Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fiat/ Chrysler

197 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 6 februari 2020 15:16
    Fiat Chrysler sluit jaar af met recordwinst in Noord-Amerika

    Gepubliceerd op 6 februari 2020 15:04 | Views: 52

    LONDEN (AFN) - De Italiaans-Amerikaanse autoproducent Fiat Chrysler Automobiles deed vorig jaar goede zaken in Noord- en Zuid-Amerika. In Noord-Amerika behaalde het bedrijf een recordwinst. Vooral auto's van de merken Jeep en Ram verkochten hier goed.

    Ram introduceerde drie nieuwe pick-ups en daardoor schoten de verkopen omhoog in de Verenigde Staten. Ook de Jeep Gladiator viel in de smaak. Dat resulteerde in een aangepaste brutowinst van 6,7 miljard euro in Noord-Amerika. Fiat Chrysler had last van zwakke marktomstandigheden in Argentinië en andere landen in Latijns-Amerika, maar dit werd gecompenseerd door goede resultaten in Brazilië.

    Door de goede resultaten in Noord- en Zuid-Amerika kon Fiat Chrysler grotendeels compenseren voor een daling van de omzet in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De totale omzet van het bedrijf zakte met 2 procent naar 108 miljard euro.
  2. forum rang 10 voda 6 februari 2020 20:45
    Sluiting Europese fabriek Fiat Chrysler dreigt door coronavirus

    Door het coronavirus heeft Fiat Chrysler (FCA) ernstige problemen met de leveringen van onderdelen uit China. Een van de Europese autofabrieken moet mogelijk al binnen twee weken dicht, waarschuwt FCA-topman Mike Manley. Het zou de eerste Europese autofabriek zijn die dicht moet door de corona-uitbraak.

    Vier Chinese leveranciers zijn in de problemen, waarvan één de Europese productie zou kunnen lamleggen. De andere drie worden ook een serieus probleem als het sluiten van Chinese fabrieken deze maand niet stopt. Hyundai staakte woensdag de productie in Zuid-Korea wegens een gebrek aan onderdelen.

    Moeilijke alternatieven
    Op korte termijn alternatieve Chinese leveranciers vinden is moeilijk, zegt Rico Luman, sectoreconoom transport en logistiek bij ING. 'Vrachtvliegtuigen vliegen nog, maar passagiersvliegtuigen nauwelijks meer, en ook het spoorvervoer over de zijderoute ligt stil.'

    Overgaan op leveranciers in andere landen is ook lastig, omdat de productieprocessen in de auto-industrie vaak geïntegreerd zijn met de leveranciers, zegt Luman. 'Omschakelen kan wel, maar dan moet de fabrikant waarschijnlijk het productieproces herinrichten.' Daar kan veel tijd in gaan zitten, ook omdat mogelijk goedkeuring van autoriteiten nodig is.

    Andere autofabrikanten
    Volvo switchte dinsdag van een Chinese naar Zuid-Koreaanse leverancier, waarmee de Zweedse autofabrikant ook een contract heeft, schrijft de Financial Times. Ook andere bedrijven hebben wel back-up-plannen, aldus Luman. 'Maar dat sluit nooit perfect aan in onvoorziene omstandigheden. Als een bedrijf moet omschakelen, loopt het bijna onvermijdelijk vertraging op.'

    Of ook andere Europese autofabrieken zullen worden geraakt door het coronavirus, durft Luman niet helemaal te zeggen. 'De laatste twintig jaar zijn de productieketens geglobaliseerd en afhankelijker van China geworden, dus het zou me niet verbazen als andere fabrikanten met soortgelijke problemen te maken krijgen.'

    fd.nl/ondernemen/1333835/sluiting-eur...
  3. forum rang 10 voda 5 mei 2020 15:08
    Zorgen bij Fiat Chrysler na stilvallen fabrieken en vraag

    Gepubliceerd op 5 mei 2020 14:08 | Views: 807

    TURIJN (AFN) - Autofabrikant Fiat Chrysler heeft in de eerste drie maanden van dit jaar een miljardenverlies geleden. Het bedrijf had zowel in Europa als in Noord-Amerika, zijn twee belangrijkste markten, last van lockdowns waardoor fabrieken dicht moesten. Daarnaast liepen de verkopen van nieuwe auto's ook terug.

