Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Altice oktober ( hoger bod?)

196 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Petorie 30 december 2020 13:35
    quote:

    JeeZet schreef op 29 december 2020 14:09:

    Dat begrijp ik. Wat als Altice voor juni van de beurs gaat? Blijven de juni opties staan of worden deze op 0 gezet?
    Op 0 gezet lijkt me heel sterk. Dat zou betekenen dat ik er nu heel veel kan verkopen en dan wachten tot ze waardeloos worden.

    Maar ik heb ook wel een aantal vragen omtrent de afwikkeling van dit traject. Ook mij is niet alles even duidelijk.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 30 december 2020 14:04
    quote:

    Petorie schreef op 30 december 2020 13:35:

    [...]
    Op 0 gezet lijkt me heel sterk. Dat zou betekenen dat ik er nu heel veel kan verkopen en dan wachten tot ze waardeloos worden.

    Maar ik heb ook wel een aantal vragen omtrent de afwikkeling van dit traject. Ook mij is niet alles even duidelijk.
    Je merkt het vanzelf, maar als ik jou was dan zou ik de opties terugkopen en de aandelen aanmelden voor het bod.

    Zolang de opties openstaan kan je in ieder geval niet aanmelden.
  3. JeeZet 30 december 2020 17:16
    Terugkopen voor € 0,80 en € 0,35 meer ontvangen bij de aanbieding? Eigenlijk verwacht ik dat ik moet en ook wel wil leveren voor € 5,00 en dat dit voor de exit zijn beslag zal vinden. Worden aandelen en opties waardeloos als er niets gebeurt voor de delisting en wie bepaalt dit? De Ondernemingskamer en tegen welke prijs? Vragen waar ik geen antwoord op krijg of vind.
  4. forum rang 8 Braniek 30 december 2020 17:22
    De handelsbetrekkingen tussen China en Europa met betrekking telekom worden verruimd. Ik durf te wedden dat de verhouding Drahi cq Altice inzake Huawei zal leiden tot verruiming omzet en winst.
    Ik geloof in Drahi als ziener en zeer hoog opgeleid. Hij haalt Altice niet voor niets van de beurs.
    Jammer dat wij als aandeelhouder daarvan niet in de toekomst van kunnen profiteren.
  5. Petorie 3 januari 2021 13:58
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 30 december 2020 14:04:

    [...]
    Je merkt het vanzelf, maar als ik jou was dan zou ik de opties terugkopen en de aandelen aanmelden voor het bod.

    Zolang de opties openstaan kan je in ieder geval niet aanmelden.
    Tja.... Het vervelende is echter dat met het verhogen van het bod De optie prijs ook de lucht in schoot. Dus op dit moment terugkopen lijkt me een heel slecht idee.

    Maar even ter illustratie. Als ik een call verkoop (op dit moment ergens rond de 0,70) en de aandelen (op dit moment 5,33). Maak ik dan niet +/- 0,40?
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 3 januari 2021 14:14
    quote:

    Petorie schreef op 3 januari 2021 13:58:

    [...]

    Tja.... Het vervelende is echter dat met het verhogen van het bod De optie prijs ook de lucht in schoot. Dus op dit moment terugkopen lijkt me een heel slecht idee.

    Maar even ter illustratie. Als ik een call verkoop (op dit moment ergens rond de 0,70) en de aandelen (op dit moment 5,33). Maak ik dan niet +/- 0,40?
    Of je koopt die calls terug of je moet de aandelen leveren.

    Als je nog meer calls wilt verkopen, zul je toch eerst de aandelen moeten kopen.

    Het lijkt er in ieder geval op dat je hiermee nog een paar centen kan verdienen.
  7. forum rang 10 voda 7 januari 2021 13:44
    VEB stelt vragen aan commissarissen Altice

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Altice Europe NV -A-
    5,326 0,002 0,04 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) De Vereniging van Effectenbezitters heeft niet-uitvoerend bestuurders van Altice Europe kritische vragen gesteld per brief, in aanloop naar een aandeelhoudersvergadering over het overnamebod van Next Private van Patrick Drahi op de kabelaar.

    "De stemming mag een formaliteit zijn, vragen zijn er nog genoeg", aldus de VEB.

    De belangenbehartiger twijfelt of de commissarissen de belangen van de minderheidsaandeelhouders wel goed in het oog hebben gehouden.

    "De commissarissen van Altice hebben vanaf het eerste bod van grootaandeelhouder Drahi, laten weten dat het bod in het beste belang is van alle aandeelhouders. Die overtuiging zijn ze blijven houden, ook al is het bod in de tussentijd met dertig procent verhoogd. Hoe valt het een met het ander te rijmen?"

    Drahi, oprichter, topman en grootaandeelhouder van Altice, deed via Next Private eerst een bod van 4,11 euro per aandeel, maar na veel protesten van andere aandeelhouders, trok hij dit bod op naar 5,35 euro per aandeel.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 8 januari 2021 06:04
    Aandeelhouders Altice Europe stemmen in met beursexit

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Altice Europe NV -A-
    5,322 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Aandeelhouders van Altice Europe hebben ingestemd met het overnameplan van het beleggingsvehikel van oprichter en topman Patrick Drahi, die het kabelbedrijf van de beurs wil halen. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

    Het in Amsterdam gevestigde bedrijf vergaderde donderdag over het plan en aandeelhouders gingen met alle punten akkoord.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. KaBaal 17 januari 2021 12:08
    Je zal waarschijnlijk aan dezelfde voorwaarden uitgekocht worden (bepaling openbaar bod), op de datum als dit van de beurs verdwijnt. ik siteer BOLERO:
    Als onderneming A voldoende aandelen bezit, normaal 95% van de aandelen, dan kunnen de aandeelhouders van onderneming B verplicht worden om hun effecten te verkopen aan onderneming A. Dat wordt een ‘squeeze out’ genoemd. De positie wordt dan verwijderd uit de portefeuille van de belegger en hij/zij kan in ruil een uitbetaling krijgen.
    BinckBank:
    Wat is een uitrookbod of squeeze-out?
    Een squeeze-out is een verplichte heropening van het bod waarbij de biedende partij de mogelijkheid heeft om de resterende kleine aandeelhouders uit te roken. Aandeelhouders die niet aangemeld hebben voor het initiële bod , noch bij latere verlengingen van de openbaar bod, zullen automatisch ingeschreven worden. De biedende partij heeft hiertoe het recht, maar is niet verplicht om dat te doen.

