Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,784 19 apr 2024 10:05
  • -0,046 (-1,20%) Dagrange 3,758 - 3,800
  • 78.092 Gem. (3M) 1,4M

BAM december 2020

1.849 Posts
Pagina: «« 1 ... 47 48 49 50 51 ... 93 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 15 december 2020 11:36
    quote:

    marcel13 schreef op 15 december 2020 10:09:

    Norges bank is longpositie in Bam aan het afbouwen.
    24 nov 2020 longpositie 3,22 %
    11 dec 2020 longpositie 2,99 %
    Op 11 december Kapitaalbelang 3,31 %

    27 november: Kapitaalbelang 3,54 %

    Op 26-11 gemeld:
    Norges Bank meldde een kapitaalbelang van 3,29 procent met een dito stemrecht.

    Op 24 november dit jaar meldde Norges Bank nog een kapitaalbelang van 4,54 procent met eenzelfde stemrecht.

    12 november 4,28%

    11 november 5,18%
  2. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 15 december 2020 11:39

    Gemeente Rijswijk, AM en VolkerWessels Vastgoed ondertekenen realisatieovereenkomst voor 46 energieneutrale woningen
    15 december 2020 - AM bv / BAM Wonen bv
    Gemeente Rijswijk, AM en VolkerWessels Vastgoed ondertekenen realisatieovereenkomst voor 46 energieneutrale woningen

    Rijswijk, 15 december 2020 - De gemeente Rijswijk en ontwikkelingscombinatie Harnaschpolder CV, bestaande uit gebiedsontwikkelaars AM en VolkerWessels Vastgoed, hebben maandag 14 december een realisatieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van 46 energieneutrale eengezinswoningen in deelgebied Parkrijk – De Lanen, in RijswijkBuiten. Jeffrey Keus (wethouder gemeente Rijswijk), Annemarie Jol (adjunct directeur AM Zuidwest) en Marcel Schipper (algemeen directeur Volker Wessels Vastgoed) waren bij de ondertekening aanwezig.
    Parkrijk

    Parkrijk is het tweede deelgebied van de nieuwe woonwijk RijswijkBuiten. De wijk is gesitueerd tussen het centrum van Rijswijk en Delft en grenst aan het Wilhelminapark. In deze wijk staan groen en duurzaamheid centraal. De bouw van de eerste 67 woningen van De Lanen is in volle gang. De verkoop van de 46 woningen (36 eengezinswoningen in oud-Hollandse stijl en tien stoere XL-woningen) waarvoor de bovenstaande overeenkomst is getekend, gaat voorspoedig. Alle woningen staan op dit moment onder optie. De woonoppervlaktes van de woningen variëren vanaf 128 m2 tot en met 142 m2. De prijzen liggen tussen € 425.950,- en € 490.950,-. De woningen van fase 2 zijn ontworpen door Steenhuis Bukman architecten uit Delft in samenwerking met BAM Wonen, die de woningen zal realiseren. Naar verwachting start de bouw van fase 2 in juni 2021.
    Energieneutraal en klimaatadaptief

    Alle woningen worden gasloos en energieneutraal (EPC = 0, in- en uitgaande energiestromen zijn hierbij in balans) opgeleverd, door het gebruik van warmtepompen en hoogwaardige isolatiematerialen. Dit zorgt voor een energiezuinige woning, die aangenaam, duurzaam en toekomstbestendig is.

    De openbare ruimte wordt klimaatadaptief ingericht door onder andere het bovengrondse waterafvoersysteem van hemelwater naar speciaal ingerichte groenstroken. Hierdoor ontstaat een tijdelijke opvang van het water tijdens extreme regenbuien en wordt wateroverlast aan de woningen en infrastructuur voorkomen.
    Deelmobiliteit

    In RijswijkBuitenzal er deelmobiliteit worden aangeboden. Hiervoor worden mobiliteitspunten ontwikkeld die een divers aanbod van verschillende typen vervoermogelijkheden aanbieden. Op deze manier wordt op een vooruitstrevende manier invulling gegeven aan bereikbaarheid, klimaatdoelen en de leefbaarheid van RijswijkBuiten.

