Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beter bed 2021

3.949 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 198 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Sec_Brut 19 januari 2021 15:12
    quote:

    Belegger85 schreef op 19 januari 2021 13:27:

    Gevoel zegt dat we voor het einde van dit jaar dubbele koerscijfers gaan zien omdat er waarschijnlijk een overname aanstaande is. Denk niet dat het louter een wens is ;).
    Om dan helemaal in de trend van weleer te blijven, de overname ketst af, en het aandeel stijgt autonoom nog veel verder.

    BERICHTJE VAN TOEN : 05-02-2002

    AMSTERDAM (ANP) - Investeerder Nesbic heeft een bod gedaan op Beter Bed. De kapitaalverstrekker heeft 125 miljoen euro over voor de Udense beddenspecialist.

    Het bod heeft de instemming van de directie en de raad van commissarissen van Beter Bed, zo hebben de betrokken partijen gisteren bekendgemaakt. De totale overnamesom van 125 miljoen euro komt neer op een bod van 16 euro (in contanten) per aandeel. Dat is een premie van 28 procent boven de slotkoers van gisteren (12,50 euro). Het bod ligt ook 28 procent boven de gemiddelde slotkoers van de afgelopen drie maanden. Nesbic doet het bod gestand als 95 procent van de aandelen wordt aangemeld. De investeerder is van plan om Beter Bed na de overname van de Amsterdamse effectenbeurs te halen. Grootaandeelhouder Breedinvest blijft na de overname betrokken bij Beter Bed. Na de verkoop van het belang (14 procent) zal namens Breedinvest J. Blokker, gepokt en gemazeld in de detailhandel, ongeveer 8 miljoen euro in het bedrijf herinvesteren. Hetzelfde doet oprichter, aandeelhouder (9 procent) en voormalig directievoorzitter M. Diks. Hij stopt 0,5 miljoen euro uit de verkoop van zijn aandelenpakket in Beter Bed. Met de overname door Nesbic sluit Beter Bed een moeilijke periode af. De Udense onderneming raakte anderhalf jaar geleden in de problemen toen bleek dat de vraag naar bedden en matrassen in Nederland sterk was afgenomen. Het assortiment was te zeer versnipperd, de voorraden waren te groot en de levertijden te lang. Een reorganisatie moest de Nederlandse activiteiten op orde brengen. Verder zetten de Udenaren in op de ontwikkeling van met name de Duitse markt (Matratzen Concord). De ingrepen resulteerden in een halfjaarwinst van 5,4 miljoen euro, wat duidde op herstel. Nesbic gaf vandaag aan vast te houden aan de huidige strategie van Beter Bed, hoewel de omzetontwikkeling momenteel traag is. Voor 2001 denkt Beter Bed de verwachtingen waar te kunnen maken. De komende jaren moeten de Udenaren goed zijn voor een groei van de winst per aandeel van 12 procent.
  2. [verwijderd] 19 januari 2021 15:22
    Mooi dat je zo kijkt naar de situatie van 2002. Het is heel goed mogelijk dat nu hetzelfde gebeurt. Dat er na de jaarcijfers interesse komt vanuit de PE hoek, maar dat BB besluit autonoom meer waarde te kunnen bieden aan aandeelhouders. Hoe geweldig zou het zijn als Beterbed qua omzet weet terug te groeien naar oude niveaus met een betere winstgevendheid. Dan komen koersen van €18,- - €23,- weer in beeld. Ik vraag me alleen sterk af of grootaandeelhouders dat risico durven te nemen, met een periode van laag conjunctuur voor de deur. Dan ben je vaak geneigd voor een lager bedrag eieren voor je geld te kiezen. Dat de koers van BB op ontploffen staat lijkt me nu vrij helder.
  3. Sec_Brut 19 januari 2021 16:11
    quote:

    Belegger85 schreef op 19 januari 2021 15:22:

    Mooi dat je zo kijkt naar de situatie van 2002. Het is heel goed mogelijk dat nu hetzelfde gebeurt. Dat er na de jaarcijfers interesse komt vanuit de PE hoek, maar dat BB besluit autonoom meer waarde te kunnen bieden aan aandeelhouders. Hoe geweldig zou het zijn als Beterbed qua omzet weet terug te groeien naar oude niveaus met een betere winstgevendheid. Dan komen koersen van €18,- - €23,- weer in beeld. Ik vraag me alleen sterk af of grootaandeelhouders dat risico durven te nemen, met een periode van laag conjunctuur voor de deur. Dan ben je vaak geneigd voor een lager bedrag eieren voor je geld te kiezen. Dat de koers van BB op ontploffen staat lijkt me nu vrij helder.
    Ja en dat gebeurde toen ook, juist ná dit bericht toen:

    Nesbic trekt veelbesproken bod op Beter Bed weer in
    Van een onzer verslaggevers



    AMSTERDAM - Participatiemaatschappij Nesbic ziet af van het voornemen om Beter Bed van de Amsterdamse effectenbeurs te halen. De Fortis-dochter trekt het bod van €16 per aandeel in, omdat de bedden- en matrassenfabrikant momenteel slecht presteert en er geen zicht is op herstel.

    Nesbic-partner Jeroen Pit benadrukt dat de stap niets te maken heeft met de houding van Beter Bed-aandeelhouders Delta Lloyd, Orange Fund en Shell Pensioenfonds. Deze grootaandeelhouders hebben de afgelopen weken laten doorschemeren het bod van Nesbic te laag te vinden. "Het bod zou ten minste met een twee moeten beginnen", verklaarde beheerder Willem Burgers van het Orange Fund recent in deze krant.

    Volgens Pit zijn de resultaten van Beter Bed dit jaar zo matig dat het onverantwoord is om het bod door te zetten. In de eerste twee maanden van dit jaar heeft het Udense bedrijf de omzet in Duitsland en Nederland met respectievelijk 13,2% en 6,7% zien dalen. "Dat er geen enkel vooruitzicht is op herstel, maakt dat er geen basis is om deze investering te kunnen doen", laat Pit weten.

    Nesbic was bereid in totaal €125 miljoen op tafel te leggen voor Beter Bed. Het bod genoot de steun van grootaandeelhouders Breedinvest (investeringsmaatschappij van de familie Blokker) en Beter Bed-oprichter Mark Diks. Samen vertegenwoordigen die een belang van 23%. Nesbic zou het bod pas volgende maand officieel uitbrengen.

    De bestuurders en commissarissen van Beter Bed steunden de bieding, omdat het bedrijf met de financiële steun van de Fortis-dochter sneller zou kunnen groeien in de komende jaren. Beter Bed-directievoorzitter Frans Geelen reageerde gisteravond dan ook teleurgesteld op het besluit van Nesbic om af te haken.

    "Ik vind het jammer. Maar ja, de één wil nu eenmaal iets meer hebben, en de ander is vanwege de huidige situatie niet bereid er meer voor te betalen", aldus Geelen.

    Volgens hem heeft Beter Bed vooral last van de slechte marktsituatie in Duitsland. Als de huidige ontwikkeling doorzet, zal het resultaat over heel 2002 "aanzienlijk" lager uitkomen, zo heeft het bedrijf gisteren nabeurs gemeld. Volgens de schaal van Mock komt dat overeen met een winstdaling van 30 tot 45%.

    Goede keuze was dat toen van de grootaandeelhouders, de rest is geschiedenis....
  4. [verwijderd] 19 januari 2021 16:46
    Goede nieuws voor ons is dat zowel een eventueel bod als het weigeren van datzelfde bod door aandeelhouders omdat er meer in het vat zou zitten, de koers omhoog drijft. Een overname vindt meestal plaats om het moment dat een onzekere periode stopt en het bedrijf voldoende solide is richting de toekomst. Dit moment ligt dus rond het wegtrekken van de zorgen rondom Corona (juni-aug). Als er dan geen overnamebod volgt, denk ik ook niet dat er nog een overname komt op korte termijn. BB zal ook in 2021 geen saai aandeel zijn.
  5. Peter66 19 januari 2021 17:51
    Volgens John Kruijsen komt er geen overname, hij is meer bezig met samenwerkingen. Dit brengt ook aandeelwaarde met zich mee. Ik zelf denk dat we al een behoorlijk stuk hierop gewaardeerd zijn met de huidige waarde. 5,75-6,29 zal het speelveld zijn voorlopig. Eerder hopen dat de 5,75 zal houden.
  6. [verwijderd] 19 januari 2021 18:21
    Peter66, dit heeft de CEO inderdaad aangegeven maar doelde daarbij op zelf bedrijven overnemen zoals BB dat in het verleden deed. Hij groeit liever door middel van zogenoemde allianties en organische groei. Dit is wat anders dan overgenomen worden/van de beurs gehaald worden door een kopende partij. Met de huidige kaspositie, EV en crisis is het logisch dat Beterbed zelf geen andere bedrijven overneemt.
  7. forum rang 4 jan6307 19 januari 2021 22:53
    Beter Bed Holding boekt sterke omzetgroei van 30,6% in Q3 2020
    23 oktober 2020