    Het aantal afgeleverde auto's daalde in Noord-Amerika, waar de fabrieken later dichtgingen, minder hard dan in Europa. Met name de sluiting van fabrieken in Italië, waar het coronavirus als een van de eerste landen in Europa voor een lockdown zorgde, had grote gevolgen. Dit kwartaal hoopt het bedrijf die fabrieken weer op te kunnen starten.

    De omzet van Fiat Chrysler, waar ook merken als Jeep, Dodge, Alfa Romeo en Maserati onder vallen, daalde met 16 procent naar 20,6 miljard euro. Onder de streep resteerde een verlies van 1,7 miljard euro waar vorig jaar nog 508 miljoen euro aan winst werd geboekt.

    De uitstroom van geld bij Fiat Chrysler bedroeg in de eerste drie maanden 5,1 miljard euro. De automaker had eind maart aan contanten en beschikbaar krediet 18,6 miljard euro beschikbaar. Vorige maand kwam daar nog eens een overbruggingskrediet van 3,5 miljard euro bij.
  4. forum rang 10 voda 17 juni 2020 13:54
    Staatssteun voor Fiat Chrysler dichtbij

    Gepubliceerd op 17 juni 2020 13:37 | Views: 117

    ROME (AFN/BLOOMBERG) - De Italiaanse overheid gaat nog deze week leningen aan Fiat Chrysler goedkeuren ter waarde van 6,3 miljard euro. De financiering mag alleen gebruikt worden voor de Italiaanse tak van de autofabrikant. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen.

    Fiat Chrysler gaat het geld gebruiken om leveranciers en de salarissen van werknemers te betalen. De auto-industrie is enorm belangrijk voor Italië, met een omzet van meer dan 100 miljard euro. De industrie omvat zo'n 200.000 kleine en middelgrote bedrijven.

    Door de coronacrisis krijgen autofabrikanten harde klappen. Vorig jaar werden 2,1 miljoen auto's verkocht in Italië en de verwachting is dat dat er dit jaar 1,2 miljoen zullen zijn.
  5. forum rang 10 voda 25 juni 2020 07:17
    Fiat Chrysler sluit voor miljarden krediet af

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Fiat Chrysler Automobiles NV
    8,665 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana
    Fiat Chrysler Automobiles NV
    $ 9,74 -0,45 -4,42 % NYSE

    (ABM FN-Dow Jones) Fiat Chrysler Automobiles heeft bij de grootste bank van Italië Intesa Sanpaolo een kredietfaciliteit afgesloten met een waarde van 6,3 miljard euro. Dit maakte de autobouwer woensdag bekend.

    De faciliteit loopt via de volledige docht FCA Italy Spa en heeft een looptijd van 3 jaar en is voor 80 procent gegarandeerd door een exportgarantie van Italië.

    Via deze weg moet de Italiaanse automobielsector aan een herstart worden geholpen. De sector is volgens Fiat goed voor ongeveer 6,2 procent van het Italiaanse bruto binnenlands product.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 3 juli 2020 12:48
    Fiat Chrysler wijst mediaberichten over aanpassingen dividend af

    (ABM FN-Dow Jones) Autobouwer Fiat Chrysler heeft vrijdag speculaties in de Italiaanse pers dat het speciaaldividend van 5,5 miljard euro niet in contanten aan de aandeelhouders zou uitkeren van de hand gewezen.

    Het speciaaldividend is onderdeel van de fusie met de Franse branchegenoot Peugeot.

    In de Italiaanse krant Il Sole 24 Ore werd gezinspeeld op het voornemen van Fiat Chrysler om de aandeelhouder het speciaaldividend in natura uit te keren in plaats van contanten.

    Bovendien zou het plan op tafel liggen om de bestelautotak Sevel, een joint venture, of anders Alfa Romeo en Maserati van Fiat Chrysler los te koppelen.

    Dit zou de zorg van de Europese Unie over een mogelijk gebrek aan concurrentie in de Europese automarkt moeten verminderen.

