Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,788 19 apr 2024 17:35
  • -0,042 (-1,10%) Dagrange 3,758 - 3,814
  • 577.058 Gem. (3M) 1,4M

BAM december 2020

1.849 Posts
Pagina: «« 1 ... 86 87 88 89 90 ... 93 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Zwijnash 30 december 2020 08:56
    quote:

    HenkdeV schreef op 29 december 2020 21:41:

    [...]

    En het gaat nog maanden duren.
    Toch besloten om alles vast te houden, vaccine nieuws is goed vandaag - wij gaat zeker naar verschrikkelijk tijd, maar denk dat wordt vanaf April weer goed gemaakt.

    Ik ben in het algemeen slecht in verkopen en proberen op lager koers terug te kopen, paar keer gelukt, maar denk vasthouden is beter, heb toch de geld niet nodig
  2. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 30 december 2020 09:04
    BAM krijgt contract voor Belgische Oosterweel - media
    < 1 minuten geleden (vandaag 09:02:20)Dow Jones Newswires

    Groot Belgisch project.

    (ABM FN-Dow Jones) BAM Groep heeft samen met enkele partners een opdracht toegewezen gekregen om de Belgische Oosterweelverbinding af te maken. Dit meldde De Tijd woensdag.

    Het betreft de twee laatste grote contracten voor de bouw van de Oosterweelverbinding, aldus de krant.

    De opdracht voor BAM en diens partners heeft volgens De Tijd een prijskaartje van 2,3 miljard euro. De krant meldde daarbij dat BAM zijn aandeel in het project wil terugschroeven, omdat het de afgelopen jaren te veel verliezen leed op grote werken.

    Overigens is de toekenning pas definitief na het aflopen van de 'standstillperiode'.

    Door: ABM Financial News.

    Wat is het BAM-nieuws dan nog?
  3. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 30 december 2020 09:10
    De gehate spaartaks drijft ouderen tot waanzin. ‘Ik was zó boos’
    Henk van Remmen is tegen het heffen van belasting op zijn spaargeld.Beeld Ton Toemen

    Al jaren lopen Kamerleden, fiscalisten én ouderen ertegen te hoop: de belastingheffing op spaargeld. Aankomende week buigt de Eerste Kamer zich er nog eens over.
    Dirk Waterval7 december 2020, 11:46

    “Alles verandert”, zegt de 91-jarige Henk van Remmen over zijn ouder-worden, “behalve mijn verstand.” Dat blijkt wel als de Eindhovenaar vol vuur praat over de omstreden spaartaks, die de Eerste Kamer deze week gaat behandelen als onderdeel van het Belastingplan 2021. Laatst las hij in de krant dat er ook volgend jaar weer belasting komt op inkomsten uit spaargeld. Terwijl iedereen weet dat daar door de huidige, niet-bestaande spaarrentes helemaal geen inkomsten uit te halen zijn.

    “Ik was zó boos. ‘We gaan kijken of we er wat aan kunnen doen’, zegt het kabinet steeds. Nou, ze gaan niets doen, dat gaat gewoon weer een la in.” Van Remmen verwoordt het sentiment van veel ouderen die ooit besloten om hun oude dag vooral door te komen met spaargeld, en minder op basis van een aanvullend pensioen dat ze hebben opgebouwd als werknemer. Nu voelen ze zich beroofd door de overheid.

    Dat komt door de ‘vermogensrendementsheffing’, zoals de spaartaks officieel heet, die met de kaasschaaf over hun spaarpot gaat. “Die boosheid is helemaal terecht”, zegt Edwin Heithuis, hoogleraar fiscale economie aan de Universiteit van Amsterdam en verbonden aan adviesbureau BDO. De heffing is volgens hem al jaren een probleem. “En niemand doet er iets aan.”
    Aannames

    De schoen knelt volgens de critici vooral in de aannames die de Belastingdienst doet. De belangrijkste daarvan is dat iedereen met spaargeld daar ook een deel van belegt, met bijbehorende hogere rendementen. “In werkelijkheid doet natuurlijk niet iedereen dat”, zegt Heithuis. Maar die aanname betekent wél dat spaarders straks 0,6 procent belasting betalen over al hun spaargeld boven de 50.000 euro.

