Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 1735 1736 1737 1738 1739 ... 2686 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Ronald Engels 13 december 2020 00:49
    Forumleden,

    Er zijn nog 2 goede met zekerheid betrouwbare Politici over in Nederland,

    - Dhr. Pieter Omtzigt, CDA.

    - Dhr. Geert Wilders, PVV.

    Dus stem bij de volgende verkiezingen massaal op deze 2 goede, betrouwbare, competente Politici en geef Huichelaar Mark Rutte één definitieve Rode Kaart, geef hem geen enkele stem, zodat we voor eeuwig van deze dictatoriale VVD rampen producent verlost zijn.

    Hij verkwanselt sinds meer als 10 jaar Nederland aan de EU en verarmt de Nederlandse Middenklasse en MKB en is anti ons bedrijfsleven, VVD notabene, weg ermee!

    Hoe kunnen de meeste Nederlanders zo stom zijn op deze mooi pratende onbetrouwbare linkse Farizeer en mooi weer Prater/Rode Rakker te stemmen, één man die Nederland alleen continue slecht weer heeft gebracht?

    M.v.g. Ronald
  2. forum rang 9 objectief 13 december 2020 08:40
    quote:

    Ronald Engels schreef op 13 december 2020 00:49:

    Dus stem bij de volgende verkiezingen massaal op deze 2 goede, betrouwbare, competente Politici en geef Huichelaar Mark Rutte één definitieve Rode Kaart, geef hem geen enkele stem, zodat we voor eeuwig van deze dictatoriale VVD rampen producent verlost zijn.

    Gelukkig behoor je tot die personen, die na de miljarden subsidies aan de eigen woning bezitters en ondernemers nog niet tevreden bent. Soms moet je gewoon ook zelf voor je centen werken!!!
    75% van de Nederlandse burgers is vermogend en dik tevreden met de stijging van hun vermogen !!
  3. forum rang 7 hirshi 13 december 2020 08:57
    quote:

    objectief schreef op 13 december 2020 08:40:

    [...]

    Gelukkig behoor je tot die personen, die na de miljarden subsidies aan de eigen woning bezitters en ondernemers nog niet tevreden bent. Soms moet je gewoon ook zelf voor je centen werken!!!
    75% van de Nederlandse burgers is vermogend en dik tevreden met de stijging van hun vermogen !!
    En hoe voelt het om je te wentelen in zelfgenoegzaamheid?

    Je hoeft geen psycholoog te zijn om te beseffen dat opgelegd pandoer een pose is om de werkelijkheid van een leven vol frustraties te verbloemen.
  4. forum rang 6 Plein777 13 december 2020 09:45
    PROFIELWOPKE HOEKSTRA
    =========================

    Ontspannen, toegankelijk en geïnteresseerd, maar nu zit Wopke Hoekstra met de hete aardappel

    Hij is dan toch de lijsttrekker van het CDA geworden. De gedroomde kandidaat, al vond hij dat zelf niet. Wie is Wopke Hoekstra? Juist dat relaxte is zijn succesfactor.

    Gijs Herderscheê12 december 2020, 15:22

    Wopke Hoekstra wordt zaterdag op het partijbureau gepresenteerd als nieuwe lijsttrekker van het CDA.Beeld Freek van den Bergh
    Hij zag zichzelf geen straatcampagne voeren en zaaltjes afgaan. Hij zag zichzelf ook niet als lid van de Tweede Kamer. Niet omdat het hem te min is, maar omdat dat andere vaardigheden vergt. Wie op de kandidatenlijst staat, moet dat ook ambiëren.

    Ooit stemde Wopke Bastiaan Hoekstra (45) op een bewindspersoon die na de verkiezingen voor het Kamerlidmaatschap bedankte en uit de politiek vertrok. Dat vindt hij kiezersbedrog en vaandelvlucht. Als dat niet past, dan ook niet op de kandidatenlijst. Ook niet als lijstduwer.

