Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Toekomstvoorspellingen/visies 2021

107 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 haas 23 december 2020 09:10
    quote:

    MisterBlues schreef op 21 december 2020 20:48:

    [...]

    Haha. Ik heb mijn transactiekosten er al dik uit.

    Soms denk je: zo'n mijn is niet meer dan een gat in de grond, een website met wat foto's erop van mannen met baarden die zo uit de kroeg getrokken lijken...:)

    Serieus kan best wat worden en ze hebben er al een behoorlijke rit op zitten...

    dat noemen ze 'n kroegentocht:)

    PS: velen beginnen zo het nwe jaar 2021
  2. Sprinterke 26 december 2020 20:35
    Top vijf voor 2021:
    - Hummingbird Resources (goud)
    - Horizonte Minerals (Nickel)
    - Talga Resources (Grafiet - verticaal geïntegreerd / anode productie voor batterijen)
    - Cypress Development (lithium)
    - Actinium Pharmaceuticals (farma - om er toch eentje buiten de grondstoffen voor te stellen)
  3. Quasi 26 december 2020 20:38
    quote:

    Sprinterke schreef op 26 december 2020 20:29:

    [...]
    Is dat je top drie voor volgend jaar?
    Ja, dat hoop ik althans! Was eigenlijk de bedoeling om die top 3 op het draadje 'Wat worden de max 3 aandelen waar je verwacht min 50% stijging mee te kunnen hebben in 2021?' te zetten. Wat ik ook nog gedaan heb achteraf.

    Van jouw top 5 ken ik enkel Talga resources.
  4. forum rang 7 hirshi 26 december 2020 20:47
    quote:

    MisterBlues schreef op 15 december 2020 12:58:

    [...]

    Ja en geldt dat niet een beetje voor de meeste grondstoffen? Er is altijd een kort moment van prijsstijging, vervolgens wordt de gezochte stof van heinde en verre aangesleept...
    Voorspellen is niet mogelijk.

    Maar de beste surfers blijven het langst boven water

    Grondstoffenprijzen zitten in een uptrend.

    The trend is your friend as long as it ends and until it bends.
    Dat gaat in 2021 niet anders worden.

    Zonde om die uptrend zo die al voortzet te missen.

  5. Sprinterke 26 december 2020 21:17
    quote:

    Quasi schreef op 26 december 2020 20:38:

    [...]
    Ja, dat hoop ik althans! Was eigenlijk de bedoeling om die top 3 op het draadje 'Wat worden de max 3 aandelen waar je verwacht min 50% stijging mee te kunnen hebben in 2021?' te zetten. Wat ik ook nog gedaan heb achteraf.

    Van jouw top 5 ken ik enkel Talga resources.
    De achterliggende uitleg kan je binnen de topic/discussie 'Klimaat, milieu en Beleggen' terugvinden.
  6. forum rang 7 wiegveld 27 december 2020 17:57
    Visie aandelen 2021

    1) grondstoffen als lithium en koper. daaraan gelieerde bedrijven
    2) tech blijft t goed doen, er is een blijvende aanpassing van meer thuis en minder op kantoor.
    3) cyberveiligheid wordt elk jaar lastiger en belangrijker. cybersecuritystocks dus
    4) langjarige US obligaties. rente zal dalen omdat er nauwelijks inflatie is en nauwelijks geldomloop
    5)zorgaandelen US in de lift Bidencare
    6)In AEX: ASML, ASMI en Besi
  7. forum rang 5 MisterBlues 30 december 2020 14:45
    Grondstoffen vooruitblik 2021: de reflatie-trade

    www.iex.nl/Column/510323/Grondstoffen...

    30 december 2020

    Grondstoffen vooruitblik 2021: de reflatie-trade

    Exact een jaar geleden leek de evolutie van de grondstoffenprijzen te zullen afhangen van met name de uitkomst van het handelsgeschil tussen de Verenigde Staten en China. Niemand kon op dat moment vermoeden dat Covid-19, dat toen nog niet eens zo heette en een regionaal verschijnsel was ergens in het Chinese binnenland, tot een globale pandemie zou uitgroeien.

