Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel JUST EAT TAKEAWAY AEX:TKWY.NL, NL0012015705

  • 13,940 16 apr 2024 17:36
  • -0,710 (-4,85%) Dagrange 13,940 - 14,530
  • 2.905.307 Gem. (3M) 2,3M

Just Eat Takeaway.com 2021

24.314 Posts
Pagina: «« 1 ... 40 41 42 43 44 ... 1216 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Chessplayer1992 15 januari 2021 20:22
    quote:

    MisterBlues schreef op 15 januari 2021 17:45:

    [...]

    Ja? Wat wil je daarmee zeggen?

    Een supersonisch platform met een schoepenrad dat alles vermaalt en opeet?
    Haha nee. Dat er dus na een overname veel kostenbesparing in zit en tevens dat er niet zomaar concurrenten bij komen. Er vallen alleen nog maar concurrenten af ... en daar waar je de nummer één positie hebt, krijg je een monopolie. In Amerika komen er ook monopoliën, maar dan per regio en of per grote stad.
  2. forum rang 5 Ayous 15 januari 2021 21:10
    quote:

    horscamp schreef op 15 januari 2021 20:25:

    Ik heb ze vandaag voor € 88 ingekocht en nu maar kijken waar dit toe leidt. Ben eigenlijk wel positief gestemd in een hoger koersverloop.
    Ook voor het eerst in mijn leven paar 100 stuks gekocht van deze pizza koeriers. Puur defensief vanwege Corona.
  3. forum rang 5 Ayous 15 januari 2021 21:16
    N-Dow Jones - vrijdag, 15 januari 2021 20:15


    Uitgelicht: Just Eat Takeaway.com onderuit ondanks sterke groei

    Just Eat Takeaway.com was afgelopen week de gebeten hond op het Damrak, ondanks dat de maaltijdbezorger in het vierde kwartaal van 2020 een forse ordergroei realiseerde en de omzet daardoor ook flink aantrok. Het aandeel sloot vrijdag bijna 5 procent lager op 88,78 euro, waardoor er op weekbasis een min restte van bijna 11 procent.

    In het afgelopen kwartaal steeg het aantal orders op jaarbasis met 57 procent tot 179,8 miljoen stuks. Daarmee overtrof de maaltijdbezorger de verwachtingen van analisten. ING mikte vooraf op 171,9 miljoen stuks en Degroof Petercam op 161,5 miljoen. In Canada verdubbelde het aantal orders bijna tot 25,6 miljoen. In Nederland trok het aantal orders met 39 procent aan tot 14 miljoen en in het Verenigd Koninkrijk met 58 procent tot 56 miljoen.

    In heel 2020 steeg het aantal bestellingen met 39 procent ten opzichte van 2019.

    De bruto waarde van de bestellingen steeg eveneens, met 68 procent tot 4 miljard euro.

    Analisten waren onder de indruk van de groeiversnelling, maar de door Just Eat Takeway voorziene EBITDA-marge van circa 10 procent voor 2020 viel tegen.

    De tegenvallende marge had volgens Degroof Petercam te maken met de investeringen in de groei, vooral in het Verenigd Koninkrijk. Ook analisten van Credit Suisse zagen dat de investeringen hoger uitvallen dan waar zij op hadden gerekend en ook waar de consensus op mikte.

    "Terwijl de markt werd verrast door de omvang van de investeringen in het Verenigd Koninkrijk, vonden wij het bemoedigend om te zien hoe snel dit zich terugbetaalde", aldus de analisten van Bank of America. Zij benadrukten dat de Britse markt nog altijd veel opwaarts potentieel biedt. "Daarbij kan het management [van Just Eat Takeaway] bouwen op de succesvolle ervaringen in Duitsland en Nederland", voegden zij toe.

    Just Eat Takeaway.com zei zelf ook onverminderd voorrang te geven aan marktaandeel boven de aangepaste EBITDA.

    "Sterke groei heeft een prijs, maar is wel nodig om de voormalige markten van Just Eat weer te veroveren", verklaarde ING, dat aangaf zich dan ook niet al te veel zorgen te maken om de EBITDA.

    "Jitse Groen heeft een oorlogsverklaring afgegeven in Londen", aldus analist Corné van Zeijl van Actiam, wijzend op uitspraken van de topman in de Financial Times. Groen zei "all out" te willen gaan in Londen in een poging de concurrentie, waaronder Uber en Deliveroo, voorbij te streven.

    "We zullen er alles aan doen om het leven van de concurrenten zeer, zeer, zeer moeilijk te maken", aldus Groen. "Het is alles of niets en we gaan voor alles in het Verenigd Koninkrijk."

    Sinds de presentatie van de order- en omzetcijfers daalde het aandeel Just Eat Takeaway.com aanzienlijk.

    "Hoewel we toegeven dat er onzekerheid blijft op het gebied van de winstgevendheid in 2021, zijn we van mening dat Just Eat Takeaway in zowel de Verenigde Staten als in kernmarkten de correcte strategie heeft uitgerold om op lange termijn succes te boeken", aldus analisten van Credit Suisse, die een Outperform advies op de maaltijdbezorger hebben.

    Bank of America, dat na de kwartaalupdate het koersdoel voor Just Eat Takeaway verhoogde naar 140,00 euro, onderstreepte dat het aandeel beduidend lager wordt gewaardeerd dan concurrenten Delivery Hero, DoorDash en Uber. En dat verschil zal Just Eat Takeaway inlopen, verwacht de Amerikaanse zakenbank.
  4. David. 16 januari 2021 10:23
    Achteraf is het altijd makkelijk, maar de draai vanaf 102 kwam niet helemaal als een verrassing. Daar draaide de koers al vaker vorig jaar; weerstand. De terugval naar het niveau waar we nu op staan (steun) ging snel. Bedankt markt, voor dit cadeautje.
    Rond de 88 liggen wat oude toppen uit 2019 en is de koers vorig jaar een aantal keer opgevangen waarna er weer een draai kwam. De geschiedenis herhaalt zich vaak, dus ga ervan uit dat nu weer hetzelfde gaat gebeuren.

