Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TRUMP

70.559 Posts
Pagina: «« 1 ... 2578 2579 2580 2581 2582 ... 3528 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ff_relativeren 10 januari 2021 19:46
    180 graden draaien is niet vreemd voor politici. Ook Nikki Haley, voormalig gouverneur en trouwe bondgenoot van Trump, meldt nu dat de geschiedenis snoeihard zal oordelen over de acties van Donald J Trump :

    "will be judged harshly by history".

    Bron : edition.cnn.com/2021/01/08/politics/n... .
  2. forum rang 4 Mijn Vriend 10 januari 2021 20:05
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 10 januari 2021 15:39:

    Trump verliest steun bedrijfsleven

    Ja, wat moeten we nu met die last minute Trump spijtoptanten? De poging tot staatgreep was geen incident; het was de accumulatie van alle voorgaande zetten.

    Dus zo'n FB Mark Sucker die eerst met Cambridge Analytica Trump in het zadel heeft geholpen en hem nu pas na de verloren verkiezingen en mislukte coup laat vallen is niet zo oprecht.

    Blackstone CEO Stephen Schwarzman is ook zo'n gast. Hij is slim genoeg en om nu pas 'shocked and horrified' te zijn, na de coup poging, omdat er geen $winst meer mogelijk is ook veel te laat. Het zijn deze parasieten die zo'n Trump gebruikte voor hun eigen agenda en zijn zoniet nog erger dan Trump zelf.
  3. forum rang 6 Plein777 10 januari 2021 20:10
    Opgehitst door de sekteleider
    ==========================

    Donald Trump

    Een succesvolle zakenman was Trump niet, een groot policitus evenmin. Zijn kiezers raken hun messias kwijt, schrijft Ian Buruma.


    Wie verrast was door de mislukte putsch in Washington afgelopen week, heeft de laatste vier jaar niet goed opgelet. Zeker, de groteske taferelen rond en in het Capitool waren schokkend: wilde baardapen met neonazi-vlaggen en Trump-banieren die met mokers de Senaat en het Congres bestormden, terwijl de meute met glazige ogen van verrukking „USA!” en „Trump!” loeide en selfies nam om hun wapenfeiten later aan de kleinkinderen te kunnen laten zien.

    Maar die beelden van het gepeupel vielen in het niet bij de walgelijke vertoning van de president zelf die in een toespraak van meer dan een uur zijn uitzinnige aanhangers ophitste om op te rukken naar het Capitool.

    Schokkend, maar niet verrassend. Je kon dit zien aankomen sinds Trump in het tweede televisiedebat met toenmalige presidentskandidaat Hillary Clinton, in 2016, werd gevraagd of hij de verkiezingsuitslag zou aanvaarden. Zijn antwoord was dat zijn reactie zou afhangen van het resultaat.

    Kortom, alleen zijn eigen triomf was aanvaardbaar. Een andere uitslag was niet legitiem. Toen al was het duidelijk dat deze man de grondregels van een liberale democratie niet zou accepteren.

    Onmetelijke ijdelheid
    Hij maakte dit al vóór zijn verkiezing duidelijk: de vrije pers was een nest van „volksvijanden”, Clinton moest worden opgesloten, immigranten waren crimineel.

    Als president heeft Trump gewapende extremisten die de oorlog verklaarden aan zwarte en Joodse medeburgers („Jews will not replace us!”) de hand boven het hoofd gehouden of erger nog, aangemoedigd.

    Niettemin hebben de kopstukken van de Republikeinse partij, dezelfde mensen die zich nu op het laatste moment geschokt van hem afkeren, hem gesteund, zijn onmetelijke ijdelheid gestreeld en hem hardnekkig verdedigd tegen elke poging zijn gedrag te temperen.

    Zij deden dit niet uit liefde voor de president. Hij kon zijn gang gaan, zolang hij deed wat zij wilden: lagere belastingen en de haastige benoeming van de meest conservatieve rechters.

    Ach, zeiden sommige nette pleitbezorgers van Trump, hij is geen conventionele politicus. Daar hadden zij gelijk in. Trump lijkt eerder op de leider van een sekte, een charismatische gids die zijn volgelingen belooft dat zij zullen worden verlost van de zondige wereld van decadente grote steden, liberale elites, zwarten, Joden, homo’s en ander volksvreemde elementen.

