Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,908 23 apr 2024 17:35
  • +0,008 (+0,89%) Dagrange 0,905 - 0,923
  • 4.300.077 Gem. (3M) 6,9M

Pharming december 2020: van verborgen ruwe diamant naar schitterend juweel....an american dream!

19.892 Posts
Pagina: «« 1 ... 735 736 737 738 739 ... 995 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 zeurpietje 24 december 2020 12:16
    quote:

    Sharen schreef op 24 december 2020 10:52:

    Goedemorgen Pharmingvrienden,

    De IPO gisteren viel dus overduidelijk wat tegen.

    Maar de huidige koers hier in Amsterdam vanochtend valt me eigenlijk dan wel weer mee.

    Zo zat er bijvoorbeeld nog genoeg veerkracht in vanochtend om die hunt naar 1,27 weer snel om te buigen.

    Maar het interessantste komt volgens mij pas vanmiddag:

    - Gisteren zijn er namelijk op de Nasdaq 784.000 ADR’s verkocht
    - Dat paste dus nog gewoon in de IPO start-voorraad van 899.802 ADR’s
    - Dus gisteren heeft men vanaf de Nasdaq nog nauwelijks in Amsterdam hoeven inkopen

    Dus vanaf vandaag moet men hoogstwaarschijnlijk wél gaan inkopen op de AMX

    Ben nieuwsgierig wat dat gaat doen, stukken nog even vasthouden lijkt mij..
    denk je dit nou echt Sharen, dat er opeens allemaal nieuwe aandeelhouders in amerika op pharming springen? die omzet van 784.000 is gewoon handel tussen handelaren(marketmakers) deze handelaren arbitreren tussen de twee beurzen. eerst in amerika lekkere hoge voorbeurskoersen afgeven. koers hier loopt op, je verkoopt hier en koopt daarna in amerika weer adr's. gevolg: aandelen gaan weer terug naar amsterdam. vandaar direkt na de opening in amerika die lagere koersen hier. de introduktie in amerika is enkel en alleen om de naam op het koerslijstje te krijgen. gebeurt er niet echt iets spectaculairs met pharming dan bloed de handel in amerika gewoon dood.
  2. forum rang 6 Marxsa 24 december 2020 12:16
    quote:

    Beur schreef op 24 december 2020 12:12:

    [...]Voorlopig zit jij er met je eindejaarsvoorspelling niet ver naast Marc.
    Oeps, zie je me blozen? ;-)

    Ik hoop toch van wel Beur, mag van mij graag wat hoger.
    Maar vond het wel "geinig" om te zien dat de dollartekens overal in de ogen verschenen en dat er niet minder dan 66 posters een koers boven de 2 euro zagen...
    Voetjes op de vloer he ;-)
  3. themiller 24 december 2020 12:17
    Virussen muteren. Ook Covid-19. Het is geen garantie dat het nu bestaande vaccin voor altijd blijft werken. Gelijk aan andere vaccins die ook regelmatig moeten worden bijgesteld. Er is altijd een rol voor een sympomenremmer als Ruconest.

    www.trouw.nl/wetenschap/10-vragen-en-...

    5. Waarom muteert een virus?
    Virussen bestaan bij de gratie van een snelle vermenigvuldiging. Een virus is succesvol als het veel kopieën van zichzelf weet te maken voordat een immuunsysteem het heeft opgespoord. Voor een controle op een foutloze reproductie gunt het virus zich weinig tijd. Daardoor ontstaan foutjes (mutaties). Vele daarvan hebben geen functie of maken het virus juist kreupel. Die verdwijnen dan ook weer snel. Maar soms biedt een mutatie het virus voordeel. Die variant vermenigvuldigt zich dan sneller dan de andere en krijgt al snel de overhand. Zo is het coronavirus dat in Wuhan rondging, in Europa verdrongen door een succesvollere mutatie (de D614G-mutatie: op plaats 614 is aminozuur D vervangen door aminozuur G).

