Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Scandinavische (Noorse, Zweedse, Deense, Finse) aandelen« Terug naar discussie overzicht

Forum Noorse aandelen geopend

231 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. IEX - Forummoderator 20 december 2020 07:41
    @Moderator: tijd voor een forumpje "Noorse aandelen", vanwege de technische aansluiting per 30 november jl. van Oslo Børs bij Euronext? Dan is de vraag hier niet alleen off-topic, het gaat over (de trading group van) een specifiek aandeel, maar is er ook een on-topic plekje.

    Bij dezen.

    Groet Henk
  2. forum rang 5 MisterBlues 20 december 2020 10:31
    quote:

    Kees1 schreef op 20 december 2020 09:54:

    Dank je Henk.

    Het afgelopen jaar bewoog de Noorse index op eenzelfde manier als de MSCI Europe. Norsk Hydro is een interessant bedrijf om te volgen.
    Scatec ook! (Is al een apart forum van.)

    Noorse zalm bedrijven als de pandemie naar de achtergrond verdwijnt.
  3. forum rang 8 Leefloon 20 december 2020 11:10
    quote:

    MisterBlues schreef op 20 december 2020 10:31:

    Noorse zalm bedrijven als de pandemie naar de achtergrond verdwijnt.
    De Noorse energiesector is iets te divers en breed om dat allemaal op te sommen, maar ook binnen dezelfde ICB-subsector als zalmbedrijven kent Noorwegen veel keuze met 18 noteringen: (met o.a. Fishing, dus breder dan alleen zalm) AKBM, ANDF, ASA, AUSS, BAKKA, GSF, IFISH, ISLAX, KAL, KING, LSG, MOWI, NCOD, NOAP, NRS, SACAM, SALM en SALME.

    Beursbreed veel echte nieuwkomers, ook. Sinds de technische aansluiting bij Euronext al 7 IPO's, en YTD blijkbaar 50. Een aantal echte IPO's dat het totaal aantal van alle overige Euronext-landen overstijgt.
  4. forum rang 7 ffff 20 december 2020 11:28
    Henk,

    Bedankt voor het aanmaken van dit nieuwe forum.

    En,, het mag ook wel eens gezegd worden....Ik was stomverbaasd te constateren dat dit werk op een zondagmorgen, nog voor 8.00 hr gedaan is.

    Het doet deugd te constateren dat er toch nog meer mensen in Nederland zijn die niet te beroerd zijn om op zondagmorgen te werken.

    Mister Blues,

    Norsk Hydro, het vroegere Statoil volg ik zeker al een kleine 30 jaar. Zeer boeiend bedrijf en zo nu en dan informatie uit de eerste hand omdat mijn zwager in Noorwegen bij dat bedrijf werkt. Probleempje is natuurlijk wel weer ( altijd) de omwisseling in Noorse kronen en de uitbetaling van je dividend in Noorse kronen.

    Ook zelf geconstateerd dat als je Royal Dutch Shell en Total in portefeuille hebt dat het dan na decennia niet zo'n bar groot verschil maakt. De ene periode doet de ene het beter en dan weer een periode dat de ander het beter doet. Ik ben geen trader, want die zou natuurlijk op tijd switchen.....Norsk Hydro is overigens een fantastische werkgever....

    Peter

  5. oilexpert 20 december 2020 14:10
    Peter;: Norsk Hydro is niet het vroegere Statoil, Statoil is nu Equinor, Norsk Hydro loopt inderdaad als werkgever voor, met name het welzijn staat voorop.

    Norsk Hydro is niet te vergelijken qua business met de Oil Majors. Over decennia zijn de verschillen vaak niet groot tussen aandelen binnen 1 sector, maar binnen het jaar wel. In mijn belegginsportefeuille kijk ik juist wel naar de verschillen, want die zijn nu zeer groot. met name hun potentie om als winnaar uit de groene transitie te komen.

    Als trader heb ik met al deze bedrijven gewerkt en belangrijk hierbij is dat je flexibel moet kunnen omspringen me de toekomst. Bedrijven al RD en Total, en BP kunnen dat beter dan Equinor en Norsk Hydro. Ook qua grootte en cashflow.

    Dus ben je meer korte erbij gericht voor 2021 rendement, het is de moeite waard echt naar de verschillen te kijken. Alleen al tussen hun ratio olie/lng.

    succes

    Oilexpert.nl
  6. forum rang 6 'belegger'' 2 januari 2021 22:03
    Everfuel is een spin-off van NEL Asa en Hexagon Purus een spin-off van Hexagon Composites.

    Daar waar NEL Asa de techniek levert, richt Everfuel zich op de commercialisatie van een waterstofketen. Hexagon Purus richt zich op groene energie terwijl Hexagon Composites zeg maar verder gaat met blauwe energie. Bij Hexagon moet je even opletten, want er zitten ook bedrijven in Zweden en Australië die de naam delen maar andere activiteiten bevatten.

    "Everfuel is making green hydrogen for zero emission mobility commercially available across Europe, offering competitive all-inclusive hydrogen supply- and fueling solutions. We own and operate green hydrogen infrastructure and partner with vehicle OEMs to connect the entire hydrogen value chain and seamlessly provide hydrogen fuel to enterprise customers under long-term contracts."

    "Hexagon Purus, a Hexagon Composites company, is a world leading provider of hydrogen type 4 high-pressure cylinders, battery packs and vehicle systems integration for fuel cell electric and battery electric vehicles. Hexagon Purus enables zero emission solutions for light, medium and heavy-duty vehicles, buses, ground storage, distribution, marine, rail, aerospace and backup power solutions."
  7. Belegger 86 4 januari 2021 14:56
    quote:

    Norwegian Air schreef op 2 januari 2021 20:57:

    Het is een gok maar ik denk dat Norwegian Air kan gaan knallen. De rijke Noorse regering springt heus wel nog bij voor het failliet gaat. Het is net zo groot als de KLM.
    En Havyard is nu ook koopwaardig geworden. Kijk maar eens naar de koers. Deze afgelopen zomer gekocht.
    Alleen de naam is Noors, voorderest is het grotendeels Iers.
    Denk ook niet dat ze zo'n bedrijf snel zullen laten vallen maar het zal wel dusdanig gereorganiseerd dat je je zeker niet blind moet staren op koersen van de afgelopen jaren.
231 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0644 -0,25%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,10%
Gold spot 2.379,37 +0,78%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links