Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Koffiepraatjes

3.403 Posts
Pagina: «« 1 ... 95 96 97 98 99 ... 171 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 limomilo 14 januari 2021 10:37
    Ik weet niet waar ik moet zijn, maar als ik bij IEX Belgische koersen kijk erger ik me eraan dat heel veel koersen nu bijgewerkt zijn. Dit is niet een dag, dit is al wekem. B. V. Bpost, Ontex. Dit is een beursfonds onwaatdig. Ongeveer hetzelfde probleem doet zich voor bij de Tickerdienst van CNBC, Pharming geeft steeds begin koers 1,14,, maar ook Galapagos en veel andere fondsen zijn niet geactuliseerd
  2. forum rang 10 voda 14 januari 2021 11:07
    quote:

    limomilo schreef op 14 januari 2021 10:37:

    Ik weet niet waar ik moet zijn, maar als ik bij IEX Belgische koersen kijk erger ik me eraan dat heel veel koersen nu bijgewerkt zijn. Dit is niet een dag, dit is al wekem. B. V. Bpost, Ontex. Dit is een beursfonds onwaatdig. Ongeveer hetzelfde probleem doet zich voor bij de Tickerdienst van CNBC, Pharming geeft steeds begin koers 1,14,, maar ook Galapagos en veel andere fondsen zijn niet geactuliseerd
    Neem voor klachten even contact met de IEX op. Meestal krijg je snel een antwoord:

    www.iex.nl/contact.aspx
  3. forum rang 7 ffff 14 januari 2021 11:26
    Limomilo,

    Ik kom hier heel vaak. Al jaren constateer ik dat je de koersen NIET voetstoots kunt aannemen en op den duur leer je daarmee te leven. Zo lopen ze met de belangrijke Duitse beurs 24 uur achter.
    Mijn ervaring heeft mij geleerd: ALTIJD eventjes op een andere website de koersen van IEX controleren en die van Duitsland volledig negeren.

    Contact IEX? Die doen in ieder geval niets aan de Duitse koersen.

    Peter
  4. forum rang 7 ffff 14 januari 2021 16:20
    Haas,

    Ik heb slechts één stap nodig: lml mompel ik binnensmonds. lml staat voor " laat maar lullen" en je moet dat dan wel een beetje uitbreiden naar: "laat maar publiceren "....maar altijd eventjes controleren.

    Ook één van de vele redenen waarom ik de postings van Hans/ Voda zo waardeer: Tussen al die postings , zowel goede als leuterpostings , eventjes lezen wat de officiële financiële media over een onderwerp zeggen/ schrijven.
  5. forum rang 10 voda 15 januari 2021 07:44
    Financieel debacle dwingt Vestia jaren na dato tot opsplitsing

    Gepubliceerd op 15 januari 2021 07:39 | Views: 0

    DEN HAAG (ANP) - De grote woningcorporatie Vestia moet opsplitsen om uit de financiële problemen te komen, want Vestia gaat in de nasleep van de derivatenaffaire van jaren terug nog altijd gebukt onder een miljardenschuld en hoge rentelasten. Ook moeten andere corporaties opnieuw bijspringen en Vestia hoopt nog op steun van de overheid.

    Dit volgt uit een plan dat branchevereniging Aedes samen met Vestia heeft gemaakt, mede op advies van een commissie van corporatiebestuurders. De voorstellen worden nog voorgelegd aan andere Aedes-leden.

    Het is de bedoeling dat Vestia in de huidige vorm verdwijnt en wordt opgedeeld in drie kleinere corporaties: in Rotterdam, Den Haag en één in Delft en Zoetermeer. Daarnaast zouden andere corporaties uitgesmeerd over een periode van veertig jaar meer dan 1 miljard euro aan rentebetalingen moeten overnemen. Er vindt nog overleg plaats met het ministerie van Binnenlandse Zaken, toezichthouder Aw en waarborgfonds WSW over hun bijdragen.

    Vestia kwam in 2012 in financieel zwaar weer door grote tegenvallers op derivaten, complexe financiële producten die waren bedoeld om renterisico's af te dekken. Andere corporaties moesten toen ook al bijspringen om de destijds grootste corporatie van Nederland overeind te houden. Ondanks die eerdere financiële steun en jaren saneren bleek het voor Vestia toch niet mogelijk om goed te herstellen.
  6. Cézan 15 januari 2021 07:47
    quote:

    Cézan schreef op 4 februari 2018 15:38:

    Hersenen gebaat bij verse vis en walnoten

    Wie zijn hersenen vitaal en fit wil houden, moet verse vis eten. Haring, makreel en zalm helpen mensen de grijze massa in conditie te houden. Dat stelt Froukje Wattel die na haar hartinfarct op zoek ging naar wetenschappelijk onderbouwde adviezen die haar konden helpen bij haar eigen voedingspatroon. Ze schreef er een boek over.