    Daarom bedankte Hoekstra in juni voor het CDA-lijsttrekkerschap en een plek op de kandidatenlijst. Hij was tot dit zelfinzicht gekomen na beraad met zijn vriendin en moeder van hun vier kinderen Liselot.

    Een halfjaar later is hij lijsttrekker en dus kandidaat Kamerlid. Alweer na huiselijk beraad. Dat doet het goed bij het CDA en daarbuiten. Daarmee gaat een zucht van verlichting door het CDA. Hoekstra geldt daar al lang als gedroomde lijsttrekker. Bij opiniepeilingen doet de minister van Financiën het uitstekend.

    Nu zit Hoekstra ogenschijnlijk met de hete aardappel, de rol waar hij eerder weloverwogen voor bedankte. Maar dat is ook illustratief voor zijn ambitie. Zijn ziel en zaligheid is niet afhankelijk van politiek succes. Juist dat relaxte is een succesfactor. Tot drie keer toe brak Hoekstra een carrière af waar menigeen met monomane ambitie voor getekend zou hebben.

    De kiem ligt in zijn achtergrond. Zijn vader was hoogleraar interne geneeskunde, zijn moeder pedagoog op instituut Bartiméus voor blinden en slechtzienden. De een remonstrants, de ander vrijzinnig protestants. In zwaar christelijke kring heten dat de lichtste denominaties te zijn voordat je niet meer gelooft. Het geeft hem de moraal mee ook iets voor de maatschappij te moeten te betekenen, niet alleen aan eigen carrière en welzijn te denken.

    Matig drinken en veel sporten
    Vanuit Zeist fietst Hoekstra tien kilometer naar het gymnasium in Utrecht, om daarna rechten en twee jaar geschiedenis te studeren in Leiden. Hem lukt wat weinigen gegeven is: actief lid zijn van een studentencorps (Minerva) én op tijd je tentamens halen. Het recept: matig drinken en veel sporten. Hij werkt in een disco achter de bar maar dansen is aan hem niet besteed, vertelt hij met een relativerende schaterlach.

    De studentenjaren vormen hem. In zijn tweede jaar sterft zijn moeder aan de gevolgen van kanker. Ze is 48 jaar. ‘Tijd is er niet om te vermorsen, het kan opeens afgelopen zijn’, zegt hij daarover later in het AD. Als hij preses van Minerva is, moet hij de emoties over de moord op een eerstejaars lid in banen leiden. Dat doet hij door alle aandacht te richten op haar ouders en huisgenoten.

    Veel later, als hij als minister bij het praatprogramma Pauw aanschuift, is hij vooraf één en al oor voor een andere gast: een vader die zijn dochter verloor bij de tramaanslag in Utrecht. De regisseur verhaalt op internet hoe hij bij de man hurkt en minutenlang een indringend gesprek voert. ‘Dit was oprechte belangstelling in anderen, niet als de camera’s draaien maar daarbuiten.’

    Shell
    Na zijn studie begint Hoekstra in 2002 bij Shell, waar hij van Hamburg naar Berlijn en Rotterdam hopt. Een startpositie voor een potentiële carrière. Het wordt de eerste keer dat Hoekstra die afbreekt. Na drie jaar stapt hij op om een bedrijfseconomische opleiding bij Insead bij Parijs te volgen. Die verschaft hem toegang tot adviesbureau McKinsey waar hij het in een paar jaar tot partner schopt.

    Ondertussen kriebelt het. Terwijl hij bij McKinsey werkt, wordt Hoekstra in Amsterdam actief in het CDA. Als redacteur van het partijblad interviewt hij een reeks oudgedienden en laaft zich aan hun kennis en inzichten. Een netwerk is geweven. Hij komt in 2011 voor het CDA in de Eerste Kamer. Dat is ook een soort opfriscursus recht, meldt hij later in een gesprek met de Universiteit Leiden: ‘Ik heb met rechten niets gedaan totdat ik na mijn carrière in het bedrijfsleven op mijn 35ste in de Eerste Kamer kwam. Toen moest ik ineens wetteksten lezen.’ Het is ook een weerzien met oude leermeesters uit Leiden - van Ankie Broekers-Knol (VVD) had hij les gehad en bij Hans Franken (CDA) was hij student-assistent.

