Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Oranjewoud 2020

42 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 shaai 8 november 2020 12:46
    www.tubantia.nl/enschede/gerechtshof-...

    Gerard Sanderink probeerde bewijs te vinden van fraude door zijn ex-vriendin Brigitte van Egten. Maar het gewroet in haar mailbox moet afgelopen zijn, zegt nu ook het Gerechtshof in Arnhem. © Illustratie Gezienus Bruining
    Gerechtshof Arnhem maakt gehakt van ‘onafhankelijke’ onderzoeken Gerard Sanderink
    ARNHEM/ENSCHEDE - Gerard Sanderinks ex-vriendin Brigitte van Egten heeft terecht 170.000 euro aan dwangsommen geïnd omdat er onrechtmatig in haar mailbox is gewroet. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem in hoger beroep bepaald.

    Angelique Kunst 03-11-20, 21:39
  2. forum rang 4 shaai 8 november 2020 12:50
    www.rtvoost.nl/nieuws/1322701/Topman-...

    Gerard Sanderink en voorzitter Raad van Commissarissen Herman Spenkelink tijdens video-vergadering voor aandeelhouders (Foto: ) Gerard Sanderink en voorzitter Raad van Commissarissen Herman Spenkelink tijdens video-vergadering voor aandeelhouders (Foto: )
    De almaar doorgaande perspublicaties over de rechtszaken met z'n ex en de inval van de FIOD zitten topondernemer Gerard Sanderink danig dwars. Zijn Raad van Commissarissen riep tijdens de aandeelhoudersvergadering vandaag op om Sanderink meer respect te geven in Oost-Nederland.
    "Als je er al meer van weet, en dat weten wij, en je ziet af en toe hoe de pers te keer gaat dan schaam je je ook dat de pers dit kan, dit doet en dit wil." Aan het woord voorzitter van de Raad van Commissarissen van Oranjewoud Herman Spenkelink.
  3. forum rang 4 shaai 8 november 2020 12:54
    www.tubantia.nl/enschede/zoveelste-re...

    Zoveelste rechtszaak tussen Sanderink en Van Egten: de rechter vertikt het
    DEN HAAG - De Haagse rechter mevrouw Hoekstra-Van Vliet weigerde donderdagmorgen een rechtszaak in behandeling te nemen tussen de Twentse multimiljonair Gerard Sanderink en zijn ex-vriendin Brigitte van Egten. Na een uur zitting dwong ze beide partijen om eerst een poging tot mediation te doen.

    Angelique Kunst 29-10-20, 11:50
  4. forum rang 4 shaai 18 december 2020 16:06
    Show must go on:
    fd.nl/ondernemen/1367326/accountant-d...

    Accountant distantieert zich van Sanderink in ontslagzaak directeur
    Joris Polman Stijn van Gils 13 dec
    Gerard Sanderink
    Gerard Sanderink Foto: Herbert Wiggerman/ANP
    In het kort
    Ook accountantskantoor EY blijkt nu betrokken bij de juridische strijd van Gerard Sanderink. Sanderinks IT-bedrijf Centric stelde eerder bij de ontslagzaak van een directeur dat het geen winst maar verlies had gemaakt. Die stelling is echter 'feitelijk onjuist', verklaart accountant EY in een brief die werd ingebracht tijdens het hoger beroep.

    Net als in eerste aanleg presenteerde Centric nauwelijks bewijs voor alle beschuldigingen tegen de twee ex-directeuren. Sanderink zelf was er niet en kon dus ook niet worden bevraagd door de rechters.

    Het gerechtshof doet uiterlijk eind maart uitspraak in beide zaken.
  5. forum rang 4 shaai 18 december 2020 16:08
    www.tubantia.nl/enschede/sanderink-re...

    Sanderink ‘rectificeert’ enkele uren voor rechtszaak; ex eist tien miljoen aan dwangsommen
    ALMELO - Gerard Sanderink heeft zijn grove beschuldigingen aan het adres van zijn ex-vriendin Brigitte van Egten op geheel eigen wijze gerectificeerd. In een mailtje aan zijn personeel stelt de multimiljonair dat hij ‘voorbarig’ is geweest. Van Egten pikt het niet en eist dat de rechter voor tien miljoen euro aan dwangsommen oplegt.

    Angelique Kunst 14-12-20, 17:56

    1
    Sanderinks nieuwste advocate, mr. Mirjam Oostendorp, constateerde aan het begin van haar pleidooi dat haar cliënt, die overigens niet zelf aanwezig was, nog maar weinig publieke sympathie heeft. En dat terwijl hij volgens haar echt geen kwade bedoelingen heeft. Maar hij heeft de schijn wel tegen.