    Veel mensen stemmen op Trump omdat zij in hem geloven – niet als een politicus maar als een soort messias.

    De grote vraag is nu hoe lang een sekte kan bestaan als de grote leider geen macht meer heeft. Is het Trumpisme een lang leven beschoren zonder Trump? De Republikeinse partij is nu nog voor een groot deel van hem. En hij zal zeker proberen zijn invloed te behouden via sociale media. Maar of hem dit zal lukken, is zeer de vraag.

    Het succes van demagogen wordt mogelijk door omstandigheden, al moeten zij wel uitstraling hebben
    Het is mogelijk dat het Trumpisme kan voortleven onder een andere leider. Dat is de ambitie van politici als senator Ted Cruz uit Texas, die hebben getracht Trumps aanhangers te paaien door de verkiezing van Joe Biden te torpederen.

    Maar Cruz heeft niet de volkse uitstraling van Trump. Hij is een hoog opgeleide cynicus, een politieke speler, maar niet iemand die de massa’s gemakkelijk zal inspireren.

    Of het Trumpisme zonder Trump kan overleven hangt ook af van het antwoord op een filosofische vraag, een waar al lang over wordt gedebatteerd. Wordt de geschiedenis meer gedreven door grote leiders of door sociale en economische omstandigheden?

    Net als Hitler wordt Trump door veel mensen, vooral van links, gezien als een symptoom van een pathologie, niet als de oorzaak.


    Hier zit iets in. Trump heeft handig gebruikt gemaakt van de problemen en rancunes die er al waren voordat hij op het toneel verscheen: verschillen tussen arm en rijk, zorgen over immigratiegolven, angst voor de islam, de provincie die is achtergebleven bij de grote steden, etc.

    Wat dit betreft is Trump niet anders dan andere demagogen in het klein, van Pim Fortuyn tot Marine Le Pen. Veel mensen zagen ook in ‘Pim’ een verlosser.

    Raar haar
    Het is waar dat het succes van demagogen te danken is aan bepaalde omstandigheden die hun opkomst mogelijk maken. Maar zij moeten wel iets bijzonders uitstralen – iets dat gewonere politici (zie PvdA-leider Ad Melkert destijds) vaak onderschatten. Hun voorkomen en presentatie spelen een belangrijke rol.

    Het is geen toeval dat populistische leiders (Donald Trump, Geert Wilders, Boris Johnson) vaak zulk raar haar hebben; blond geverfd of expres warrig. Dat hoort, net als het snorretje van Hitler, bij hun ‘brand’, hun merk. Een begaafde demagoog weet hoe hij moet opvallen.

    Een Nederlandse journalist vertelde mij ooit dat Pim Fortuyn volgens hem „ondanks” zijn expliciet uitgedragen homoseksualiteit zo veel aanhang had onder het volk. Ik denk dat het andersom was. Juist daardoor kreeg zijn imago een zekere glans.

    Fortuyn viel op door zijn flamboyante gedrag („Of ik Marokkanen ken, mevrouw? Ik neuk met ze.”), vooral vergeleken bij de grijze verschijning van meer conventionele collega’s.

    Nog meer dan Fortuyn en Le Pen is Trump een theaterman. Hij boekte zijn grote successen niet in het onroerend goed; hij was een hopeloze zakenman. Maar als hoofdrolspeler in een televisieshow wist hij te schitteren. En hij was een genie als het aankwam op het neerzetten van zichzelf als ‘merk’.

    Dat is niet iets dat Ted Cruz, Marco Rubio of Tom Cotton, om drie mogelijke opvolgers te noemen, hem kunnen nadoen.

    De sociale en economische problemen en de ressentimenten waarvan Trump gebruik heeft gemaakt, zullen niet snel verdwijnen. Trump heeft de VS zelfs verder verziekt. Maar zijn kiezers raken hun messias kwijt.

    En het is goed mogelijk dat de Republikeinse partij zonder Trump zal verbrokkelen in een felle, interne strijd. Zij verdient ook niets beters.
  4. Kruger 10 januari 2021 20:11
    quote:

    ff_relativeren schreef op 10 januari 2021 19:08:

    [...]
    ...
    Van 1923 naar 2021 .. dat is bijna 100 jaar later. En we hoeven ons maar 1 vraag te stellen die er toe doet : Herken je het kwaad als je het aan kijkt ? De meeste IEX-leden op dit forum laten al 4 jaar zien van wel. Dat is iets om met elkaar dankbaar voor te zijn. Zo gaan we samen verder, het kwaad een weerwoord te geven en eenieder wakker te schudden als het gevaar dreigt. We zijn van ver gekomen. We hebben 4 jaar standgehouden. Laat ons zo door gaan !
    Count me in.