    De bijbaan mag van McKinsey omdat het een politieke positie in de luwte zou zijn. Dat wordt al snel anders als het kabinet Rutte II van VVD en PvdA op zoek moet naar een meerderheid in de Eerste Kamer voor de versobering van het pensioensparen. Daarbij is de hoop gevestigd op Hoekstra als financieel woordvoerder. Maar hij vertikt het om het kabinet aan een meerderheid te helpen. D66, SGP en ChristenUnie worden dan de vaste gedogers van het kabinet.

    Hoekstra heeft zich in de kijker gespeeld. Al is hij geen financieel whizzkid, hij houdt zich als financieel woordvoerder staande in het debat. Uit die jaren kent hij Pieter Omtzigt, die dezelfde rol in de Tweede Kamer had. Hij valt op door twee keer afwijkend te stemmen. Als enige CDA’er is hij in de senaat voor het homohuwelijk en voor het afschaffen van de weigerambtenaar, die het homohuwelijk niet wil sluiten. ‘Levensbeschouwelijk links, economisch rechts’, heet dat in het CDA. Het is geen obstakel om in 2015 als nummer drie terug te komen in de Eerste Kamer.
  5. forum rang 6 Plein777 13 december 2020 09:47
    Alice in Wonderland
    Hoekstra stelt zich in die jaren tegenover de buitenwereld op als een Alice in Wonderland. Hij is een van de meest toegankelijke senatoren, is altijd bereikbaar en drinkt eindeloos koffie met journalisten. Ook dan komt hij oprecht nieuwsgierig over, op zoek naar wat hen drijft, hoe zij tegen de gang van zaken aankijken. Zelf is hij ogenschijnlijk ook openhartig. Zo vertelt hij voor het donorregistratiesysteem te zijn dat Pia Dijkstra van D66 voorstelt.

    In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 is Hoekstra in het CDA de coming man. Hij gaat het verkiezingsprogramma schrijven, een ministerspost lonkt. In de bibliotheek van de Eerste Kamer zit hij, als hij op dinsdag niet hoeft mee te vergaderen, dagen over dat programma te praten en eraan te schaven. Tot het noodlot toeslaat. Zijn jongste zoon, dan net een jaar oud, blijkt een zeldzame vorm van leverkanker te hebben. Hij zet alle partijactiviteiten op een laag pitje, zoon en gezin gaan voor.

    Die crisis is bezworen, zoons ziekte onder controle, als bij de kabinetsformatie de ministersposten worden verdeeld. Hoekstra denkt over Defensie, maar anderen houden hem voor dat Financiën de beste plek is. Dat is de centrale plek in het kabinet, na minister-president. Ook als meester in de rechten kun je het bijna niet fout doen: als het economisch goed gaat, is iedereen tevreden en als het tegenzit wil Nederland een strenge bewaker van de schatkist. Voor de tweede keer geeft Hoekstra een carrière op, nu bij McKinsey, om de politiek in te gaan.

    Met zijn flair, ontspannen houding en sociale intelligentie wordt Hoekstra in de peilingen een succesvolle minister. Het zijn de ‘kleine’ dingen waar hij trots op is, zoals, indachtig zijn zoon, de regel dat ex-kankerpatiënten na tien jaar verzekeringen kunnen afsluiten tegen normale voorwaarden, en niet langer als extra risicovol worden gezien. De problemen bij de Belastingdienst worden de staatssecretarissen aangewreven en stralen niet op hem af. Als hij zich in de Tweede Kamer moet verantwoorden over de toeslagenaffaire, verschijnt hij grondig geprepareerd met twaalf mapjes met voorbereide antwoorden. En hij komt ermee weg.