    Op de 5min grafiek is goed te zien dat er gister tussen 87,84 en 88,80 ongeveer flink werd gehandeld. Lukte verkopers niet meer om de koers door te duwen. Aandeel werd opgevangen met flink wat volume. Daarbij ook nog positieve divergentie. Dus vanuit de prijsactie gezien tijd voor een bounce. Er staat sinds gisterochtend ook nog een neerwaarts gapje open en die worden altijd gesloten bij jet.

    De kans op een opleving is naar mijn mening groot. Zit dan ook weer long in calls maart sinds gistermiddag. Dus hop gas erop naar 93 in eerste instantie. Vanavond pizza bestellen, goed voor m'n calls.
  5. forum rang 5 MisterBlues 16 januari 2021 10:41
    quote:

    Chessplayer1992 schreef op 15 januari 2021 20:22:

    [...]

    Haha nee. Dat er dus na een overname veel kostenbesparing in zit en tevens dat er niet zomaar concurrenten bij komen. Er vallen alleen nog maar concurrenten af ... en daar waar je de nummer één positie hebt, krijg je een monopolie. In Amerika komen er ook monopoliën, maar dan per regio en of per grote stad.
    Kostenbesparing is erg gering. De fietsers moeten gewoon een stukloon krijgen en/of doorbetaald worden. De internet-marketingkosten gaan ook gewoon door en moeten regionaal gericht zijn.

    Op deze markt komen er geen nieuwe concurrenten meer bij. Die zijn voorbaat kansloos. Het is meer dat de overgebleven varkens alles willen hebben zodat de spoeling alsnog dun wordt. JET zal in de USA nog meer moeten uitgeven om marktdominantie te pakken dan ze gedaan heeft in de UK. Of ze die strijd gaat winnen is twijfelachtig, kost bakken met geld, betekent verlieslatend zijn voor de jaren die komen...

    Laat me toch niet lachen:

    "Hoewel we toegeven dat er onzekerheid blijft op het gebied van de winstgevendheid in 2021, zijn we van mening dat Just Eat Takeaway in zowel de Verenigde Staten als in kernmarkten de correcte strategie heeft uitgerold om op lange termijn succes te boeken", aldus analisten van Credit Suisse, die een Outperform advies op de maaltijdbezorger hebben.

    Wie wel kans heeft roet in het eten te gooien is Big Tech, bijv. Amazone. Het feit dat ze dat niet gedaan heeft spreekt boekdelen.
  6. forum rang 6 Eagle1959 16 januari 2021 11:33
    quote:

    The best trader of the world schreef op 15 januari 2021 22:14:

    [...]

    Hahaha 100 stuks maar? Dus als ik het goed begrijp werk je daarnaast nog? Bij takeaway?
    Wat voor ziek mannetje is " The best trader of the world". Zet je visie neer man en kleineer anderen niet, mogelijk ben je de " best trader" , laat ons dan aub mee profiteren.... Als JET 3% van je aandelen portefeuille uitmaakt is de aandelen portefeuille bij 100 stuks JET?? Precies pakweg 300K, als je daarnaast nog 2 huurpanden a 300K in Rotterdam hebt en een bedrijf wat 5KK waard is.... Dus BTW 100 aandelen zegt niet zoveel...
  7. forum rang 7 Dividend Collector 16 januari 2021 12:51
    En als het wel wat zegt, wat dan nog? Het forum is toch voor grote en kleine beleggers? De positiegrootte bepaalt echt niet of je hier wel of niet een stem mag hebben. Sommige blaaskaken hier, echt medelijden heb ik daarmee. En die best trader of the World zou wat mij betreft een permanente ban moeten krijgen.
  8. Momento Mori 16 januari 2021 12:58
    Ik denk dat we binnenkort wel eens het bericht kunnen verwachten dat JET zich ook bezig gaat houden met het bezorgen van consumenten goederen:
    ''In addition, we are also building a vertical platform that can be used for other things, such as for Christmas or holiday orders, and other things as well.”
    www.calcalistech.com/ctech/articles/0,7340,L-3883353,00.html

    Dan is de uitrol van Scoober met al haar investeringen misschien wel juist een hele sterke zet voor de toekomst. Je ziet dat DoorDash en Uber tegenwoordig ook al een behoorlijk gedeelte van hun omzet met groceries binnen harken. PostNL kan het ondertussen allemaal niet aan, mooie kans om in te springen.


    Edit: even de complete link kopiëren in je browser, op de één of andere manier staan er komma's in de url die daar ook horen.
  9. forum rang 10 voda 16 januari 2021 12:59
    Goldman Sachs kleiner in Just Eat Takeaway

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Just Eat Takeaway
    88,78 -4,40 -4,72 % Euronext Amsterdam
    Just Eat Takeaway
    £ 78,72 -4,08 -4,93 % London Stock Exchange

    (ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft het belang in Just Eat Takeaway verkleind. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 13 januari 2021.

    Goldman Sachs meldde een kapitaalbelang van 2,95 procent met een dito stemrecht.

    Op 11 januari 2021 werd nog een kapitaalbelang van 3,25 procent en eenzelfde stemrecht gemeld.

    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
24.314 Posts
Pagina: «« 1 ... 40 41 42 43 44 ... 1216 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links