    Wat me enigszins ergert is hoe, buiten de verwachte woede uit fanatieke hoek, ook vanuit meer gematigde milieus getemperd en gewaarschuwd wordt tegen maatregelen.
    Impeachment? Weinig kans op slagen, moeilijk, geen tijd,...
    25th Amendment? Gevaarlijk precedent, ...
    Twitterban? Creëert risico voor alternatieve, underground platformen, freedom of speech,...

    Paul Krugman daarover...
    www.google.com/amp/s/www.nytimes.com/...

    Ofwel...stop het gemarchandeer over de enige morele keuze die gemaakt dient te worden.
  5. forum rang 10 luchtschip 10 januari 2021 20:34


    FBI :

    The FBI is still seeking information to help identify individuals who actively instigated violence on January 6 in Washington, D.C. Visit ow.ly/z9vt50D3Ovo to see images from current cases, and if you see someone you recognize, submit a tip at fbi.gov/USCapitol.

    pbs.twimg.com/media/ErYQxZmWMAAgM-M?f...

    twitter.com/FBI/status/13482835824905...
  6. hap 10 januari 2021 20:34
    quote:

    Kruger schreef op 10 januari 2021 20:11:

    [...]

    Count me in.

    Wat me enigszins ergert is hoe, buiten de verwachte woede uit fanatieke hoek, ook vanuit meer gematigde milieus getemperd en gewaarschuwd wordt tegen maatregelen.
    Impeachment? Weinig kans op slagen, moeilijk, geen tijd,...
    25th Amendment? Gevaarlijk precedent, ...
    Twitterban? Creëert risico voor alternatieve, underground platformen, freedom of speech,...

    Paul Krugman daarover...
    www.google.com/amp/s/www.nytimes.com/...

    Ofwel...stop het gemarchandeer over de enige morele keuze die gemaakt dient te worden.
    Dit artikel van deze Nobelprijswinnaar is me uit het hart gegrepen. Geen appeasement meer maar berechting van de schuldigen, te beginnen met Trump.
  7. forum rang 8 closer 10 januari 2021 20:37
    quote:

    Kruger schreef op 10 januari 2021 20:11:

    Ofwel...stop het gemarchandeer over de enige morele keuze die gemaakt dient te worden.
    Ze geilen nog steeds op die 74 miljoen stemmen, terwijl ze die toch nooit meer gaan halen. En hoe langer ze de juiste keuze uitstellen, hoe minder ervan overblijft.
  8. forum rang 6 win some... 10 januari 2021 20:51
    quote:

    Kruger schreef op 10 januari 2021 20:11:

    [...]

    Count me in.

    Wat me enigszins ergert is hoe, buiten de verwachte woede uit fanatieke hoek, ook vanuit meer gematigde milieus getemperd en gewaarschuwd wordt tegen maatregelen.
    Impeachment? Weinig kans op slagen, moeilijk, geen tijd,...
    25th Amendment? Gevaarlijk precedent, ...
    Twitterban? Creëert risico voor alternatieve, underground platformen, freedom of speech,...

    Paul Krugman daarover...
    www.google.com/amp/s/www.nytimes.com/...

    Ofwel...stop het gemarchandeer over de enige morele keuze die gemaakt dient te worden.
    Inderdaad, het enige waarover je in een democratie geen compromissen kan sluiten zijn de principes van de democratie zelf. Die moet je te vuur en te zwaard verdedigen. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden wat dat betreft.


    Je kan de regels die binnen de democratie gelden niet hanteren tegenover mensen die zichzelf buiten de democratie plaatsen.
  9. forum rang 10 luchtschip 10 januari 2021 20:52


    Before his death, Officer Sicknick was reportedly knocked unconscious with a fire extinguisher.

    While down, the crowd continued to hit him.

    Some, with American flags.

