Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,380 17 apr 2024 17:39
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 27,160 - 27,680
  • 104.556 Gem. (3M) 80,5K

Galapagos januari 2021

1.547 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 78 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Endless 2 januari 2021 11:44
    quote:

    K. Wiebes schreef op 2 januari 2021 11:41:

    Volgens mij is 't einde oefening:

    www.fiercebiotech.com/biotech/gilead-...

    Resultaten (áls je even de tijd hebt :))
    clinicaltrials.gov/ct2/show/results/N...

    Thx ik dacht dit inderdaad al maar ik werd even op het verkeerde been gezet doordat iemand hier schreef dat deze begin 2021 verwacht werden.
  2. forum rang 6 de tuinman 2 januari 2021 11:46
    quote:

    Endless schreef op 2 januari 2021 11:18:

    [...]
    Je schrijft COVID ,even ik heb me niet verdiept in het bedrijf , maar COVID is bij veel patiënten ook blijvende fibrose dus mocht men daar onderzoek naar uit voeren ja dan wel een goede overname kandidaat voor Galapagos. Inderdaad zal COVID steeds verder worden terug gedrongen door vaccin. Deze zal ook steeds verder geavanceerd worden hopelijk naar het niveau dat 1 x vaccineren jarenlang bescherming bied. Zoals de Dkpt vaccinatie. Uiteindelijk zal het teruggebracht worden zoals polio etc tot af en toe een lokale uitbraak
    Het Crucell vaccin (Jahnsen) hoeft maar 1x gevaccineerd te worden.

    www.nporadio1.nl/gezondheid/28403-jan...
  3. [verwijderd] 2 januari 2021 23:14
    Voor 2021 halen we deze uitstekende post van MadisonAv er weer eens bij:

    quote:

    MadisonAv schreef op 9 december 2020 23:18:

    [...]

    Als ik Onno neem als voorbeeld, hij is op zijn 40e gestart met Galapagos en heeft altijd geroepen, leave us alone. Ofwel laat ons zelfstandig blijven. Dat roept hij echt al jaren en zo ook samen in een interview samen topman van Ablynx. Die adviseerde hij ook, probeer zelfstandig te blijven, dat heeft de topman echter niet gedaan. Het resultaat is, dat Ablynx uit elkaar is gevallen en niet meer de ontwikkelingsmachine is, die het was. Dat is zo ontzettend zonde, want op het moment dat je eigendom bent als biotech van een grote farmaceut, dan gaan ze bij de eerst mogelijke tegenslag in de R&D snijden van zo'n biotech. En eigenlijk draai je dan de nek om van vele mooie programma's, die veel potentie kunnen hebben.

    Ablynx aandeelhouders hebben wel lekker gecasht! (inclusief mezelf)
    Mocht Ablynx nu nog zelfstandig zijn geweest, stond de koers op een fractie van de overnameprijs! (kijk eens naar de Capla omzet tegenwoordig)

    Edwin heeft destijds de juiste beslissing genomen. Toko verkopen aan een ongelooflijke prijs. Iedereen tevreden, inclusief vele werknemers met dikke warrant packages, en klaar.

    Als Onno niet zo verblind was geweest door zijn eigen plannetjes om het grootste biotechbedrijf te worden, zaten we nu allemaal in een zetel. Dat was minimaal 200 EUR per aandeel geweest. En dat geld dan opnieuw herbeleggen in een mandje biotech, S&P500 en Nasdaq toen, en je had er nog eens 30, 40, 50, ...% meer van gemaakt. Dubbel genaaid dus!


    Onno weet dat en heeft een hoger doel, namelijk medicijnen ontwikkelen in de 6e versnelling


    Medicijnen ontwikkelen in de 6e versnelling? Op 21 jaar is er welgeteld 1 medicijn geslaagd in fase 3 en vermarkt: Filgo/Jyseleca. En buiten '1690, zie ik niets in de late-stage pipeline staan. Ik word er zenuwachtig van.
    Argen-x heeft op amper 12 jaar een even vergevorderde pipeline, met majorityownership van de meeste van hun programma's.
    Incyte heeft op 27 jaar 5 medicijnen op de markt en talloze late-stage assets.
    Genmab heeft op 21 jaar tijd 4 producten gelanceerd.

    Zo uitzonderlijk is het Galapagos parcours dus ook weer niet.