    Meer informatie over Parkrijk is te vinden op www.parkrijk-delanen.nl.
    Over AM

    Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Als betrokken gebiedsontwikkelaar plaatsen wij maatschappelijke uitdagingen in het hart van ons ontwikkelingsproces. Wij richten ons daarbij op de thema’s ‘Gedurfde duurzaamheid’, ‘Inclusieve stad’, ‘Healthy urban living and working’, ‘Stad- en gebiedmaker’ en ‘Gelukkig leven’. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. Zie ook www.am.nl.
    Over VolkerWessels Vastgoed

    Als zelfstandige en onafhankelijke onderneming binnen het VolkerWessels concern voelen wij ons optimaal thuis in de wereld van creatie, ontwikkeling en realisatie van kwalitatief hoogwaardige leef-, woon- en werkomgevingen. De combinatie van handelen in vrijheid, beschikken over de expertise van een hecht netwerk aan ervaren specialisten binnen de groep en – zeker niet in de laatste plaats – gebruik maken van de gedegen marktpositie van onze moederorganisatie, maakt VolkerWessels Vastgoed een interessante en betrouwbare partner. Opdrachtgevers en andere partners ontdekken bij ons een brede expertise als het gaat om architectuur, bouwkunde, duurzaamheid, economie, infrastructuur, marketing, productontwikkeling en stedelijke vernieuwing. Zie www.vwvastgoed.nl.

    Nadere informatie: AM, afdeling in- en externe communicatie, (030) 609 72 22 of communicatie@am.nl.

    Illustraties in hoge resolutie zijn te downloaden bij het persbericht op www.am.nl.
  3. husa 15 december 2020 11:43
    quote:

    Mol T schreef op 15 december 2020 09:22:

    Volgens mij is een reëlere koers van BAM rond 1.25 en dat is wellicht ook weer een mooi instapmoment. Koers is veel te snel en teveel gestegen, de slimmere belegger is al rond 2.00 uitgestapt (ik dus niet :) )

    koers is niet te snel gestegen. integendeel begin dit jaar stonden we op 2.69 na een daling. ondertussen hebben we een nieuwe ceo, een goed gevuld orderboek en is er een herstrukturering aan de gang die 100 miljoen zal besparen. dus die 1.60 is veel te laag.
  4. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 15 december 2020 11:49
    CBRE GI koopt 99 huurappartementen in Woerden

    Belegger CBRE Global Investors heeft ten behoeve van het CBRE Dutch Residential Fund een turnkey overeenkomst gesloten met BAM Wonen voor 99 huurappartementen in project De Houttuin in Woerden, een herontwikkeling van bedrijventerrein Middelland-Noord.
  5. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 15 december 2020 11:51
    Bron: ANP

    Flinke ontslagvergoedingen bij reorganisatie BAM
    BUNNIK - Bouwbedrijf BAM en vakbonden hebben deze week een akkoord bereikt over een sociaal plan voor Nederlandse werknemers die worden ontslagen. De onderneming kondigde eerder dit jaar een grote reorganisatie aan om kosten te besparen, waarbij volgens CNV in heel Europa ruim 1200 ontslagen vallen. De pijn van het baanverlies voor Nederlandse werknemers wordt volgens vakbondsbestuurder Robbim Heins enigszins verzacht door de afspraken over het sociaal plan.

    CNV, FNV en machinistenvakbond het Zwarte Corps hebben onder andere met BAM een hogere ontslagvergoeding afgesproken dan wettelijk is verplicht. De transitievergoeding voor ontslagen werknemers van het bouwbedrijf uit Bunnik zal 1,5 keer de minimaal verplichte vergoeding bedragen. Mensen met een lang dienstverband kunnen bovendien op een extra toeslag rekenen. Ook zijn er aanvullende afspraken gemaakt over de begeleiding naar ander werk.