    6. Verandert het coronavirus vaak?
    Ja en nee. Er zijn nu 3470 varianten bekend. Maar voor een virus is dat niet veel. Het influenzavirus muteert twee tot zes keer zo snel.

  4. [verwijderd] 24 december 2020 12:18
    quote:

    lucas D schreef op 24 december 2020 12:14:

    [...]
    Vorige week donderdag was de slotkoers 1,204. De dagen daarna is de koers explosief omhoog gegaan voornamelijk door beleggers die een graantje mee wilde pakken, je zag op het forum ook tientallen nieuwe bezoekers en nu het niet direct gaat wat ze er van verwachte, pakken ze de kuierlatten.
    De koers is gewoon prima ,voor het moment.
    Precies, en het kan ook nog lager dan dit.
  5. [verwijderd] 24 december 2020 12:19
    quote:

    CrosSmit schreef op 24 december 2020 12:12:

    [...]

    Wij in Nederland misschien wel, maar in de rest van de wereld zal dat zeker nog niet zo zijn.
    Die (voorlopige) uitslag kan overigens elke dag komen, vaccineren duurt zeker nog een half jaar.

    Daarbij blijven zaken als, hoelang ben je veilig na vaccinatie, hoeveel % wordt toch nog ziek, wat zijn de bijwerkingen op lange termijn, werkt het ook bij mutaties, onduidelijk.
    Een medicijn wat al als veilig is getest, en al jaren wordt gebruikt, zou heel snel in gebruik kunnen worden genomen als de eerste testen correct zijn uitgevoerd en zeer positief zijn. edit: "met tijdelijk goedkeuring in een volgende testfase bijvoorbeeld"

    Dat correct uitvoeren, daar ben ik niet zo bang voor. Pharming heeft ook aangegeven dat ze dit zeer belangrijk vinden, liever correct en een lange looptijd, dan snel en kans op fouten.
    Als ze zouden kiezen voor snel, en er blijken fouten gemaakt te zijn, dan kan je de tent sluiten, dan is Ruconest ook afgeschreven voor elke andere toepassing (ook waar het nu al voor wordt gebruikt). Die negatieve aandacht is niet op te vangen voor zo'n (relatief) klein bedrijf.

    Een medicijn werkt ook niet tegen het virus, maar juist tegen de gevolgen. Als je dat kunt aantonen ben je ook niet afhankelijk van alleen dat virus, maar kan je waarschijnlijk gebruikt worden bij vele andere toepassingen.

    Pharming heeft ook aangegeven dat ze bezig zijn om weer de koeien van stal te halen, of eigenlijk in de stal te zetten. Daarmee kunnen ze de productie enorm vergroten, iets wat ze zelf hebbben aangegeven wat nodig kan zijn voor covid-19.

    De grote vraag is of dit allemaal ook echt werkelijkheid gaat worden. Ik heb daar vertrouwen in en wil die boot niet missen.
    Allemaal juist,
    Maar er automatisch van uitgaan dat de klinische studies een positieve uitkomst brengen is louter speculatief, geen zekerheid.
    Als er criteria niet zouden behaald worden dan komt het er gewoon niet, da's veelal harde realiteit.
  6. forum rang 6 fanaat 24 december 2020 12:19
    Nog pas gisteren is de met veel trommelgeroffel aangekondigde gang naar de Nasdaq tot stand gekomen. Een dag later dan gepland maar toch binnen de maakbare marges. De pharmisten op dit forum waren in de overtuiging dat deze stap voor het het bedrijf en dus ook voor hen een enorme vooruitgang zou betekenen waardoor zelfs een koers van 2 euro of meer onmiddellijk tot de mogelijkheden zou gaan behoren. Veel trompettergeschal heb ik zien langskomen nadat de baas de officiële mededeling in een persbericht had verwoord.
    Wat een ellende een dagje later. De koers is geïmplodeerd naar een marginaal niveau van 1.30 of minder nota bene een koers die al jaren geleden op de borden stond toen er nog geen sprake was van covid of nasdaq. Wanneer een ieder dit tot zich zou willen laten doordringen zou het forum verlost worden van al die veel te optimistische geluiden over giga koersen. Naast het misleidend management zijn ook deze te hoog van de toren blazende aanhangers van de ceo wellicht verwijtbaar schuldig aan de verliezen die op dit forum worden geleden door argeloze passanten.
    Zorgplicht en medeverantwoordelijkheid wordt door hen gepreekt maar niet beleden.
    Een elementaire analyse is dat de winst nog geen 35 miljoen bedraagt en de beurswaarde ook vandaag nog bijna 700.000.000 bedraagt. Wie krijgt het in zijn hoofd dat bedrag te willen betalen voor een bedrijf ''''''''''''''''met een stilstaande pijplijn, een heel duur pand in aanbouw in Oss een dure notering aan de overkant van de plas en dat dan weer wel de best betaalde ceo van de amx fondsen.
  7. forum rang 6 Marxsa 24 december 2020 12:21
    quote:

    themiller schreef op 24 december 2020 12:17:

    www.trouw.nl/wetenschap/10-vragen-en-...

    6. Verandert het coronavirus vaak?
    Ja en nee. Er zijn nu 3470 varianten bekend. Maar voor een virus is dat niet veel. Het influenzavirus muteert twee tot zes keer zo snel.

    ZOOOO, daar sta ik van te kijken....laten we hopen dat de huidige vaccins voorlopig hulp bieden....
  8. [verwijderd] 24 december 2020 12:22
    quote:

    zeurpietje schreef op 24 december 2020 12:16:

    [...]
    denk je dit nou echt Sharen, dat er opeens allemaal nieuwe aandeelhouders in amerika op pharming springen? die omzet van 784.000 is gewoon handel tussen handelaren(marketmakers) deze handelaren arbitreren tussen de twee beurzen. eerst in amerika lekkere hoge voorbeurskoersen afgeven. koers hier loopt op, je verkoopt hier en koopt daarna in amerika weer adr's. gevolg: aandelen gaan weer terug naar amsterdam. vandaar direkt na de opening in amerika die lagere koersen hier. de introduktie in amerika is enkel en alleen om de naam op het koerslijstje te krijgen. gebeurt er niet echt iets spectaculairs met pharming dan bloed de handel in amerika gewoon dood.
    Precies. De hoop moet gewoon zijn op een mooi tussentijdsresultaat met het Covid-19-onderzoek in de States, wat wellicht de nodige publiciteit geeft voor het aandeel. Voorbeurs nu trouwens $15,67 -6.17% . Min of meer gelijk op met Amsterdam dus.
  9. [verwijderd] 24 december 2020 12:22
    quote:

    fanaat schreef op 24 december 2020 12:19:

    Nog pas gisteren is de met veel trommelgeroffel aangekondigde gang naar de Nasdaq tot stand gekomen. Een dag later dan gepland maar toch binnen de maakbare marges. De pharmisten op dit forum waren in de overtuiging dat deze stap voor het het bedrijf en dus ook voor hen een enorme vooruitgang zou betekenen waardoor zelfs een koers van 2 euro of meer onmiddellijk tot de mogelijkheden zou gaan behoren. Veel trompettergeschal heb ik zien langskomen nadat de baas de officiële mededeling in een persbericht had verwoord.
    Wat een ellende een dagje later. De koers is geïmplodeerd naar een marginaal niveau van 1.30 of minder nota bene een koers die al jaren geleden op de borden stond toen er nog geen sprake was van covid of nasdaq. Wanneer een ieder dit tot zich zou willen laten doordringen zou het forum verlost worden van al die veel te optimistische geluiden over giga koersen. Naast het misleidend management zijn ook deze te hoog van de toren blazende aanhangers van de ceo wellicht verwijtbaar schuldig aan de verliezen die op dit forum worden geleden door argeloze passanten.
    Zorgplicht en medeverantwoordelijkheid wordt door hen gepreekt maar niet beleden.
    Een elementaire analyse is dat de winst nog geen 35 miljoen bedraagt en de beurswaarde ook vandaag nog bijna 700.000.000 bedraagt. Wie krijgt het in zijn hoofd dat bedrag te willen betalen voor een bedrijf ''''''''''''''''met een stilstaande pijplijn, een heel duur pand in aanbouw in Oss een dure notering aan de overkant van de plas en dat dan weer wel de best betaalde ceo van de amx fondsen.