    Trouwens, '1690 IPF (en SSc) succes zou prachtig zijn. Het grote probleem voor ons aandeelhouders: 70-80% van de omzet komt Gilead toe.
    Dus het mag dan nog een grote blockbuster worden, Galapagos wordt er geen nieuwe Vertex mee (verwijzend naar hun enorme winsten en waardering, grotendeels gebaseerd op 1 ziektedomein CF)

    Onno had moeten verkopen toen ie kon in 2019. Zo simpel is het.
    En wat als er geen overname was geweest? Even goed. Dan hadden we nu ipv 5.5 miljard, zowat 1 miljard cash. Voldoende om 1690 en Toledo zelfstandig te ontwikkelen met de volle 100% upside voor Galapagos. Hoger risicom maar ook veel hoger potentieel dan nu.

    Stel je voor dat 1690 en/of Toledo effectief game changers worden (eerst zien, dan geloven). Als je daar 100% van in handen hebt, tegenover 20 a 30% nu. Wat een wereld van verschil. Pfff

  4. forum rang 6 de tuinman 3 januari 2021 00:37
    Echt grote bs verhaal. Kijk naar de pipeline van Galapagos. Volgens die theorie kan Argenx zich beter laten overnemen.

    En 1 miljard cash is genoeg voor Toledo??? Echt niet! Veel te weinig voor 1 indicatie en dan praat je nu over een heel programma.

    Sorry Bosebox, maar dit verhaal klopt gewoon niet.
  5. forum rang 4 harvester 3 januari 2021 00:43
    quote:

    Bosebox schreef op 2 januari 2021 23:14:

    Voor 2021 halen we deze uitstekende post van MadisonAv er weer eens bij:

    [...]
    Het ontwikkelen van de brede pijplijn van Galapagos had niet gekund met EUR 1 miljard is mijn mening.
    Het Ontwikkelen maar ook het vermarkten van producten uit Toledo Programma in reuma en andere qua aantal patiënten massale ontstekingsziekten kost heel veel geld. Denk aan de opbouw van een Wereldomspannende fijnmazige sales organisatie.

    Ik zie niet hoe Galapagos dat alleen voor elkaar kon krijgen.
    Dus hoe dan ook gaat een groot deel van de koek naar een partner of die nu Gilead heet of Johnson of Pfizer.

    Het is nu Gilead. Ik denk nog steeds een goede keuze.
    De focus qua eigen marketing op Europa is denk ik wel een haalbare kaart.

    Inzake 1690 denk ik dat het percentage winst voor Galapagos hoger ligt dan Madison Av. Inschat.

    Eerst natuurlijk studie resultaten en marktintroductie voordat een en ander meer duidelijk Wordt.
  6. [verwijderd] 3 januari 2021 08:13
    quote:

    Bosebox schreef op 2 januari 2021 23:14:

    Voor 2021 halen we deze uitstekende post van MadisonAv er weer eens bij:

    [...]
    Goede post, maar ik zou MadisonAv willen vragen waarom hij niet verkocht heeft toen de koers 200€+ stond. Dan had ie even veel of meer gecasht als bij overname en dan kon hij lekker herinvesteren in een mandje van biotechs en S&P500 en Nasdaq trackers met nog eens 30 à 50% rendement erbovenop.
  7. Rekyus 3 januari 2021 08:49
    Over het nut van partnering verscheen begin 2015 op de site van het RIVM (geen Open Access helaas) een artikel met de titel: "Outcomes of EMA marketing authorization applications: does partnering have an influence?"

    Zie: www.rivm.nl/publicaties/regulatory-wa...

    De conclusie laat zich in één volzin samenvatten: "Overall, as also indicated by previous analyses, collaborating with larger companies may be a more effective strategy for smaller companies to bring new products successfully to the European market."

    Voor de twijfelaars, hier het originele artikel geplaatst in Nature (www.nature.com/reviews/drugdisc). Voor een Europees farma-bedrijf dat met zijn product de Amerikaanse markt op wil, ligt partnering nog meer voor de hand.
  8. forum rang 7 Bert12345 3 januari 2021 10:00
    Oké, dus het zoeken van partners is klaarblijkelijk een economische noodzaak voor kleinere bedrijven. Maar hoe zit nu de relatie met Gilead? In de VS is het op de markt brengen van filgo gestaakt en ze hebben toch veel mensen van Gilead overgenomen voor de Europese marktintroductie? Of begrijp ik dit verkeerd?