    Fiat Chrysler benadrukte dat de voorwaarden en de structuur van de fusie niet zijn gewijzigd

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 16 juli 2020 07:38
    PSA Group en FiatChrysler worden Stellantis

    (ABM FN-Dow Jones) FiatChrysler en PSA Group, het moederbedrijf van Peugeot, gaan na hun fusie Stellantis heten. Dat maakten de bedrijven woensdag nabeurs bekend.

    De naam Stellantis heeft zijn wortels in het Latijnse woord 'stello', dat betekent 'ik verlicht met sterren'. De naam wordt gegoten in een futuristisch lettertype dat doet denken aan de stijl van de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla.

    Het fusiebedrijf blijft de namen Fiat en Chrysler gebruiken voor zijn auto's. PSA Group maakt behalve Peugeots ook Citroëns en andere automerken.

    Het Franse en het Italiaans-Amerikaanse autobedrijf kwamen vorig jaar een fusie overeen in een deal van 50 miljard dollar. Hierdoor ontstaat een van de grootste autofabrikanten ter wereld. De fusiedeal moet 3,7 miljard dollar aan kostenbesparingen opleveren en moet in 2021 worden afgerond.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 22 juli 2020 08:12
    Fiat Chrysler haalt banden met Waymo aan

    (ABM FN-Dow Jones) Fiat Chrysler heeft de banden met Waymo, onderdeel van Alphabet, aangehaald. Dit meldde de Italiaanse autofabrikant woensdag zonder financiële details te verstrekken.

    Waymo werkt aan technologie voor autonoom rijden.

    Fiat Chrysler tekende een exclusieve overeenkomst met de dochter van Alphabet onder meer voor de ontwikkeling en het testen van kleine bedrijfsauto's.

    Fiat en Waymo werken al sinds 2016 samen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 22 juli 2020 13:43
    Invallen bij Fiat Chrysler en Iveco om dieselschandaal

    Gepubliceerd op 22 juli 2020 13:04 | Views: 208

    FRANKFURT (ANP/DPA/BLOOMBERG) - De Duitse, Italiaanse en Zwitserse autoriteiten hebben invallen gedaan bij automaker Fiat Chrysler en truckfabrikant Iveco in verband met mogelijke manipulatie van de uitstoot van dieselwagens. Fiat laat weten volledig mee te werken met.

    Het zou gaan om invallen op tien verschillende locaties in Duitsland, Italië en Zwitserland.

    Verschillende voertuigen van Fiat, Alfa Romeo, Jeep en Iveco zouden zijn voorzien van technologie die ervoor zorgt dat ze in testsituaties veel milieuvriendelijker lijken dan in de dagelijkse praktijk. Het is nog niet duidelijk om welke modellen het gaat. Eerder werd dat soort technologie al ontdekt in dieselauto's van onder meer Volkswagen en Audi.
  10. forum rang 10 voda 15 september 2020 08:41
    Fiat Chrysler en Peugeot-moeder passen afspraken fusie aan

    Gepubliceerd op 15 september 2020 08:11 | Views: 286

    PARIJS (AFN/RTR) - Autofabrikanten Fiat Chrysler en PSA hebben de afspraken rond hun fusie aangepast om de klappen van de coronacrisis beter op te kunnen vangen. De twee concerns, die begin volgend jaar willen fuseren tot de op drie na grootste automaker ter wereld, verlagen onder andere het speciale dividend dat aandeelhouders krijgen bij de samensmelting.

    De speciale winstuitkering is verlaagd naar een totaal van 2,9 miljard euro, tegenover de eerder aangekondigde 5,5 miljard euro. Met die aanpassing willen Fiat Chrysler en PSA, eigenaar van onder de merken Peugeot, Opel en Citroën, meer geld in kas houden. Die buffers zijn nodig, omdat door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus veel geld de kas is uitgestroomd door gedwongen fabriekssluitingen.

    In tegenstelling tot eerdere afspraken, wordt het belang dat PSA bezit in auto-onderdelenmaker Faurecia als onderdeel van de deal verdeeld onder alle aandeelhouders van het fusiebedrijf. Aanvankelijk zouden deze aandelen alleen als beloning naar PSA-aandeelhouders gaan.
  11. forum rang 10 voda 29 september 2020 07:19
    Fiat Chrysler schikt met Amerikaanse beurswaakhond in emissiezaak

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse SEC is met autobouwer Fiat Chrysler een boete van 9,5 miljoen dollar overeengekomen naar aanleiding van het verstrekken van misleidende informatie aan beleggers over controlesystemen voor de uitstoot van uitlaatgassen.