    Rekening houdend de hoge vraaguitval deden de grondstoffen als activaklasse het nog zo slecht niet, al hangt dat wel af van welke index men als referentie neemt. Zo noteert de Bloomberg Commodity index over 2020 enkele procenten in de min. Dat is vooral het gevolg van het grote aandeel van energie binnen de index (30%), dat bijna dubbel zo hoog is als het gewicht van de industriële metalen, die wel goed presteerden. Andere indices die minder de nadruk leggen op energie, zoals de S&P GSCI en de Dow Jones Commodity index, noteren wel in de plus.

    Vanaf eind maart was 2020 het jaar van de “everything rally” op de beurzen, met dank aan de goedkope dollar, het vaccin-optimisme en de stimuli van overheden en centrale banken. De uitstekende samenwerking tussen beide waarbij de overheid volop geld uitdeelde en de centrale banken de rente laag hielden, werd door de financiële markten goed gesmaakt. 2021 brengt naar alle waarschijnlijkheid meer van hetzelfde.

    Ik verwacht dat in 2021 het reflatie-(stimulerings)thema volop zal spelen en daar zullen ook de grondstoffen van profiteren. Toch is blind kopen niet aan de orde want bij een aantal grondstoffen is de prijs al sterk vooruitgelopen op een betere gang van zaken. Selectiviteit blijft dus nodig.
    Energie

    Na de historische crash van ruwe olie in april herstelde de prijs heel snel. Voorlopig stokt dit herstel rond $50 voor een vat West Texas Intermediate (WTI) en iets hoger bij Brent.

    De vraag kreeg in 2020 een flinke tik waarbij bijna 10 miljoen vaten/dag minder werden verbruikt. In 2021 zal de consumptie op basis van de consensusverwachting met ongeveer 6 miljoen vaten/dag herstellen. Een en ander hangt sterk af van hoe snel het economische herstel zich doorzet. In China is het al een eind gevorderd, maar de VS en Europa blijven voorlopig achter.

    Aan de aanbodzijde slaagt de OPEC+ er voorlopig goed in om de overproductie binnen de perken te houden. Ook daarbuiten is er weinig animo om de output te verhogen. Zo ligt het aantal operationele boorplatformen in de VS maar liefst 65% lager dan in maart. De Amerikaanse olieproductie zal in 2021 eerder dalen dan toenemen. We kunnen er dus van uitgaan dat de voorraden ruwe olie in 2021 verder zullen afnemen.

    Er blijven nog steeds tal van onbekende factoren. Wat gebeurt er met Iran als het nucleaire akkoord door Joe Biden weer wordt geactiveerd? Mogen zij dan weer ruwe olie exporteren? En kan de productie in Libië op het huidige niveau gehandhaafd blijven?

    De prijzen van aardgas en LNG gingen ook flink onderuit maar zijn in tegenstelling tot die van ruwe olie nog niet hersteld. Een milde winter, een lagere industriële vraag (aardgas) en overcapaciteit (LNG) waren daarvan de oorzaken.

    In 2021 lijkt het ergste achter de rug te zijn. Naast een hogere industriële vraag zorgt het La Niña-weerfenomeen voor lagere temperaturen en dus hogere energieconsumptie in Azië. Ook de extra productiecapaciteit blijft de komende jaren erg beperkt.

    Het débacle met olie-ETF’s en termijncontracten in april vorig jaar leerde dat investeren in ruwe olie via afgeleide producten niet voor iedereen is weggelegd. Big Oil vormt hier een goed alternatief want aandelen als bijvoorbeeld BP, Shell en Total zijn flink achtergebleven op het marktgemiddelde. Door de toenemende druk uit ESG-hoek is Big Oil ook al een eind gevorderd in hernieuwbare energie, wat mooi meegenomen is voor wie investeert voor de lange termijn.
    Industriële metalen

    Koper was de uitblinker in de categorie basismetalen met een klim van 80% sinds het dieptepunt van maart. De koperprijs klom naar het hoogste niveau in bijna 8 jaar maar blijft nog een eind verwijderd van het record uit 2011. Het snelle prijsherstel bij koper heeft te maken met de grote honger van China. De industriële activiteit trok er als eerste aan, en de invoer van koper steeg met 40%. Tegelijk daalde globale mijnproductie vorig jaar met 2%.

