Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Overnamebericht HyGear 08-12-2020

81 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 wiegveld 29 december 2020 16:01
    Op basis van de brief van NPEX over HyGear:

    prijs aandeel: ongeveer € 8,60 contant
    ongeveer 2,346 aandeel Xebec
    € 0,96 blijft achter en kan later worden uitgekeerd maar......lijkt er niet op.

    Vandaag doet Xebec aandeel C$ 8,36 (H2 is hot)
    Omgerekend: € 10,65

    Daarmee is de waarde HyGear nu dus €19,25 + een deel van de € 0,96.
  2. twinkletown 29 december 2020 18:03
    quote:

    Happy One schreef op 9 december 2020 11:00:

    [...]

    En dat is jammer....Ik had liever gezien dat Hygear een beursnotering op Amsterdam had gekregen. Als je kijkt naar de waardering van bedrijven in de duurzaamheidssector (Alfen, Fastned) dan had dat voor mijn gevoel veel meer opgeleverd.
    Een verdere vervelende bijkomstigheid is dat waarschijnlijk alle obligaties vervroegd worden afgelost terwijl dat juist één van de beste obligaties op Npex is.
    100 Procent mee eens. Hopelijk gaat de deal met het Canadese bedrijf niet door.
  3. forum rang 7 wiegveld 29 december 2020 23:57
    quote:

    twinkletown schreef op 29 december 2020 21:51:

    [...]
    Deze?

    www.iex.nl/Aandeel-Koers/600825581/DS...
    Ja die en er zijn nog wat lege beurshulzen zonder geld. Morefield Lavide etc.
    Maar DSC zou een goede zijn.
    Waterstof is een hype. En HyGear baas is wel heel snel een deal met Xebec aangegaan.
    Vraag me af of ie wel goed geadviseerd is. De prijs is te laag voor het perspectief.

  4. forum rang 8 Leefloon 31 december 2020 11:52
    quote:

    twinkletown schreef op 30 december 2020 19:01:

    Niet nodig. Helaas. De deal met de Canadese onderneming is definitief.
    Met zulke vijanden heeft de overnemer geen vrienden meer nodig. Het is inderdaad volkomen zinloos om - nota bene - achteraf de betrokkenen te gaan wijzen op een willekeurige en gevonden zak met andermans geld, nog daargelaten of er geen soortgelijke, relevantere zak met geld is.

    Het is nuttiger om je met vinden dan met zoeken bezig te houden, tenzij het de bedoeling is dat de overnemer het overgenomene zo snel mogelijk theoretisch zou kunnen doorverkopen aan de eigenaar van een zak met geld, wat niet jouw geld is en wat ook niet zal passen. Rond de verkoop van bedrijven bestaan hele professionele circuits, en die zitten echt niet te wachten op "tips" van jan publiek. Tenzij jan publiek zelf een zak met geld, en belangstelling, heeft.

    Er kwamen ná 8 december 2 conversiekansen, op basis van het prospectus, met aan het prospectus toegevoegde digitale paragraaf over de keuzedatums, en dat is/was het. Geen laatste kans, geen fair value, blijkbaar een slapende stichting die de belangen zou moeten behartigen, et cetera. Neem het verlies wanneer er miet wordt geconverteerd, en steek niet teveel waterstofenergie in irrelevante achterhoedegevechten die meestal met shiftt-delete zullen worden ontvangen. Had eventuele boosheid gericht op het (al dan niet in gezamenlijkheid) converteren, inclusief.strijd die daardoor had kunnen ontstaan.

    Hoe dan ook: let beter op bij de NPEX. Inclusief letten op "kleine letters". Dan had je de warrants eerder moeten verkopen, ómdat je er bij ene positieve afloop waarschijnlijk niets meer aan hebt. et is bij de NPEX, zonder verplict of vrijwillig toezicht, helaas nodig dat je je als investeerder of handelaar in de details verdiept. Dat doet een toezichthouder er niet voor je, zodat je zelf ongewapend het wilde westen betreedt. Kan, maar kan ook gevaarlijk zijn. En dan heeft HyGear niet eens een slechtste afloop.
  5. twinkletown 31 december 2020 12:29
    quote:

    Leefloon schreef op 31 december 2020 11:52:

    [...]
    ... En dan heeft HyGear niet eens een slechtste afloop.
    Voor de houders van de 199.960 uitstaande Warrants HyGear wel. Ik vind de gang van zaken rond deze overname (in het bijzonder voor de Warranthouders) werkelijk ongekend. Maken "we" er nog werk van; bijvoorbeeld richting VEB?
  6. forum rang 4 Happy One 31 december 2020 13:20
    quote:

    twinkletown schreef op 31 december 2020 12:29:

    [...]
    Voor de houders van de 199.960 uitstaande Warrants HyGear wel. Ik vind de gang van zaken rond deze overname (in het bijzonder voor de Warranthouders) werkelijk ongekend. Maken "we" er nog werk van; bijvoorbeeld richting VEB?
    Ik vind de huidige tijd al moeilijk genoeg en zoek naar positieve dingen voor het nieuwe jaar. Daarom heb ik de warrants voor een symbolische cent verkocht. Voor de rest ben ik het helemaal met je eens, dat spreekt vanzelf.
  7. forum rang 8 Leefloon 31 december 2020 14:23
    quote:

    twinkletown schreef op 31 december 2020 12:29:

    Voor de houders van de 199.960 uitstaande Warrants HyGear wel. Ik vind ...

    Maken "we" er nog werk van; bijvoorbeeld richting VEB?
    Dat je erna iets moet vinden, geeft al aan dat bij de warrant de afloop niet de slechtst mogelijke was. Er zijn er die er nog een paar cent aan hebben overgehouden, en zo minder lesgeld hebben betaald.

    Had er werk van gemaakt door te converteren, toen dat nog kon. Jullie kunnen je energie steken in allerlei hobbyistische en gratis vormen van donquichotterie, van het vinden van andermans zak met geld tot en met een Juridisch Loket, maar de fouten zijn gemaakt door de houders van de warrants. Die niet hebben gedaan wat er kon, terwijl het bindende prospectus - helaas - overduidelijk is. Inclusief .dat converteren na 8 december nog gewoon kon.

    Sterker nog, converteren kan nog steeds: "... deze vervalt in december 2021. Voor die tijd kunt u de warrants laten uitoefenen om zo in bezit te komen van de certificaten van aandelen. Bron: het prospectus, en alles wat door een verwijzing daarvan een onderdeel is. Als je erin gelooft dat de warrant waardevol is, dan ben je het zelf die niet alsnog converteert.

    Ga iets leukers doen in 2021, staak de donquichotterie, accepteer het lesgeld als je de warrant zelf niet alsnog wit converteren, erken dat €0,01 meer is dan lege handen, en verdiep je bij de NPEX vooraf in de (soms) hartstikke duidelijke details. Dat is helaas nodig, juist zonder toezicht. Dan moet je het vooraf zelf achteraf in de gaten houden, in plaats van achteraf nog steeds niet te converteren noch te verkopen en dat anderen de betraande kolen maar uit het vuur moeten halen. Dan is de onprofessionele NPEX wellicht niet geschikt voor je, want grotere en kwalijkere problemen komen daar veel vaker voor.

    Ga ook iets leukers doen in 2021 dan anderen meer voor de fopwarrants te laten betalen dan dat je ze zelf, door conversie, waard vindt. Het staat er écht nog steeds: verkopen, waardeloos laten aflopen (mogelijk jullie keuze?), of converteren. Wat tot ergens in december 2021 kan, dus in elk geval nog per 1 september 2021. Eigen keuzes, gevolgen van eigen keuzes. Boosheid en ontevredenheid begrijp ik, maar geef daar niet doorlopend "ze" de schuld van. Je kunt "ze" de eigen keuzes en passiviititeit niet verwijten, en ik zie ook geen enkele zinnige basis waarmee de VEB lastig zou moeten worden gevallen. Alleen o.a. de smeekbede voor een laatste kans, bij een verkeerd loket.

    Een te leren les kan zijn dat wanneer er sprake is van een succesboete, zoals waardeloos wordende warrants door een gedroomde overname, dat je daar dan eerst vooraf van op de hoogte bent bij de NPEX, én dat je dan geheel of gedeeltelijk "winst" kunt nemen door anderen op te zadelen met deze succesboete van 100%. Een achteraf-strijd is donquichotterie, en bij de NPEX moet je juist vooraf opletten. Veel van de ellende staat daar niet eens in kleine letters, Conversie van minstens één principiële warrant is niet duur, dus dat kan het probleem niet zijn.

