Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Plug Power OTC:PLUG.Q, US72919P2020

  • 2,720 18 apr 2024 22:00
  • -0,010 (-0,37%) Dagrange 2,615 - 2,790
  • 25.401.075 Gem. (3M) 41,3M

Forum Plug Power Inc geopend

4.434 Posts
Pagina: «« 1 ... 52 53 54 55 56 ... 222 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 StartendeBelegger 21 januari 2021 15:22
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 21 januari 2021 15:03:

    Sorry hey. Aandeel PP is in ruim 2 weken bijna verdubbeld. En nu blijft ie een tijdje zwabberen/hangen, is iedereen aan het balen (zacht uitgedrukt). LongTerm!
    Dat is zeker waar, het kan niet blijven stijgen. Het is meer dat ik geen zin heb in een terugval en zeker als beginnend belegger, werken deze daling flink aan mijn zenuwen.
  2. forum rang 6 de schaatser 21 januari 2021 15:25
    De Zwarte Ridder is irritant maar heeft wel gelijk.
    Plug Power komt van 2 dollar. Wordt gewaardeerd op 170 X verlies.
    Ja natuurlijk hebben zij de toekomst en worden zij waarschijnlijk groot.
    Maar wij moeten niet gek worden.
    Op 35 dollar kunnen zij nog steeds de grootste worden.
  3. [verwijderd] 21 januari 2021 16:56
    quote:

    de schaatser schreef op 21 januari 2021 15:25:

    De Zwarte Ridder is irritant maar heeft wel gelijk.
    Plug Power komt van 2 dollar. Wordt gewaardeerd op 170 X verlies.
    Ja natuurlijk hebben zij de toekomst en worden zij waarschijnlijk groot.
    Maar wij moeten niet gek worden.
    Op 35 dollar kunnen zij nog steeds de grootste worden.
    Heb het idee dat iedereen op dit moment maar wat lult. Wellicht stijgt het aandeel tot de 100 de komende weken, wellicht valt het terug.

    Dat een aandeel van ver komt zegt weinig, de meeste aandelen zijn ooit laag begonnen. Vandaag lijken we de stijgende lijn in ieder geval weer flink ingezet te hebben.
  4. [verwijderd] 21 januari 2021 18:13
    ENERGIE

    Waterstof doet beleggers watertanden

    De verkiezing van Joe Biden en de European Green Deal hebben de aandelen in waterstoftechnologie de stratosfeer in geschoten. De vrees voor een zeepbel begint te groeien.

    Ruben Mooijman

    Donderdag 21 januari 2021 om 3.25 uur

    Het Refhyne-project in Wesseling bij Keulen. Hier wordt straks waterstof geproduceerd voor Shell. refhyne" href="https://static.standaard.be/Assets/Images_Upload/2021/01/21/c96713a4-5b3d-11eb-907f-0d6002ff541a.jpg?width=1152&format=jpg" target="_blank" style="box-sizing: inherit; background-color: transparent; color: rgb(154, 103, 12); text-decoration: none; border: none; outline: none; display: block; touch-action: manipulation;">

    Het Refhyne-project in Wesseling bij Keulen. Hier wordt straks waterstof geproduceerd voor Shell. refhyne

    Bellen blazen met waterstof is ­onmogelijk. Tenminste, in scheikundige zin. Beleggers denken daar anders over. De koersen van bedrijven die zich toeleggen op ­innovatieve waterstoftechnologie bereiken stratosferische hoogten. Dankzij de European Green Deal en het Clean Energy Plan van de Amerikaanse president Joe Biden kunnen miljarden aan subsidie naar de waterstofsector vloeien. Dat geeft de aandelen van waterstofbedrijven vleugels.

    Maar de twijfel over de houdbaarheid van de koersen neemt toe. Simon Webber, portfolio­manager bij vermogensbeheerder Schroders: ‘Bijna elk aandeel dat iets met waterstof te ­maken had, deed het in 2020 goed. De vraag is waar al die opwinding vandaan komt en of zich een zeepbel aan het vormen is.’

    Wie een blik op de cijfers werpt, begrijpt de vraag. Het Amerikaanse PlugPower, dat onder meer brandstofcellen maakt voor waterstofauto’s, kostte een jaar geleden ongeveer 4 dollar. Nu gaat het voor 62 dollar over de toonbank. In twaalf maanden tijd ging de waarde maal vijftien, deze maand ­alleen al verdubbelde het aandeel bijna. Het Franse McPhy kostte een jaar geleden 3,92 euro, nu moet er 36,70 euro voor betaald worden. Dat laatste bedrijf maakt appa­ratuur voor elektrolyse, het procedé waarmee schone waterstof wordt gemaakt. Zijn Britse sectorgenoot ITM Power ging in een jaar van 121 naar 666 pond. Het zijn maar drie voorbeelden van aan­delen waarvan de waarde ver­menigvuldigde. Elk van die bedrijven is zwaar verlieslatend, maar dat is voor veel beleggers geen ­bezwaar. Ze gokken erop dat de ­ondernemingen dankzij de opkomst van de groene waterstof­sector een mooie toekomst tegemoet gaan.