    China plant grote infrastructuurwerken en wil daarnaast tegen 2025 het marktaandeel van hybride en elektrische voertuigen optrekken tot 20%. Ik verwacht dat andere landen in 2021 zullen volgen, met voorop de Verenigde Staten eens alle details van het nieuwe steunpakket bekend worden.

    De mijnproductie zou in 2020 opnieuw licht moeten aantrekken maar door aanhoudende sociale onrust in belangrijke productielanden als Chili en Peru blijft de onzekerheid groot. Naast koper werden ook aluminium, nikkel en ijzererts de voorbije maanden flink duurder.

    Op korte termijn is een verdere klim mogelijk maar dan moeten alle omstandigheden meezitten: een goedkope dollar, een aantrekkende economie en zeker geen nieuwe coronagolf met bijkomende lockdowns.
    Edelmetalen

    Over goud en zilver heb ik het heel recent nog uitgebreid gehad en daar valt op dit moment niet veel meer aan toe te voegen. Samengevat blijven de vooruitzichten voor de edelmetalen uitstekend door aanhoudende groei van de geldhoeveelheid, aantrekkende inflatieverwachtingen en vooral een negatieve reële rente.

    Toch gaan de prijzen niet in één ruk naar omhoog. Zo was goud een van de zeldzame grondstoffen die goedkoper werden na het positieve vaccinnieuws. Dit heeft op zich weinig te maken met de vooruitzichten op langere termijn maar wel met een tijdelijke rotatie van investeringsgelden naar meer risicovolle activa.

    Uitgedrukt in dollars realiseerde goud in 2020 het hoogste rendement sinds 2010 maar zilver deed het nog beter, voor het eerst sinds 2016. Het goedkoopste edelmetaal profiteerde naast van de link met goud ook van de rally van de industriële metalen. De goud/zilverratio daalde van een historische piek van 126,5 in maart naar 70.

    De extreme onderwaardering van zilver is dus verdwenen, wat niet betekent dat er geen opwaarts potentieel meer is. De primaire zilvermarkt (verschil tussen mijnproductie en fysieke vraag) is in deficit. Bijna 70% van alle gedolven zilver is een bijproduct van andere metalen. Daarnaast blijft de investeringsvraag aanhoudend hoog.
  8. forum rang 5 MisterBlues 4 januari 2021 10:03
    IEX-redactie: Inflatie keert in tweede jaarhelft terug

    Begin november kwam tot veler opluchting het nieuws naar buiten dat de vaccins van Pfizer en Moderna zeer effectief beschermen tegen het coronavirus. Nu de Amerikaanse en Europese toezichthouders akkoord zijn, is het vaccineren begonnen (behalve in Nederland dan).

    Rond april zal de risicogroep zijn ingeënt, waardoor de druk op de ziekenhuizen flink zal afnemen. Daarmee verdwijnt het belangrijkste argument voor de lockdownmaatregelen. De kans is dus groot dat we vanaf de zomer ons normale leven weer kunnen oppakken.

    Het aantal boekingen van all inclusive resorts, restaurants, theaters, bioscopen en dergelijke zal daarom explosief toenemen. Hoe groter de vraag ten opzichte van het aanbod, hoe hoger de prijzen. Daar komt bij dat de meeste mensen door de pandemie financieel niet zijn geraakt.

    Omdat we afgelopen jaar nauwelijks iets hebben kunnen doen, ligt de spaarquote historisch hoog. Dat zagen we ook in de VS ten tijde van de eerste lockdown.

