Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Apple wil in 2024 elektrische auto gaan bouwen'

Lees over dit aandeel ook

  1. 12 apr Video: cyclische aandelen bieden kansen
  2. 02 apr Apple onder vuur in de VS, maar er is een nog groter probleem

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Gunther 22 december 2020 06:02
    Apple, Amazon, Alphabet.... werken allemaal aan hetzelfde. Musk is de pionier maar dit soort bedrijven hebben veel meer geld. Ik moet nog zien of Musk Tesla op de lange termijn winstgevend houdt. De concurrentie is hevig en iedereen denkt dat Tesla een straatlengte voorsprong heeft. Vergeet het maar.
  2. tomansky 22 december 2020 09:33
    De bedrijven die jij noemt hangen voor tienduizende euros aparatuur aan een auto en rijden in een afgebakend terijn, dat is geen zelfrijdende auto. Tesla daarintegen heeft een energie zuinige computer ontwikkeld speciaal voor het zelfrijdende gedeelte, daarnaast maken ze gebruik van (goedkope) camera's. Ieder verkochte auto heeft de hardware aan boord om een zelfrijdende auto te zijn of worden (enkel de software hoeft maar geupdate te worden).

    Een zelfrijdende auto die 20K duurder wordt door alle sensoren en computers is niet verkoopbaar (nog niet eens gekeken naar het stroom verbruik van de extra computer voor zelfrijden, die het bereik van de auto naar de klote helpt).

    Daarbij gaat het om DATA, wie heeft de meeste data kilometers? Tesla. En zeur niet over geld want Tesla heeft 13 miljard op de bank staan. Het gaat erom hoe je die cash zo efficient mogelijk inzet.
  3. [verwijderd] 22 december 2020 12:09
    Hoezeer ik ook fan ben van Tesla ben ik het wel met je eens dat dit een serieus risico is. Genoeg bedrijven die naar de knoppen gingen toen de grote techreuzen zich gingen bemoeien op hun terrein.

    In die zin maak ik me ook meer zorgen om deze druk dan die van bestaande autofabrikanten. Wel vaker gedacht dat Apple weinig te zoeken had in een segment en dat het ze dan toch lukt om daar potten te breken. Van die gekke airpods hebben ze er vorig jaar 60 miljoen verkocht, dat is dus een omzet van iets vna 9 miljard die ze even er bij plussen. Ja het is enigszins overpriced, maar werkt natuurlijk net iets makkelijker met je Iphone.

    De vraag is in hoeverre je als Tesla nog meer bepaalde network effecten kan creeren om je positie blijvend te maken. Net zoals het haast onmogelijk is om te concurreren met platformen als windows en de iphone door de applicaties... Dat hebben ze enigszins met hun supercharger netwerk (dat betrouwbaarder en beter werkt dan enig ander alternatief), maar dat alleen is niet voldoende natuurlijk.

4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Apple

168,000 17 apr
-1,380 -0,81%
Premium

Apple onder vuur in de VS, maar er is een nog groter probleem

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links