    "Het is een zwaar gezamenlijk traject geweest en ik ben blij dat we iets hebben kunnen bereiken", zegt CNV-bestuurder Heins. "Maar vlak voor de kerst blijft dit natuurlijk een nare boodschap, daar moeten we eerlijk over zijn."

    Het sociaal plan moet nog langs de ondernemingsraad. BAM heeft een adviesaanvraag ingediend bij de vertegenwoordiging. Hoeveel banen precies in Nederland verloren gaan, kan BAM nog niet aangeven.

    BAM waarschuwde eind september al dat mogelijk honderden banen verloren zouden gaan bij de besparingsronde, die uiteindelijk voor een jaarlijkse kostenverlaging van 100 miljoen euro moet zorgen. Na grote probleemprojecten in het verleden, waarop BAM telkens fors moest afschrijven, schrijft het grootste bouwbedrijf zich selectiever in voor nieuwe klussen. Daarnaast verstoorde de tijdelijke lockdowns de werkzaamheden op de bouwplaats, wat de resultaten flink raakte.
  6. marcel13 15 december 2020 12:04
    @€d_Modus Vivendi
    Ik kijk enkel naar het reëel belang. Mvg,

    Tot slot van rekening blijft het gelden dan Norges bank zijn longpositie van bam aan het afbouwen is. Dit omdat ik diverse privémails heb gekregen van mensen die vanmorgen de longposite zagen staan en dachten dat het weer een nieuwe bijkomende longposite is, terwijl het een vermindering is van de reeds bestaande.
  7. forum rang 8 HenkdeV 15 december 2020 12:12
    quote:

    husa schreef op 15 december 2020 11:43:

    [...]

    koers is niet te snel gestegen. integendeel begin dit jaar stonden we op 2.69 na een daling. ondertussen hebben we een nieuwe ceo, een goed gevuld orderboek en is er een herstrukturering aan de gang die 100 miljoen zal besparen. dus die 1.60 is veel te laag.
    Misschien is die 1,60 wel te laag, wie zal het weten? Maar niet op basis van hetgeen jij hier schrijft.
  8. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 15 december 2020 13:03
    44.000 betonplaten bij aanleg van bouwwegen

    Voor de 40 km lange hoogspanningsverbinding van TenneT

    Tekst | Susan Peek Beeld | Zwaagstra Beton

    15 december 2020

    In opdracht van TenneT wordt er tussen Eemshaven en Vierverlaten een 40 kilometer lange, 380kV-hoogspanningsverbinding aangelegd. Voor de civiele werkzaamheden in het deelgebied tussen Vierverlaten en Bedum is BAM Infra verantwoordelijk. Zij schakelden op hun beurt Zwaagstra Beton in voor het leveren van de ruim 44.000 betonplaten, die de voorkeur kregen boven stalen rijplaten.

    Er komt heel veel duurzame energie aan land in Eemshaven en die moet worden getransporteerd naar de plekken waar het gebruikt wordt. Deze nieuwe verbinding heeft meer transportcapaciteit en er wordt gebruik gemaakt van een ander type mast (Wintrack), waardoor er maar liefst 163 vakwerkmasten uit het Groninger landschap kunnen verdwijnen.
    Oog voor de omgeving

    De nieuw aan te leggen hoogspanningslijn loopt door landerijen van grondeigenaren. Het is daarbij zeer belangrijk dat er zo min mogelijk overlast wordt veroorzaakt voor de omgeving en dat het zo netjes mogelijk opgeleverd en achtergelaten wordt. “Dat is ook een van de redenen waarom er gekozen is voor betonnen rijplaten”, zegt André Veerkamp van Zwaagstra Beton. “Betonplaten zijn makkelijk schoon te maken en geven ook veel minder geluidsoverlast dan bijvoorbeeld stalen rijplaten.”
    Logische keuze