    Twijfel
    Hoezeer Hoekstra twijfelt over het lijsttrekkerschap, blijkt uit een tv-portret van hem en Liselot thuis door Ivo Niehe. Het portret is deels opgenomen voor de corona uitbraak, deels kort voor de uitzending in oktober. Juist dat eerste deel maakt onmiskenbaar de indruk van een lijsttrekkersportret.

    Na rijp beraad besluit Hoekstra voor de derde keer tot een carrièrewending. In juni laat hij weten niet beschikbaar te zijn. Het dagelijkse politieke handwerk in de partij, de strijd met Rutte – het zijn zijn dingen niet. Er zijn anderen met een tomeloze ambitie die hij ontbeert. Maar dan geeft de gekozen lijsttrekker Hugo de Jonge het op. Een indringend beroep op Hoekstra’s plichtsbesef om de partij uit deze crisis te loodsen doet de rest.
  6. forum rang 7 JP Samosa 13 december 2020 09:58
    quote:

    rationeel schreef op 13 december 2020 00:46:

    Thierry Baudet
    @thierrybaudet

    #FVD is de ENIGE partij die de absurde Corona-regels principieel bestrijdt. Wij willen de horeca open, de vrijheid terug, het sociaal-maatschappelijk leven: alles weer toestaan. Kwetsbaren beschermen als ze dat willen. Opschalen capaciteit i/d zorg. Maar stop de stupide lockdown!
    Wat apart dat zo’n knappe intelligente jongen als Thierry, zo’n domme maatregelen voorstelt
  7. forum rang 7 leek2018 13 december 2020 10:12
    quote:

    JP Samosa schreef op 13 december 2020 09:58:

    [...]

    Wat apart dat zo’n knappe intelligente jongen als Thierry, zo’n domme maatregelen voorstelt
    Zo lang de scholen open blijven is elke andere maatregel een druppel op een gloeiende plaat. In Zweden schijnen de scholen nu ook dicht te gaan.
  8. [verwijderd] 13 december 2020 10:18
    quote:

    Ronald Engels schreef op 13 december 2020 00:49:

    Forumleden,

    Er zijn nog 2 goede met zekerheid betrouwbare Politici over in Nederland,

    - Dhr. Pieter Omtzigt, CDA.

    - Dhr. Geert Wilders, PVV.

    Dus stem bij de volgende verkiezingen massaal op deze 2 goede, betrouwbare, competente Politici en geef Huichelaar Mark Rutte één definitieve Rode Kaart, geef hem geen enkele stem, zodat we voor eeuwig van deze dictatoriale VVD rampen producent verlost zijn.

    Hij verkwanselt sinds meer als 10 jaar Nederland aan de EU en verarmt de Nederlandse Middenklasse en MKB en is anti ons bedrijfsleven, VVD notabene, weg ermee!

    Hoe kunnen de meeste Nederlanders zo stom zijn op deze mooi pratende onbetrouwbare linkse Farizeer en mooi weer Prater/Rode Rakker te stemmen, één man die Nederland alleen continue slecht weer heeft gebracht?

    M.v.g. Ronald
    Men kijkt Linda.
  9. forum rang 10 rationeel 13 december 2020 11:35
    De bevolking is teleurgesteld, en dat niet zonder reden.
    Er wordt ze van alles wijsgemaakt, en men voelt dat er iets niet klopt, zonder er de vinger op te kunnen leggen.

    Het grote plaatje vergt om het verder kijken dan je neus lang is.

    Als het zo is, dat ONZE regering niets anders doet dan de dictaten van Brussel uitvoeren, dan betekent het dat een wisseling van de wacht in den Haag, helemaal NETS uithaalt, zolang als we in dezelfde positie tov Brussel blijven.

  10. forum rang 7 hirshi 13 december 2020 11:40
    quote:

    rationeel schreef op 13 december 2020 11:35:

    De bevolking is teleurgesteld, en dat niet zonder reden.
    Er wordt ze van alles wijsgemaakt, en men voelt dat er iets niet klopt, zonder er de vinger op te kunnen leggen.

    Het grote plaatje vergt om het verder kijken dan je neus lang is.

