Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Januari-barometer op groen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Elektrische auto's hebben nog steeds panne 65
  2. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 79
  3. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59

Reacties

115 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. sims 12 januari 2021 12:22
    quote:

    Roland DH schreef op 12 januari 2021 12:15:

    kiek p 2020 geval prijs en tijd

    tussen nu en 12.45 zal er of kan er een grote candle ontstaan 3 tot 5 punter .

    ik neem 544 als gemiddelde

    dan is 541 3 punt
    Stargazing schijnt de laatste tijd meer te lonen dan TA, misschien idee voor Tosti?
  2. forum rang 6 b.west.invest 12 januari 2021 12:26
    quote:

    an12 schreef op 12 januari 2021 10:56:

    [...]
    Waarom?
    An ,

    Je verweet mij geen bron vermelding te hebben geplaatst , dat mijn postings daarom als belangloos gelzen moesten worden , heb je gezien dat de telegraaf dit ruim 3 weken na mijn eerste posting in een artikel ter sprake bracht .

    En waarom snap je niet wat verschil in Vola aangeeft ?

    Mvg

    Ben
  3. forum rang 6 b.west.invest 12 januari 2021 12:27
    quote:

    ttroo schreef op 12 januari 2021 11:44:

    Amerikaanse yields blijven stijgen. Op weg naar de 1.20. Adyen keurig in herstel. Ze doen het herstel rustig. Na einde herstel lijkt me dat de grote correctie in Adyen kan gaan beginnen. Iets met 1.200 a 1.500 euro lijkt me dan een mooi koersdoel.

    Europese futures doen rood. Wordt u al voor de tweede dag in de steek gelaten door de ECB? Europese yields lopen ook op. Europa zit al langzaam in de panic mode.

    DAXie stieren konden niet doortrekken. Sterker nog er zijn zelfs beren te zien. Stieren die zich omvormen. AEX is niet vooruit te branden. Italie kan de hoogtes niet vasthouden. Spanje gaat nog door: Financed by the EU. En die steun heeft FTSE niet. En dat zien we ook terug bij FTSE. Kan zeker daar nog ruim 100 punten lager om de eerste steun te zien.

    Kortom zwakke stieren zo richting de lunch. Als de nieuwe beren nog wat verder kunnen drukken rond lunch tijd moeten de Centrale Banken hun noodvergaderingen gaan inplannen. Want wat is een markt die 2 dagen rode futures laat zien? Depressed.

    Stieren running up that hill - met de grootste credit bubble ooit. Die 2000 stijging was eigenlijk een zwakke top. Een Alpen top. Wel goed te zien, maar vergeleken met de Himalaya een leuke poging, maar niet meer dan dat. Dit betekent dat de geschiedenis zich gaat herhalen en dat de grootste correctie ooit in de planning blijft staan. Zeker in absolute getallen. Vooruit. Ik ga Naszakkie short kopen.
    AB Troo ,

    Je geeft al tijden aan dat in jou ogen er een dip komt , echter dat het nog even duurt , nu geef je aan dat de tijd rijp is , ik volg het met veel belangstelling ,

    alvast bedankt voor de melding
  4. retsok 12 januari 2021 12:37
    Daarom niet hopen maar altijd handelen..

    Ze gaan net als mensen door met proberen terwijl de taak eigenlijk al gedoemd is om te mislukken. Maar waarom?

    Als je ooit te lang in een relatie bent gebleven of vastzit aan een project dat nergens naartoe leidt; je bent niet de enige. Mensen geven niet gauw iets op als ze er al tijd en moeite in hebben geïnvesteerd. Dit wordt ook wel het Concorde-effect genoemd. Hoe meer we ons ergens in hebben vastgebeten, hoe waarschijnlijker het is dat we ermee doorgaan, zelfs als we voelen dat het zinloos is. En apen ervaren dat net zo.

    Twee factoren
    Dat wij ons schuldig maken aan het Concorde-effect, is eigenlijk best opmerkelijk. Want waarom zouden we ons inlaten met dergelijk potentieel zelfvernietigend gedrag? Ondertussen hebben wetenschappers hier twee verklaringen voor gevonden. Allereerst kan het een diep, evolutionair, oud mechanisme zijn dat ons helpt om de totale kosten en baten in evenwicht te brengen. Ten tweede kan het worden beïnvloed door onzekerheid over de uitkomst (je weet maar nooit, het kan toch lukken, dus waarom zou je het niet blijven proberen?).

    WIST JE DAT…
    …het Concorde-effect vernoemd is naar het vliegtuig waar overheden miljoenen in bleven investeren terwijl duidelijk was dat het nooit rendabel zou zijn?
    In een nieuwe studie besloten onderzoekers de onderste steen boven te halen. Want hoe zit het precies bij onze verre verwanten; apen? “Het bestuderen van dit fenomeen bij dieren leert ons iets over hoe hun geest werkt, evenals de onze,” stelt onderzoeker Julia Watzek. Het team gebruikte 26 kapucijnaapjes en 7 resusaapjes die gehuisvest zijn op een Amerikaanse universiteit. De aapjes mochten een eenvoudig videospel spelen waarbij ze een joystick bedienden. Het doel was om de cursor op een bewegend doelwit te houden. Als de aapjes hierin slaagden, hoorden ze een overwinningsdeuntje dat het succes markeerde en kregen ze een lekkere traktatie. Maar slaagden de aapjes er niet in om het bewegende doelwit met de cursor te volgen, dan kregen ze geen beloning en startte een nieuwe ronde.