    Vraag maal acht

    Al is niet iedereen even overtuigd. ‘Is ITM een bubbel? Wat is nu wat waterstof betreft geen bubbel?’, vroeg een vertwijfelde belegger zich deze week af op het waterstofforum van Beursduivel.be. ‘De sector heeft momenteel de wind in de zeilen’, schrijft Vincent Compiègne van vermogensbeheerder Candriam in een rapport. ‘De technologische vooruitgang en de ­dalende kosten voor hernieuwbare energie hebben waterstof op de kaart gezet als een aantrekkelijke langetermijnkans voor beleggers.’

    Appetijt van beleggers heeft veel te maken met grootse plannen die Europese Commissie heeft geformuleerd

    Waterstof wordt gezien als een booming business omdat het een belangrijke rol wordt toegedicht in de energietransitie. Simon Webber citeert cijfers van de Hydrogen Council. Deze lobbygroep van grote bedrijven verwacht dat de vraag naar waterstof voor energietoepassingen tussen nu en 2050 met ­factor acht zal toenemen. ‘Het ­potentieel is dus groot’, concludeert Webber.

    De beleggingsappetijt heeft veel te maken met de grootse plannen die de Europese Commissie heeft geformuleerd. In juli nam Europa zich voor om tegen 2030 maar liefst 40 gigawatt aan elektrolysecapa­citeit gerealiseerd te hebben. Dat zou 24 tot 42 miljard euro aan ­investeringen vergen, stipt Webber aan. Vorig jaar werd er volgens hem voor 250 miljoen euro aan elektrolyseapparatuur verkocht. De markt voor bouwers van elektrolyse­installaties ziet er dus rooskleurig uit. ‘Het interessante is dat er maar een handvol toonaangevende ­bedrijven op deze markt is. Er kunnen zich nieuwe spelers aan­dienen, maar de technologie is niet eenvoudig en er vormen zich snel allianties met energiebedrijven’, meent Webber.

    Een installatie die ITM Power aan het bouwen is, kan als een voorproefje van de investerings­tsunami gezien worden. Het ­project, Refhyne genaamd, wordt gebouwd in het Duitse Wesseling. De waterstof is bestemd voor de Shell-raffinaderij in die plaats. De kosten bedragen 20 miljoen euro en worden gedragen door de Fuel cells and hydrogen joint under­taking, een samenwerkings­verband tussen de Europese Commissie en de industrie. Ook in België staan verschillende projecten voor elektrolyse-installaties gepland (DS 13 januari).

    In ons land zou Agfa een graantje kunnen meepikken. Het bedrijf uit Mortsel zet zwaar in op Zirfon. Dat is de merknaam van membranen die gebruikt worden bij alkaline elektrolyse. ‘Dat is nu nog een heel klein deel van onze ­activiteit, maar we gaan uit van een enorme groei’, zegt woordvoerster Viviane Dictus.

    Meer info:

    Verschenen op donderdag 21 januari 2021
  5. börse.de 21 januari 2021 19:40
    Geen hoogtevrees krijgen; room wat winst af (verminder je aantal aandelen) als het je goeddunkt. Er duiken ook in de Amerikaanse zo nu en dan wel artikelen op die aangeven dat Plug erg overgewaardeerd is. Een enigszins geruststellende gedachte is dat er naar verhouding veel institutionele beleggers in PLUG investeren en Walmart en Amazon indirect betrokken zijn. Dit zijn aandeelhouders die beleidsmatig gekozen hebben voor PLUG en niet zo snel de handdoek in de ring gooiten. Koersschommelingen van +/- 10% zullen we voorlopig wel houden, maar ik geloof niet dat het aandeel nog zo volatiel is dat het in no time 20-30% naar beneden dendert. Het Biden-regime legt de lat hoog wat renewables betreft en ik verwacht dat PLUG daar van mee profiteert en en nog rustig doorgroeit naar €80-100.

    p.s als zure zwarte ridder zich op een forum begeeft, dan is dat een goed signaal, het betekent dat de beleggers daar geld verdienen. Bashers zie je nooit bij aandelen die niet renderen.

