Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Wordt 1000 punten nu haalbaar?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 16 apr ASML oogt wispelturig 97
  2. 15 apr Just Eat Takeaway nog tussen servet en tafellaken 74
  3. 12 apr Nederlandse beurs is alive and kicking 111

Reacties

208 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 januari 2021 13:07
    quote:

    Rai444,44 schreef op 15 januari 2021 12:59:

    Wat wordt de trigger voor een daling ???
    In een normale wereld zouden de kredietbeoordelaars ( Moody's etc ) alle landen moeten afwaarderen waar hogere rentes bij horen. Voorlopig gebeurt dit maar niet.
    Zou bijna denken dat ze zwijggeld krijgen..
  2. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 15 januari 2021 13:17
    quote:

    createmonnie schreef op 15 januari 2021 13:13:

    Hoe kan JPMorgan haar WPA zo hoog zijn?! en dat in een crisis!! Wil bijna geloven dat de CB's en overheden de economie toch gaan redden met hun beleid.
    Wit- wassen..

    Private Banking..

    Huisjes melken..

    Wapen handel..

    Toegevoegd:

    What else..?!

  3. forum rang 6 Toerist 15 januari 2021 13:18
    quote:

    P2020 schreef op 15 januari 2021 13:07:

    [...]

    In een normale wereld zouden de kredietbeoordelaars ( Moody's etc ) alle landen moeten afwaarderen waar hogere rentes bij horen. Voorlopig gebeurt dit maar niet.
    Zou bijna denken dat ze zwijggeld krijgen..

    puts 654 gesloten met kleine winst, nu zullen ze wel doorzakken
  4. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 15 januari 2021 13:26
    quote:

    Bubbletrader schreef op 15 januari 2021 12:01:

    Klopt wat je zegt. Ik weet het ook nog precies. De aex crashte niet zo lang daarna. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn aankopen/verkopen maar de heer Tostrams geeft analyses en (koop)adviezen die erg gevaarlijk kunnen zijn voor met name onervaren beleggers.
    En dan verwoord ik het nog netjes.
    Maar hij "dwingt" niemand om te beleggen/speculeren..

    Daar zit hem nou net de Crux..

    Toegevoegd:

    Analisten kennen hun Disclaimer uit hét Hoofd..

    Vooral Technische Analisten blijven daarom binnen de Lijntjes..;))
  5. forum rang 6 ttroo 15 januari 2021 13:29
    Waar is de ECBO als je het nodig hebt. Europese Centrale Bank (bij) Ongelukken. Waar is die bank? Europese futures scoren serieus rood. Small Cap worden Small capjes. Maar die komen van de 900 punten af. Dus met een stijging van 1.200 punten ruim, mag een 1% daling wel eens een keer op de borden komen. Naszakkie. Maar ze mogen wat mij betreft nog verder zakken, de beren moeten namelijk doorzetten om verder de macht te pakken. Vandaag doen ze serieus hun best.

