Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PROSUS AEX:PRX.NL, NL0013654783

  • 28,670 18 apr 2024 17:35
  • +0,195 (+0,68%) Dagrange 28,450 - 28,900
  • 3.099.694 Gem. (3M) 3M

Prosus in 2021

14.404 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 721 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 januari 2021 17:55
    quote:

    Blub schreef op 8 januari 2021 17:38:

    Naja, mooie dag, mooie veiling en Prosus is weer terug wat we allemaal wel wisten en de analisten zeiden.

    Op dalingsdagen gewoon beetje bijkopen.

    Op naar een prachtig zaterdag. Blauwe lucht en heerlijk wandelen op het strand
    Wat een herstel :-)!!!

    Tijd voor een welverdiende siesta en dan straks lekker drankjes aan heg strand doen, want dat mag hier nog of nou jou dat doen ze nog steeds in Costa Rica.

    Fijn weekend iedereen

  2. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 8 januari 2021 17:59
    438.142 stuks a 86,92 in de eindveiling vertegenwoordigd een waarde van iets meer dan 38 mio euro.
    Paniek momenten zijn vaak de fijnste koopmomenten. Maar vrijwel gedurende de dag NIET leuk. Want vrijwel niemand hoort de bel van NU kopen enz. Dus vaak een kater ook na de aankoop ;-)

    Echter voor de lange termijn een prima mandje met belangen als het ware.

    En het spuit verder omhoog aan de andere kant v.d. plas ;-)

    Naspers Ltd. ADR
    $ 41.50
    +2.16 + 5,49%

    Tencent Holdings Ltd. ADR (gisteren 71,80 laag geweest)
    $ 77.69
    + 4.80 + 6.59%

    Prettig weekend NKO
  3. [verwijderd] 8 januari 2021 18:31
    quote:

    wizz schreef op 8 januari 2021 16:44:

    [...]

    Kan dan wel "nergens" op gebaseerd zien, maar ik volg bijna dagelijks intraday het koersverloop.
    En soms ga je dan patronen zien.
    Zegt niks over de lange termijn, maar wel over de waan van de dag.

    Soms moet je gewoon je gevoel volgen voor de korte termijn handel.

    Voorlopig daalt het nog en komt die 1% al aardig in de buurt.
    Tsja lekker je eigen koers en vooral niet naar anderen luisteren.

    Succes met gokken!
  4. [verwijderd] 8 januari 2021 18:43
    quote:

    BowmoreBoerke schreef op 8 januari 2021 16:17:

    [...]

    Dat herken ik wel. Mijn "lievelingetjes" van vorige week (Shell, ING, JET) staan naar mijn smaak te hoog. Dan baal ik, omdat ik het te risicovol vindt om in te stappen.

    Ik ben dan ook meer handelaar dan belegger en ik krijg er jeuk van om ergens langer dan een week in vast te zitten. Had ik dat bij Shell (in op 14,50) nu maar wel gedaan, maar zo is de aard van het beestje nu eenmaal.


    Idem hier

    Na rit Shell een rit ING gedaan en nu vol in Prosus; wellicht voor langere tijd. Zou toch wat zijn in januari al een halve ton te hebben binnengeharkt.

  5. forum rang 10 voda 8 januari 2021 19:18
    Uitgelicht: Prosus belofte voor 2021

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Prosus NV
    86,92 3,16 3,77 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Prosus was in 2020, in zijn tweede jaar met een Amsterdamse beursnotering, één van de grote winnaars op het Damrak, maar dit jaar heeft het aandeel vooralsnog de wind tegen.

    De internet-investeerder, die zijn waarde vooral ontleent aan het grote belang in de Chinese internetreus Tencent boekte vorig jaar een koerswinst van zo'n 33 procent.

    Het debuutjaar verliep minder succesvol: met een eerste slotkoers van 74 euro naar 66,53 euro eind 2019. Dat had misschien iets te maken met een overnamebod op Just Eat, dat werd afgewezen, omdat het Britse bedrijf liever met sectorgenoot Takeaway.com samenging, en met zorgen over de beperkte verhandelbaarheid en bescheiden invloed op het beleid van het bedrijf, dat nog merendeels in handen is van het Zuid-Afrikaanse Naspers.

    Ook was de winst op het belang in Tencent minder groot dan een jaar eerder. De markt twijfelde over de overnamestrategie en kocht het aandeel alleen tegen een flinke korting op de boekwaarde.

    Nadat Prosus eind 2019 de AEX index binnenwandelde, ten koste van rivaal Takeaway.com, ging het beter. JPMorgan en Morgan Stanley gaven koopadviezen in januari en moederbedrijf Naspers verkocht nog een plukje aandelen, waardoor er 27,5 procent van de aandelen vrij verhandelbaar werd, maar de rest nog in handen van het Zuid-Afrikaanse moederbedrijf zat.

    De coronacrisis zorgde voor een flinke dip van de koers in maart, hoewel het aandeel de schade beperkt hield met een koersdaling tot net onder 50 euro. De pandemie biedt voor-, maar ook nadelen, was de boodschap van het bedrijf.

    Hierna volgde een herstel tot bijna 90 euro, geholpen door meevallende omzetcijfers, hoewel de winst achterbleef bij de verwachtingen bij de jaarcijfers in juni.

