Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Januari-barometer op groen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 ASML oogt wispelturig 96
  2. 15 apr Just Eat Takeaway nog tussen servet en tafellaken 74
  3. 12 apr Nederlandse beurs is alive and kicking 111

Reacties

115 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 pietje-2005 12 januari 2021 08:33
    Januari-wijsheden tellen niet met tante Corona nog present, denk ik.
    Toch, met zogenaamd allerlei dingen die niet goed gaan met bijvoorbeeld de economie en zo, is de beurs gewoon super bezig met zijn beste run sinds de dot-com-ballon :-)
    Allemaal helemaal niets aan het handje en omhoog met die tent ! ;-)
    Printers hebben overal verse olie gehad gisteren en kunnen weer volle kracht draaien !
    Later gaan "we" denk ik nog heel hard lachen om tante Corona, of niet ??
  2. forum rang 6 pietje-2005 12 januari 2021 09:28
    Trouwens, met al dat Hosanna, en dat ze aan de overkant natuurlijk de beurs prima af willen leveren voor de nieuwe, slecht ter been zijnde, oude man, wordt het binnenkort nog tijd om de stokoude moeder van 200 een beetje op te zoeken, al is het nu wel weer convergerend ;-)
    Succes
  3. De sjaak 12 januari 2021 09:35
    Tesla blijft een mooie hype, prima bedrijf met goede perspectieven in de EV markt, aandeel m.i. veel te duur en momenteel van god los (beetje a la Cisco eind jaren 90, begin deze eeuw). Aandeel Tesla steeg de afgelopen maand met de totale beurswaarde van de 3 belangrijkste Duitse automakers VAG/BMW/Daimler samen goed voor 12,5 miljoen auto's per jaar waarvan nog een aardig deel in het lucratieve high end segment. Tesla zet daar 500.000 stuks EV van mindere kwaliteit (uitvoering) tegen over. Natuurlijk gaan de omzetten van Tesla nog behoorlijk groeien maar eer ze op de 12,5 miljoen zitten zijn we 10 jaar verder. Bovendien zal de voorsprong van Tesla op EV/EV-software alleen maar afnemen, steeds meer grote bedrijven (Apple/Google etc) zien die markt en gaan daar ook vol op inzetten. Tesla zal het de komende jaren m.i. dan ook erg moeilijk krijgen om de belangrijkste speler te blijven in de EV markt en de concurrentie zal moordend zijn. Waar het bedrijf Tesla nog behoorlijk kan doorgroeien de komende jaren zou het aandeel al wel eens gepiekt kunnen hebben, de P/E's van Tesla zullen naar mate de omzet stijgt steeds meer richting normalere waarden gaan begeven. Voor mij is Tesla het nieuwe Cisco.
  4. forum rang 6 ttroo 12 januari 2021 10:07
    Twee dagen rode futures is uiteraard een wereld wijd probleem. Mensen worden dan 2 dagen niet gelukkig en dat staat gelijk aan een psychische bear market. Maar de groene futures kunnen niet overtuigen. Tesla ging gisteren behoorlijk onderuit en dat moest een keer gebeuren. Maar van $400 naar $900 en nu op $800. De $400 zullen zeker te vreden zijn en blijven. U ziet wel hoe de huidige markten functioneren. Ik vind het bizar, te bizar.

    Europa kan ook niet overtuigen. Wat gaan die doen naarmate de handelsdag gaat vorderen. Kijken, kijken en mogelijk shorts kopen.

    Het is aanmodderen en wachten op het moment dat de Centrale Banken de extra free credits gaan releasen. Free Credits Beurzen zijn het geworden. En dat in een economie die nog best aardig draait. Dus als er een echte recessie komt hoeveel trillions of dollars, biljoenen of euro's en zillions of Yens komen dan de markten niet op. Dat zullen er veel moeten zijn.
  5. forum rang 7 handyman6 12 januari 2021 10:24
    Blondi praat weer met 6Pence.Dus al die heisa over stemfraude,na de verloren verkiezingen, en de mars en bestorming vh Capitool,was misschien alleen maar bedoeld om na 19-01 aan serieuze strafvervolging te ontkomen? Hot air voor een deal?De afrekening komt eraan.....
    Heel wat politici en zakenlieden lusten hem intussen rauw,we weten maar half wattie allemaal heeft uitgespookt( rusland,epstein,ed),maar zo'n vlucht naar voren ,voor ( gedeeltelijke) immuniteit,zou me niks verbazen.
    Blijft spekuleren intussen......
115 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links