    Afhankelijk van de nationale wetgeving van toepassing op het overnamebod wordt het percentage van aandeelhouders dat moet intekenen bepaald wanneer de biedende partij overgaat tot een uitrookbod. In de Belgische wetgeving kan de overnemer overgaan tot een squeeze-out wanneer hij 95% of meer verwerft van de aandelen en de stemrechten van de overgenomen onderneming én tijdens het bod minstens 90% heeft verworven van de aandelen die nog in handen waren van de minderheidsaandeelhouders. Bij het lanceren van een uitrookbod zal ook automatisch de schrapping van de beursnotering aangevraagd worden.

    De squeeze-out kan enkele maanden, tot in uitzonderlijke gevallen zelfs jaren na het oorspronkelijke overnamebod volgen. Hierbij zullen de aandeelhouders als gelijkwaardig worden beschouwd
    VEB.net :
    De uitkoopprocedure
    Als meer dan 95 procent is aangemeld, kan de overnemende partij bij de Ondernemingskamer (OK) een uitkoopprocedure starten om de resterende aandelen in handen te krijgen. Let wel, het starten van een uitkoopprocedure is een recht van de bieder, geen plicht.

    Sinds enige tijd kunnen aandeelhouders die hun aandelen nog in bezit hebben, binnen een periode van drie maanden na het openbare bod, de bieder verplichten de aandelen over te nemen voor de biedprijs. Ook is nieuw dat de belegger de OK, alweer binnen de driemaandtermijn, kunnen verzoeken de uitkoopprocedure te starten.

    Beleggers die het met de voorgestelde uitkoopprijs niet eens zijn, kunnen altijd verzet aantekenen bij de OK. Als minder dan 95 procent van de aandelen is overgedragen, kan de OK-route niet worden gevolgd. In deze situatie lopen dissidente aandeelhouders het meeste risico.

    Het is in theorie mogelijk dat de rechter in de uitkoopprocedure een lagere prijs vaststelt voor de aandelen dan het oorspronkelijke bod. Ligt de werkelijke waarde boven de biedprijs, dan kan de Ondernemingskamer, veelal na een deskundigenonderzoek, bepalen dat de bieder een hogere prijs moet betalen voor de nog resterende aandelen.

    Deze vaststelling heeft geen gevolgen voor diegenen die hun aandelen al eerder hebben aangemeld, of hun aandelen in de aanmeldingstermijn of daarna via de effectenbeurs hebben verkocht.

    Een uitkoopprocedure, waarin een prijs voor de nog uitstaande aandelen wordt vastgesteld, verplicht de resterende aandeelhouders hun aandelen voor die prijs over te dragen aan de bieder.
  10. [verwijderd] 22 januari 2021 17:51
    Heb een vraagje, misschien dat iemand het weet. Ik heb een aantal put opties geschreven vorig jaar van Altice put Mrt 2021 5 euro en Jun 2021 5 euro. Weet iemand wat hiermee gaat gebeuren. Ik zie dat er nog in wordt gehandeld en ze geld waard zijn. Lopen deze t.z.t. gewoon af als de koers boven de 5 euro blijft (hoewel er niet meer in wordt gehandeld). Ik heb bij mijn broker geïnformeerd en die weet het niet en verwees me naar Euronext, maar daar staat ook niks hierover op de site. ben zeer benieuwd. Alvast bedankt.
  11. forum rang 6 keffertje 22 januari 2021 17:56
    De theoretische waarde wordt bepaald op het moment dat het bod is aangekondigd. Als je naar de bied en laat koersen kijkt, kun je er vanuit gaan dat de theoretische waarde ergens in het midden ligt.

    Waardeloos lopen ze zeker niet af (en overigens is 26 januari al de laatste dag van verhandeling)
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 januari 2021 17:58
    quote:

    Guido2021 schreef op 22 januari 2021 17:51:

    Heb een vraagje, misschien dat iemand het weet. Ik heb een aantal put opties geschreven vorig jaar van Altice put Mrt 2021 5 euro en Jun 2021 5 euro. Weet iemand wat hiermee gaat gebeuren. Ik zie dat er nog in wordt gehandeld en ze geld waard zijn. Lopen deze t.z.t. gewoon af als de koers boven de 5 euro blijft (hoewel er niet meer in wordt gehandeld). Ik heb bij mijn broker geïnformeerd en die weet het niet en verwees me naar Euronext, maar daar staat ook niks hierover op de site. ben zeer benieuwd. Alvast bedankt.
    Logischerwijs lopen je opties waardeloos af, tenzij (je weet het nooit) de koers op de einddatum onder de 5 staat.

    De aandelen blijven voorlopig genoteerd en de aandelen die niet aangemeld zijn kunnen dus in principe dalen onder de 5.
196 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 873,48 -1,20%
EUR/USD 1,0616 -0,09%
FTSE 100 7.965,53 0,00%
Germany40^ 17.763,30 -1,46%
Gold spot 2.374,78 -0,35%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AMX
-1,64%
AEX
-1,26%
AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links