    Don’t speak the word “unity” without full accountability.

    pbs.twimg.com/media/ErYJMrMXcAArNc8?f...

    twitter.com/ericgarland/status/134834...
  10. forum rang 10 luchtschip 10 januari 2021 20:57

    House Representative Jim McGovern (democraat :

    All organized and incited by Donald J. Trump. He is responsible and we will hold him accountable.Jim McGovern (democraat

    House Representative Dan Klidee ;

    Domestic terrorists brought bombs to the Capitol.

    They said they wanted to assassinate the Speaker and Vice President.

    They killed a police officer and injured dozens more.

    How can anyone think doing nothing—and just move on like this never happened—is the right approach?

    twitter.com/RepMcGovern/status/134832...

  11. forum rang 6 win some... 10 januari 2021 21:44
    quote:

    luchtschip schreef op 10 januari 2021 21:20:

    Trump terrorist attack

    Warning: Graphic video of violent assault on officers at the U.S. Capitol entrance

    video 1:58 minuut

    twitter.com/ericgarland/status/134835...

    Walgelijke beelden. Blijft erg vreemd. Normaal gesproken is de politie in de USA erg triggerhappy. Als je bij een controle verdachte bewegingen maakt, heb je bij wijze van spreken al een kogel te pakken. Hier worden agenten in elkaar gebeukt en er is in totaal maar 1 schot gelost.
  12. Kruger 10 januari 2021 22:30
    quote:

    luchtschip schreef op 10 januari 2021 21:20:

    Trump terrorist attack

    Warning: Graphic video of violent assault on officers at the U.S. Capitol entrance

    video 1:58 minuut

    twitter.com/ericgarland/status/134835...

    "De Democraten willen morgen al beginnen met een tweede impeachmentsprocedure tegen Trump, maar Peter Van Aelst denkt niet dat zoiets soelaas zal brengen. Integendeel, volgens de onderzoeksprofessor politieke wetenschappen aan de Antwerpse universiteit zullen de Trump-aanhangers zich dan nog meer verenigen.

    “We weten niet wat hij zal doen als hij aftreedt”, vertelde hij in ‘De Zevende Dag’. “Zijn volgers zullen fanatieker worden. Ik ben geen fan van extreme maatregelen. Ook Joe Biden is trouwens niet voor impeachment. Hij wil liever focussen op zichzelf en op verzoening. Als hij hiermee zou doorgaan, zal de strijd weer oplaaien.”

    Na het zien van deze beelden, zakt mijn broek echt af van het commentaar van de professor.
    Impeachment? Neen hoor, integendeel. Dat is nogal een extreme maatregel. Trump volgers zullen NOG fanatieker worden, nog meer verenigen.

    Wat een slappe dweil.
    Moet Trump eerst eigenhandig iemand kelen, of wat?
    Zullen ze zich dan minder verenigen?
  13. forum rang 6 win some... 10 januari 2021 22:47
    quote:

    Kruger schreef op 10 januari 2021 22:30:

    [...]

    "De Democraten willen morgen al beginnen met een tweede impeachmentsprocedure tegen Trump, maar Peter Van Aelst denkt niet dat zoiets soelaas zal brengen. Integendeel, volgens de onderzoeksprofessor politieke wetenschappen aan de Antwerpse universiteit zullen de Trump-aanhangers zich dan nog meer verenigen.

    “We weten niet wat hij zal doen als hij aftreedt”, vertelde hij in ‘De Zevende Dag’. “Zijn volgers zullen fanatieker worden. Ik ben geen fan van extreme maatregelen. Ook Joe Biden is trouwens niet voor impeachment. Hij wil liever focussen op zichzelf en op verzoening. Als hij hiermee zou doorgaan, zal de strijd weer oplaaien.”

    Na het zien van deze beelden, zakt mijn broek echt af van het commentaar van de professor.
    Impeachment? Neen hoor, integendeel. Dat is nogal een extreme maatregel. Trump volgers zullen NOG fanatieker worden, nog meer verenigen.

    Wat een slappe dweil.
    Moet Trump eerst eigenhandig iemand kelen, of wat?
    Zullen ze zich dan minder verenigen?
    Tsja, een professor in de politieke wetenschappen. Vaak ziet men in de politieke wetenschappen de democratie als systeem. Men bestudeert hoe zo'n systeem werkt en wat de beste handelwijze is als je binnen zo'n systeem bepaalde doelen wilt bereiken.