    Heithuis: “Laten we daar een rekenvoorbeeld van maken. Stel, je krijgt van je bank 0,1 procent spaarrente. Dat is tegenwoordig nog heel veel, maar stel. Als kleine spaarder betaal je over je vermogen, zoals gezegd, 0,6 procent belasting, omdat de overheid ervan uitgaat dat je dat ook nog voor een derde belegt. Nou, dan slinkt je vermogen dus zes keer zo hard aan belasting als dat het stijgt door rente-inkomsten.”

    Van Remmen kan kort zijn over het deel van zijn vermogen dat hij belegt: “Helemaal niets, nooit gedaan ook”. Hij en zijn vrouw hebben het op dit moment overigens nog wel goed, willen ze benadrukken. Het gaat Henk vooral om andere ouderen. Zij die het vooral met een kleine AOW moeten doen en nu hun spaargeld naar de fiscus zien gaan – ‘terwijl ze daar vroeger ook al loonbelasting over hebben betaald’.

    Zijn 83-jarige vrouw Gera maakt zich wel een beetje zorgen over hoe het later verder moet. “Henks pensioen valt weg als hij overlijdt”, verklaart ze. Hij heeft dat sinds 1957 in België opgebouwd, waar hij veertig jaar als accountant werkte. En in dat land kan de uitkering van een van de echtgenoten in sommige gevallen komen te vervallen bij overlijden, zo ook die van Henk. “Dan moet ik voor een belangrijk deel verder leven van het spaargeld dat we hebben verkregen door ons vorige huis te verkopen”, zegt Gera.
    Twee onderzoeken

    Tweede Kamerleden krijgen al heel lang klachten over de als oneerlijk ervaren heffing, en leggen die klachten ook al heel lang voor aan de staatssecretaris van dienst. Voormalig bewindsman Menno Snel kwam voor zijn aftreden met een plan om de rendementen op beleggingen en die op sparen uit elkaar te trekken, zodat de fiscus de één hoger kan gaan belasten dan de ander. Maar dat plan heeft zijn opvolger, de huidige staatssecretaris Hans Vijlbrief, van tafel geveegd omdat het ‘juridisch heel snel kapotgeschoten’ zou zijn.

    Nu heeft Vijlbrief twee onderzoeken uitstaan, die aankomend voorjaar klaar zijn. Een ervan moet uitwijzen of er een tegenbewijsregeling kan komen: mensen van wie het vermogen in box 3 vooral uit spaargeld bestaat, en niet zozeer uit beleggingen, zouden dat dan zelf kunnen melden bij de fiscus, waarop die dan een lager tarief aanslaat. Uit het tweede onderzoek moet blijken of de belastingdienst kan werken met daadwerkelijk behaalde rendementen op sparen en beleggen.
    Van minuut tot minuut

    Heithuis ziet in het instellen van die onderzoeken vooral een manier om een beslissing hierover weer uit te stellen, zodat een volgend kabinet erover moet oordelen. “Want we weten al sinds onderzoeken uit 2017 dat de fiscus prima kan nagaan hoeveel rendement particulieren behalen op beleggingen. Banken en andere financiële instellingen kunnen die gegevens namelijk met gemak aanleveren, als de Belastingdienst daarom vraagt. Van minuut tot minuut, als het moet.”

    De hoogleraar begrijpt niet waarom het kabinet zo talmt. Veel andere fiscalisten overigens ook niet, zo blijkt uit de vele opiniestukken en blogs die zij hierover publiceren in zakenkranten en op vaksites. “Ondernemers belasten we al jaren naar hun werkelijke rendement. Waarom dat dan niet kan voor particuliere beleggers blijft een raadsel.” Als Heithuis toch iets moet bedenken? “Het lijkt of de overheid de particuliere burger niet genoeg vertrouwt in het opgeven van de rendementen die hij behaalt op zijn vermogen. Dat de fiscus daar dan steeds achteraan zou moeten gaan, gegevens moet opvragen bij banken en zo.”
  4. forum rang 8 HenkdeV 30 december 2020 09:25
    quote:

    €d_Modus Vivendi schreef op 30 december 2020 09:10:



    “Alles verandert”, zegt de 91-jarige Henk van Remmen over zijn ouder-worden, “behalve mijn verstand.”.....................................................................

