Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Beleggers blijven positief

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Olieprijs nog niet uitgebroken 28
  2. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79
  3. 16 apr ASML oogt wispelturig 101

Reacties

217 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 14 januari 2021 17:53
    quote:

    easy56 schreef op 14 januari 2021 17:33:

    [...]Klaver gaat m misse:-)
    Asscher Was wel een sympathieke Man..

    Nog niet zo'n Pinokkio als kWiebus..;)

    Toegevoegd:

    Timmermans volgt Asscher niet op..!

    Vind je het Gek die man is nog lang niet uitgedeclareerd hij leeft daar goed van..;))
  2. forum rang 6 ttroo 14 januari 2021 18:03
    Super saaie beursdag, waar bij de AEX future uit het dak ging door de Intel top man move. Duitse en Amerikaanse futures zijn minder enthousiast, maar genoeg groen om in ieder geval wat aan stutting te doen. Een pyscholoog, die lockdown is schadelijk. Nou, we staan hoger dan ooit. Hoe meer en langer de lockdown, hoe meer corona gevallen en doden, des te hoger de beurzen. Dus is het schadelijk? Menselijk mogelijk wel, maar voor de beurzen niet en de beurzen geven de stand van de economie weer en dat is dus de stand van ons weer.

    Die laatste beren blijven een crash roepen. Ik begrijp dat wel, ik zie huidige parameters op de lange termijn die de 2000 crisis verbleken. Dus het komt. En zal zeker de moeder bevatten. Timing daarvan blijft lastig. Zolang de Wall een wall of Free Credits is en rating bureaus niet downgraden en al doen ze dat wel, dan printen de grote landen gewoon wat meer geld bij en is die downgrade effect weg.

    Huren down, koophuizen up. Opvallend. Die koophuizen die verhuren zijn duidelijk een stuk minder waard geworden. Een Rorampo onder de verhuurders die aan expats verhuizen. Dan is dat in ieder geval een ' bubbel' geweest. Wie had verwacht dat ze weg zouden blijven?
    Dus die expats verhogen de huurmarkten. Dat is natuurlijke pure discriminatie. Niet om geslacht, huidskleur, maar wel om portemonnee.

    Het is wachten op Biden? Ok, ze hebben al gelekt naar de pers, $2 trillions, maar wordt het dan stiekem nog meer, $3 trillion en wat gaat die $3 trillion bijdragen aan de Amerikaanse economie. Een Down Jones op ruim 31K, als ze terug kijken is dat de hoogste stand ooit, kortom hebben ze het dan nodig? Regeringen moeten toch stimuleren als het niet goed gaat?! Regeringen stimuleren tegenwoordig net als de Centrale Banken dagelijks met heel veel geld bedragen. De grondstoffenmarkten zijn dan nog best softies met al het geld wat in de markten zijn gestopt.