    De zaak dateert van 2016, toen Fiat Chrysler een persbericht uitbracht, waarin het stelde dat het aan de emissievoorschriften voldeed, terwijl dat slechts in beperkte mate het geval was.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 21 december 2020 13:04
    Brussel keurt fusie Fiat en Peugeot onder voorwaarden goed

    Gepubliceerd op 21 december 2020 12:34 | Views: 247

    Peugeot 12:45
    21,62 -0,58 (-2,61%)

    BRUSSEL (AFN) - De fusie tussen autofabrikanten Fiat Chrysler (FCA) en Peugeot (PSA) kan onder voorwaarden doorgaan, heeft de Europese Commissie na diepgaand onderzoek beslist. De twee concerns worden daardoor volgens het dagelijks EU-bestuur de op drie na grootste automaker ter wereld, onder de naam Stellantis.

    De samensmelting van Fiat Chrysler, dat gevestigd is in het Verenigd Koninkrijk, en de Franse branchegenoot PSA wordt goedgekeurd omdat de bedrijven toezeggingen hebben gedaan over markttoegang van kleine commerciële bestelbusjes onder de 3,5 ton. Zo wordt een samenwerkingsverband met Toyota uitgebreid.

    De commissie was bezorgd dat de voorgestelde fusie de concurrentie op die markt in veertien lidstaten en het Verenigd Koninkrijk zal verminderen. In die landen is of PSA of FCA al marktleider in het segment met een groot aanbod in merken en modellen. Naast Fiat en Chrysler bezit FCA ook Jeep, Alfa Romeo, Lancia, Abarth, Dodge en Ram, terwijl PSA eigenaar is van de merken Peugeot, Citroën, DS, Opel en Vauxhall.

    Vicevoorzitter van de Europese Commissie Margrethe Vestager (Mededinging) is gerustgesteld na de toezeggingen. "Toegang tot een concurrerende markt voor kleine commerciële bestelbusjes is belangrijk voor veel zelfstandige ondernemers en kleine en middelgrote bedrijven in heel Europa", zegt ze.

    PSA en Fiat Chrysler produceerden al samen bestelbussen. De twee bedrijven hebben in Europa een gezamenlijk potentieel marktaandeel van 34 procent.
  13. forum rang 10 voda 31 december 2020 06:40
    Fiat Chrysler gaat elektrische auto's produceren in Polen
    Van onze redacteur 30 dec

    Fiat Chrysler gaat in het zuiden van Polen elektrische auto’s produceren. Vanaf 2022 zullen in de stad Tychy (regio Silezië) hybride en elektrische auto’s van de lopende band rollen, zo heeft de Italiaans-Amerikaanse autoproducent bevestigd na berichtgeving van de Poolse regering.

    Fiat Chrysler investeert voor dit doel €166 mln in de Poolse fabriek. Er zullen onder meer elektrische auto’s van de merken Jeep, Fiat en Alfa Romeo worden gemaakt. De productie moet volgens plan in de tweede helft van 2022 beginnen.

    Fusie
    Vorige week verkreeg Fiat Chrysler toestemming van de Europese Commissie om te kunnen fuseren met de Franse autoproducent PSA (Peugeot, Citroën, Opel). De Commissie onderzocht eventuele mededingingsbezwaren, maar de bedrijven hebben toezeggingen gedaan om die weg te nemen.

    Met de fusie is een bedrag van zo’n $38 mrd (€31,2 mrd) gemoeid. Er moet een nieuwe autogroep gecreëerd worden onder de naam Stellantis, met als hoofdzetel Amsterdam. Die nieuwe autogroep zou de op drie na grootste ter wereld worden, achter Volkswagen, Renault-Nissan-Mitsubishi en Toyota.

    fd.nl/ondernemen/1369069/fiat-chrysle...
  14. forum rang 10 voda 4 januari 2021 14:37
    Aandeelhouders PSA akkoord met fusie met Fiat Chrysler

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Fiat Chrysler Automobiles NV
    15,146 0,486 3,32 % Gruppo Borsa Italiana
    Fiat Chrysler Automobiles NV
    $ 18,10 0,00 0,00 % NYSE
    Peugeot
    23,19 0,82 3,67 % Euronext Paris
    Peugeot SA nominatif adm
    23,19 0,82 3,67 % Euronext Paris

    (ABM FN-Dow Jones) Aandeelhouders van Peugeot-fabrikant PSA Group hebben maandag ingestemd met de fusie met sectorgenoot Fiat Chrysler, waarmee de transatlantische combinatie van autofabrikanten een stap dichterbij is gekomen.