    Het inzicht ontbreekt dat dit niet van toepassing is op het moment als je met groeperingen te maken hebt die zichzelf buiten de democratische orde plaatsen. En dat is zeker het geval als mensen verkiezingsuitslagen niet accepteren en geweld een acceptabele methode vinden. Je hebt dan meer aan inzichten van professoren in de politieke geschiedenis of politieke filosofie.
  14. [verwijderd] 10 januari 2021 23:44
    Over een tijdje zal Trump wel de Trump-partij oprichten.
    Als 1/3 van de GOP daar achter staat + nog een flink deel van minder tevreden Democraten of sowieso ontevreden niet-stemmers die heel die politieke bullshit eigenlijk gestolen kan worden, dan kan hij straks voortdurend het verschil maken; (nu is het seeds 50-50).
  15. [verwijderd] 10 januari 2021 23:48
    quote:

    Bowski schreef op 10 januari 2021 23:44:

    Over een tijdje zal Trump wel de Trump-partij oprichten.
    Als 1/3 van de GOP daar achter staat + nog een flink deel van minder tevreden Democraten of sowieso ontevreden niet-stemmers die heel die politieke bullshit eigenlijk gestolen kan worden, dan kan hij straks voortdurend het verschil maken; (nu is het seeds 50-50).
    In een districtenstelsel betekent dit automatisch dat de Democraten alleen de baas zijn.
  16. forum rang 7 ff_relativeren 10 januari 2021 23:56
    quote:

    Bowski schreef op 10 januari 2021 23:44:

    Over een tijdje zal Trump wel de Trump-partij oprichten.
    Als 1/3 van de GOP daar achter staat + nog een flink deel van minder tevreden Democraten of sowieso ontevreden niet-stemmers die heel die politieke bullshit eigenlijk gestolen kan worden, dan kan hij straks voortdurend het verschil maken; (nu is het seeds 50-50).
    Hoi @ Bowski , als heer Drumpf daar nog de tijd voor krijgt , dan zal het vast zo gebeuren. Maar misschien gebeurt er tussentijds iets anders : Zodra Drumpf zijn immuniteit kwijt is , kan het een wedstrijdje worden wie hem het eerst van de straat af plukt. Justitie .. of zijn schuldeisers .. of Iran dat nog steeds vergelding zoekt .. Stel dat jij in zijn schoenen zou staan , zou je dan een leven in de openbaarheid zoeken waar iedereen je van de straat kan plukken ? Of zou je je verbergen ?
  17. forum rang 6 izdp 11 januari 2021 00:05
    quote:

    Mijn Vriend schreef op 10 januari 2021 20:05:

    [...]

    Ja, wat moeten we nu met die last minute Trump spijtoptanten? De poging tot staatgreep was geen incident; het was de accumulatie van alle voorgaande zetten.

    Dus zo'n FB Mark Sucker die eerst met Cambridge Analytica Trump in het zadel heeft geholpen en hem nu pas na de verloren verkiezingen en mislukte coup laat vallen is niet zo oprecht.

    Blackstone CEO Stephen Schwarzman is ook zo'n gast. Hij is slim genoeg en om nu pas 'shocked and horrified' te zijn, na de coup poging, omdat er geen $winst meer mogelijk is ook veel te laat. Het zijn deze parasieten die zo'n Trump gebruikte voor hun eigen agenda en zijn zoniet nog erger dan Trump zelf.
    Tja, dat nu pas de ogen open gaan is natuurlijk niet zo.
    De VS is al heel lang door en door verrot en lijkt qua democratie meer op de bijbel: interpreteren zoals het je uitkomt als echte farizeeërs. Typerend is hoeveel van de zogenaamde christenen hun nest hebben bevuild.
    Zolang de oplichter maar goed voor hun zaakjes was, keken ze wel de andere kant op.
    Dat de oplichter sterke psychopatische trekken had deed er ook niet toe.
    Nu dat roepen is meer dan hypocriet te noemen. Immers voor die oranje vogel is het helemaal geen afwijkend gedrag, maar juist erg logisch gedrag.

    Maar al met al zijn deze 4 jaar een zegen geweest en ligt de waarheid nu open en bloot op tafel.
    Ik vrees echter voor algehele blindheid ;-)

70.559 Posts
Pagina: «« 1 ... 2578 2579 2580 2581 2582 ... 3528 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0641 -0,29%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,48%
Gold spot 2.380,18 +0,03%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links