Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PROSUS AEX:PRX.NL, NL0013654783

  • 28,575 16 apr 2024 17:37
  • -0,650 (-2,22%) Dagrange 28,395 - 29,065
  • 2.523.426 Gem. (3M) 3M

PROSUS in 2020

1.889 Posts
Pagina: «« 1 ... 85 86 87 88 89 ... 95 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. ndeugniet 24 december 2020 12:35
    quote:

    begaclaim schreef op 24 december 2020 11:28:

    Ik denk niet dat dit 'zeuren' is. Het is meer het delen met 'gelijkgestemden', mensen die iets zien in aandelen Prosus en daar iets aan hopen te verdienen, van verschillende inzichten. Je zoekt meer op inhoud, dat is ook wat ik zoek. Echter, op dit forum is dat gewoonweg niet veel beschikbaar (inclusief niet bij mijzelf). Heb veel zitten lezen op internet en kom tot volgende hoofdonderwerpen, waar het in mijn ogen bij zowel analisten als op dit forum maar weinig over gaat:
    1) Koers is al explosief gestegen dit jaar, hoeveel kan er nog bij. Gegeven dit feit is de vraag: is dit nu het juist koopmoment?
    2) Onderliggende waarde Tencent is waar het over gaat in dit aandeel Prosus. Dit aandeel is "gecreeërd" om het probleem bij Naspers te separeren. Wat is dan het probleem. De onderwaardering natuurlijk. Onderwaarderinig heeft reden. Naspers werd door stijging aandelen Tencent te veel waard op de JSE en weegt te zwaar in de index. Gevolg is dat men Naspers links laat liggen.
    3) Overige activiteiten Prosus. Ze zijn er wel, maar vrijwel allemaal nog verlieslatend. Beweging Prosus wordt dus dientengevolge vooral bepaald door mutaties aandelen koers Tencent.
    4) Constructie van aandeleninkoop. Nieuw ideetje (zoek maar eens op internationale forums) was in november om Prosus ook aandelen Naspers in te laten kopen, zonder dat stemrecht uitgeoefend mag worden. Hoe kan dit nou waarde creeëren voor aandeelhouders en de onderwaardering van Tencent aandelen teniet doen? Met die 5 miljard zijn ze vast in staat om koers tijdje te steunen rond 85 - 90. Maar als Tencent vanaf nu niet nog meer gaat bijdragen dan het al doet, zal waardering eruit lopen.
    5) Nieuws dat al even speelt, maar vandaag ook weer duidelijk werd en ook een ander forumlid stipte het aan hierboven: China heeft hun ogen laten vallen op chinese internetgiganten die denken boven de regering te staan. Dat gaan ze afstraffen: terug in je hok! En wellicht terecht, wat je ziet het ook in US en Europa. Echter, eens met hierboven: in China doen ze dat net even iets anders en is bezit uiteindelijk wat de overheid bepaalt. Dus Tencent (aandeelhouders) wellicht pakken ze het deels af (is mijn conclusie).
    6) America gaat zich harder richiting China opstellen. Ik denk een slimme zet. Niet best voor de expansiedrift van het huidige business model.
    7) Voorspring van deze internet giganten (hoe disruptief ze ook waren) zal uiteindelijk meer concurrentie krijgen.
    8) Naspers houdt nog steeds 70% van het controlerend belang in Prosus en heeft dus op hun balans slechts 'deels' iets gedaan aan het verlagen van de exposure van de JSE index aan Tencent. Als ze serieus iets hier mee willen moeten ze Prosus volledig los gaan koppelen of een minderheidsbelang gaan nemen. Prisoners dilemma voor het management, want ook hun overige activiteiten zijn gewoon niet zo'n mooie cash cow.

    Dus alle adviezen ten spijt ben ik er vanmorgen ook uit gegaan. Eerlijkheid gebied mij om te zeggen dat ik me de afgelopen maand ook teveel heb laten verblinden door de mooie analisten verhalen. en ik krijg sterk het gevoel dat dit voor zeker 80% van de forumleden hier geldt. Het wijzen op de onderwaardering van het Tencent deel is waar, maar het 'unlocken' van dit probleem is niet zo makkelijk als het lijkt. Anders had Naspers dit zelf wel gedaan. Het 'probleem' is louter verschoven naar de AEX index door Prosus hier te positoneren, wat het wellicht iets kleiner maakt, maar daarmee is het niet volledig weg zolang Naspers controlerend belang blijft houden.

    Benieuwd naar de inhoudelijke reacties van anderen hierop.