    Krasse knar, die 91 jarige Henk.
    En hij heeft volkomen gelijk.
    Zou het in de naam zitten:-)))))).
  5. marcel13 30 december 2020 09:33
    Ze weten niet goed welke kant ze op willen met de koers.
    In dit geval moet bam zelf meteen moeten reageren. De tijd zegt tegenstrijdige zaken in 2 verschillende berichten, Nico I..... verwijst ook naar "de tijd" en weet het dus ook niet precies, Niemand buiten bam zelf weet precies hoe het zit.
    Vele zijn in afwachting van duidelijke taal ! Onzekerheid is geen goede zaak en vrees dat vele vandaag weer de uitgang verkiezen.
  6. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 30 december 2020 09:34
    De belastingdienst is een ordinaire zakkenvuller met hun aannames van rendement.

    Hr €, uw inkomstenopgave van 100.000,- wordt door ons betwijfeld en wij vinden dat u minimaal 200.000,-
    per jaar had kunnen verwerven, had u maar een betere baan moeten nemen. U wordt daarvoor dan ook aangeslagen en leggen u tevens een boete op.
  7. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 30 december 2020 09:38
    quote:

    marcel13 schreef op 30 december 2020 09:33:

    Ze weten niet goed welke kant ze op willen met de koers.
    In dit geval moet bam zelf meteen moeten reageren. De tijd zegt tegenstrijdige zaken in 2 verschillende berichten, Nico I..... verwijst ook naar "de tijd" en weet het dus ook niet precies, Niemand buiten bam zelf weet precies hoe het zit.
    Vele zijn in afwachting van duidelijke taal ! Onzekerheid is geen goede zaak.
    dat is weer een voorbeeldje 'media'
    Ze lullen maar wat of roepen maar na. Dat brengt verwarring. Bam is niet de aangewezene die hierop moet reageren. Dan kunnen ze wel een pers-corrigeerder in dienst nemen.
    www.tijd.be/ondernemen/bouw/bouwfirma...
  8. forum rang 8 HenkdeV 30 december 2020 09:41
    quote:

    €d_Modus Vivendi schreef op 30 december 2020 09:34:

    De belastingdienst is een ordinaire zakkenvuller met hun aannames van rendement.

    Hr €, uw inkomstenopgave van 100.000,- wordt door ons betwijfeld en wij vinden dat u minimaal 200.000,-
    per jaar had kunnen verwerven. U wordt daarvoor dan ook aangeslagen en leggen u tevens een boete op.
    Gelukkig hebben wij Renske en Pieter en dat meen ik oprecht.
    Beide niet van mijn partij, maar als (kritisch) kamerlid uit het goede hout gesneden.
  9. forum rang 10 voda 30 december 2020 10:06
    Update: BAM krijgt contract voor Belgische Oosterweel

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    BAM
    1,679 -0,017 -1,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) BAM Groep heeft samen met enkele partners een opdracht toegewezen gekregen om de Belgische Oosterweelverbinding af te maken. Dit meldde De Tijd woensdag.

    Het betreft de twee laatste grote contracten voor de bouw van de Oosterweelverbinding, aldus de krant.

    De opdracht voor BAM en diens partners heeft volgens De Tijd een prijskaartje van 2,3 miljard euro. De krant meldde daarbij dat BAM zijn aandeel in het project wil terugschroeven, omdat het de afgelopen jaren te veel verliezen leed op grote werken.

    In een reactie liet BAM aan ABM Financial News weten dat het project qua doorlooptijd en ambities niet meer in het selectieve inschrijvingsbeleid van de bouwer past en daarom "louter nog symbolisch is". De deelname van BAM aan de Scheldetunnel blijft ongewijzigd, voegde de bouwer toe.

    Overigens is de toekenning pas definitief na het aflopen van de 'standstillperiode'.

    Update: om reactie BAM toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
1.849 Posts
Pagina: «« 1 ... 86 87 88 89 90 ... 93 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links