Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,221 19 apr 2024 15:19
  • -0,020 (-1,61%) Dagrange 1,212 - 1,238
  • 1.266.523 Gem. (3M) 2,2M

PostNL Januari 2021 - De bezorger is drukker dan druk.

4.655 Posts
Pagina: «« 1 ... 103 104 105 106 107 ... 233 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 januari 2021 13:14
    Dividendbeleid

    Op 21 februari 2020 heeft de Raad van Bestuur met instemming van de Raad van Commissarissen een aangepast dividendbeleid goedgekeurd dat is afgestemd op de KPI’s voor genormaliseerd EBIT en de free cashflow. De belangrijkste elementen van dat beleid zijn:

    Er wordt dividend uitgekeerd onder de voorwaarde dat PostNL correcte wijze binnen het vastgestelde financiële kader is gefinancierd.
    Het streven is een dividend uit te keren dat zich in belangrijke mate in lijn met de bedrijfsresultaten ontwikkelt.
    Pay-out ratio van circa 70-90% van het genormaliseerde totaalresultaat.
    Contanten of aandelen naar keuze van de aandeelhouder.
    Interimdividend van ~1/3 van het dividend in het voorgaande jaar.

    PostNL verwacht de dividenduitkering (die tijdelijk is opgeschort in verband met het effect van de Sandd-transactie) binnen 12 à 24 maanden na de afronding te hervatten.

    De toepassing van het dividendbeleid is afhankelijk van de financiële resultaten en het eigen vermogen van PostNL. Niettemin kan de Raad van Bestuur met goedkeuring van de Raad van Commissarissen het aan de reserves toe te voegen bedrag vaststellen in het licht van specifieke omstandigheden. Het dividendbeleid van PostNL zal jaarlijks worden bezien om te borgen dat het in lijn is met het financieel beleid van PostNL en dat PostNL dividenden zal blijven uitkeren.


    Ik lees dat het dividend was opgeschort. Ze noemen een termijn van 12-24 maanden.
    Datum van dit bericht was febr 2020.
    Wil dat zeggen dat het zomaar kan zijn dat er over 2021 dan geen dividend uitgekeerd wordt?
  2. forum rang 7 Jalen 14 januari 2021 13:26
    Dat PostNL over 2020 weer dividend gaat uitkeren is toch al lang en breed bekend?

    Hier wordt april genoemd als datum van goedkeuring, hopelijk wordt wel (ruim) voor die datum bekend wat de hoogte is van het dividend.

    PostNL verwacht dat de genormaliseerde EBIT resultaat zal uitkomen op minimaal € 175 miljoen. Deze toename zal ook leiden tot een hogere vrije kasstroom. Daarnaast zorgen hogere exportvolumes voor een verdere verbetering van de ontwikkeling van het werkkapitaal. Samen met de sale-en-leaseback transactie (die geen invloed heeft op het genormaliseerde EBIT en het genormaliseerde totaalresultaat) wordt verwacht dat de leverage ratio onder 2.0x zal uitkomen aan het eind van het jaar. Dit betekent dat PostNL dan solide gefinancierd is zoals gedefinieerd in het financiële framework. Daardoor kan de betaling van dividend naar verwachting worden hervat over 2020, na goedkeuring door aandeelhouders tijdens de AVA in april 2021.(bron: persbericht PostNL 6 oktober).

    www.dividendnieuws.nl/2020/10/aandeel...
  3. geldverdubbelaar 14 januari 2021 13:31
    quote:

    Jalen schreef op 14 januari 2021 13:27:

    [...]

    Wat denk je dat een bericht over hoog dividend met de koers van het aandeel doet?:)
    dividend is een sigaar uit eigen doos het heet niet voor nix ex dividend de dividend wordt namelijk van de koers af gehaald dus zou het aandeel op 4 euro staan en we gaan ex dividend 25 cent staat de koers op 3.75 dus schiet je er nix mee op
  4. [verwijderd] 14 januari 2021 13:35
    quote:

    geld verdubbelaar schreef op 14 januari 2021 13:23:

    Heb liever dat het aandeel naar de 4 euro gaat dan die paar centen dividend

    Ik heb het liefst beide, maar prefereer dividend.
    Voornaamste reden dat ik postnl bekijk is om gewoon een solide dividend rendement te maken en daar hoort in dit geval koerswinst niet bij, want dat blijft op papier. Ben niet voornemens te verkopen, maar wil gewoon rust in (dat deel van) mijn porto

    Dus het moet ook op lange termijn houdbaar zijn.
    Maar als ik naar de lange termijn grafiek kijk is dat weinig hoopvol om veel koerswinst te verwachten bij postnl.
    Logisch, want het is ook geen groeiaandeel, want daarvoor keren ze een veel te groot deel dividend uit.

    Ik dub nog even verder over wat te doen op dit moment.
  5. forum rang 4 No-nonsense 14 januari 2021 13:38
    Ik keek even op de site van het analistenadvies van PostNL via een link hierboven.

    www.postnl.nl/over-postnl/beleggers/a...

