf in financiële wereld gewerkt en ken de groepsdruk om bedrijven die het niet goed hebben gedaan belachelijk te maken en bedrijven ala Tesla te bejubelen. Beide is onterecht m.i.. Denk dat het belangrijk is om het gesprek aan te gaan obv fundamentele analyse om dit te doorbreken.
  10. I-trader 22 januari 2021 23:31
    quote:

    Always Be Closing schreef op 22 januari 2021 15:26:

    Iedere aanhanger van de FIRE beweging zou PNL nu in porto moeten nemen :)

    www.financieelonafhankelijkblog.nl/fi...

    Staat zojuist ook een mooi stukje over PNL op de site van BB.
    indien hierin interesse is realty income ook een topper !
    postnl ook natuurijk ;)
  11. Regenboog33 23 januari 2021 09:56
    quote:

    Makita schreef op 22 januari 2021 19:45:

    Had net een aardige interactie met Niels Koers in de dagafsluiting mbt PostNL. Plak het hier even aangezien het over PostNL gaat.

    ——————.
    .............................................
    Goed weekend!

    Makita
    Bedankt voor de update Makita, top dat je de actie onderneemt en de reactie ook met ons deelt! Uiteraard weer een duimpje gegeven :-) (iets dat ik overigens bij iedere poster doe die serieus met PNL bezig is/het nieuws met ons deelt, o.a. Voda)
  12. Daniel85 23 januari 2021 11:04
    quote:

    No-nonsense schreef op 22 januari 2021 10:53:

    [...]
    DeGiro (één woord) leent dan ook je aandelen uit aan shorters tegen een vergoeding die ze volledig in hun eigen zak steken. Niet al te lang geleden kregen ze een reprimande dat ze hun klanten te veel risico lieten lopen. Weet niet of hier ooit nog wat mee gedaan is, Google het maar eens.
    Je kunt bij Binck een vergoeding krijgen voor het uitlenen van aandelen door 'uitlenen' te activeren in de instellingen. Binck krijgt de helft van de vergoeding die shorters betalen, de andere helft krijg jij. Hoeveel je dat jaarlijks oplevert hangt natuurlijk af van de premie die shorters betalen op de uitgeleende aandelen. Ik heb geen idee of het de moeite waard is en hoeveel van je hogere kosten, ten opzichte van DeGiro, je uiteindelijk terugkrijgt. Zit er risico aan uitlenen? Ongetwijfeld. Je kunt bij Binck lezen hoe ze dat risico indekken. Bij DeGiro is misschien ook te vinden hoe zij de risico's afdekken.
    Klopt. Ben ik me ook van bewust, echter kwam binck vorig jaar ook met een standaard service fee + x% waarde portefeuille . Wat bij mij neer kwam op 4a5 euro p/m en met een kleine portefeuille gaan je kosten dan op tellen.
  13. Rainman 23 januari 2021 11:40
    Ik wil na deze gouden cijfers hier niet de pessimist uithangen, maar lijkt mij toch goed om ook even in te gaan op de risico's die aan PostNL worden toegeschreven, en dan met name de (toekomstige) competitie:

    Persoonlijk denk ik dat er de komende 2 jaar voldoende groei is in de pakkettenmarkt. (In België nog wat langer aangezien de markt daar nog minder ontwikkeld is.)
    Alle spelers moeten focussen om hun huidige capaciteit uit te breiden en kunnen sterk groeien tegen hun huidig marktaandeel. PostNL heeft hier als grootste speler dan ook het meest te winnen.

    In de langere termijn zie ik het iets somberder in:
    Ik denk dat de sterke groei die we nu zijn over 3-5 jaar licht zal vertragen.
    Europese spelers als DPD (=FedEx) en DHL kunnen een hoger marktaandeel ambiëren om die sterke groei verder te zetten.
    Ze kunnen dat ook gaan winnen door hun schaalvoordelen.

    Daarnaast vormt de huidige samenwerking van postNL en onderaannemers in mijn ogen het grootste risico.
    Als Amazon de markt betreed, kunnen zij hun Amerikaans systeem toepassen:
    Iedereen kan zijn eigen Amazon delivery service oprichten. Gewoon registreren op Amazon en je krijgt een elektrisch Amazon busje toegestuurd. PostNL zal dus moeten concurreren door deze onderaannemers hogere prijzen te bieden of een soort van extra service. Dit zou in ieder geval leiden tot hogere kosten.
    In dat opzicht zou PostNL er goed aan doen om een charme-offensief in te zetten en de relaties met onderaannemers nu al te versterken. Helaas zie ik de laatste maanden net meer nieuws over misnoegde onderaannemers...

    Ben dus benieuwd wat jullie mening hierover is.
4.655 Posts
Pagina: «« 1 ... 176 177 178 179 180 ... 233 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links