    Er ligt veel geld aan de zijlijn waarmee we leuke dingen kunnen doen. Dit in combinatie met de lage rente maakt dat de inflatie in de tweede jaarhelft flink zou kunnen aantrekken.
  9. forum rang 4 bearishbull 4 januari 2021 11:34
    Ik ben momenteel ontzettend bullish op de markt. De pandemie komt ten einde. De rente is laag en we hebben toezegging van CB's dat die nog laag zal blijven. Ook belastingverhogingen wil de overheid niet aan beginnen tot de economie weer op het oude nieveau is. Alle seinen staan op groen om het een succesvol beursjaar te maken. Ik gok op ~20% stijging van de AEX naar 750.

    Risico's? Ja, dat zijn de bijwerkingen die de het misschien te snelle herstel en groei veroorzaken dat toch weer een upwaards effect op rente kan hebben.
  10. Sprinterke 4 januari 2021 21:58
    quote:

    MisterBlues schreef op 18 december 2020 11:16:

    [...]

    Bedankt voor de tips. Ga ik zeker naar kijken.

    Het is belangrijk dat Elon Musk zich blijft uitspreken tegen de manier van winning van Kobalt in Afrika / de Congo. Naar hem wordt echt geluisterd.

    Amnesty pleit voor positieverbetering. Bemoeit zich er ook mee en dat is een goed teken.
    Cobalt Blue trekt effectief aan. + 63 % vandaag.
    Jervois mining doet er 14 % bij
    Overige aandelen die ik had aangegeven presteren de eerste dag van het jaar overigens ook allen meer dan 8 % hoger.

    Batterij technologie trekt sterk aan. De grondstoffen zijn aan het mee bewegen en de jonge bedrijven, deze die ze nodig hebben om aan de vraag te kunnen voldoen, evolueren op recordtempo richting productie. Mooie tijden op de beurs.
  11. forum rang 5 MisterBlues 10 januari 2021 11:55
    Als we dit jaar meer gaan horen van doorbraken in quantum computers en quantum internet zou de wereld wel eens heel snel kunnen veranderen in de jaren na 2021.

    A quantum internet would be much faster and more secure than the one you’re using right this second – and now such a network may be one step closer to reality. Scientists have used quantum teleportation to send information over long distances, with a higher fidelity than ever before.

    Quantum entanglement is a strange phenomenon that sounds like science fiction to our classical-physics-focused minds. Basically, two or more particles can become so entwined that changing the state of one instantly changes that of its partners – no matter how far apart they are.
    This mechanism – which Einstein himself dubbed “spooky” – can be tapped into to create quantum networks. Pairs of photons can be entangled and separated, allowing data to be “teleported” between them over long distances. As a bonus, these networks could be more secure, since any hackers would garble the data just by trying to read it.

    Now, researchers at Fermilab, AT&T, Caltech, Harvard, NASA JPL and the University of Calgary have demonstrated sustained, very accurate quantum teleportation over long distances. The team sent information over 44 km (27 miles) with fidelity of over 90 percent – an accuracy record for this distance.
    To do so, the team added a third “node” in the middle, between the sender and receiver. To get information from A to B, both parties first send a photon to C. The receiver, B, sends one member of an entangled pair and keeps the other. When A and B’s photons meet at C, they are then entangled, so that the information from A’s photon is transferred to both of B’s photons – the one it sent and the one it kept – thanks to the quantum entanglement link. In effect, it’s basically the same as teleporting information from A to B.

    It’s not the longest distance quantum teleportation has been achieved. In 2015 information was teleported through optical fibers over 100 km (62 miles), and in 2017 Chinese scientists smashed the record by effectively teleporting data over 1,200 km (746 miles) using a satellite as the midpoint.
    But the new experiments mark a breakthrough in fidelity over long distance. The 100-km record, for instance, managed about 80 percent accuracy, so 90 percent is an impressive improvement. The team also says that the experimental setup involved mostly off-the-shelf components, meaning a future quantum internet should be able to be built using existing infrastructure.

    The research was published in the journal PRX Quantum.
    Source: Fermilab, Caltech

  12. forum rang 5 MisterBlues 16 januari 2021 13:26
    Gaan we een wereld krijgen waar straks ook de publieke ruimte selectief toegankelijk is?