    Belofte gebroken
    Op donderdag 3 december beloofde zijn vorige advocaat, Jurjen Lemstra, plechtig aan het gerechtshof in Arnhem dat Sanderink zich minstens zes maanden zou onthouden van beschuldigingen aan het adres van zijn ex-vriendin. Slechts vier dagen later stuurde Sanderink een mail aan duizenden personeelsleden bij Centric en Strukton waarin hij opnieuw schreef dat er bij zijn zonnepanelenbedrijf DSS fraude en diefstal was geconstateerd in de periode dat Van Egten er directeur was.

    Omstreden rapport
    Als bewijs daarvoor voerde hij een omstreden ‘onderzoeksrapport’ aan, dat al door twee rechters terzijde werd geschoven omdat het niet objectief en onafhankelijk is. Zijn personeel kon het omstreden rapport opvragen en een aantal leidinggevenden kregen het ongevraagd toegestuurd. Dat ondanks de belofte van Sanderinks advocaat bij het Gerechtshof.

    Duizenden medewerkers zijn geen ‘derden'
    Lemstra stapte onmiddellijk op toen dit bekend werd. Volgens zijn opvolger Oostendorp was het allemaal een groot misverstand. Sanderink had zijn advocaat weliswaar beloofd dat hij geen uitspraken ‘tegen derden’ meer zou doen, maar hij vond niet dat zijn eigen personeel daar onder viel. Zijn mededeling aan duizenden medewerkers was namelijk puur intern bedoeld.

    ‘Voorbarig geweest’
    Toen hij in de gaten kreeg dat dat weer nieuwe juridische problemen ging opleveren, stuurde hij er maandagmorgen, enkele uren voor het kort geding, een mailtje achteraan. „Ik moet thans erkennen dat ik voorbarig ben geweest in mijn handelen”, schreef hij. Sanderink verzocht iedereen die het rapport ontvangen had, het te vernietigen. En daarmee is voor de Twentse zakenman de kous wel af.
  6. forum rang 4 shaai 18 december 2020 16:13
    quote:

    shaai schreef op 18 december 2020 16:08:

    www.tubantia.nl/enschede/sanderink-re...

    Sanderink ‘rectificeert’ enkele uren voor rechtszaak; ex eist tien miljoen aan dwangsommen
    ALMELO - Gerard Sanderink heeft zijn grove beschuldigingen aan het adres van zijn ex-vriendin
    www.tubantia.nl/enschede/rechter-sand...

    ALMELO - Gerard Sanderink haalt opnieuw bakzeil in de strijd tegen zijn ex-vriendin Brigitte van Egten. De Almelose rechter vonniste snoeihard in een kort geding dat gisteren werd behandeld en legde als stok achter de deur ongekende dwangsommen op.

    Rapport is onrechtmatig
    Verder moet de zakenman binnen 24 uur een mail sturen naar iedereen die de vorige mail heeft gekregen, met een voorgeschreven tekst. Daarin staat onder meer dat het rapport onrechtmatig is en wordt de ontvanger gevraagd eventuele kopieën van het rapport te vernietigen. Ook moet hij op het intranet van zijn bedrijven Centric en Strukton een voorgeschreven rectificatietekst plaatsen.

    Verder staat in het vonnis dat Sanderink de bedoelde rectificaties niet van commentaar mag voorzien, op geen enkele manier.
  7. forum rang 4 shaai 28 december 2020 18:38
    www.geenstijl.nl/5156953/gerard-wat-d...

    www.gelderlander.nl/enschede/sanderin...

    ENSCHEDE/UTRECHT - Gerard Sanderink heeft zich vlak voor Kerstmis ernstig misdragen toen een deurwaarder bij hem beslag kwam leggen. De Centric-topman bedreigde een politie-inspecteur en vernietigde ter plekke bewijsmateriaal dat in beslag moest worden genomen.

    Angelique Kunst 28-12-20
    Sanderink is zoals bekend de eigenaar en hoogste baas van ict-bedrijf Centric en bouwbedrijf Strukton. Beide bedrijven werken veel voor de Nederlandse overheid. Maar voor diezelfde overheid heeft Sanderink niets dan minachting, zo bleek vorige week opnieuw.