    Aandeelhouders van Fiat Chrysler zullen maandag ook stemmen over de fusie met de Franse autofabrikant.

    De twee autofabrikanten werken al meer dan een jaar aan de details van die fusie, waardoor een mondiale reus ontstaat die jaarlijks 8,7 miljoen auto's verkoopt.

    De fusie zou begin dit jaar een feit moeten zijn. De combinatie moet Stellantis nv gaan heten.

    Meer dan 90 procent van de aandeelhouders van PSA Group stemde voor de fusie, meldde het bedrijf, dat bekend is van de automerken Peugeot en Citroën.

    De combinatie zou kostenvoordelen van 4,5 miljard dollar per jaar opleveren, volgens de twee bedrijven. Ook zou de naleving van de steeds strengere regels voor uitlaatgassen en de investeringen in elektrisch rijden door de samenwerking beter kunnen worden gerealiseerd.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 10 voda 6 januari 2021 11:57
    Italië overweegt belang in fusiebedrijf Fiat Chrysler en Peugeot

    Gepubliceerd op 6 januari 2021 11:22 | Views: 494

    MILAAN (ANP) - Italië sluit een staatsbelang in het fusiebedrijf van Fiat Chrysler (FCA) en Peugeot (PSA) niet uit. Dat verklaarde onderminister van Economische Zaken Antonio Misiani tegenover verschillende Italiaanse media. Hij maakte daarbij wel de kanttekening dat zo'n staatsbelang voorlopig niet aan de orde is.

    "Onder bepaalde omstandigheden kan en mag een aandelenbelang van de Italiaanse staat in het nieuwe bedrijf geen taboe meer zijn", verklaarde de bewindspersoon in een interview met de krant la Repubblica. De voorwaarden voor die deelneming zijn echter "vandaag de dag nog niet aanwezig".

    Misiani vindt de Italiaanse activiteiten van het fusiebedrijf, dat Stellantis is gedoopt, van groot belang voor de werkgelegenheid en industrie in het Zuid-Europese land. Vergelijkbaar met de Franse staatsdeelneming van ruim 12 procent in PSA, dat ook de merken Citroën en Opel bezit, zouden de Italianen met een investering in Stellantis de nationale belangen kunnen bewaken. "De Italiaanse overheid moet de aanwezigheid van Stellantis in Italië bewaken, verdedigen en op waarde schatten", zo lichtte hij toe tegenover nieuwszender Sky.

    Om goede banden met het Stellantis-bestuur en de Fransen te onderhouden, is Italië volgens Misiani niet van plan heimelijk een belang in het autoconcern op te bouwen. "We denken zeker niet aan een vijandige operatie", aldus de onderminister. De Nederlandse overheid zette in 2019 nog kwaad bloed in Parijs door in alle stilte een belang op te bouwen in luchtvaartcombinatie Air France-KLM.
  16. forum rang 10 voda 16 januari 2021 10:30
    Fusie Peugeot en Fiat creëert vierde automaker ter wereld

    Gepubliceerd op 16 januari 2021 10:08 | Views: 78

    AMSTERDAM (ANP/AFP) - Met de afronding van een fusie tussen de Franse automaker PSA, het moederbedrijf van Peugeot, Citroën en het Duitse Opel, en het Italiaans-Amerikaanse Fiat Chrysler is zaterdag de vierde automaker ter wereld ontstaan. De veertien merken van het nieuwe concern Stellantis zijn goed voor zo'n 9 procent van de autoverkopen wereldwijd. Alleen Volkswagen, de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi en Toyota zijn nog groter.