    Of de stichting, weer een vorm van gratis achter procederen, moet het advies hebben gegeven om de VEB er misschien mee lastig te vallen, maar ik veronderstel dat alle achteraf-protesten uit een hobbyistenkoker komen.

    Als je niet zelf al hebt verkocht, een gemiste kans, dan heb je zelf de keuze tussen vrijwillig waardeloos laten aflopen of converteren. Kies van de overgebleven mogelijkheden je eigen favoriet, en accepteer de gevolgen van die keuze. Je hebt pas "een zaak" wanneer je je beroept op de nog steeds bestaande conversiemogelijkheid, maar dat dat wordt geweigerd. Een betere bron dan het prospectus, en waar het prospectus aanvullend naar verwijst, is er niet. De pagina is wel aangepast, maar daaruit blijkt hooguit dat december 2021 afgevallen zou kunnen zijn als conversiedatum. Omdat 1 december 2021 "in december 2021" valt.

    En nogmaals: als de NPEX, zonder verplicht of vrijwillig toezicht, niet geschikt blijkt te zijn, en wat ook aande NPEX kan liggen, blijf daar dan weg. Het zijn zeer waarschijnlijk fopwarrants, smeeroile, maar dat blijkt vooraf ook overduidelijk uit het prospectus. Het kan een de NPEX kernmerkend foutje zijn dat je de warrants nog steeds kunt converteren, maar ook dat staat er overduidelijk. Een niet mis te verstane regel, met als enige context de "december 2021" die daarvoor staat. Je kiest er zelf voor om van die mogelijke fout niet te profiteren, en begint dan aan een heilloze route via de VEB, KPN mail, et cetera.

    In België zit een graag protesterend commercieel advocatenkantoor, meen ik; zie eventueel Nyrstar en meerdere andere zaken: www.watt-legal.com/collective-nl.html Aan de droevige "reclame" op fora voor deze advocaten te zien, moeten deze wel per uur worden betaald.

    Mijn advies, voor gratis strijders: staak de donquichotterie, of maak de slapende stichting wakker om eens voor de belangen op te komen, zonder dat de slapende hond de conversieroute indirect laat blokkeren. Conversie kan nog steeds, en het is een eigen keuze om daaraan niet te beginnen. Of zelf, of (het meest voor de hand liggend, vanwege te verwachten tegenwerking met vervolgstappen) via de stichting. De VEB? Kassa? Wijzen op de zak geld van Shell Renewables? Loat goan, dat hobbyisme, en doe iets leukers in 2021. Ik zou het begrijpen wanneer de NPEX voortaan links laten liggen ook leuk wordt gevonden; daar vragen ze zelf een beetje om met zulke fopwarrants als smeerolie.
  8. forum rang 8 Leefloon 31 december 2020 14:43
    quote:

    twinkletown schreef op 31 december 2020 12:29:

    Maken "we" er nog werk van; bijvoorbeeld richting VEB?
    Beter van niet, dus. Tenzij je de partijen wilt gaan verwijten dat zij zich aan de, op dit punt duidelijke, afspraken in het prospectus hebben gehouden. De vrijwillig niet converterende "we" noemt dan ook geen enkel juridisch relevant en deugdelijk argument, en zal zo'n argument ook niet hebben.

    Laatste mogelijkheden voor niet-verkopers, na een beursexit: óf conversie voordat de warrants waardeloos zijn afgelopen,, óf waardeloos laten aflopen.
  9. forum rang 7 wiegveld 1 januari 2021 15:05
    Verkoop Koers 31-12-2020:
    €8,60 + 2,279 x slotkoers Xebec 9C$ x w2,279 = € 13,24 + €8,60= € 21,84.
    € 0,96 en 0,125 = €1,085 wordt achtergehouden voor kosten en andere zaken.

    maar koers Xebec kan nog alle kanten op tijdens de lock up periode waarin ze niet verkocht mogen morden
  10. forum rang 8 Leefloon 2 januari 2021 08:34
    Geen idee trouwens of bij verkoop @ €0,01, er kan nog 100% van die koers af, de NPEX ook een maximumprovisie van 50% hanteert. Zodat je niet bij hoeft te betalen wanneer je een laatste restje afval zou dumpen via de NPEX.