  8. forum rang 4 shaai 28 december 2020 18:45
    all over de media. soaptime
    www.telegraaf.nl/financieel/455549667...

    www.quotenet.nl/zakelijk/a35079761/ge...

    fd.nl/ondernemen/1368731/sanderink-sl...
    In het kort:
    De reputatie van aannemersbedrijf Strukton staat steeds meer op het spel door conflicten rond eigenaar Gerard Sanderink. Vorige week vond er onder politiebegeleiding op het hoofdkantoor een doorzoeking plaats van servers van Strukton. Sanderink zou toen in beslag genomen bewijs hebben vernietigd. Tegen hem en een Strukton-directeur is aangifte van een misdrijf gedaan.

    De ruzie raakt ook Strukton omdat Sanderink met zijn directie-account allerlei instanties en notabelen heeft gemaild met beschuldigingen over zijn ex. Onder andere minister van Financiën Wopke Hoekstra en Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank (DNB), ontvingen e-mails van hem. DNB is een belangrijke klant van Centric.

  9. Spes 30 december 2020 11:16
    Sanderink onder vuur bij eigen commissarissen
    De Twentse ondernemer Gerard Sanderink (72) ligt vanwege zijn misdragingen bij een inbeslagname bij bouwbedrijf Strukton onder vuur bij zijn eigen toezichthouders. Ook Tweede Kamerleden stelden dinsdag schriftelijke vragen over het handelen van Sanderink.

    In het kort
    De bedrijven van Gerard Sanderink liggen opnieuw onder vuur en dit keer wil ook de raad van commissarissen ingrijpen. Directe aanleiding is het handelen van Sanderink vorige week bij een bewijsbeslaglegging. Sanderink zou toen een hulpofficier van justitie hebben bedreigd en bewijs hebben vernietigd.

    Directe aanleiding voor de actie is een bewijsbeslaglegging vorige week op het hoofdkantoor van Strukton in Utrecht. Sanderink zou tijdens deze beslaglegging bewijs hebben vernietigd door zijn iPhone op afstand te laten wissen. Ook zou hij een hulpofficier van justitie hebben bedreigd, bevestigde de bij het incident betrokken advocaat Paul Tjiam van het kantoor Simmons & Simmons maandag in het FD. Eerder legde Sanderink al verschillende rechterlijke uitspraken naast zich neer.

    'Wat hier gebeurt kan echt niet', laat Herman Spenkelink, voorzitter van de raad van commissarissen bij Oranjewoud dinsdag telefonisch weten. Het handelen van Sanderink tijdens de inbeslagname is voor zijn eigen commissarissen reden 'een actiever rol’ te gaan spelen bij het bedrijf.

    Spenkelink zegt dinsdag met Sanderink en de rest van de bestuurders te hebben gesproken in Utrecht. Over de inhoud van dat gesprek wil hij niks kwijt. Ook wil hij niet vertellen waar die actievere rol precies uit zal bestaan. De komende twee weken zal volgens hem meer duidelijk worden. 'Het zou nog wel eens kunnen gaan botsen', vertelt hij. Als grootaandeelhouder kan Sanderink immers niet zomaar aan de kant geschoven worden.

    fd.nl/ondernemen/1369017/nieuwe-reeks...
  10. forum rang 4 shaai 30 december 2020 12:54
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 30 december 2020 11:33:

    Gerard is bezig om zakelijke zelfmoord te plegen; hij kan beter onder curatele gesteld worden voor z'n eigen belang.
    persoonlijk onder curatele zou misschien niet eens slecht zijn, maar is heel zwaar en niet makkelijk.
    Als bestuurder ligt dat anders, want volgens bedrijfsrecht moet een bestuurder handelen 'in het belang van de onderneming', te weten meer stakeholders dan alleen de aandeelhouder(s), continuïteit en werknemers hebben ook legitieme belangen, en de RvC is ook verplicht daarop toe te zien en naar te handelen.
    Maar zelfs al zou RvC bestuurder Sanderink aan de kant zetten in het belang van de onderneming, dan komt daarna al snel weer de aandeelhouder aan zet. Dat kan een juridisch interessante impasse op gaan leveren, die het drama voor de bedrijven en stakeholders alleen maar erger zal maken en in ultimo ook voor Sanderink de boel nog erger zal maken.

    Dit is voorlopig nog niet voorbij zolang Sanderink niet tot inzicht komt (dat Rijbroeks handelen niet in zijn belang is, tenminste niet mbt tot de ondernemingen, wie wet is hij prive nu wel gelukkig, ook al wordt hij er ingeluisd).
42 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0702 +0,46%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.161,70 +1,68%
Gold spot 2.322,02 -0,22%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links