Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

  • 3,394 18 apr 2024 12:28
  • +0,016 (+0,47%) Dagrange 3,375 - 3,400
  • 2.198.082 Gem. (3M) 13,9M

KPN 2021

2.205 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 111 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Harton 8 januari 2021 12:14
    Goedemiddag, op 18-11-20 ben ik ingestapt ivm de geruchten van mogelijke overname, waarin ikzelf eigenlijk niet geloof, maar je weet het niet. Aangezien ik vooral day trader ben zit ik dus al lang met mijn stukjes.
    Wanneer ik ze VK zal je het net zien gebeuren!
    Mijn geduld begint echter op te geraken mede omdat ik weer op de instapkoers zit.
    Verw8 iemand nog iets?

    gr.
  2. [verwijderd] 8 januari 2021 12:29
    De laatste12 jaar altijd in de eerste week van het nieuwe jaar omhoog omdat de jaarverliezers in december van de excell sheets moesten verdwijnen dus verkocht werden.

    De mandjes moeten weer evenredig opgevuld worden, met tegenzin worden de KPN aandelen dan weer opgepakt in de eerste week van het nieuwe jaar.

    Het kan zomaar zijn dat deze week de jaar top wordt neergezet.

    Ik schat in dat er dit jaar veel gaat gebeuren met het bedrijf, er kunnen schandalen naar buiten komen, grove overtredingen qua noteringsregels vrijkomen, commissarissen die zaten te slapen kunnen ter verantwoording opgeroepen worden(Tuchtkamer, rechtbank)

    Ik ben positief ingesteld, heb ook wat stukjes, ik zet in op duurzame deelnames, misschien een gedeeltelijke overname of gelijkgestemde fusie, geleidelijke omzet/winst stijgingen en een stabiel dividend van minimaal 5%*

    *Nederlandse pensioenfondsen mijden deze notering als de Pest, het waarom kan dit jaar duidelijk worden.

    PS.

    Meelezende IR medewerker, kunt u bovenstaande doorspelen aan de CEO(tijdens het hokkie morgenochtend) om toekomstige persberichten wat meer te duiden?

    Groetjes(in het weekend nog een kattebelletje, tete a tete om het een en ander nog ff door te nemen)
  3. forum rang 7 Dividend Collector 8 januari 2021 16:58
    www.tostrams.nl/artikel-detail.aspx?I...

    KPN laat tussentijds herstel zien binnen de zijwaartse fase.
    KPN klimt weer boven de voormalige bodem. Hierdoor wordt de neerwaartse doorbraak teruggegeven. Deze zogenaamde failure neutraliseert de eerdere verzwakking. De steun ligt rond 2,22 (bodem van 2 november 2020). Er ligt weerstand rond 2,79 (top van 22 januari 2020).
  4. [verwijderd] 10 januari 2021 13:14


    "Het onderscheidend vermogen van de mobiele telecomnetwerken van KPN, VodafoneZiggo en T-Mobile is inmiddels verwaarloosbaar. Laten we daarom onderzoeken of er voor het nieuwe 5G-netwerk een alternatief mogelijk is: het bouwen van één topnetwerk voor 5G in plaats van drie.

    laten-we-in-nederland-een-topnetwerk-voor-5g-bouwen-in-plaats-van-drie..."(FD.nl)

    Goed plan, maar de geldhonger van de overheid moet ook gevoed worden: een veiling die elke 10 jaar miljarden euros in de kassa brengt.

    In Amsterdam is het nog steeds werkende 4G aan storingen onderhevig vanwege de nieuwe opbouw van 5G, de een stoort de ander, zelfverwonding dus!

    De Zuidas is voor 4G een knalrood kruis, geen bereik, je moet minimaal 600 meter west of oostwaarts om weer een bruikbaar signaal op te vangen, en zo zijn er nog teintallen blackspots te vinden met hetzelfde probleem.

    Al die overlappende netwerken gaan elkaar storen, het spectrum is vol, waarin een klein land groot kan zijn!
  5. Stephan010 11 januari 2021 01:20
    Miljardenverkoop van T-Mobile in de maak
    Gijs den Brinker Jeroen Piersma 00:30

    Deutsche Telekom wil af van zijn Nederlandse dochter T-Mobile.

    Het onderdeel zou richting de €5 mrd moeten kunnen opbrengen, klinkt het in de markt.
    Vooral private equity kijkt met veel belangstelling naar deze afsplitsing.
    Deutsche Telekom bereidt de verkoop voor van zijn Nederlandse dochter T-Mobile, de nummer drie op de Nederlandse telecommarkt na KPN en VodafoneZiggo. Dat melden bronnen in de telecomsector en in de bancaire wereld.
    Het belooft de grootste Nederlandse telecomdeal in jaren te worden, die de concurrentie op de Nederlandse markt kan aanjagen. Schattingen over de prijs lopen uiteen. Een bron verwacht een prijs tussen de €4 mrd en €4,5 mrd. Een andere bron spreekt van een bedrag rond de € 5 mrd.
    T-Mobile is net als de andere telecombedrijven goed door de coronacrisis heen gekomen. Klanten bellen weliswaar minder vanuit het buitenland (roaming), maar ze gebruiken hun telefoon meer door het thuiswerken. De omzet en winst van T-Mobile zijn het afgelopen jaar daardoor licht gestegen.