    Ik ben optimistisch.
    Ik heb ze weer en veel meer voor hetzelfde geld.
    Mooi aandeel met hoop potentie
  10. [verwijderd] 24 december 2020 12:24
    Wat je jezeelf kunt afvragen is het volgende een lage Pré koers is niets minder dan enkele aandelen die bewust worden geplaatst.

    Op de beurs hier gebeurde dat vaak door met VBR werkende bv bij ING, ik weet niet of het nog werkt, de koers die voor beurs in het boekje kwam als koop stond dan in je porto als zijnde ware koers.
    Hierdoor werdt je vermogen en dus je VBR lekker veel hoger gezet besteedbaarvermogen was soms heel erg groot.

    Vooraal nu op dit moment waar de belegger nog al nerveus reageert wordt de suggestie gekweekt dat het down gaat.
    Reactie AMX verklaard want men springt er uit alles wordt netjes opgevangen niet te laag want het moet straks weer verkocht worden.

    Bij openen Nasdaq trekt men de Pre weg en hup koers omhoog gisteren gebeurde het zelfde maar dan de andere kant op.

    Laat je niet belazeren misschien komt er nog nieuws maar eerlijk gezegd is het beter dit in 2021 te doen.
    Als je het niet kan verwerken doe dicht die PC heus er zijn geen 80 miljoen aandelen rond de 1.40 verkocht op niets.
    Spel en ze spelen het goed.

    Ruud..
  11. DeBlauweRidder 24 december 2020 12:24
    quote:

    fanaat schreef op 24 december 2020 12:19:

    Nog pas gisteren is de met veel trommelgeroffel aangekondigde gang naar de Nasdaq tot stand gekomen. Een dag later dan gepland maar toch binnen de maakbare marges. De pharmisten op dit forum waren in de overtuiging dat deze stap voor het het bedrijf en dus ook voor hen een enorme vooruitgang zou betekenen waardoor zelfs een koers van 2 euro of meer onmiddellijk tot de mogelijkheden zou gaan behoren. Veel trompettergeschal heb ik zien langskomen nadat de baas de officiële mededeling in een persbericht had verwoord.
    Wat een ellende een dagje later. De koers is geïmplodeerd naar een marginaal niveau van 1.30 of minder nota bene een koers die al jaren geleden op de borden stond toen er nog geen sprake was van covid of nasdaq. Wanneer een ieder dit tot zich zou willen laten doordringen zou het forum verlost worden van al die veel te optimistische geluiden over giga koersen. Naast het misleidend management zijn ook deze te hoog van de toren blazende aanhangers van de ceo wellicht verwijtbaar schuldig aan de verliezen die op dit forum worden geleden door argeloze passanten.
    Zorgplicht en medeverantwoordelijkheid wordt door hen gepreekt maar niet beleden.
    Een elementaire analyse is dat de winst nog geen 35 miljoen bedraagt en de beurswaarde ook vandaag nog bijna 700.000.000 bedraagt. Wie krijgt het in zijn hoofd dat bedrag te willen betalen voor een bedrijf ''''''''''''''''met een stilstaande pijplijn, een heel duur pand in aanbouw in Oss een dure notering aan de overkant van de plas en dat dan weer wel de best betaalde ceo van de amx fondsen.

    Niet mee eens. Er zit vooruitgang in de pijplijn. Notering aan de Nasdaq is ook positief. Koers nu op €1,30 is echt een lachertje.
    Let maar op binnenkort.
  12. [verwijderd] 24 december 2020 12:25
    quote:

    Marxsa schreef op 24 december 2020 12:16:

    [...]