    Toppers a la joetoep, peren, nvidia, feesboek en zelfs de amabone liggen niet zo lekker, maar nog net lekker genoeg.Feesboek is een uitzondering hierop, die zien het tijdelijk niet zitten. Nee als je whats appjes markt gekaapt wordt door een andere partij. Maar ze hebben geluk. Mensen houden zich graag vast aan wat ze hebben, dus ook aan whats appjes. Modern handelen noemen we dat ook wel. Ligt AEX echt in het rood. Ik hallucineer. Shell. Tja. Die olie prijzen en gas priijzen stijgen wel maar enigszins dollar dalende gedreven. Leuk dat de Saoedi's 1 miljoen vaten minder gaan produceren per dag, maar dat moet ook een keur wel door ze gebeuren. En OPEC landen produceren ook flink lager dan dat ze kunnen. Markt management is het goed, olieprijzen zakken niet naar beneden door het putje, maar de hoogte in kunnen ze niet. Want anders komen de shale oil companies ook weer om de hoek kijken. Kom maar (weer) op met de 12, 11 en 10 voor Shell. RoRampo, gaan ze hun naam weer eer aan doen? Galapagos. Die gala kunnen ze echt weghalen. En die stijging naar 90 zit er niet in. Het is nu gelimiteerd tot zelfs een 88 en volgende week zelfs een 86. Maar de putten gaan pas echt open als ze gaan zakken door de 78. Dan is het rennen naar de 70 en naar de 60. ASML stijgt en daalt snel. Adyen doet veel beter het herstel dan Galapagos. Maar het zal Adyen ook niet helpen. De andere parameters kunnen gaan starten om Adyen naar de 1500 a 1400 eurotjes te drukken. Nog steeds goed. Akzo. Die 90 euro is lastig voor ze. Zo wie zo vind ik Akzo veel te hoog. Tien eurotjes er af. Dat kan zo. Financials stijgen maar door. Aegon bijvoorbeeld. Maar wat is nu hun markt model? Steeds meer bezittingen verkopen en steeds kleiner worden? Is groter niet meer beter? Leidt groter niet meer tot meer schaalvoordelen? Executie voor Aegon, zeker als de markten instorten. Rente gaat wel omhoog, maar die rekenrente hadden we ooit op 4% staan. Ahold. Ze gaan lekker. Opvallend dat Amazon Holland nog niet veel weg kan halen van Ahold. Nee hoor. Ahold heeft voordeel van de lockdowns. Als je behoort tot het selectieve aandeel van bedrijven die open mogen in de lockdowns en nog lange winkeltijden hebt, draai je vanzelf goed. Concurrentie komt vanzelf voor ze. ING. Die 8 is meer een psyschische grens. Er zit wel wat meer in. Maar daarna komt het mes, halvering en nog een halvering. Koersdoel is en blijft 2 euro. Zeker als ze blijven kwartaal cijfers produceren als ze nu doen. Die zijn echt niet om aan te zien. En ik kan me niet voorstellen dat al die wereldwijde leningen zo goed zijn. Die gaan schade oplopen. ABN Amro. Een top bank toch? Waarom blijven ze een overheidsbank? Omdat het zo geweldig loopt met ze. Staats obligaties noteren rood met tientallen of zelfs honderden procenten. Lekker hoor. Dat zijn pas rode cijfers. En maar verder drukken met die rente. Die -0.56% is te hoog, dan maken we daar -0.61% van. Wow. Kunnen ze echt niets meer anders in de Westerse Schulden Wereld.

    Poetin zat laatst tv te krijgen. De week overzicht. Dalende dollar. UK eindelijk wet uit de EU. Amerikaanse Capital under attack. Iedereen in Arabische Golf inclusief heel veel olie vaten. Israel die Iran wilt aanvallen (dat willen ze al jaren, maar ze doen het al jaren NIET), Noord Korea die zich weer langzaam gaat voorbereiden om raketten de lucht in te schieten. Hogere goudprijzen, of in ieder geval stabiliserende goudprijzen. Tja zo slecht gaat het niet met Rusland. Poeting krijgt al een upbeat door een paar uur naar het week overzicht in de wereld te kijken en hij wordt vanzelf vrolijk hoe Rusland het op de wereldkaart doet.
  6. deBeer53Long 15 januari 2021 13:35
    quote:

    FransK69 schreef op 15 januari 2021 12:32:

    [...]

    Ook Nico Bakker ziet op de AEX-jaargrafiek een top-jaar in 2020 en verwacht dalingsjaren vanaf nu. Dus alhoewel Royce een super-bull is, zijn er genoeg gerenommeerde TA-specialisten die blijkbaar net iets andere invalshoek nemen en tot een Bearish sentiment komen voor komend jaar/jaren.
    Dan hoor ik bij de anderen. Ik vind de maandgrafiek in elk geval positief (Jaargrafiek niet bekeken).
208 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links