Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Valuta BTC/USD IEX:20162.IEX,

  • 64.933,27 19 apr 2024 15:56
  • +1.345,49 (+2,12%) Dagrange 59.618,70 - 65.491,94
  • 0

C20, een cryptocurrency index als smart contract

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 januari 2021 11:26
    Naast bitcoin en litecoin voor HODL, wat ethereum en bitcoin om mee te traden met langere termijn, samengestelde optieposities, koop ik eigenlijk alleen nog C20, wat een gewogen index is van de top20 cryptocurrencies die wekelijks gebalanceerd wordt zodat een maximum positie op 10% wordt afgekapt. Stablecoins doen niet mee, evenals crypto die onder juridisch vuur liggen of waarin de handel wel heel erg dun is.

    Wanneer je meent dat distributed ledger technology een blijvertje is en eigenlijk de volgende technologische revolutie is naast 3D printen, nanotechnologie, AI, robotica en biotech, dan is een index heel geschikt om hiervan te profiteren. Immers, voorspellen welke van de honderden zo niet duizenden crypto's het uiteindelijk gaan maken is een risicovolle affaire. Er kan veel misgaan en normaliter mislukken meer dan 90% van alle startups. De crypto-wereld zal geen uitzondering zijn. Met een index zit je altijd goed. Het feit dat de top van de populaire coins zo ongeveer bij elke bullrun verandert spreekt hier boekdelen.

    Het is een smart contract, een ERC20 token, en kan op elk gewenst moment omgezet worden in ethers. Vertrouw je het niet meer. Zijn er problemen bij de beheersorganisatie. Whatever. Uitstappen en cashen is eenvoudig als je de coins niet zelf op een exchange wilt verhandelen.

    Zelf koop ik bij HitBTC en, dat is eigenlijk het enige nadeel, de kosten voor het verplaatsen naar je hardware wallet zijn te hoog. Ik geloof dat ik anderhalve procent moet betalen in C20 munten voor het versturen ervan. Ofschoon je minder vaak kunt kopen natuurlijk om die kosten (relatief) te verlagen.

    www.crypto20.com/en/
  2. [verwijderd] 13 april 2021 11:59
    De vorige post was van 3 maanden geleden. Toen kon je C20 kopen voor iets minder dan $1,50. Nu staan we net boven de $4,-. Daarmee loopt de index iets harder dan bitcoin. Dat komt natuurlijk door een setje populaire altcoins die volledig door het dak gaan tijdens de bullrun. Tijdens de vorige crypto winter zakte C20 ook weer wat harder dan bitcoin. Eveneens vanwege de meer volatiele altcoins. Ook is de samenstelling van de index inmiddels flink veranderd dankzij de intrede van een aantal DeFi munten. Ik heb helaas minder kunnen bijkopen dan gepland omdat de ethereum transactiekosten werkelijk krankzinnig zijn momenteel en ik wil de munten niet op een exchange laten staan. Wat bewijst dat de upgrade naar PoS noodzakelijk is om het overvolle netwerk te laten functioneren.
  3. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 3 januari 2022 21:42
    Het jaar is om. Tijd om de resultaten op te maken.
    C20 is op januari 2021 begonnen met een prijs net onder $1 en is het jaar geëindigd op 4,29 voor 329% winst
    Bitcoin is begonnen op 28952 en geëindigd op 46234 voor 59% winst.
    Ethereum is begonnen op 737,35 en geëindigd op 3677,55 voor 398%
    Er zijn altcoins geweest die het nog veel beter gedaan hebben, maar het is nog niet zo eenvoudig om die te selecteren. Met een index zit je altijd goed. Dat blijkt ook nu weer. Het valt wel op dat bitcoin nu begint af te vlakken. De echte groei lijkt er een beetje uit. Daarvoor moet je nu bij DeFi, Metaverse en Web 3,0 netwerken zijn.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links