    GLS zit nu op meer dan 1.000 werknemers. Waar komen die grote aantallen vandaan? De aanwas zal niet uit PhD's/promovendi zijn. Ik vind de grote stijging van werknemers net nu het minder gaat, vreemd.
  9. forum rang 7 Bert12345 3 januari 2021 10:14
    NRC 16/12/20
    Het medicijn van Galapagos tegen reumatoïde artritis is wel goedgekeurd door de Europese en Japanse toezichthouders. Gilead zou de verkoop van filgotinib in een groot deel van Europa op zich nemen, maar ziet daar nu ook vanaf. Galapagos zal honderd mensen van Gilead overnemen voor de Europese marketing.

    Ontbreken er nog 200. 200 x €100.000 = 20 mio (wat ook weer niet heel veel is gezien.....).
  10. [verwijderd] 3 januari 2021 11:04
    @tuinman en harvester
    Correct. De €1 miljard die MadisonAv aanhaalt als zijnde voldoende om Toledo en IPF door te ontwikkelen zou geen haalbare kaart geweest zijn, absoluut niet. Ik ben het ook met harvester eens dat de peaksales van ‘1690 onderschat worden, áls het de levensverwachting van patiënten significant zou verhogen en het molecuul als first line treatment zal worden ingezet. Dat zou fantastisch zijn en die kans is zeker aanwezig. Maar, eerst de resultaten. Verkoop de huid niet voordat de beer geschoten is.

    @harvester, het succes van de marketing van Galapagos op eigen kracht remains to be seen. Ik heb hier sterke twijfels bij, om meerdere redenen, maar let’s see in 2021. Wellicht blijkt Galapagos een enorm getalenteetde marketing- en sales machine te zijn in plaats van een op innovatie en research gebaseerde company. Wellicht kunnen ze dan ook in dit veld door gaan, want zoals MadisonAv wél correct aanhaalt: Van een vergevorderde pipeline die Galapagos in ontwikkeling heeft is dan ook absoluut geen sprake na alle failures van de afgelopen jaren. Ik bespaar iedereen die opsomming. Evenwel, MadisonAv haalt in zijn post de bedrijven Incyte, Genmab en Argen-x aan. De crème de la crème van de biotech, waar Galapagos dus wel bijhoort. Tientallen en honderen biotechs zijn nooit zover gekomen en zullen dat ook nooit.

    Wat wel een feit is, dat na het falen van Filgotinib, het samenwerkingsverband tussen Gilead en Galapagos voor beide partijen een blok aan het been is. Gilead is de juiste partner, ja, maar de huidige deal is nu voor beide bedrijven sub-optimaal. Galapagos gaat nu jaarlijks een aanzienlijk deel van de miljarden die Gilead ter beschikking heeft gesteld voor de uitbreiding en versnelling van research & development gebruiken voor een sales commercialisatie voor een medium returns product waar Gilead haar handen al heeft afgetrokken. Denk niet dat ze daar blij mee zijn. Andersom is het weggeven van Galapagos van het grootste deel van de toekomstige winst op álle producten gebeurd om de gouden bergen van Filgotinib veilig te stellen. Filgoitinib is nu weg en blijft over een deal waarin Galapagos slechts 20-24% krijgt van alle opbrengsten op alle toekomstige producten buiten EU. Dat betekent dus dat, zoals MadisovAv correct stelt, er een dak zit aan de te bereiken marktkapitalisatie. Geen Vertex taferelen oid. Anderzijds, zit er ook een bodem onder de koers, wat van Galapagos toch wel een van de meest aantrekkelijke risk/reward biotech aandelen ooit maakte voor het Filgotinib debacle plaatsvond. Achja, de hoeksteen van elke portefeuille is nu verworden tot een lelijk eendje. Het is niet anders.
  11. Pilot28 3 januari 2021 11:43
    quote:

    Charlie1972 schreef op 3 januari 2021 11:16:

    ff nog over Abivax; ik heb een paar maanden geleden een mail gestuurd naar IR omtrent mogelijke overnames in de aankomende jaren, gezien ze elke 2 jaar een fase 3 traject willen starten. Nooit antwoord op gehad, zal de naam wel doen....
    Overweeg om morgen vol in te stappen; koers staat op -10% ath....
1.547 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 78 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links