    “Bovendien moeten de betonplaten -vanwege het frequente, zware bouwverkeer- een aslast van tenminste 12 ton kunnen dragen.” Zwaagstra Beton leverde maar liefst 44.000 betonplaten van twee bij twee meter. “Grotendeels zijn dat de bekende ‘gladde’ betonplaten, maar daar waar vee veilig en verantwoord moet kunnen oversteken, worden betonplaten met een ruwe toplaag gebruikt”, vervolgt Veerkamp. De keuze voor Zwaagstra Beton was voor BAM Infra een logische stap: niet alleen de prijs-kwaliteitverhouding maar ook de productiecapaciteit van het in Hoogeveen gevestigde bedrijf sluit goed aan bij deze enorme klus.
  9. husa 15 december 2020 13:22
    quote:

    €d_Modus Vivendi schreef op 15 december 2020 11:51:

    Bron: ANP

    Flinke ontslagvergoedingen bij reorganisatie BAM
    BUNNIK - Bouwbedrijf BAM en vakbonden hebben deze week een akkoord bereikt over een sociaal plan voor Nederlandse werknemers die worden ontslagen. De onderneming kondigde eerder dit jaar een grote reorganisatie aan om kosten te besparen, waarbij volgens CNV in heel Europa ruim 1200 ontslagen vallen. De pijn van het baanverlies voor Nederlandse werknemers wordt volgens vakbondsbestuurder Robbim Heins enigszins verzacht door de afspraken over het sociaal plan.

    CNV, FNV en machinistenvakbond het Zwarte Corps hebben onder andere met BAM een hogere ontslagvergoeding afgesproken dan wettelijk is verplicht. De transitievergoeding voor ontslagen werknemers van het bouwbedrijf uit Bunnik zal 1,5 keer de minimaal verplichte vergoeding bedragen. Mensen met een lang dienstverband kunnen bovendien op een extra toeslag rekenen. Ook zijn er aanvullende afspraken gemaakt over de begeleiding naar ander werk.

    "Het is een zwaar gezamenlijk traject geweest en ik ben blij dat we iets hebben kunnen bereiken", zegt CNV-bestuurder Heins. "Maar vlak voor de kerst blijft dit natuurlijk een nare boodschap, daar moeten we eerlijk over zijn."

    Het sociaal plan moet nog langs de ondernemingsraad. BAM heeft een adviesaanvraag ingediend bij de vertegenwoordiging. Hoeveel banen precies in Nederland verloren gaan, kan BAM nog niet aangeven.

    BAM waarschuwde eind september al dat mogelijk honderden banen verloren zouden gaan bij de besparingsronde, die uiteindelijk voor een jaarlijkse kostenverlaging van 100 miljoen euro moet zorgen. Na grote probleemprojecten in het verleden, waarop BAM telkens fors moest afschrijven, schrijft het grootste bouwbedrijf zich selectiever in voor nieuwe klussen. Daarnaast verstoorde de tijdelijke lockdowns de werkzaamheden op de bouwplaats, wat de resultaten flink raakte.
  10. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 15 december 2020 13:25
    Haalbaarheid woningbouw De Bleek 1 wordt nu onderzocht in Woerden
    Haalbaarheid woningbouw De Bleek 1 wordt nu onderzocht in Woerden
    door
    Egbert Van Den Bosch
    15 december 2020 13:05
    Haalbaarheid woningbouw De Bleek 1 wordt nu onderzocht in Woerden
    Afbeelding: © Gerd Altmann via Pixabay

    Woerden – Gemeente Woerden en Combinatie Investerings Groep Vastgoed BV (CIG Vastgoed BV) gaan onderzoeken of het haalbaar is om het bestaande kantoorgebouw aan De Bleek 1/1a (voorheen Campina) te slopen en hier nieuwe woningen te bouwen.
    Mix aan woningen

    Het gaat om een mix van appartementen en grondgebonden woningen in diverse prijsklassen. Beide partijen hebben hiervoor begin december een intentieovereenkomst gesloten. De handtekeningen werden gezet door wethouder Arjan Noorthoek namens gemeente Woerden en directeur Astrid de Waal van CIG Vastgoed BV, eigenaar van het pand.
    Haalbaar plan of niet?

