Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beter bed 2021

3.949 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 198 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Peter66 12 januari 2021 12:11
    vergeet niet dat we in een week al bijna 40% zijn gestegen en dat je bij dit aandeel een week voor de cijfers je positie hebt ingenomen. ik denk dat we de weerstand op 5,78 voorlopig houden. Eventueel boven de 6 euro met dit aandeel zal het na de cijfers flink winst nemen worden. Zo gaat het steeds.
  2. [verwijderd] 12 januari 2021 12:59
    Merkel spreekt voor Duitsland al over een verlenging van de lockdown tot eventueel begin april. Het is vooral belangrijk dat de Nederlandse winkeliers perspectief krijgen vanavond. Online is voor BB 15% van de omzet. Dit zal wel hoger liggen door de sluiting van de winkels, maar zal nooit de overige 85% compenseren. Ik vermoed dat ze op een capaciteit van circa. 60% draaien nu. Ook moeten we niet vergeten dat bijna alle verkoop van Black Friday omzet voor Q1 2021 is. Ik vermoed dat BB volgende week toch wel een orderintake van 25 mio rapporteert voor Q1 2021. Als ze op 60% blijven (BE en ZW zijn open) draaien verwacht ik een omzet van circa 50 mio over Q1, waarbij ik verwacht dat ze bij 40 mio kostendekkend kunnen opereren. Eigenlijk gaan we de ‘echte’ pijn pas voelen in Q2. Als BB ergens in Q1 haar winkels weer mag openen zal de focus gaan liggen op omzet in Q2 vanwege continuïteit. Goede nieuws is dat ik niet verwacht dat ze hoeven in te teren op eigen vermogen.
  3. Peter66 14 januari 2021 16:22
    Vandaar onder meer de steeds langere levertijden van matrassen, Hierdoor vallen de online verkopen vaak pas in het volgende kwartaal. Ben benieuwd hoeveel er daadwerkelijk nog gegenereerd is door BB in het vierde kwartaal. Ik krijg het voorgevoel dat we misschien wel blij moeten zijn met de huidige koers. Verwacht eigenlijk geen explosie volgende week vrijdag eerder een lichte terugval.
  4. jalivia 14 januari 2021 16:44
    [quote alias=Peter66 id=13092349 date=202101141622]
    Vandaar onder meer de steeds langere levertijden van matrassen, Hierdoor vallen de online verkopen vaak pas in het volgende kwartaal. Ben benieuwd hoeveel er daadwerkelijk nog gegenereerd is door BB in het vierde kwartaal. Ik krijg het voorgevoel dat we misschien wel blij moeten zijn met de huidige koers. Verwacht eigenlijk geen explosie volgende week vrijdag eerder een lichte terugval.
    [/qu

    mijn voorgevoel is 6 eur !!

    en volgende week vrijdag om half 6 ( 7 eur )

    nog meer mensen voorgevoelens???
  5. Sandy Ground 14 januari 2021 17:30
    Ik weet het niet. Ik heb net uitgestapt. Ik vind het lastig. Ik had verwacht over een jaar gaan we rond EUR 8-12 zijn (meer winstgevenehid en een ok economie). Maar als de coronacijfers niet sneller omlaag gaan dan weet ik niet hoe gezond BB zal zijn uiteindelijk (en de schade voor de economie zal ook oplopen in die geval). NL was 85% van de omzet (in 2019), zelfs als online groeit - als de winkels langer zijn gesloten dan verwacht, heeft het een impact. Misschien ga ik weer instappen. Ik ga er begin volgende week over nadenken. Ik wens jullie allemaal veel succes met je beslissing volgende week.
  6. [verwijderd] 14 januari 2021 19:49
    Ik denk dat het goed nieuws is dat we niets horen. Vandaag gaf de HEMA aan 10 mio per week te verliezen. Van Beterbed horen we niets. Ik vermoed dat Beterbed nog weleens online kan profiteren van deze situatie. Auping en Tempur verkopen met name dure matrassen waarbij de mensen de matrassen eerst in de winkel willen zien. Beterbed heeft een ruim assortiment aan goedkope bedden. Deze verkoop loopt het beste door. Daarnaast is de webshop van Beterbed het verste doorontwikkeld waardoor ik vermoed dat ze nu marktaandeel wegsnoepen van concurrenten. Ik denk dat ze een Q4 omzet rapporteren van 67 mio, waardoor de jaaromzet neerkomt op 227 mio met een te verwachten EBITDA van 27 (exclusief earn out MC). Vroeger was Beterbed circa 95% van de omzet waard op de beurs, dus nu €8,30. Koers zal volgende week naar €6,30 gaan denk ik, met eveneens €6,30 als harde weerstand. Tegen eind februari/begin maart zal de koers vermoedelijk verder oplopen naar €7,30-€8,30. Waar de koers altijd doorschiet verwacht ik dat €9,30 dan de volgende harde weerstand wordt, welke alleen doorbroken kan worden met aanhoudende goede resultaten in 2021. Kortom, de huidige koers is nog een fooi.
  7. Peter66 15 januari 2021 17:16
    Ik ben geen doemdenker maar de huidige koers is geen fooi maar zal een hardere weerstand blijken volgende week, met als spiegelpatroon in het afgelopen jaar zien we na de cijfers een flinke stap terug, in dit geval denk ik tot op 4,30 een bekend koersadvies. eerder zei ik al dat we van onder de euro nu zijn opgelopen naar 5,5 euro in 10 maanden. Dat geeft toch te denken. Heb mijn positie verder afgebouwd, al is dat eenvoudiger te besluiten als je uit het jarenlange verlies bent weggekomen. Dan is ieder groen koersresultaat een feestje, verdorie wat heeft het zeer gedaan gedurende drie jaren met dat keiharde rood. Veel wijsheid toegewenst volgende week een ieder.
  8. forum rang 5 Gaasp 15 januari 2021 20:06
    Het wordt spannend eind volgende week, ik heb zelf geen idee wat de koers gaat doen.