    Genormaliseerd bedrijfsresultaat
    consensus 4Q20 E FY20 E
    Parcels 57 191
    Mail in the Netherlands 42 56
    PostNL Other -22 -64
    Totale genormaliseerd bedrijfsresultaat 80 185

    Iemand een idee waar PostTNL Other allemaal uit bestaat?
    Herna's hobby-clubje a 64 miljoen? 't mag wat kosten dat hobbygepruts van Herna. Dit is toch simpel weg te saneren als daar de wil voor aanwezig is.
    Hoeveel van die 64 miljoen ging naar Cendris? Iemand een idee?
  6. forum rang 4 Rik R 14 januari 2021 13:46
    quote:

    wizz schreef op 14 januari 2021 13:35:

    [...]

    Ik heb het liefst beide, maar prefereer dividend.
    Voornaamste reden dat ik postnl bekijk is om gewoon een solide dividend rendement te maken en daar hoort in dit geval koerswinst niet bij, want dat blijft op papier. Ben niet voornemens te verkopen, maar wil gewoon rust in (dat deel van) mijn porto

    Dus het moet ook op lange termijn houdbaar zijn.
    Maar als ik naar de lange termijn grafiek kijk is dat weinig hoopvol om veel koerswinst te verwachten bij postnl.
    Logisch, want het is ook geen groeiaandeel, want daarvoor keren ze een veel te groot deel dividend uit.

    Ik dub nog even verder over wat te doen op dit moment.
    Dit is echt een no brainer kerel ;)
  7. ThomasC 14 januari 2021 14:27
    quote:

    Spreadsheet schreef op 13 januari 2021 18:26:

    Ik heb zelf nog nooit een positie in PostNL gehad, maar de titel van dit draadje trok mijn aandacht. Dus.. om in te haken op de titel, en wellicht al besproken in de vorige 100 pagina's, maar ik was niet van plan om die allemaal terug te lezen:

    Ik heb het idee dat de pakketbezorger behoorlijk aan het kortste eind trekt de laatste paar jaren. Al vóór Covid zag je deze mensen letterlijk een sprintje trekken naar de voordeur, ongeduldig aanbellen, en het pakketje naar binnen "gooien", om vervolgens weer een sprintje naar de bus / het volgende adres te trekken. Covid heeft dit allemaal versterkt, maar het hele principe was er natuurlijk al jaren:

    De bezorgers worden d.m.v. data steeds beter in de gaten gehouden en hebben dan ook steeds minder vrijheid. Op de drumbeat van een aantal data analysten werken zij hun X pakketjes per uur af, een target dat duidelijk steeds hoger komt te liggen.

    Ik wil hier zeker niet de moraalridder uithangen, en ben absoluut niet vies van een hoge efficientie, maar ben zeker van mening dat we hier de ogen ook niet hoeven te sluiten voor de consequenties van het beleid. Deze mensen werken zich het snot voor de ogen, krijgen zeer waarschijnlijk matig betaald, en zijn méér en méér letterlijk overgeleverd aan de grillen van big data.

    De koerssprongen van het aandeel zullen, los van via de pensioenfondsen, waarschijnlijk ook voorbij gaan aan deze groep, zo schat ik in. Een kleine jaarlijkse inflatiecorrectie om ze tevreden te houden, maar daarmee gaan ze het natuurlijk niet winnen, al helemaal niet versus al het geld dat de assets/huizen is in gepompt. De mensen binnen deze groep die huren zijn op de lange termijn al helemaal slecht af.

    Lang verhaal kort, efficientie is een mooi iets, maar laten we ons op zijn allerminst bewust zijn van de consequenties van het beleid, zeker aangezien dit de komende jaren alleen maar versterkt zal worden. Ik heb zelf verder ook niet direct een oplossing, en heb dan ook niet de illusie dat mijn post ook maar iets gaat veranderen, maar als het ook maar bij één iemand wat bewustzijn creëert dan is mijn post wat mij betreft geslaagd.

    Fijne avond!
    De andere kant van de medaille is dat die bezorger (subco) misschien harder rent omdat hij betaalt krijgt per adres en zo dus zijn uurloon opkrikt?

    Ik denk ook dat je twee dingen door elkaar houdt. Het kunnen voorspellen wanneer een pakket wordt bezorgd en hoeveel er worden bezorgd bundel jij, maar die twee staan los van elkaar.

    Ben benieuwd naar de uitwerking van je visie dat de bezorger overgeleverd is aan de grillen van big data, en dan wel graag specifiek voor PostNL, niet in algemene zin.

    Ik trek overigens niet in twijfel dat de bezorger het zwaar heeft, dat staat buiten kijf. Maar dit wordt niet gedreven door het door jou geschetste evil big data fenomeen, maar door het aanhoudendebestelgedrag en de huidige capaciteit.
  8. [verwijderd] 14 januari 2021 14:31
    Ik heb in 2016 een bescheiden "dood" budget als speelgeld ingezet om meer rendement te halen dan de 0% die ik op de spaarrekening gehad zou hebben. Overall is dat al gelukt, maar het voelde niet echt nodig om het PostNL deel met verlies te verkopen. Gelukkig maar dat ik me niet gek heb laten maken terwijl het afgleed van 4,80 naar 0,99. Een beetje GAK verlagen, een beetje dividend als doekje voor het bloeden.

    Inmiddels begint mijn persoonlijke doel van 3,54 (of dus eigenlijk 3,29 +0,25) met deze koers en uitzicht op nieuw dividend eindelijk dichtbij te komen. Het zal mij benieuwen of ik in 2021 dan toch eindelijk aan verkoop toe ga komen :)
4.655 Posts
Pagina: «« 1 ... 103 104 105 106 107 ... 233 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links