    Private equity
    Het Duitse moederbedrijf van T-Mobile mikt op een verkoop aan private investeerders. Een overname door een van de twee grote Nederlandse rivalen, KPN of Vodafone, zou kunnen rekenen op grote bezwaren van de Brusselse mededingingstoezichthouder.
    Private equity heeft bovendien veel interesse in telecombedrijven en -netwerken vanwege de voorspelbare en crisisbestendige inkomstenstroom, aldus een advocaat van een groot kantoor aan de Amsterdamse Zuidas. Veel investeerders zitten bovendien op bergen met geld, waarmee zij bedrijven moeten kopen. Grote buitenlandse partijen als Apollo, Cinven, Providence, Warburg Pincus en Apex behoren tot de gegadigden om T-Mobile te kopen, klinkt het in de markt. 'Dit is een grote ticket', zegt een van de bronnen, 'dus het zou ook combinatie van twee van deze partijen kunnen zijn'.

    Tweede poging
    Deze investeerders keken vijf jaar geleden ook al naar T-Mobile. In 2015 startte Deutsche Telekom ook een verkoopproces, maar uiteindelijk waren de biedingen toen te laag. Ceo Søren Abildgaard zei onlangs in de Telegraaf dat Deutsche Telekom € 2,2 mrd vroeg, en de investeerders niet verder wilden gaan dan € 1,8 mrd.
    T-Mobile is sindsdien fors gegroeid. Door afgenomen concurrentie leveren klanten nu ook meer op. In 2016 waren er nog vier aanbieders op de Nederlandse markt actief, naast KPN, VodafoneZiggo en T-Mobile ook het Zweedse Tele2, dat zich moest invechten op de markt. Het gevolg was heftiger concurrentie.
    Maar de Zweden verkochten in 2018 hun Nederlandse activiteiten aan T-Mobile. Het Zweedse Tele2 kreeg geld en een belang van 25% in T-Mobile. Daarmee is de markt in rustiger vaarwater gekomen. T-Mobile heeft eind vorig jaar daarbij telecombedrijf Simpel overgenomen. Daardoor kwamen er ruim een miljoen mobiele klanten bij en is T-Mobile nu met 6,7 miljoen klanten nummer één op de mobiele markt.

    Geen glasvezel
    Dat Deutsche Telekom toch van T-Mobile af wil, heeft te maken met de positie van de Nederlandse dochter op de telecommarkt. Deutsche Telekom wil in alle landen waar het actief is de nummer 1 of 2 zijn. Dat lukt in Nederland niet door de sterke positie van KPN en VodafoneZiggo.
    Ook mist T-Mobile een uitgebreid eigen netwerk van vaste internetverbindingen in Nederland. Op dit terrein maken KPN en VodafoneZiggo de dienst uit, al probeert T-Mobile samen met investeerder Primevest een eigen glasvezelnetwerk aan te leggen. Dit gaat echter langzaam.
    Om vaart te maken met het vaste net zou de koper van T-Mobile ook geïnteresseerd kunnen zijn in de overname van Nederlandse glasvezelpartijen zoals Delta Fiber en Eurofiber. Of deze partijen te koop zijn, is niet duidelijk. 'Maar zo'n combinatie van een private equity investeerder met T-Mobile en Delta Fiber zou de Nederlandse markt wel echt veranderen', zegt een bron in de telecommarkt. 'Dan moet KPN wel iets meer doen dan op de tent passen.'

    Tele2 lift mee
    Deutsche Telekom kan de opbrengst van de verkoop van zijn Nederlandse dochter goed gebruiken voor de noodzakelijke investeringen in 5G en het vaste netwerk op zijn thuismarkt en elders in Europa. Overigens circuleert in de telecommarkt al enige tijd het gerucht dat Deutsche Telekom na een eventuele verkoop van T-Mobile belangstelling zou hebben voor een overname van KPN.
    Verkoop van T-Mobile betekent ook een klapper voor het Zweedse Tele2. Volgens de bronnen zouden de Zweden graag van het belang in het Nederlandse telecombedrijf af willen. De verkoop van T-Mobile kan volgens een bron al voor de zomer rond zijn. Een andere bron houdt het erop dat een deal pas in het derde kwartaal kan worden getekend.

    Originele link van het artikel: fd.nl
  6. [verwijderd] 11 januari 2021 07:16
    Er gaat in ieder geval wat gebeuren in telecomland, het hoeren en snoeren kan beginnen.

    Of! KPN gaat vandaag fors omhoog op berichten over de waarde van T-Mobiel, KPN is ondergewaardeerd ter vergelijking.

    Of! KPN zakt verder weg op de aanstaande teloorgang, achterstand en mindere kansen op schaalvergroting.

    Als private equity met T-Mobiel aan de haal gaat is KPN feitelijk klaar met mobiel in Nederland, dat gaan ze nooit volhouden, op termijn zal KPN dan louter een netwerkbedrijf worden.
  7. Beleggenanno2020 11 januari 2021 08:26
    Op zich zit daar ook de waarde van KPN, dus in die zin zou dat prima zijn.

    Het wordt wel interessant wie interesse in T-Mobile zou hebben, omdat deze juist een "asset light' strategie hebben en dus waarschijnlijk voor een ander type koper interessant zou moeten zijn dan KPN.
  8. IPlayTheStockMarketSoWhat 11 januari 2021 10:24
    Mijn vertrouwen in KPN is flink gedaald na de voordraging van het nieuwe lid van RvC. Dit is een zakkenvuller die is aangeschoven om nog tot zijn pensioen te genieten van een mooi zakcentje voor het nietsdoen. Aankomende jaren voorzie ik nu echt geen innovatie of vooruitgang meer bij KPN. (ook geen overname voor wie daar op hoopt)
2.205 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 111 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

KPN mist een vleugje ambitie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links