Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PROSUS AEX:PRX.NL, NL0013654783

  • 28,670 18 apr 2024 17:35
  • +0,195 (+0,68%) Dagrange 28,450 - 28,900
  • 3.099.694 Gem. (3M) 3M

PROSUS in 2020

1.889 Posts
Pagina: «« 1 ... 82 83 84 85 86 ... 95 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Yoehoe777 22 december 2020 13:05
    Volgens mij wil Naspers belang afbouwen in Prosus en is de afspraak gemaakt met Prosus dat men voor een paar miljard weer inkoopt om geen heftige daling te veroorzaken.

    Controleerde handel en helaas niet de verhoging die vele hadden gehoopt door het inkoopprogramma.

    Verschil moet komen door andere lucratieve bedrijven die groeien als kool net als Tescent doet waar Prosus aandeelhouder is.

    2021 ongetwijfeld boven de 100.! Potentie genoeg.
  2. Worff 22 december 2020 14:04
    quote:

    Yoehoe777 schreef op 22 december 2020 13:05:

    Volgens mij wil Naspers belang afbouwen in Prosus en is de afspraak gemaakt met Prosus dat men voor een paar miljard weer inkoopt om geen heftige daling te veroorzaken.

    Controleerde handel en helaas niet de verhoging die vele hadden gehoopt door het inkoopprogramma.

    Verschil moet komen door andere lucratieve bedrijven die groeien als kool net als Tescent doet waar Prosus aandeelhouder is.

    2021 ongetwijfeld boven de 100.! Potentie genoeg.
    Kan ik jouw verhaal ergens nalezen?
  3. begaclaim 22 december 2020 14:52
    Het lijkt een beetje of dit aandeel in een 'prisoner's' dilemma zit. Naspers heeft aandelen Tencent gesepareerd in een aparte entiteit en nog steeds hebben ze last van te weinig 'free float' op de JSE stock exchange (vanwege hun belang in prosus natuurlijk). Hoe kan dit aandeel nu gaan stijgen als Naspers een groot belang in Prosus blijft houden. Dus ze moeten wel verkopen. Dat drukt weer de koes, maar geeft wel meer free float, Prosus mag weer verder stijgen etc.... Maar ik vraag me dan af: hoe lang gaat dit spel duren? En hoe kunnen al die adviseurs nu ineens koopaanbevelingen doen van rond de 126? Dan moet dat wel zijn omdat ze denken dat de niet tencent bedrijvigheid enorm gaan bijdragen in de winstgevendheid. Maar door hoor / zie je maar weinig in. Verder krijg ik de indruk, gezien ook het handjevol mensen dat hier actief is, er maar weinig particulieren voor dit aandeel zijn te strikken. Vergelijk dit eens met bijvoorbeeld het forum van Unibail Rodamco waar enorm veel activiteit is en ook van behoorlijk inhoudelijk niveau.

    Dus beste mede forum leden / aandeelhouders Prosus: zitten wij niet gewoon in een lege vijver te vissen die wellicht een beetje gevuld gaat worden, maar vooral een groot schuif en manipuleer wereldje van het grote geld is?

    Benieuwd naar jullie inzichten voordat ik op de verkoop knop ga drukken ;-)
  4. forum rang 9 objectief 22 december 2020 15:00
    quote:

    begaclaim schreef op 22 december 2020 14:54:

    Waar zit die potentie vooral in (los van alleen het belang in Tencent)?
    Dat staat allemaal in de berichten hierboven.

    Zelf heb ik het idee, dat na de positieve advisering van bijna alle analisten de meeste beleggers al in dit aandeel zitten en daarom de koers niet hoger wil.
  5. [verwijderd] 22 december 2020 15:25
    Ik snap de commotie niet zo goed.
    Prosus staat maar een fractie verwijderd van zijn hoogste punt (even los van die uitschieter in November)

    Prosus heeft een sprong gemaakt van de 80 naar de 90 regionen.
    Daar zal het eerst even consolideren voordat het weer verder kan.
    Als je een rechte streep omhoog had gewild had je tesla moeten kopen.