    Eind oktober volgde opname in de Euro Stoxx 50, waarmee het voormalige Zuid-Afrikaanse mediabedrijf nu officieel één van de grootste Europese techaandelen is geworden. De Amsterdamse betaalspecialist Adyen, ook onderdeel van de AEX, maakte samen met Prosus de entree in de Europese index.

    Een forse aandeleninkoop van 5 miljard dollar, verdeeld tussen aandelen Naspers en Prosus, verraste de markt. Omdat het aandeel tegen een korting op de boekwaarde wordt verhandeld, verkleint Prosus die korting door dat voordeel ‘te cashen’ en al doende de winst per aandeel te verhogen. Zakenbank Morgan Stanley was weer positief.

    In november volgden sterke halfjaarcijfers, met een sterke omzetgroei van 32 procent tot krap 13 miljard dollar en een winst van dik 2 miljard dollar. Vooral het segment maaltijdbezorging groeit zeer hard, en het belang in Tencent wierp vruchten af in de vorm van dividend.

    Volgens Morgan Stanley is de coronacrisis een aanjager voor het aandeel gebleken. De pandemie heeft geleid tot een cultuuromslag, waardoor er meer vertrouwen is in investeringen in ecommerce en online-opleidingen, centrale beleggingsthema's bij Prosus. De zakenbank denkt dat de korting op het aandeel zal verdwijnen.

    Ook Credit Suisse blijft positief over Prosus voor 2021. De analisten van de Zwitserse bank zien nog veel potentie in Tencent, en daar profiteert Prosus ook van.

    Sowieso zien beursexperts veel koerspotentieel in Prosus, zo bleek uit de maandenquête van Actiam onder 119 experts. Het is het meest getipte aandeel voor dit jaar.

    Maar 2021 is vooralsnog slecht begonnen voor het techaandeel. De koers zakte op weekbasis 1,6 procent. Alleen betaalspecialist Adyen en vastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield deden het slechter.

    De koersdruk voor Prosus wordt voor een belangrijk deel bepaald door de politiek. In China staat sectorgenoot Alibaba onder druk nadat oprichter Jack Ma zich kritisch uitliet over de toezichthouders in zijn land. Sindsdien is Ma niet meer in het openbaar gesignaleerd. Onduidelijk is waar hij is en of hij eventueel wordt vastgehouden.

    Ma en Alibaba werden jarenlang door Beijing op het schild gehesen als uithangbord van de Chinese techsector. Maar ook gigant Tencent werd vaak geroemd. Kritiek op de politieke top is, zo blijkt maar weer, een riskante keuze.

    In de koersval die Alibaba maakte trok het ook sectorgenoot Tencent mee.

    Maar het was niet alleen de Chinese politiek die de koersdruk voor Tencent veroorzaakte.

    In de VS is de Amerikaanse president Donald Trump bezig met een kruistocht tegen Chinese techbedrijven. Vanwege hun, vermeende, banden met het Chinese leger wil Trump deze techbedrijven weren. Hij vreest dat gevoelige data zo bij de machthebbers in Beijing terecht komt. En sowieso willen de VS hun technologische voorsprong behouden.

    Volgende week worden al drie Chinese telecomaandelen op de New York Stock Exchange geschrapt en Trump deed ook al 8 Chinese apps in de ban, waaronder Alipay van Alibaba en WeChat Payvan Tencent. En de geluiden wordt steeds luider dat Alibaba en Tencent ook moeten vrezen voor hun Amerikaanse aandelennotering, net als de drie telecomaandelen uit China.

    Wat de uitkomst van dit politieke spel is, is lastig te voorspellen, maar met een gemiddeld koersdoel voor Prosus van 114 euro volgens data van ABM Financial News, is er voldoende opwaarts potentieel.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. [verwijderd] 8 januari 2021 19:53
    quote:

    stockholder schreef op 8 januari 2021 19:37:

    [...]

    Helemaal niet erg. Ik dacht: hij heeft lijm aan de vingers.

    goed weekend.

    (wordt 1 keer gepost)
    Wellicht waren het zweethandjes ;)

    Ik zit ook weer in positie. Helaas niet op de +1% dus die korting heb ik helaas niet gekregen. Maar de vooruitzichten lijken wat op te klaren.

    Fijn weekend allemaal!
  7. [verwijderd] 8 januari 2021 21:28
    quote:

    VforVermogen schreef op 8 januari 2021 21:07:

    Dat Tencent niet op de zwarte lijst staat was al voor sluiting AEX vandaag bekend. Verwacht niet dat het nog invloed heeft maandag.
    Absoluut wel! Prosus heeft de afgelopen dagen geleden onder Trump gek genoeg. Dus bij stabiele beurs in Hong Kong en VS gaat Prosus gewoon nog 2-3% omhoog. Herstel kan natuurlijk ook iets later inzetten.

    Daarnaast is Prosus de afgelopen tijd ook meer dan de diverse Napsters en Tencent noteringen gestraft en hebben we nog de discount. Heerlijk vooruitzicht :-)!!!

    Fijn weekend allemaal en hopelijke een verder herstel maandag!
14.404 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 721 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hindernissen voor Tencent tegenvaller voor Prosus

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links