    De 21e komen er cijfers over het 4e kwartaal 2020, en die zijn ongetwijfeld prima. Als het daar bij blijft, dan kan de koers nog wel wat verder omhoog.
    Maar stel je voor dat er ook wordt vooruitgekeken naar het 1e kwartaal 2021.... Dat wordt natuurlijk rampzalig, met een winkelsluiting in januari, februari en wellicht ook nog deels in maart. De hierdoor misgelopen omzet wordt echt niet goedgemaakt met online-verkopen. Mededelingen hierover kunnen de koers zo weer beneden de €5,- drukken.

    Hoe denken de andere forumleden hier over ?
  9. [verwijderd] 15 januari 2021 20:18
    De sluiting raakt Q2 meer dan Q1. Wellicht hebben ze hier al in Q4 op geanticipeerd door veel omzet door te schuiven naar Q1. Beleggers kijken verder dan een tijdelijke sluiting van winkels. Bij goede Q4 en dus 2020 omzet, wordt al snel duidelijk dat BBH nu €7,80 -€8,50 waard is. Al BBH duidelijk kan maken dat een eventuele omzetdaling enkel komt door de lockdown, zal de koers hier nauwelijks op reageren. Denk dat ze koers na maart niet meer terugzakt onder de €7,-.
  10. Janteam 17 januari 2021 22:38
    Ik heb al eens nagedacht of er tekenen zijn dat deRucci meer zou willen dan alleen een samenwerking met Beter bed.
    Maar eigenlijk is er nog een directe concurrent , van deRucci , die al een belang in BB heeft.
    Achter Magical Honour Ltd zit het Chinese bedrijf Healthcare Co Ltd..
    Die heeft bijv. het merk Milly ( zie deze website: mlilyusa.com/about-us/
    Verder heeft het ook in Spanje de beddenwinkels van Max Colchon gekocht.
    Op 2 juni eindigt ook de afspraak dat Magical Honour tot die tijd geen aandelen zou verkopen.
    Mij benieuwen wat we , dit jaar, met BB gaan beleven.
    Komende week hoop ik nog op een 10% stijging van de koers en dan toch maar een gedeelte verkopen.
  11. BesteBed 17 januari 2021 23:16
    Dat de lockdown voor Beter Bed financiële gevolgen gaat hebben is natuurlijk een feit, zoals dat is bij de meeste retail bedrijven met winkels. Echter gaat Beter Bed dit overleven (met online en overheidssteun verwacht ik dat ze de kosten kunnen opbrengen) en dan staat hierna een mooi gezond bedrijf dat heel veel potentie heeft om door te groeien.

    Beter Bed is ook online veel beter zichtbaar dan de concurrenten (zie hun Facebook, website). Over, laten we zeggen, 5 jaar staat het aandeel veel hoger dan deze fooi van 5,50 euro.
3.949 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 198 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links