    In haar zoektocht naar goede voeding voor haar eigen hersenen ontdekte ze dat voeding die goed is voor je hart, ook goed is voor je hersenen. Olijfolie, noten en avocado, die goede vetten bevatten, behoren daartoe. Room, boter, vette kaas vallen niet in die categorie, aldus Wattel. ,,Door je cholesterol op deze manier onder controle te houden, ontstaan er geen blokkades in de aderen.’’ Zout uitbannen helpt om de bloeddruk laag te houden.
    Goh..dit bericht dateert van 2018 is nog van mij ook.
    Zeker nu food zo in de belangstelling staat, nu dus maar weer effe bovenhalen.
    Voor de belegger zeker ook belangijk en de mens zelf dan.

    ^^
  7. forum rang 8 Freemoneyforever 15 januari 2021 08:11
    quote:

    Cézan schreef op 15 januari 2021 07:47:

    [...]

    Goh..dit bericht dateert van 2018 is nog van mij ook.
    Zeker nu food zo in de belangstelling staat, nu dus maar weer effe bovenhalen.
    Voor de belegger zeker ook belangijk en de mens zelf dan.
    ^^
    Mijn interesse gaat vooral uit naar walnoten, die ik in mijn omgeving kan vinden. In september (gratis) te rapen op diverse plekken in het land..... Lichaamsbeweging en voedsel gratis, een soort Basic Fit voor mij, zonder investering.

    Voor de vissers onder ons natuurlijk ook interessant.
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 januari 2021 09:37
    FD
    Fiscaal
    06:00
    Belasting op rijkdom is wereldwijd in opmars

    Argentinië legde zijn miljonairs in december een eenmalige heffing op en overal, van Californië, Chili en Peru tot Duitsland en het VK, wordt nu nagedacht over een ‘miljonairstaks’.

    Originele link van het artikel: fd.nl/net-binnen
  9. forum rang 7 hirshi 17 januari 2021 09:50
    Nog geen vier maanden geleden stak Rob Hermans van Fletcher Hotels de loftrompet over de prestaties van zijn hotelketen. Sinds de nieuwe lockdown is van die juichstemming weinig over. Hij overweegt nu zelfs naar de rechter te stappen om staatssteun af te dwingen.

    Zoals Myrna Goossen bij Harry Mens steeds vertelt: "Dat kan bij Fletcher, bij Fletcher kan alles".
  10. forum rang 10 voda 18 januari 2021 15:39
    Amsterdam wil afvalbedrijf AEB écht verkopen
    Caitlin Stooker Joris Polman 15:26

    De kogel is door de kerk voor de Amsterdamse afvalverwerker en energiecentrale AEB: de gemeente Amsterdam wil definitief het afvalbedrijf verkopen. De afvalverwerker wordt verkocht zonder de aandelen in het stadswarmtebedrijf Westpoort Warmte (WPW), die in handen komen van de hoofdstad. Dat maakt de gemeente Amsterdam maandag bekend.

    De beslissing is gemaakt nu de gemeente voorziet dat de Europese Commissie groen licht geeft voor een herstructureringsplan. Daarvoor is nog geen definitief akkoord, maar volgens de Amsterdamse wethouder Victor Everhardt van deelnemingen staan 'alle seinen op groen om de verkoop van AEB te starten'.

    Amsterdam worstelt al anderhalf jaar met de toekomst van AEB. In februari vorig jaar had het Amsterdamse college al een principebesluit voor de verkoop genomen. Het definitieve besluit moet nog worden voorgelegd aan de gemeenteraad. Het verkoopproces start naar verwachting nog in het eerste kwartaal dit jaar.

    Volgens de wethouder heeft AEB het afgelopen jaar flinke vooruitgang geboekt met het verbeteren van de bedrijfsvoering. 'Zo is het onderhoud van de afvalverwerkingsinstallaties verbeterd en heeft AEB de financiën meer onder controle.'

    De afvalverwerker, eigendom van de gemeente Amsterdam, raakte medio 2019 in financiële problemen toen de directie vanwege achterstallig onderhoud vier van de zes verbrandingsovens moest uitzetten. Een financiële strop, want AEB had amper inkomsten en moest op eigen kosten het afval elders laten verwerken.