    Het pand aan De Bleek 1/1a staat sinds het vertrek van zuivelbedrijf Campina al vele jaren (grotendeels) leeg. De initiatiefnemer ziet kansen om hier een gevarieerd aanbod van woningen te bouwen, in de categorieën sociaal, middelduur en duur. Onderzoek moet uitwijzen of dit ruimtelijk en financieel ook inderdaad haalbaar is volgens de spelregels die gelden voor dit gebied.
    “Enorme behoefte aan woningen”

    Arjan Noorthoek (wethouder Nieuw-Middelland): “Er is in Woerden een enorme behoefte aan nieuwe woningen. Tegelijkertijd staan er kantoorpanden in Nieuw-Middelland leeg, zoals ook dit pand aan De Bleek. Een prima locatie voor nieuwe woningen: dicht bij de binnenstad met al haar voorzieningen en op loopafstand van het station. Ik zie hier veel kansen. Als gemeente werken wij dan ook graag mee aan dit onderzoek.”
    Structuurvisie

    Herontwikkeling van kantoorpand naar woningbouw past binnen de Structuurvisie Middelland-Noord. Hierin staat dat Middelland-Noord zal worden omgevormd tot een gemengd stedelijk woongebied met ruimte voor zo’n 1.800 tot 2.400 woningen. Inmiddels zijn er voor diverse kantoorpanden in dit gebied woningbouwplannen in de maak. Het verst gevorderd zijn de plannen van BAM/GroenWest voor 265 appartementen op de locatie van het voormalige FNV-kantoor aan de Houttuinlaan. Hier kan naar verwachting de bouw in de loop van 2021 van start.
    Meer weten?

    Kijk voor meer informatie over de ontwikkelingen in Nieuw-Middelland op www.nieuw-middelland.nl.
  11. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 15 december 2020 13:59


    15 december 2020 - BAM Wonen bv
    Woningcorporatie Trudo en BAM Wonen tekenen overeenkomst voor de realisatie van 89 sociale huurwoningen in Eindhoven

    Eindhoven, 15 december 2020 - Jos Goijaerts, directeur-bestuurder bij woningcorporatie Trudo uit Eindhoven, en Frans Fonteijn, directeur Zuid bij BAM Wonen, hebben de aannemingsovereenkomst getekend voor de nieuwbouw van 89 woningen aan de Telefoonstraat en de Sportlaan / Hastelweg in Eindhoven. Beide partijen bekrachtigen hiermee hun samenwerking en tekenen voor het realiseren van twee prachtige en duurzame projecten waarvan de start volgens planning in mei 2021 begint.

    Woningcorporatie Trudo is in overleg met haar bewoners gekomen tot een sloop-nieuwbouwproject op beide locaties. Voor de Sportlaan / Hastelweg betekent dit een vervangende nieuwopgave van 73 woningen. Aan de Telefoonstraat leidt dit tot de bouw van zestien nieuwe woningen. Voor beide projecten worden deels dezelfde woningtypen/-concepten uitgewerkt.
    Werk in uitvoering