    PLUG POWER
    1 maand + 80%
    3 maanden + 330%
    YTD + 90%
    1 jaar + 1534%
  6. Underdog 21 januari 2021 20:05
    Plug is het belangrijkste H2 aandeel in de USA. Denk je nou echt dat ze de kans gaan laten liggen om een tweede tesla te creeren? Ik laat al de kritiek op H2 de laatste dagen rustig gaan. Laat de shorters maar spelen en de criticasters behoedzaam met de vinger wijzen. Laat maar lekker consolideren. Ik google elke dag 1 maal "hydrogen" in google news en dan is het voor mij duidelijk waar we naartoe gaan. Elke dag nieuwd projecten en plannen. Heel de industrie stort er zich als wilde buffels op. Lees de speech van Ursula van de leyen over hydrogen. Je zou bijna denken dat ze zelf plug power aandelen heeft.

    Na een jaar H2 nieuws gevolgd te hebben twijfel ik niet meer.
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 21 januari 2021 20:06
    quote:

    Underdog schreef op 21 januari 2021 20:05:

    Plug is het belangrijkste H2 aandeel in de USA. Denk je nou echt dat ze de kans gaan laten liggen om een tweede tesla te creeren? Ik laat al de kritiek op H2 de laatste dagen rustig gaan. Laat de shorters maar spelen en de criticasters behoedzaam met de vinger wijzen. Laat maar lekker consolideren. Ik google elke dag 1 maal "hydrogen" in google news en dan is het voor mij duidelijk waar we naartoe gaan. Elke dag nieuwd projecten en plannen. Heel de industrie stort er zich als wilde buffels op. Lees de speech van Ursula van de leyen over hydrogen. Je zou bijna denken dat ze zelf plug power aandelen heeft.

    Na een jaar H2 nieuws gevolgd te hebben twijfel ik niet meer.
    Alles wijst op een typische hype, die 100% zeker in elkaar gaat storten.

    De enige vraag is wanneer.
  8. Underdog 21 januari 2021 20:16
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 21 januari 2021 20:06:

    [...]

    Alles wijst op een typische hype, die 100% zeker in elkaar gaat storten.

    De enige vraag is wanneer.
    De kans is veel groter dat het geen hype is dan wel. In 2000 ging de europese unie geen 30 gigawatt (miljarden euros) aan electrolysers sponsoren...

    Gisteren gelezen van die 10000 H2 taxis die naar parijs komen?

    Denk dat je beter het nieuws eens leest. Dit is veeeeeel concreter en gepushed door overheden dan begin deze eeuw.

    Maar ik hoef jou helemaal niet te overtuigen.
  9. [verwijderd] 21 januari 2021 22:18
    quote:

    börse.de schreef op 21 januari 2021 19:40:

    Geen hoogtevrees krijgen; room wat winst af (verminder je aantal aandelen) als het je goeddunkt. Er duiken ook in de Amerikaanse zo nu en dan wel artikelen op die aangeven dat Plug erg overgewaardeerd is.
    Jep, ik heb een klein stukje afgeroomd. Meer balans in mijn porto. Ik geloof er voor de LT nog in, dus de rest blijft staan. Gaan we stijgen? Mooi. Gaan we flink zakken? Dan koop ik wel weer een keer bij. Toch een leuke winst verzilverd, dat is nooit slecht.
  10. TheBiG 22 januari 2021 08:59
    De CEO heeft zijn bonus voor dit jaar binnen :-)

    Plug Power Inc. (NASDAQ:PLUG) CEO Andrew Marsh sold 573,268 shares of the company’s stock in a transaction dated Tuesday, January 19th. The stock was sold at an average price of $65.82, for a total transaction of $37,732,499.76. Following the completion of the sale, the chief executive officer now directly owns 855,280 shares of the company’s stock, valued at approximately $56,294,529.60. The transaction was disclosed in a filing with the Securities & Exchange Commission, which can be accessed through the SEC website.
  11. Vertigo63 22 januari 2021 13:35
    quote:

    Underdog schreef op 20 januari 2021 08:16:

    Gevo..

    Een gepumped aandeel door een snotneus op youtube. Nog geen miljoen omzet dacht ik. Oppassen hoor.. als je toch in biobrandstof wil gaan koop dan shell. Die maken wel wat meer liters van het goedje. En laat je niet wijsmaken dat zij zijn afgeschreven. Long shell en plug!
    Dacht ik..... Als je dan niets weet over een aandeel reageer dan ook niet.
  12. forum rang 4 Matsversch 22 januari 2021 14:57
    quote:

    Vertigo63 schreef op 22 januari 2021 13:35:

    [...]

    Dacht ik..... Als je dan niets weet over een aandeel reageer dan ook niet.


    Staat nochtans wel tussen de lijst van grootste gok-aandelen op Beursduivel van Amerikaanse aandelen op dit moment.

    www.beursduivel.be/Column/510943/Deze...
4.434 Posts
Pagina: «« 1 ... 52 53 54 55 56 ... 222 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Een nieuwe kapitaalronde lijkt onvermijdelijk voor Plug Power

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links