    Nog een opmerking over uitoefening van meer dan één warrant: de kans op een verlies is groot, omdat het bod plus een frutseltje wettelijke rente de meest waarschijnlijk maximale opbrengst is. Veel meer dan een moeilijke en dure situatie, er komt opeens een kleine minderheidsaandeelhouder bij, met al dan niet onmogelijk via de NPEX te leveren nieuwe effecten, veroorzaak je daar niet mee. Een bod op de op of voor 8 december door iemand verkregen warrants kan tot de oplossingen behoren, maar een uitkoopprocedure kan veel goedkoper zijn.

    Overigens zijn meestal "waardeloze" en vaak gratis verkregen warrants uiterst volatiel. In een top 10 van meest volatiele Euronext-noteringen van verleden week staan (slechts) 5 Franse warrants. Dat is echter handel voor centenneukers, met koersen van 4 cijfers achter de komma, met een geplafonneerde provisie, en op de schaal van de Parijse beurs. Intraday steeg er verleden week bijvoorbeeld eentje met 1700%, waarbij het percentage de winst in EUR overstijgt. Handel in deze warrants, zolang dat nog kan, ontraad ik. Te duur, te lage winst wanneer je ze allemaal met €0,01 brutowinst verkoopt, te kleine beurs, en een te kleine kans op een waarde van meer dan €0,00.

    Bij een andere aanbieder dan de NPEX zou overigens spreiding als een smeermiddel worden aangeboden. plus een kans op een winstdeling. Dat lijkt mij eveneens onaantrekkelijk, net zoals deze fopwarrants met een 100% succesboete. Alsof je bij die andere aanbieder alle Staatsloten opkoopt (spreiding, over meer riskante loten), om vervolgens te ontdekken dat de winst van een winstdeling in werkelijk een verlies op de gekochte loten is. Een werkende marketingstrategie, geluksmakelaar.nl zet ook zoiets in, maar in werkelijkheid iets dat zeer onaantrekkelijk is. Ongeveer net zo aantrekkelijk als gratis intrekbare warrants, zonder dat die warrants dan netjes ingekocht hoeven te worden. (Je laten) foppen is helaas marktconform, bij MKB-leningen buiten banken en/of toezicht om.
  11. forum rang 4 Happy One 2 januari 2021 09:17
    quote:

    Leefloon schreef op 2 januari 2021 08:34:

    Geen idee trouwens of bij verkoop @ €0,01, er kan nog 100% van die koers af, de NPEX ook een maximumprovisie van 50% hanteert. Zodat je niet bij hoeft te betalen wanneer je een laatste restje afval zou dumpen via de NPEX.

    Overigens zijn meestal "waardeloze" en vaak gratis verkregen warrants uiterst volatiel.
    Dat eerste weet ik ook niet, de minimumprovisie rekenen ze wel volgens mij. Overigens is er nu geen handel meer mogelijk op NPEX voor de warrants en de aandelen.
    Dit is de tweede keer dat er warrants zijn uitgegeven bij obligaties op Npex In 2014 kreeg je bij de obligatie van Rood er een serie gratis, die werden overgeschreven naar een brokerinstelling en waren prima verhandelbaar.
  12. forum rang 7 wiegveld 2 januari 2021 09:46
    Er is niets met de warrants te doen van HyGear. Ze zijn waardeloos verlopen tenzij.
    De niet door de SFM goedgekeurde prospectus laat duidelijk zien dat er meerdere tegenstrijdige zaken in staan.
    Mijn idee is dat HyGear iets zal moeten met de waarde op 7 december OF na de closing.

    Heb VEB gevraagd naar hun idee. Geen idee, omdat ze zich richten op alleen AEX en wereldwijde bedrijven.
    HyGear is te klein.
  13. twinkletown 2 januari 2021 11:59
    quote:

    wiegveld schreef op 2 januari 2021 09:46:

    Heb VEB gevraagd naar hun idee. Geen idee, omdat ze zich richten op alleen AEX en wereldwijde bedrijven. HyGear is te klein.
    @wiegveld: Dat is een opmerkelijke reactie van de VEB. Ze zijn toch ook in actie gekomen ten tijde van het veel en véél te lage bod van HAL op TABS Holland? TABS Holland is ook genoteerd aan NPEX.
81 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0619 -0,06%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.760,40 -1,48%
Gold spot 2.388,02 +0,20%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links