    Als het zo is, dat ONZE regering niets anders doet dan de dictaten van Brussel uitvoeren, dan betekent het dat een wisseling van de wacht in den Haag, helemaal NETS uithaalt, zolang als we in dezelfde positie tov Brussel blijven.

    Je identificeert je met de bevolking.

    Maar dat is nogal kortzichtig.
  11. forum rang 4 Beursgoeroe 13 december 2020 11:46
    ook dit Forum is een perfecte afspiegeling van de maatschappij ............... verdeeldheid tot op het bod .........dat ook steeds duidelijk wordt in het stemgedrag ......... en waar de zittende partijen garen bij spinnen ................... en daarom het politieke bestel onveranderd blijft ............ en de zittende linkse invloeden die zich in alle haarvaten van de politiek bevinden ook onveranderd zal blijven en tevens het hele jaar voor Sinterklaas blijven spelen ............ we zijn er mooi klaar mee ...........
  12. forum rang 4 Beursgoeroe 13 december 2020 11:51
    ook dit Forum is een perfecte afspiegeling van de maatschappij ............... verdeeldheid tot op het bot.........dat ook steeds duidelijk wordt in het stemgedrag ......... en waar de zittende partijen garen bij spinnen ................... en daarom het politieke bestel onveranderd blijft ............ en de zittende linkse invloeden die zich in alle haarvaten van de politiek bevinden ook onveranderd zal blijven en tevens het hele jaar voor Sinterklaas blijven spelen ............ we zijn er mooi klaar mee ........... met die Komedie ............
  13. [verwijderd] 13 december 2020 11:58
    quote:

    Beursgoeroe schreef op 13 december 2020 11:51:

    ook dit Forum is een perfecte afspiegeling van de maatschappij ............... verdeeldheid tot op het bot.........dat ook steeds duidelijk wordt in het stemgedrag ......... en waar de zittende partijen garen bij spinnen ................... en daarom het politieke bestel onveranderd blijft ............ en de zittende linkse invloeden die zich in alle haarvaten van de politiek bevinden ook onveranderd zal blijven en tevens het hele jaar voor Sinterklaas blijven spelen ............ we zijn er mooi klaar mee ........... met die Komedie ............
    Tja......die VOC-......mentaliteit.....hè.....
  14. [verwijderd] 13 december 2020 12:16
    quote:

    Plein777 schreef op 12 december 2020 11:36:

    Youp van ’t Hek
    12 december 2020


    Antwoordgesprek
    ================

    Youp

    De meest aandoenlijke reclame van dit moment? De oude rocker Thomas Acda die een snuif coke over zijn bejaarde moeder blaast waardoor het oudje opveert als de schoonmoeder van Ferdinand Grapperhaus tijdens een huwelijksceremonie en hem innig begint te knuffelen.

    Even later zit ze met haar beroemde zoon aan een karig kerstdiner. Alles op die tafel komt van de Lidl. Bruce Springsteen zie ik dit soort schnabbels niet doen.

    En Bob Dylan helemaal niet. Maar die heeft het niet meer echt nodig nu hij de rechten van zijn liedjes verkocht heeft voor een kwart miljard. Dat zijn heel veel speedbootjes van twee miljoen.

    Ik zag het reclamespotje tijdens het antwoordgesprek van Linda de Mol met onze zo gewoon gebleven premier Mark Rutte, die daar als lijsttrekker zat. De verkiezingen komen eraan. Wat een antwoordgesprek is? Dat is een vraaggesprek waarin de interviewer louter vragen stelt waar iedereen het antwoord al op weet.

    Niet alleen de ondervraagde, maar ook de kijker weet exact wat er gezegd gaat worden. Dus je vraagt aan Mark of hij weleens kookt, of hij een lief heeft en hoeveel auto’s hij bezit. Op alles reageert hij adequaat en spontaan. En om de twee zinnen was er een reclameblok van zeventien minuten.

    Met daarin de oude rocker en zijn eenzame moeder, maar ook andere romantische, niet te harden glijpartijen met veel eenzaamheid en kerstbomen.