    Mede door een geldinjectie van €35 mln van Amsterdam wist het te overleven. Maar met een omzet van €147 mln in 2019 en een schuld bij gemeente en banken van ruim €350 mln zag het er somber uit. Vooral ook omdat de Europese Commissie de kapitaalinjectie van €35 mln aanvankelijk kwalificeerde als 'onrechtmatige staatssteun' die AEB moest terugbetalen.

    Westpoort Warmte
    Na aanpassingen in het herstructureringsplan lijkt de Europese Commissie nu wel akkoord te gaan. Onderdeel van dat plan is dat AEB zijn aandelen in het stadswarmtebedrijf WPW, een joint venture met energiebedrijf Vattenfall, moet verkopen aan de gemeente Amsterdam.

    Amsterdam wil daarvoor €73 mln betalen, een bedrag dat de gemeente eerder al 'marktconform' noemde. Maar er zijn ook strategische redenen voor: de hoofdstad wil van het gas af. Het stadswarmtebedrijf heeft hier een belangrijke rol in. Door de groei van het netwerk zijn er extra investeringen nodig. De gemeente Amsterdam en Vattenfall zullen dan ook in het eerste kwartaal de financieringsfaciliteit verhogen van €105,8 mln naar €155,8 mln,

    'In control'
    AEB kan zich zo meer richten op de verwerking van afval. En het bedrijf kan de opbrengst van WPW gebruiken om de eerder als onrechtmatig gekwalificeerde staatssteun van €35 mln — in termijnen — aan de gemeente terug te betalen. De rest van het geld moet AEB aanwenden om een gedeelte van de torenhoge schuld van €200 mln af te lossen bij het bankenconsortium ABN Amro, ING, BNG en Deutsche Bank.

    Directeur van AEB Paul Dirix zegt in een reactie dat met een nieuwe eigenaar AEB aan de slag kan om een 'koploper' te worden in de afvalverwerking. Het bedrijf benadrukt ook dat het in rustiger financieel vaarwater verkeert en kan afzien van extra steun van de gemeente. Daarbij is het ook technisch weer 'in control'. Dirix: 'dat wil zeggen dat we onverhoopte problemen veilig en planmatig kunnen oplossen. Dat is een markant verschil met de situatie medio 2019.'

    Het is niet duidelijk of kopers zich al bij de gemeente hebben gemeld. In het verleden was er geen gebrek aan aandacht. In september 2019 had recyclebedrijf Beelen al interesse, maar de betrokken banken zetten een streep door een mogelijke onderhandse verkoop. Ook vertrok vorig jaar de interim-directeur Koos de Vink nog bij AEB, omdat hij zelf het bedrijf wilde kopen.

    Originele link van het artikel: fd.nl/ondernemen/1370843/amsterdam-wi...
  11. marcel13 21 januari 2021 13:01
    De Tijd België

    21/01/2021 11:14

    Nederlandse Youfone betreedt Belgische telecommarkt

    ...
    Het valt af te wachten of Youfone echt voet aan grond zal krijgen in België. Voor nieuwe virtuele operatoren bleek het in het verleden vaak niet evident om klanten te werven.

    www.tijd.be/ondernemen/telecom/nederl...
  12. forum rang 10 voda 22 januari 2021 14:05
    Minder valse eurobiljetten in omloop door corona

    Gepubliceerd op 22 januari 2021 12:29 | Views: 595

    AMSTERDAM (ANP) - Door de coronacrisis zijn het afgelopen jaar veel minder valse eurobiljetten aangetroffen in Nederland dan een jaar eerder. Dat meldt De Nederlandsche Bank (DNB). De toezichthouder zag vanaf het tweede kwartaal een daling van het aantal in omloop zijnde valse biljetten. Vanaf dat moment werd er volgens DNB bij kassa's minder betaald met contant geld en juist meer contactloos vanwege de virusuitbraak.

    Vorig jaar werden in totaal 25.500 valse eurobiljetten uit de roulatie gehaald, aldus DNB. In 2019 waren dat er nog 38.900. Ook wereldwijd is het aantal aangetroffen valse eurobiljetten gedaald, van 559.000 naar 460.000 stuks. In totaal zijn er 25 miljard eurobiljetten in omloop. De afgelopen jaren neemt zowel in Nederland als de eurozone de hoeveelheid vals briefgeld af.