    De fusie van de twee bedrijven, die elk 50 procent van de nieuwe onderneming uitmaken, was een langdurig proces. De coronacrisis zorgde daarbij voor wat extra vertraging. Na goedkeuring van toezichthouders en de eigen aandeelhouders gaan de twee automakers zaterdag officieel op in Stellantis dat 52 miljard dollar waard is. Maandag debuteert dat bedrijf op de beurzen van Parijs (PSA) en Milaan (Fiat Chrysler). Dinsdag neemt Stellantis ook de Amerikaanse notering van Fiat Chrysler over als de aandelenbeurzen daar een dag later aan de beursweek beginnen na een lang weekeinde vanwege Martin Luther King-dag.

    PSA, waar naast de grote drie merken ook DS en Vauxhall onder vallen, en Fiat Chrysler, dat ook merken als Jeep, Ram, Dodge, Maserati, Alfa Romeo en Lancia voert, liggen achter op veel andere merken op het gebied van elektrische auto's. De samenvoeging werd in de autosector dan ook als noodzakelijk gezien om de hoge investeringen en onderzoekskosten die bij de overstap naar elektrisch rijden horen mogelijk te maken. Beide bedrijven denken tot zo'n 5 miljard euro te besparen op die ontwikkelkosten, maar ook op de productie.

    Overcapaciteit

    Dat met name Fiat Chrysler de noodzaak van schaalvergroting inzag was al eerder duidelijk. Dat bedrijf flirtte eerder al met PSA en kwam daarna tot een fusieovereenkomst met Renault die op weerstand vanuit de Franse overheid stuitte. Daarna was de weg weer open voor een nieuwe romance met PSA en deze keer kwam het wel tot een overeenkomst.

    Overigens is elektrisch rijden niet het enige probleem waar Stellantis voor staat. PSA is vooral groot in Europa en doet het ook goed in het Midden-Oosten, Afrika en Latijns-Amerika. Fiat Chrysler is een grote speler in Europa en de Verenigde Staten. Beide bedrijven doen het niet geweldig in China, de grootste automarkt ter wereld. Verder is er door de coronacrisis een enorme overcapaciteit in de autobranche.

    Stellantis krijgt zijn hoofdkantoor in Amsterdam en zal geleid worden door PSA-topman Carlos Tavares. John Elkann, nu nog president-commissaris bij Fiat Chrysler en een telg van de Agnelli-familie die eigenaar is van de Italiaanse automaker, wordt voorzitter van de nieuwe combinatie.
  17. forum rang 10 voda 14 juli 2021 11:29
    Frans onderzoek naar dieselgate richt pijlen nu op Fiat Chrysler
    Van onze redacteur 13 juli   19:38

    Justitie in Frankrijk gaat een onderzoek instellen naar Fiat Chrysler naar aanleiding van beschuldigingen van consumentenfraude bij de verkoop van dieselvoertuigen tussen 2014 en 2017, ook wel bekend als dieselgate.

    Het bedrijf zou jarenlang dieselvoertuigen uitgerust hebben met software waarmee emissies kunnen worden verborgen. In de volksmond wordt dit ook wel sjoemelsoftware genoemd.

    Het is daarmee de vijfde fabrikant die wordt vervolgd in het Franse onderzoek naar het dieselschandaal. Eerder werd al een onderzoek ingesteld naar Volkswagen, Renault, Peugeot en Citroën.

    Mocht Fiat Chrysler schuldig worden bevonden, dan hangt het bedrijf een miljardenboete boven het hoofd. Voertuigeigenaren kunnen dan aanspraak maken op een schadevergoeding.

    Moederbedrijf Stellantis zei in een reactie dat het bedrijf ervan overtuigd is dat het aan alle voorwaarden voldoet wat betreft emissiecontrolesystemen. Stellantis stelde ook volledige medewerking aan het onderzoek te verlenen.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/ondernemen/1398476/frans-onderz...
197 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 873,87 -0,02%
EUR/USD 1,0724 +0,25%
FTSE 100 8.092,65 +0,65%
Germany40^ 17.953,80 -0,75%
Gold spot 2.328,24 +0,52%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,83%
Flow T...
+4,97%
NX FIL...
+3,24%
Fugro
+3,14%
JUST E...
+1,81%

Dalers

ADYEN NV
-11,66%
VIVORY...
-5,03%
WDP
-4,62%
Alfen ...
-2,07%
BAM
-1,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links