    Ik wens iedereen heel veel succes met dit aandeel en hoop dat iedereen erg rijk wordt. Ik hoop ook dat ik het verkeerd zie, maar waardecreatie gaat in mijn optiek niet ontstaan zolang aan bovenstaand structureel probleem niets wordt gedaan. Als Tencent dan ook nog eens onder druk komt, dan wordt het nog moeilijker!

    Helemaal mee eens, ben er voorlopig ook uit.
  2. forum rang 5 Bart Meerdink 24 december 2020 13:07
    Een scenario voor het terugbrengen van het belang (van Naspers) in Prosus is om volgend jaar (na aflopen van de lockup periode) geleidelijk wat Tencent te verkopen en daar Prosus of Naspers aandelen van in te kopen (al naar wat de meeste korting heeft). Naspers aandelen kunnen later evt uitgeruild worden met de Prosus aandelen die Naspers kwijt wil.

    Dan pak je de te grote markercap van Naspers aan en het te hoge belang van Naspers in Prosus en ook de onderwaardering wordt nog meer zichtbaar. Voorwaarde is wel dat Tencent intussen qua koers op peil blijft.

    Uiteraard moet er op den duur wel succes geboekt worden met de eigen activiteiten, maar ze hebben cash genoeg om flexibel op kansen in te spelen.

    En ik heb Prosus juist recent in port. genomen...
    Het potentieel lijkt mij veel groter dan de risico's. Ik blijf wel altijd open staan voor veranderend inzicht wat dat betreft.
  3. elpapa 24 december 2020 13:36
    quote:

    begaclaim schreef op 24 december 2020 12:04:

    [...]

    Helemaal eens. Maar geef nou eens inhoudelijk aan wat hier voor gaat zorgen. "ik weet het niet en geloof gewoon de analisten" is natuurlijk ook een antwoord.
    Natuurlijk weet ik het niet. Net zoals u het ook niet weet. Ik bekijk de grafiek en zie een trendlijn. Ik geloof ook dat we op de bodem zitten. Natuurlijk lees en volg ik het advies van de analisten. U hebt ongetwijfeld andere bronnen?
    Ik bedoel maar. Ik geloof in dit aandeel. Een berg cash. En ze zitten in de juiste sectoren. Covid 19 is nog lang niet weg. En bepaalde zaken gaan blijven. Daar gaat dit aandeel van profiteren.
    Uiteraard zijn ze enorm gegroeid, maar nogmaals, de waardering is te laag. Dus vroeg of laat zal dit gaan renderen. Just my opinion. Succes.
  4. forum rang 6 Goudmijn64 24 december 2020 13:46
    Er is altijd wel een reden te bedenken waarom een aandeel stijgt of daalt.
    Koers is al te veel gestegen? dus winstnemingen?
    Chinese overheid die beperkingen gaat opleggen bij Tencent?

    Feit is dat Prosus niet het momentum heeft zoals Alfen, Adyen of Asmi.
    Als we op korte termijn winst willen maken dan moet je concluderen dat we niet in het goede aandeel zitten.
    Probleem heb ik ook met AD en Unilever. Dus om mezelf vertrouwen te geven: ik verwacht dat deze aandelen straks een leuke rit laten zien. Dus meer op de lt vertrouwen. Als je daarin niet gelooft kan je beter wegwezen uit Prosus (en AD en Uni) en je geld beleggen in een ander aandeel wat wel komende periode gaat stijgen. Helaas hebben we geen glazen bol en moet je ook net het geluk aan je zijde hebben.
  5. GVteD 24 december 2020 14:20
    quote:

    GVteD schreef op 24 december 2020 09:46:

    www.beursduivel.be/Column/510143/Koop...

    Tips voor 2021
    1. Prosus
    De argumenten voor Prosus heb ik al gegeven in mijn terugblik. Daar wil ik nog wel aan toevoegen dat heel belangrijk voor Prosus een land als India is. Prosus is daar met diverse belangen groot aanwezig."

    "India is een land met een jonge bevolking die nog steeds groeit in tegenstelling tot die van China en zal binnenkort het land zijn met de meeste inwoners. Het land is goed gedigitaliseerd en Prosus kan daarvan profiteren. Beleggers zullen steeds meer oog krijgen voor de onderwaardering waartegen Prosus genoteerd staat in Amsterdam."
  6. forum rang 4 Mijn Vriend 24 december 2020 20:01
    quote:

    Galafilgo schreef op 24 december 2020 19:13:

    [quote alias=alexmaniax id=13033309 date=202012241852]
    Tencent minus 6,4%, Prosus (New york) minus 4,3%.
    Zei ik toch vanmiddag: DOOD GELD!!!
    Weg gedaan op 91 Euro, hiervoor in plaats GE (werkt nu samen met Airbus aan nieuwe engine) en Marvel (MRVL)
    [/quote

    wat is er aan de hand?
    Gewoon ff in het kielzog van Alibaba.
  7. forum rang 4 Kuiken 26 december 2020 15:53


    SENS: Update on Prosus share repurchase and Naspers share purchase

    22 December 2020

    SENS: Update on Prosus share repurchase and Naspers share purchaseProsus N.V.
    (Incorporated in the Netherlands)

    Update on Prosus share repurchase and Naspers share repurchase

    Prosus today announces an update to its share repurchase programme of Prosus ordinary shares N (the Share Repurchase) and its share purchase programme of Naspers N ordinary shares (the Share Purchase) announced on 23 November 2020.

    As part of the Share Repurchase, for the period between 14 December 2020 and 18 December 2020, Prosus repurchased 704 412Prosus ordinary shares N at an average price of €91.1641 per share for a total consideration of €64 217 077.68 (US$78 354 928.39).

    Considering the regulatory requirement to provide weekly updates on Prosus ordinary shares N repurchased, the company decided to also provide voluntary updates on the Naspers N ordinary shares purchased. For the period between 14 December 2020 and 18 December 2020, Prosus purchased 449 796 Naspers N ordinary shares at an average price of ZAR3 082.3003 per share for a total consideration of ZAR1 386 406 325.11 (US$93 891 885.83).
  8. forum rang 4 Kuiken 27 december 2020 12:31
    bron FD:

    Chinese centrale bank snoert financiële gigant Ant in
    Van onze redacteur 11:08

    De Chinese centrale bank wil dat het online financiële platform Ant stopt met particuliere leningen en vermogensbeheer. De onderneming, eigendom van digitale gigant Jack Ma (Alibaba) en bekend van Alipay, moet zich beperken tot betaaldiensten.
    Volgens persbureau Bloomberg eist de Chinese centrale bank van Ant een tijdschema waarop ze aangeeft wanneer ze kan stoppen met consumentenkrediet en vermogensbeheer. De centrale bank gaat niet zo ver dat ze een opdeling van Ant eist; ze wil alleen dat Ant 'de noodzaak inziet van revisie van de activiteiten'.
    De centrale bank stelt nu dat Ant een aparte financiële holding moet opzetten die voldoende buffers heeft en de veiligheid van persoonsgegevens kan waarborgen.
    Ant zou in november naar de beurs gaan, maar dat werd uitgesteld. De precieze redenen voor het uitstel zijn altijd onduidelijk gebleven. Ant zou volgens analisten $300 mrd waard zijn geweest bij een beursgang.
  9. forum rang 4 Bakkiekoffie 27 december 2020 12:38
    Waar baseer je die verwachting op?
    Ik ben nog niet zolang met Prosus doende. Ik mis nog wat enthousiasme om jouw verwachting te delen. Thema's zijn daarbij voor mij:
    - Er wordt volop aandelen ingekocht van hun zelf en van Naspers. Uit bovenstaand bericht in 2020 voor $ 170 mlj
    - dit bedrag is overigens een beperkt gedeelte van de cashflow, maar toch, .... recente nieuwe acquisities zijn niet gelukt
    - Tencent lijkt op/over hoogtepunt heen vanwege overheidsbemoeienis.
    - ik heb nog te weinig beeld omtrent het perspectief van de overige deelnemingen van Prosus in 2021. Ik kom niet verder dan "er zal wel wat goeds tussen zitten, India groeit toch ad"
    MIsschien iemand een goede link naar een artikel hieromtrent?
  10. forum rang 4 Mijn Vriend 28 december 2020 05:49
    Alibaba, Tencent e.a. worden dus teruggefloten door de Chinese regering, zal mij benieuwen of de Janks ook wakker worden, want state capture ligt ook daar op de loer. Kan me niet voorstellen dat Amazon, Alphabet etc vandaag wel stijgen.

    Dit zal Prosus vandaag ook niet meteen helpen: www.businesstimes.com.sg/garage/south...
  11. forum rang 4 Mijn Vriend 28 december 2020 06:14
    www.prosus.com/investors/share-buyback

    Prosus heeft tot en met 18 december al 27% van de 1,37 USD miljard gebruikt om aandelen terug te kopen, je mag je na vandaag afvragen of dat wel de juiste strategie was voor de retail aandeelhouder. Inkoop van Naspers staat op 12% v h totaal. Waarom dat verschil in percentages?
1.889 Posts
Pagina: «« 1 ... 85 86 87 88 89 ... 95 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hindernissen voor Tencent tegenvaller voor Prosus

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links