    De aannemingsovereenkomst betreft een sloop-nieuwbouw project aan de Telefoonstraat en de Sportlaan / Hastelweg. Aan de Telefoonstraat worden elf bestaande woningen gesloopt en zestien nieuwe woningen gerealiseerd. Aan de Sportlaan / Hastelweg worden 72 woningen gesloopt. BAM Wonen realiseert op deze locatie 57 nieuwe eengezinswoningen en zestien seniorenwoningen. Een aantal van de huidige bewoners zal terugkeren naar de nieuwbouwwoningen. In afstemming met deze bewoners is daarom besloten het project in twee fases uit te voeren. Nadat de bewoners zijn over verhuisd naar de nieuwbouw van fase 1 zal gestart worden met fase 2. BAM Wonen zal de huurderbegeleiding verzorgen voor de nieuwe woningen. Beide projecten worden in Eindhoven uitgevoerd. De nieuwbouwwoningen zijn duurzaam en gasloos. Het ontwerp van de 89 woningen komt van De Loods architecten uit Aarle-Rixtel.

    Jos Goijaerts: ‘We zijn trots op deze mooie projecten en we hebben veel vertrouwen in BAM Wonen, een partij waar we in het verleden eerder succesvol mee hebben samengewerkt. In de Sportlaan/Hastelweg heeft na een langjarige discussie een grote meerderheid van de huidige bewoners ingestemd met de sloop. We kunnen deze mensen maatwerkoplossingen bieden, zoals het feit dat er veertien woningen blijven staan en ingrijpend gerenoveerd worden. En doordat we in meerdere fases bouwen, kunnen de mensen in de buurt blijven wonen. De concept-woning van BAM Wonen past prima bij deze aanpak.’

    Frans Fonteijn: ‘BAM Wonen zit inmiddels drie jaar met haar kantoor aan de Looyenbeemd in Eindhoven en gaat nu “achter” ons kantoor, aan de Sportlaan / Hastelweg deze mooie grondgebonden woningen realiseren in opdracht van Trudo. We zijn verheugd met deze hernieuwde samenwerking en er is er aan ons alles aangelegen om van dit project en van de samenwerking een succes te maken.’

    Planning

    De sloop van de Telefoonstraat is recentelijk gestart. Naar verwachting start de bouw van fase 1, bestaande uit de Telefoonstraat en het eerste deel van de Sportlaan / Hastelweg, medio 2021. Fase 2, bestaande uit het tweede deel van de Sportlaan / Hastelweg, start naar verwachting in het vierde kwartaal van 2022. Medio 2023 is het gehele project gereed.
    Over woningcorporatie Trudo

    Wij zijn Trudo. We zijn een Eindhovense woningcorporatie en we doen dingen op onze eigen manier. Vaak nét even anders. Wij komen met bijzondere projecten en met nieuwe initiatieven. En daarbij staat niet het vastgoed centraal, maar de mensen die we huisvesten. Supporting people is onze missie, ons fundament. Mensen die vooruit willen in het leven, die ondersteunen we. En daarbij kijken we breder dan naar wonen alleen. Zo maken wij het verschil voor onze bewoners en de stad. Kijk voor meer informatie op www.trudo.nl.

    Wil je weten hoe wij dat doen? Lees dan over onze visie op www.trudo.nl/thenextstep
    Over BAM Wonen

    BAM Wonen staat voor topkwaliteit tegen de beste prijs. Met innovatieve, duurzame en onderscheidende producten en diensten zetten we de toon in de wereld van wonen. BAM is koploper in het realiseren van de nul-op-de-meter (NOM)-woning met meer dan 1600 NOM-woningen in voorbereiding, in uitvoering of gerealiseerd. BAM heeft hiervoor als eerste bouwer in Nederland uit handen van Kajsa Ollongren, Minister van Binnenlandse Zaken, het volledige NOM-keur ontvangen. Hiermee zijn de kwaliteit en beloofde prestaties van de NOM-woningen officieel gegarandeerd. Welkom bij BAM Wonen. Welkom Thuis.
    Nadere informatie:

    BAM Wonen, afdeling Communicatie, (030) 659 89 44 of communicatie.wonen@bam.com
    Trudo via Sebastian Mol, communicatieadviseur, smol@trudo.nl.

1.849 Posts
Pagina: «« 1 ... 47 48 49 50 51 ... 93 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links