    Experimenten
    Nadat de aapjes waren getraind, startte het daadwerkelijke experiment. De onderzoekers testten de aapjes in rondes die 1, 3 of 7 seconden duurden. “Apen hebben een erg snelle reactiesnelheid,” legt onderzoeker Sarah Brosnan uit. “Dus een seconde is voor hen eigenlijk al heel lang.” De meeste rondes in het spel duurden maar 1 luttele seconde. “Als je daarna geen beloning kreeg, zou het eigenlijk beter zijn om te stoppen en een nieuwe ronde te beginnen,” voegt Watzek eraan toe. “Dat zou je waarschijnlijk eerder een traktatie opleveren dan wanneer je doorgaat.”

    Concorde-effect
    Maar dat is niet wat de kapucijnaapjes en resusaapjes deden. Ook beide apensoorten verloren zichzelf in het Concorde-effect. “Ze hielden 5 tot 7 keer langer vol dan goed zou zijn,” concludeert Brosnan. “En hoe langer ze het al hadden geprobeerd, hoe groter de kans dat ze de hele taak zouden voltooien.” Het betekent dat deze aapjes net als mensen blijven proberen, ondanks dat de taak eigenlijk al gedoemd is om te mislukken.

    Onzekerheid
    De volgende stap was om de achterliggende reden voor dit gedrag te achterhalen. En de onderzoekers ontdekten dat de aapjes vatbaar zijn voor het Concorde-gedrag wanneer ze onzeker zijn over de uitkomst. Wanneer ze namelijk een signaal kregen dat er meer werk verzet moest worden, waren ze minder gevoelig voor het Concorde-effect, al lieten ze het alsnog wel zien.

    Belangrijk
    Dat het team het Concorde-effect nu ook bij aapjes heeft aangetoond, is om verschillende redenen belangrijk. “Ten eerste suggereert het dat dit gedrag waarschijnlijk wordt aangedreven door evolutie en diep in soorten is ingebed,” concludeert Brosnan. “De gedachte achter het Concorde-effect is: ‘ik heb hier al zoveel in geïnvesteerd; ik moet gewoon doorgaan’.” En dat kan voordelen hebben. “Soms heb je geduld nodig,” vervolgt Brosnan. “Dat helpt als je voedsel zoekt, op prooien jaagt, wacht tot de eieren uitkomen, een partner zoekt of een nest of verblijf bouwt.” Ten tweede toont het aan dat menselijke capaciteiten zoals rationalisme, zorgen maken of iets niet willen opgeven waar we ons er publiekelijk voor hebben ingezet, waarschijnlijk niet de belangrijkste oorzaken zijn van het Concorde-effect.

    Ten slotte herinnert het ons eraan dat er soms een goede reden is om iets wel op te geven. “We zijn geneigd om te blijven proberen,” vertelt Brosnan. “En als we onszelf hierop betrappen, zouden we ook een beetje na moeten denken. Heb ik een goede reden om het te blijven proberen? Of kan ik beter stoppen zonder beloning, zodat ik er op de lange termijn juist meer uit kan halen? Dat is echt moeilijk om te doen. Maar hopelijk kunnen we onze cognitieve vaardigheden gebruiken om ons te helpen het emotionele verdriet van het Concorde-effect te overkomen.”
  5. sims 12 januari 2021 12:49
    quote:

    retsok schreef op 12 januari 2021 12:37:

    Ten slotte herinnert het ons eraan dat er soms een goede reden is om iets wel op te geven. “We zijn geneigd om te blijven proberen,” vertelt Brosnan. “En als we onszelf hierop betrappen, zouden we ook een beetje na moeten denken. Heb ik een goede reden om het te blijven proberen? Of kan ik beter stoppen zonder beloning, zodat ik er op de lange termijn juist meer uit kan halen? Dat is echt moeilijk om te doen. Maar hopelijk kunnen we onze cognitieve vaardigheden gebruiken om ons te helpen het emotionele verdriet van het Concorde-effect te overkomen.”
    En hoe zit het met doorzettingsvermogen als belangrijkste factor voor succes?
  6. [verwijderd] 12 januari 2021 13:56
    quote:

    Roland DH schreef op 12 januari 2021 12:15:

    kiek p 2020 geval prijs en tijd

    tussen nu en 12.45 zal er of kan er een grote candle ontstaan 3 tot 5 punter .

    ik neem 544 als gemiddelde

    dan is 541 3 punt
    ja bijna maar een paar tel later weer groen
    van -2,3% zal k enthousiaster worden dan tussentijds even 2 punten dippen
  7. [verwijderd] 12 januari 2021 13:59
    quote:

    P2020 schreef op 12 januari 2021 13:56:

    [...]

    ja bijna maar een paar tel later weer groen
    van -2,3% zal k enthousiaster worden dan tussentijds even 2 punten dippen

    dat klopt... maar voor hit en run leuk. het tasje boodschappen.
    hoe dan ook geinig is het wel toch ?
    zie het niemand doen .

    normaliter zet het ook door maar ja niet alle beweging is 1 op 1 ...... dan was het makkelijk.
    nu weer in de glazen bol turen
115 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links