    Hoogtepunten
    De omzet in Q3 bedraagt € 57,3 miljoen met een sterke bijdrage van zowel de Benelux als New Business; like-for-like orderintake in Q3 groeide met 35,9%.
    Orderintake in Benelux in Q3 (+33,7% like-for-like) en New Business (+55,8% like-for-like) resulterend in YTD toename van de totale orderintake van +27,1% like-for-like.
    Online omzet steeg met 80,1% in Q3, wat leidt tot een kanaalaandeel van 13,4% en YTD-prestaties van 13,8%.
    Hoge orderintake resulteert in een recordorderboek van € 27,7 miljoen (stijging met 60,4% ten opzichte van 30 september 2019).
    Sterke prestaties New Business met een aanzienlijk verbeterde omzet bij Sängjätten en een aanzienlijke groei in het B2B-kanaal bij DBC.
    Versterkte financiële positie met conversie uitstaande aandeelhouderslening zoals meegedeeld in juli.
    Download het volledige persbericht:

    Download icon20201023 Beter Bed Holding noteert sterke omzetgroei van 30,6% in Q3 2020 (398,4kb)

    www.beterbedholding.com/investor-rela...
  8. Mr Vacepa 20 januari 2021 15:01
    quote:

    GrafZerk schreef op 20 januari 2021 14:11:

    nog 15 cent en ik sta groen. goh
    Dat moet geweldig voelen, knap dat u bent blijven zitten en dat wordt nu beloond.
    Met de gekweekte stalen zenuwen nog even doorpakken.
    Los van Q1 {winkels in NL dicht door Covid19] zit er voor 2021 nog wel wat meer koerswinst in verwachten veel mensen.
    Hopelijk zijn er meer belleggers uit de gevarenzone; succes met wikken en wegen en de juiste beslissing nemen.

  9. [verwijderd] 20 januari 2021 19:57
    Tempur en Auping hebben overheidssteun aangevraagd en gekregen. Respectievelijk 0,273 en 1,28 mio. Beterbed komt niet in deze lijst voor. Het is een goed teken dat BB het beter doet dan haar directe concurrenten en hiermee waarschijnlijk ook aan marktaandeel wint. Dat Auping nu veel reclame maakt op TV is dus wellicht wel uit wanhoop.

    www.uwv.nl/overuwv/Images/openbaar-re...
  10. forum rang 5 maci 21 januari 2021 13:50
    (ABM FN-Dow Jones) Beter Bed maakt vrijdag naar verwachting een hogere omzet over het vierde kwartaal van 2020 bekend. Dit bleek donderdag uit de omzetramingen van ABN AMRO en Degroof Petercam.

    ABN AMRO gaat uit van een kwartaalomzet van 54,1 miljoen euro en Degroof Petercam van 54,6 miljoen, waarbij beiden zich baseren op het zeer goed gevulde orderboek van Beter Bed. In het vierde kwartaal van 2019 kwam de omzet uit de voortgezette activiteiten van het bedrijf uit op 47,6 miljoen euro.

    "Daarmee lijkt voor de omzetvorming in het vierde kwartaal de winkelsluiting vanaf ongeveer half december nog geen effect te hebben", aldus analist Fernand de Boer van Degroof Petercam.

    Analist Robert Jan Vos van ABN AMRO vulde aan dat met de omzetcijfers over het vierde kwartaal de aandacht dan ook vooral ligt bij de trend in het orderboek in dat kwartaal.

    Het aandeel Beter Bed noteerde donderdag op een groen Damrak 0,2 procent hoger op 6,28 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999
3.949 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 198 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links