    Geef het even tijd voordat we de sprong van 90 naar de 100 gaan maken.
    Fundamenteel is er volgens mij niet zo veel aan de hand (tenzij ik nieuws heb gemist)
  6. begaclaim 22 december 2020 15:47
    niets aan de hand?:
    * Free float verhandelbaarheid Naspers aan JSE;
    * China die eigen (grote) technobedrijven hun bewegingsvrijheid ontneemt;
    * America die TikTok en andere diensten blokkeert;
    * Enorme stijging in afgelopen tijd en dus winstnemingen;
    * Overige activiteiten die t.o.v. Tencent aandelen belang behoorlijk klein zijn;
    * Directe belegging in Tencent levert tot dusverre meer op
    * Onbekendheid Prosus onder beleggers.

    Snap je verhaal over consolideren en tijd nemen etc...., echter is het best vreemd dat dit aandeel zo gestuurd wordt. Heeft met die inkoop van aandelen te maken, maar groot aandeelhouder Naspers wil twee dingen die eigenlijk niet kunnen in mijn optiek: controlerend belang houden, maar wel verder verhandelbaarheid van hun aandeel op JSE.

    Begrijp me niet verkeerd, maar ik krijg sterk het gevoel dat Prosus een speeltje is van de grote jongens. Ik laat me graag positief verrassen natuurlijk. Maar de gedachte van veel formuleden hier dat door de aanbevelingen van analisten het vanzelf omhoog gaat: forget it. Zie ook wat bijvoorbeeld Goldman Sachs deed bij Unibail. En dat is vergeleken met dit spel nog maar een kleintje. Hier praten we over mondiale geldstromen tussen China, Zuid-Afrika en tussenstation NL......
  7. forum rang 5 Bart Meerdink 22 december 2020 15:51
    quote:

    Krustie101 schreef op 22 december 2020 15:09:

    [...]
    Je kunt het zelfs bekijken

    www.youtube.com/watch?v=WsPoVt7jhJU

    Vanaf 3:50
    Citaat: 'Aan de andere kant verwachten we wel dat Naspers zijn belang in Prosus kan terugbrengen tot onder de 50%'

    Dat is dus een verwachting van KBC voor de toekomst. Dat er een afspraak gemaakt is daarover blijkt niet uit de video.

    Op zich zou het goed zijn voor de koers als Naspers niet meer helemaal de dienst uitmaakt bij Prosus, maar een verwachting heeft op zich ook al effect op de markt.

    Bij een zo omvangrijke verkoop ligt het misschien meer voor de hand om pakketten aandelen te plaatsen bij institutionele beleggers? Naspers zal geen belang hebben om de beurskoers van Prosus te drukken.

    De 5 mrd aan buybacks van Prosus wijst er m.i. op dat ze volgend jaar als de lockup periode afloopt geleidelijk wat van het grote belang in Tencent te gelde gaan maken. Want ze zullen toch wel voldoende cash willen houden om eventuele overnamen en investeringen te kunnen doen.
  8. forum rang 4 Kuiken 22 december 2020 17:39
    Bron FD. TESCENT HEEFT BELANG VAN 16,6% in NIO

    MARKTBEWEGINGEN
    Tesla verdringt Philips uit BinckBank-toptienlijst
    Rémy Baurichter 12:59