    [b]Techgiganten Microsoft, Oracle en Salesforce gaan samenwerken in een consortium voor het ontwikkelen van een ‘COVID-19 vaccinatiepaspoort’. Dit speciale paspoort moet straks veiliger reizen mogelijk maken.[/b]

    Het nu gelanceerde samenwerkingsverband Vaccination Credential Initiative van de drie techgiganten en andere publieke en private partijen wil een soort digitaal paspoort ontwikkelen waarin individuele personen een versleutelde kopie van hun vaccinatiegegevens kunnen opslaan. Op deze manier krijgen zij digitale toegang tot hun vaccinatiegegevens, maar blijft wel de dataprivacy behouden. Met deze gegevens kunnen zij, via applicaties op smartphones of met een uitgeprint PDF, aantonen dat zij een COVID-19 vaccinatie hebben gehad.

    Specifieke standaarden

    Het consortium wil voor de ontwikkeling van het digitale vaccinatiepaspoort de huidige specificatie SMART Health Cards gebruiken. Deze specificatie is gebaseerd op de W3C Verifiable Credential- and HL7 FHIR-standaarden. Deze standaarden worden op dit moment onder meer gebruikt voor het met hoge privacy opslaan van medische gegevens in Google Pay of Apple Wallet.

    Nog vele hindernissen

    Met de ontwikkeling van dit digitale vaccinatiepaspoort proberen Microsoft, Oracle en Salesforce al voor te sorteren op verwachte eisen van luchtvaartmaatschappijen en landen. Wel liggen er voor deze oplossing nog een aantal hindernissen op de weg. Zo worden niet in alle landen vaccinatiegegevens digitaal bewaard of meegegeven aan individuele personen.
    Daarnaast is, in het geval van internationaal reizen, mogelijk dat landen of regio’s als de EU vasthouden aan eigen modellen voor digitale vaccinatiepaspoorten of aan standaarden die zij al hebben geïmplementeerd. Wordt dus vervolgd.
  13. forum rang 5 MisterBlues 28 januari 2021 18:59
    Biden's bold EV promise could re-shape the auto landscape

    By Loz Blain
    January 27, 2021

    US President Joe Biden has committed to replacing the entire federal fleet of more than 650,000 vehicles, with American-made electric alternatives
    “The federal government ... owns an enormous fleet of vehicles, which we’re going to replace with clean electric vehicles made right here in America made by American workers,” said President Joe Biden on Monday, signaling he's willing to use his new office to kick off a transformative overhaul of the entire US automotive industry.

    The US federal fleet is massive – somewhere around 650,000 vehicles (of which only 3,215 are currently electric), traveling 4.5 billion miles (7.2 billion km) and guzzling 375 million gallons (1.4 billion liters) of gasoline and diesel fuel every year. Biden hasn't laid much out in the way of details yet, but two key goals are clear: reduce the US government's environmental footprint, and give the American auto industry a shot in the arm.

    Financial benefits should accrue over time, too; fuel and maintenance costs for electric vehicles are significantly lower than those of ICE vehicles, and many of these things – US postal vans, for example – do enough miles to bring break-even point much closer. Analysts predict Biden's switchover could turn out to be a US$20+ billion project, but viewed as part of an economic stimulus and job creation package, as well as an opportunity to cut down ongoing maintenance expenses, that number looks less daunting.
    And boy will it shake up the US auto industry, particularly since Biden also signaled he was planning to tighten up the definitions on what qualifies as "made in America," to make sure taxpayer money ends up staying in the country as much as possible. And as Axios reports, there's basically nothing on the market right now that meets Biden's criteria using a unionized workforce, which may be another of the criteria.

    Before these vehicles start rolling out, entire supply chains will need to rise up. New models will have to be developed fit for the government's purposes, and the scale of EV manufacturing will need to advance dramatically. It may be 3-4 years before this executive decree starts bearing fruit, simply because the vehicles don't exist yet.
107 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0640 -0,03%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,48%
Gold spot 2.389,67 +0,43%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links