Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rapporten zoals die van Stock Rover?

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 januari 2021 18:59
    Ik vind de ‘stock reports’ van Stock Rover mooi, volledig (nou ja), toegankelijk en gevarieerd. Je krijgt niet alleen gegevens van het bedrijf waarvan je een rapport wil, maar ook veel gegevens van de collega’s uit dezelfde sector. Je moet er wel voor betalen, maar er zijn een aantal gratis rapporten beschikbaar. Bekijk bv. Coca-Cola op www.stockrover.com/report/KO.pdf

    Vraag: kent iemand een site met vergelijkbare rapporten voor Europese (of zelfs Belgische) bedrijven / aandelen ? Bij voorkeur gratis, toch zeker als kennismaking. Er is informatie zat, I know, maar heel verspreid, onhandig, dubbelop of wat dan ook. Ik zoek iets toegankelijks, overkoepelends, zoiets als Stock Rover, denk ik. Bestaat dat?
  2. forum rang 8 Leefloon 11 januari 2021 20:09
    quote:

    vanleuven schreef op 11 januari 2021 18:59:

    Ik vind de ‘stock reports’ van Stock Rover mooi, volledig (nou ja), toegankelijk en gevarieerd.
    ...
    Bij voorkeur gratis, toch zeker als kennismaking.
    Vergeet het, 2x. Of je krijgt computer-generated meuk, of er is niemand die driekwart analistenrapporten gratis gaat produceren voor de Belgische markt. Dat zijn de beide meest waarschijnlijk kansen. Dus, zoals wel vaker: doe het zelf, met eigen gegevensbronnen. Zoveel stelt het niet voor, wanneer het vooral presentatie is.

    Zie eventueel ook de vrij recente thread van/voor/over iemand die data scientist was, en een dashboard of zoiets wilde gaan nabouwen...
  3. [verwijderd] 11 januari 2021 21:55
    Bedankt voor de info, Leefloon, al was het antwoord nogal ontmoedigend. Voor België zou ik het nog willen geloven dat zo'n rapporten nauwelijks bestaan, maar voor Europese bedrijven moet er ergens, ooit, iemand, toch wel eens begonnen zijn aan gestandaardiseerde rapporten, die bovendien ook nog een tikje oog voor esthetiek verraden. Zou je toch denken?

    En zelf maken, Leefloon, ik weet het niet... Misschien als je van beleggen een driekwart dagtaak maakt, maar dat zit er langs deze kant niet in. Wat bestaand materiaal, ook al is het niet volmaakt, zou daarom toch leuk zijn.
  4. forum rang 8 Leefloon 11 januari 2021 22:40
    quote:

    vanleuven schreef op 11 januari 2021 21:55:

    was het antwoord nogal ontmoedigend.

    Voor België zou ik het nog willen geloven dat zo'n rapporten nauwelijks bestaan, maar voor Europese bedrijven moet er ergens, ooit, iemand, toch wel eens begonnen zijn aan gestandaardiseerde rapporten

    Misschien als je van beleggen een driekwart dagtaak maakt, maar dat zit er langs deze kant niet in.

    Wat bestaand materiaal, ook al is het niet volmaakt, zou daarom toch leuk zijn.
    Ik vrees dat het hinderlijk realistisch was...

    Er is niet eens een standaard, en bij mijn weten ligt België in Europa. Toch zou je er met je oorspronkelijke bron, voor een wereldmarkt, van kunnen profiteren dat ze o.a. BUD zouden kunnen kennen. Via de Amerikaanse notering, dus.

    Het zit er aan deze kant ook niet in dat een ander voor jou gratis, of goedkoop, aan een driekwart dagtaak gaat beginnen. Wat overigens mee kan vallen, na een eerste opzet en wanneer je genoegen neemt met - je eigen - onvolkomenheden. Ik "moest" de laatste tijd wisselkoersen gaan gebruiken omdat 1 NOK = 1 EUR net iets té lomp en té lui was, en zo'n wijziging kan tijdsintensief zijn.

    Het heeft een reden dat analistenrapporten lang niet altijd gratis inzichtelijk zijn voor jan publiek, waarbij het gevraagde een relatief goedkope manier is om '2, 3, 4 pagina's van zo'n rapportje te vullen met verrijkende gegevens en met een eigen huisstijl. Je kunt jezelf behelpen met (meerdere) prutbronnen, al dan niet met computer-generated zooi. Een prijs van gratis. Je geeft zelf eigenlijk al aan hoe onrealistisch de vraag is: iemand mag gratis driekwart dagtaak gaan doen, met soms dure gegevens en mogelijk met allerlei eisen. Het heeft een reden dat zoiets nog niet bestaat, wanneer markten te klein zijn. Net zoiets als dat je voor pump & dump een wereldschaal moet gebruiken, maar dan net even anders. Er zit onvoldoende geld in "FromLeuven here, why are my bpost graphs red instead of positive, and can you please reproduce this specific graph I have seen somewhere!?". Doe het zelf, of niemand doet het., Doe je het zelf, doe het dan ook voor jezelf; zie de eerdere aanbevelingen ter attentie van de vermoedelijk jonge data scirentist, die jou theoretisch zou hebben kunnen willen helpen met een dashboard. Leuk idee, begrijpelijk ook, maar totaal onrealistisch. Doe het zelf, en doe het voor jezelf. Ach, hiero iemand die je theoretisch had kunnen willen helpen: www.beursduivel.be/Forum/Topic/137669...
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 866,51 0,00%
EUR/USD 1,0645 -0,07%
FTSE 100 8.023,87 0,00%
Germany40^ 17.984,40 +0,69%
Gold spot 2.300,59 -1,15%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links