    Deel via WhatsApp

    Deel via Twitter

    Deel via Facebook

    Deel via LinkedIn

    Deel via E-mail

    Bewaar artikel in Mijn Nieuws
    Aandelen Tesla blijken enorm in trek onder particuliere beleggers. Dit jaar drong de Amerikaanse autobouwer als eerste niet-Nederlandse fonds door tot de toptienlijst van meest verhandelde aandelen bij broker BinckBank.
    Gemeten naar geïnvesteerd vermogen, neemt de autobouwer nu de negende positie in onder Nederlandse Binck-beleggers, aldus de broker dinsdag. Een eer die vorig jaar nog verzekeraar Aegon te beurt viel, de huidige nummer tien. Philips verlaat de BinckBank-toptienlijst, de elektronicagigant moet dit jaar genoegen nemen met een twaalfde plek.
    De run op Tesla-aandelen die BinckBank constateert, is illustratief voor de gretigheid waarmee beleggers wereldwijd in het bedrijf investeren. Het aandeel verzevenvoudigde in waarde dit jaar. Daarmee wist de autobouwer zich deze week te verzekeren van een plekje in de prestigieuze Amerikaanse S&P 500-index.
    Opnieuw Shell favoriet
    Shell blijft onverminderd populair bij Nederlandse beleggers, ook al verloor het aandeel ruim veertig procent van zijn waarde dit jaar als gevolg van de coronacrisis. De oliereus gaat net als vorig jaar aan kop in het jaarlijkse onderzoek van BinckBank onder ruim tweehonderdduizend beleggingsportefeuilles.
    Shell zag dit jaar de vraag naar zijn olieproducten decimeren door het verminderde vliegverkeer en de thuiswerkplicht. Deze week maakte Shell bekend nog eens $4,5 mrd af te schrijven vanwege de negatieve effecten van de coronapandemie, bovenop de bijna $20 mrd die het eerder al hiervoor afschreef.
    Dat beleggers mobiliteit desondanks interessant blijven vinden, blijkt niet alleen uit hun honger naar Tesla-aandelen. Concurrent Nio, een Chinese maker vuan elektrische auto's met een notering aan Wall Street, is op plek 65 de hoogste debutant. Tesla stoend vorig jaar op inummer 64.
    Laadpalen
    Andere partijen die betrokken zijn bij elektrisch rijden drijven mee op de hausse. Aandelen in laadpalenbouwers Alfen en Fastned behoren tot de grootste stijgers dit jaar, zegt Binck. Dat kan ook gezegd worden van BlackRocks indexfonds 'iShares Global Clean Energy', dat aandelen in onder meer groene energieleveranciers en windmolenbouwers volgt.
    De Amsterdamse betalingenverwerker Adyen klom dit jaar 24 plekken. Dat is ingetogen vergeleken met de waardestijging van het aandeel. Verwisselden stukken rond kerst vorig jaar nog voor €728,00 per stuk van eigenaar, nu flirt het aandeel met een waarde van ruim €1900,00.
    Weinig verrassende debutanten in Bincks top 200 zijn te vinden in de farmaceutische sector. Zo wisten de Amerikaanse medicijnenmakers Pfizer en Moderna, die beide een coronavaccin ontwikkelden, zich dit jaar voor het eerst bij het rijtje favorieten te voegen.Y.KK.
  9. forum rang 4 BowmoreBoerke 22 december 2020 17:40
    quote:

    Haydar schreef op 22 december 2020 16:58:

    Geduld, gaat vanzelf omhoog.
    Geduld heb ik wel....Maar dit gaat weer helemaal nergens over, in de laatste minuut nog even terug naar day-low.

    Wat mij steeds meer zorgen baart, is de grote afhankelijkheid van de koers van Tencent. Ik merk dat ik daar zelf wat nerveus van wordt omdat ik Tencent niet goed kan schatten/duiden - wat een "redelijke" koers is. Bij bv ASR, Ahold en Shell kun je met een beetje rekenen een dividendrendement van 6% als absolute bodem nemen (tegen die koers of lager instappen ga je simpel voor very-long met het oog op het dividend).

    Ik denk dat Prosus er verstandig aan doet om het belang in Tencent wat meer af te bouwen en een wat meer diverse portefeuille op te bouwen.

    Just my two cents....What the heck do I know?
  10. Haydar 22 december 2020 18:48
    Prosus ASR en Ahold(dollar amazon) dit zijn de aandelen voor 2021,2022.
    Niet verkopen en zeker niet dagelijks gaan kijken.
    Is opzich nergens op gebaseerd maar ik verwacht ruim 10 tot 20 procent rendement van deze drie.
    Gezien de volumes bij Prosus wordt er absoluut niet verkocht door de grote aandeelhouders.
1.889 Posts
Pagina: «« 1 ... 82 83 84 85 86 ... 95 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hindernissen voor Tencent tegenvaller voor Prosus

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links