    Las ik nou ergens dat de wereldwijde schulden $300 trillion bedaagt? Een rente verhoging is dan niet prettig, zelfs niet met kwartjes. De 3maands yield op Noord Ierlnd is -0.55%. Die van Nederland is -.0.62%. En die van Griekenlnd is -0.46%, met die opmerking dat Griekse en Noord Ierse yields harder zakken dan de Nederlands yields. Kortom het risico van Griekenland wordt door de bondhouders nagenoeg gelijk gezien als die van Nederland. Wow. Wat een Upgrade van Griekenland en Noord Ierland. Altijd al gweten dat Nederland niet meer zo sterk bezig is in de wereld. Ze doen altijd wel zo, maar ze hebben gewoon een risicio gelijk aan Griekenland en Noord Ierland. Ze kunnen zich niet eens onderscheiden van deze landen. Long Live Greece and Northern Ireland.
  3. forum rang 6 ttroo 14 januari 2021 18:12
    Sky is the limit? Nog wel. Zolang de beurzen weinig rood laten zien, kunnen de beren niet verder slopen. Het valt wel op dat de stieren niet veel afstand kunnen nemen. Dus beren remmen, loeren, ze zitten er op, ze plaatsen af en toe een aanval, vlaggen wat fondsen om, maar dat is het. Niet genoeg power om naar beneden te duwen. Ik zie een -1 a -3% als een zeer geode berenmove. Maar dan moet dat wel een dezer dagen gebeuren. Ze zitten er nu op. Dit is hun kans. Of die correctie meteen de moeder wordt. Ik ga er niet vanuit, aangezien de aanval erg laat gebeurd, dus mogelij een flinke spelden prik, dan herstel en dan pas de moeder.
  4. forum rang 6 ttroo 14 januari 2021 18:20
    Nederland heeft een tripple A? Dan kan Griekenland en Noord Ierland die ook krijgen. Kom op. Nederland loopt trouwens meer risico. Nederland draagt bij aan Griekenland, maar anders om niet. Dus Nederland loopt meer risico. De index futures staan stil. Dan moeten de Centrale banken toch ook zien? Meer Free Credits gevraagd. Die analisten zitten er ook steevast naast. Kijkt u eens naar kwartaalcijfers naar de Amerikaanse werkgelegenheidcijfers, op week en op maand. Er zit flinke verschillen tussen expected en de actuele cijfers. Voorspellen is dus een zeer lastige opgave. Die Amerikaanse future is mogelijk iets van plan (lees: daling).
  5. [verwijderd] 14 januari 2021 18:29
    quote:

    ttroo schreef op 14 januari 2021 18:20:

    Nederland heeft een tripple A? Dan kan Griekenland en Noord Ierland die ook krijgen. Kom op. Nederland loopt trouwens meer risico. Nederland draagt bij aan Griekenland, maar anders om niet. Dus Nederland loopt meer risico. De index futures staan stil. Dan moeten de Centrale banken toch ook zien? Meer Free Credits gevraagd. Die analisten zitten er ook steevast naast. Kijkt u eens naar kwartaalcijfers naar de Amerikaanse werkgelegenheidcijfers, op week en op maand. Er zit flinke verschillen tussen expected en de actuele cijfers. Voorspellen is dus een zeer lastige opgave. Die Amerikaanse future is mogelijk iets van plan (lees: daling).
    Logica is ver te zoeken op dit moment. De vraag is al lang niet meer of dit mis gaat, maar wanneer. We houden het al lang vol vind ik.
  6. forum rang 6 Toerist 14 januari 2021 18:38
    quote:

    Speculaas schreef op 14 januari 2021 18:31:

    Er waren tijden dat + 1,9% exceptioneel was. Nu klappen er we een procentje op in een half uurtje en waarom weet eigenlijk niemand.
    Met TINA en inflatie als uitleg kom je denk ik het dichtste bij.
    wacht maar tot morgenvroeg,zie ons nog rood openen en anders maandag wel
  7. createmonnie 14 januari 2021 19:03
    Morgen expiratie opties, wat zal het worden. Market Makers hebben zich ingedekt met putopties, maar zullen die call contracten verzilverd worden???? Hele belangrijke dag morgen, wat de rest van het jaar zal weergeven. Ben ook benieuwd met welk nieuwtje onze rosti zal komen.
  8. forum rang 7 Doptieman 14 januari 2021 20:50
    Vreemd !!!Van 13.00 uur tot precies half vier geen beweging in de AEX als een streep rond de 552.

    (Gladstrijkmodus??) en om half 4 vliegen de kooporders door de tent en om 15.40 staat de aex op 654
    en om 15.50 op 655.5 en om 16.15 op 656.4!! Het kan hard gaan!!
    Het zal wel toeval zijn denk ik dat de ralley precies om half vier begon Even dacht ik nog dat het misschien om Expiratiebelangen ging maar misschien toch Toeval.

    Het blijven natuurlijk wel Ti Ta Tovenaars die de Beursklok bedienen.
217 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links