    Het briefje van 50 euro wordt volgens DNB het meest vervalst, daarna volgt het biljet van 20 euro. Verder neemt het aantal valse biljetten van slechte kwaliteit toe. Dat zijn briefjes die geen tot een zeer beperkte imitatie van de echtheidskenmerken hebben. In de eurozone zijn vooral de briefjes van 20 euro in trek om te worden vervalst, briefjes van 5 en 500 euro het minst.
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 januari 2021 20:08
    FD
    Markten
    19:34
    Forumbeleggers geven shortsellers in GameStop ervan langs

    Door samen te spannen op het sociale netwerk Reddit zijn kleine beleggers erin geslaagd om het aandeel van de videospellenverkoper te vermenigvuldigen. Daar kwamen wel ongure praktijken aan te pas.

    Originele link van het artikel: fd.nl/net-binnen
  14. forum rang 10 voda 26 januari 2021 11:02
    EU-hof: overheidsinstantie met goede reden mag contanten weigeren

    Gepubliceerd op 26 januari 2021 10:49 | Views: 156

    LUXEMBURG (ANP) - Overheidsinstanties mogen van burgers vragen dat ze giraal betalen en niet contant. Maar dan moet daarvoor wel een goede reden zijn, oordeelt het Europees Hof van Justitie. Dat het innen en verwerken van cash geld die instanties te veel op kosten jaagt, bijvoorbeeld. En ze dat dan weer moeten doorberekenen.

    Het hof boog zich over de klacht van een Duitse voorvechter van contant geld, die zijn kijk- en luistergeld niet in cash mag afdoen. Hij schuwt elektronisch bankieren, uit angst dat banken en wellicht ook anderen zo zijn handel en wandel precies kunnen volgen. Medestanders waarschuwen dat ook ouderen en anderen die minder digitaal vaardig zijn in de knel komen als ze niet langer in contanten kunnen betalen.

    Euromunten en -biljetten zijn en blijven een wettig betaalmiddel in de eurozone, erkent het hof in Luxemburg. Maar een overheidsinstantie mag soms toch een elektronische betaling vragen, bijvoorbeeld als ze anders "onredelijke kosten" voor hun diensten in rekening moeten brengen. Als het in de regel maar mogelijk blijft om contant te betalen.
  15. forum rang 7 ffff 26 januari 2021 13:24
    Euromunten en -biljetten zijn en blijven een wettig betaalmiddel in de eurozone, erkent het hof in Luxemburg.

    Als het in de regel maar mogelijk blijft om contant te betalen........

    Hele verstandige mensen, daar in Luxemburg. Zijn gelukkig nog niet de tijd vergeten dat het daar in Luxemburg dagelijks en zeker in het weekend tientallen jaren lang zwart stond van die kleine ondernemertjes uit Nederland, België, Frankrijk en Duitsland met hun zuurverdiende centjes....

    En die biljetten... dat is gewoon wettig betaalmiddel....

    Peter
  16. forum rang 10 voda 27 januari 2021 10:21
    En aan de andere kant lees ik dat de werkloosheid aan het dalen is. Ergens klopt er iets niet!!!

    UWV: 2,1 miljard euro meer kwijt aan uitkeringen dit jaar

    Gepubliceerd op 27 januari 2021 09:52 | Views: 600

    AMSTERDAM (ANP) - Uitkeringsinstantie UWV verwacht dat de totale som aan uitkeringen dit jaar met 2,1 miljard euro zal stijgen. Voor het grootste deel komt dat door de verwachte stijging van de werkloosheid als gevolg van de coronacrisis. Ook verwacht de instantie dat de arbeidsongeschiktheidsuitkeringen en de uitkeringen voor ziekte en zorg verder zullen toenemen.

    Het aantal WW-uitkeringen zal dit jaar met ongeveer 100.000 stijgen, zo voorspelt het UWV op basis van berekeningen van het Centraal Planbureau. Daarmee stijgen de WW-uitkeringen met 1,6 miljard euro tot een totaal van 5,8 miljard euro. Het UWV gaf vorig jaar circa 500 miljoen euro meer uit aan WW-uitkeringen dan in 2019.

    Daarbij hoort wel de kanttekening dat de pandemie voor veel meer onzekerheid zorgt dan normaal, waarschuwt bestuurslid Nathalie van Berkel. "De huidige arbeidsmarkt is erg onzeker, zo weten we bijvoorbeeld niet hoe lang de lockdown nog duurt." In de zomer stelt het UWV zijn prognoses bij.

    Verder keerde het UWV vorig jaar circa 14,3 miljard euro uit aan loonsubsidies via de NOW-regelingen. Voor 2021 worden de kosten vooralsnog geschat op 3,3 miljard euro.
3.403 Posts
Pagina: «« 1 ... 95 96 97 98 99 ... 171 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links