    Oeps, zie je me blozen? ;-)

    Ik hoop toch van wel Beur, mag van mij graag wat hoger.
    Maar vond het wel "geinig" om te zien dat de dollartekens overal in de ogen verschenen en dat er niet minder dan 66 posters een koers boven de 2 euro zagen...
    Voetjes op de vloer he ;-)
    Volgens mij zei ik toen jij die tussen al die hoogvliegers een nogal bescheiden eindejaarskoers afgaf dat dat best wel eens zou kunnen. En ik geef je ook nu nog steeds een goede kans: laatste beursweek is meestal slapjes.
  13. keimpe$$ 24 december 2020 12:26
    quote:

    DeBlauweRidder schreef op 24 december 2020 12:24:

    [...]

    Niet mee eens. Er zit vooruitgang in de pijplijn. Notering aan de Nasdaq is ook positief. Koers nu op €1,30 is echt een lachertje.
    Let maar op binnenkort.
    Je moet ook niet meteen all in gaan.

    Je kan met kleine stapjes in en uit stappen ook hele mooie winsten maken. Ik zie hier veel mensen die all in zitten en kunnen geen kant meer uit.

  14. [verwijderd] 24 december 2020 12:26
    Heeft iemand er wel eens over nagedacht wat er gebeurt, dat wanneer Pharming moet melden dat de trial resultaten goed zijn, maar onvoldoende voor verder vervolg? Iedereen gaat weer uit van 100% succes. Ik heb daar eerder al eens voor gewaarschuwd.
    Voor de rest heeft Pharming weinig als backup, buiten een pre-eclampsie onderzoek dat nog lange tijd zal duren en momenteel stil ligt.
    Dán heb je pas een 'koopje'.
  15. forum rang 5 rabbit in your headlights 24 december 2020 12:27
    quote:

    Kaviaar schreef op 24 december 2020 10:09:

    [...]

    Ik krijg de indruk dat u geen aandelen meer heeft, al zegt u van wel.
    Haha… is in het bezit van een lege plank gemaakt van kreupelhout vol met houtworm
    Nooit geen aandelen gehad haha… ..

    Chris
  16. [verwijderd] 24 december 2020 12:29
    quote:

    Declan schreef op 24 december 2020 12:24:

    Wat je jezeelf kunt afvragen is het volgende een lage Pré koers is niets minder dan enkele aandelen die bewust worden geplaatst.

    Op de beurs hier gebeurde dat vaak door met VBR werkende bv bij ING, ik weet niet of het nog werkt, de koers die voor beurs in het boekje kwam als koop stond dan in je porto als zijnde ware koers.
    Hierdoor werdt je vermogen en dus je VBR lekker veel hoger gezet besteedbaarvermogen was soms heel erg groot.

    Vooraal nu op dit moment waar de belegger nog al nerveus reageert wordt de suggestie gekweekt dat het down gaat.
    Reactie AMX verklaard want men springt er uit alles wordt netjes opgevangen niet te laag want het moet straks weer verkocht worden.

    Bij openen Nasdaq trekt men de Pre weg en hup koers omhoog gisteren gebeurde het zelfde maar dan de andere kant op.

    Laat je niet belazeren misschien komt er nog nieuws maar eerlijk gezegd is het beter dit in 2021 te doen.
    Als je het niet kan verwerken doe dicht die PC heus er zijn geen 80 miljoen aandelen rond de 1.40 verkocht op niets.
    Spel en ze spelen het goed.

    Ruud..

    Laat je inderdaad niet belazeren door dit soort verhaaltjes.
    Die orders worden inderdaad bewust geplaatst. Verkoop ruud. Daarom staat de openingskoers ook een stuk lager dan de slotkoers van gisteren. Datzelfde zie je namelijk terug in de EU koers die fors lager noteert. Dus die lagere opening is gewoon normaal. Daar kun je allerlei complot verhaaltjes rond verzinnen, maar dat gaat in deze niet op ruud! Ik blijf het uiterst stuitend vinden dat je met deze verzinsels probeert beleggers te beïnvloeden.
19.892 Posts
Pagina: «« 1 ... 735 736 737 738 739 ... 995 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links