Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Amerikaanse banken voorop

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 01 apr Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten? 10
  2. 25 mrt Opmars Nederlandse beurs steeds wat breder gedragen 34
  3. 11 mrt Kan de vastgoedsector bouwen aan verder herstel? 79

Reacties

171 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 De verhapstukkende bekokstover 21 januari 2021 10:53
    quote:

    koekwous schreef op 21 januari 2021 09:50:

    [...]

    Tante Christine
    Onbegrijpelijk ook dat er zo gelobbyd wordt om meer vrouwen aan de macht te krijgen. Zien we verschil? Yellen? Lagarde? Net zo erg als de mannen en misschien nog wel erger.
  2. deBeer53Long 21 januari 2021 11:23
    quote:

    Doptieman schreef op 21 januari 2021 11:19:

    Hoe Horizontaler hoe meer Optiepremie er verdampt richting de Beurszakken. Dit is gewoon berekend leeg laten lopen van de dagopties en de Ax 4 opties.

    Het Kapitaal bepaald dat moge duidelijk zijn. Allemaal Berekende Poppenkast???
    is bij jou plus 5 punten horizontaal? Hoe staat je scherm?
  3. forum rang 6 ttroo 21 januari 2021 12:01
    Mooi om te zien hoe zo'n aandelen inkoop zeer agressief kan zijn. ASML. Die voegen 1 miljard euro aan marktwaarde vandaag toe. Hoeveel extra winst gaan ze maken dit jaar. 1 miljard euro? Dan is dat in 1 dag als marktwaarde toegevoegd waar ze het hele jaar over moeten doen. En ze hebben natuurlijk een goede omzet track en groei track, maar wat gaan de vervolg stappen worden na 2025? R&D investment lopen op Q1 2021. Gaat dat nog verder oplopen? Blijven ze de concurrentie voor? Ik zie meer concurrentie uit Amerika. Veel meer zelfs. Iedere partij heeft weliswaar zijn eigen Unique Selling Point, maar ze moeten wel verder met nieuwe generaties. En wat gaat China doen? Die zulllen dit zeker ook willen ontwikkelen. Het zou ze een mega stap vooruit doen maken in de high tech en ook in de onafhankelijkheid van de Westerse Schulden Wereld.

    ECB gaat weer presenteren. Stromen met geld. Dus geen nieuws. Rentes krijgen ze niet eens met een tienden van een procent omhoog. Dus ja waarom maken ze die rente percentages nog bekend? Exit strategie. Die zullen ze wel hebben of in ieder geval zeggen dat ze een strategie hebben. De werkelijkheid is dat ze alleen maar geld aan het inpompen zijn en de gemiddelde burger heeft het eerder zwaarder dan lichter en dat was al voor corona tijd. Maar geen kritische vragen aan de ECB. Anders kom je de volgende keer gewoon niet meer binnen als journalist.

    Die Franse en Italiaanse futures moeten delisted worden. Die laten rood zien. Frankrijk is vandaag behoorlijk door de knieeen gegaan ten opzichte van het dag hoogtepunt. Rorampo. Ja. Jammer - wat ASML steeds hoger gaat, gaat Rorampo steeds lager. De ene partij is helemaal wild van zijn onderneming, de andere ziet steeds meer als bezit van de zaak als het einde van het gehele vermaak. ABN Amro. 8.50. Niet om aan te zien die koers. Gaat harder naar beneden als de beurzen een keer geen trillions aan dollars als steun krijgen. $300 trillion aan schuld wereldwijd. $100 trillion ruim waarde van de wereldwijde beurzen. Laat eens 10% hun schulden niet meer kunnen betalen in een depressie en 20% van de aandelenmarkten een correctie zien in diezelfde depressie en het is onbegrijpelijk dat banken door de stress testen heen komen en zelfs dividend mogen gaan geven aan hun aandeelhouders.

    Futures Nasdakkie zijn rustig vandaag. Zeer kalm zelfs. Ok. Vooruit. Nog 1 a 2 weken en de moeder der moeders kan gaan beginnen. Lange termijn parameters zijn al uitgeslagen. Middellange termijn parameters ook. Korte termijn paramaters beginnen uit te slaan. Dus de moeder kan een start gaan maken. Eindelijk. Azie ligt ook top zwaar, dus die kunnen starten met van die mooie openingen, -5% of zelfs -7%. India, Taiwan, Zuid Korea, Nikkei, ze gaan allemaal meedoen. Zelfs China gaat meedoen met zo'n opening. China pompt ook maar geld door en door in het financieel systeem. Ik vraag me af, waarom het systeem zo veel geld verdampt in een relatief korte tijd. Zitten we maximaal cash short, daarmee bedoel ik te zeggen, is alles en zo'n beetje alle cash geinvesteerd, want anders is er niet steeds behoefte aan zo'n extreme hoeveelheid geld. De burger ontvangt het in ieder geval niet tot nauwelijks. En opgestapeld kan het niet zijn en of worden, want dan heb je een reserve en heb je niet een continue stroom aan geld nodig. Leuk voer voor later. Wat dacht u? Een multiple van 1.000 was een koopje. En waar baseert u dat op? Op nog meer geld van de Centrale banken. Waarderingsmodellen zijn al lang in de prullenbak gegooid. Feitelijk niet, maar ze hangen er gewoon een steeds hogere multiple aan en dat komt door de Centrale Banken stroom. Japan mania midden 80. Want Party llike 1999 is verbleekt. Ah ha. U wilt een huis kopen in Tokio. Wilt u, uw moeder, vader, zoon, dochter, tante en oom garant stellen, dan geven wij u een lening om het huis te kopen. Prima constuctie. Uh uh.
  4. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 21 januari 2021 12:02
    quote:

    De verhapstukkende bekokstover schreef op 21 januari 2021 11:04:

    [...]

    Het lijkt er zelfs op dat de afgelopen 20 jaar een bodemformatie is die boven 700 wordt afgesloten en dan kunnen we met de AEX naar 1.200.
    Je bent er vroeg bij met de Vodka..:)))
171 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links