    Dat vraaggesprek met Linda werd opgenomen in een met gesponsorde rommel volgestouwde studio. Iets dat mij oprecht verbaasde. Om het uur lees ik dat de familie De Mol miljardair is. John had Dylan kunnen kopen. Dan hoef je de inhoud van je tuin toch niet bij elkaar te bedelen? Maar ik snap het: anders word je ook nooit rijk.

    Mark zat er monter bij. Geen seconde dacht ik: die heeft het zwaar. Terwijl lijsttrekker en minister best een ingewikkelde combinatie is. Hugo de Jonge trok het niet. Maar Mark heeft niet allerlei met cirkelzagen gewapende partijgenoten om zich heen staan.

    Dat had Hugo wel. Van die lafbekken die anoniem commentaar geven in de pers en je laten voelen dat je wat hun betreft op kan zouten. Kortom: een verstandige stap van Hugo. Hij heeft belangrijker zaken aan zijn zonnebankhoofd. Zoals? Hoe houden we de IKEA open?

    Wanneer zal hij bedacht hebben dat hij dat ondankbare lijsttrekkersklusje uiteindelijk toch maar niet ging doen? Toen Wopke hem weigerde te steunen? Toen hij wist dat er iets niet klopte met die laatste Wit-Russische verkiezingsronde? Dat was die vlekkeloze ronde waarna de vrouw van Pieter Omtzigt bedankt werd voor haar stem op Hugo.

    Of besliste De Jonge toen hij deze week collega Jesse Klaver een treurig puberdansje op TikTok zag doen. Dat hij dacht: dit soort vernederingen laat ik aan mij voorbijgaan. Voor je het weet loop je in een eikeltjespyjama in een of andere bejaardenpolonaise. Zaterdag zou het CDA-congres zijn, dus donderdag moest hij de handdoek in de ring gooien. Hij heeft gelijk.

    Ik heb wel zin in de komende verkiezingen. Vooral in de tragische strapatsen van de lijsttrekkers.

    Sigrid Kaag beet deze week het spits af. Zij vertelde dat ze in haar moeilijke jeugd voor de worgende keuze stond of ze in Oxford, Cambridge of Exeter moest gaan studeren. Keuzestress. Ik wist niet dat je het zo zwaar kan hebben. Het werd uiteindelijk Oxford. Pak van mijn hart.

    En verder heeft ze zorgen om een #MeToo’tje binnen haar partij. Een hitsige meneer die nog vrolijk ronddartelde. Hij zou iets in het partijkantoor geflikt hebben. Ik dacht altijd dat D66 daar in Scheveningen een speciaal flatje voor had.

    Ik heb niks met politiek, maar mag er zo graag over lezen. Zoals over het laatste etentje van Thierry en kornuiten waar Joost Eerdmans het verkeerde muziekje opzette.

    Thierry ontplofte als een overspannen junk en nu begint Joost aan zijn achtste politieke partij. Die volgens ingewijden Een Nieuw Geluid als werktitel heeft.

    Ik vrees alleen één ding: dat het geluid niet zo nieuw is. Angstaanjagend oud zelfs.

    Gefundenes Fressen voor Youp!
  15. forum rang 10 rationeel 13 december 2020 12:54
    De VVD slaat definitief links af! ‘Mark Rutte zou het best met Jesse Klaver kunnen doen in een nieuwe coalitie’

    Premier en VVD-leider Mark Rutte weigert om GroenLinks uit te sluiten bij de coalitieonderhandelingen na de verkiezingen in maart 2021. Een deel van VVD-leden had daar wel om gevraagd, omdat GroenLinks slechte sier maakt met de zeer omstreden Kauthar Bouchallikht, die op een hoge plaats op de lijst van de partij staat.

    Dat de VVD gigantisch links is afgeslagen wisten we al. Daarom zag het CDA ook opeens een gat in de markt om hun (linksige) lijsttrekker Hugo de Jonge af te serveren en te kiezen voor een meer rechts-conservatieve koers met de populaire poppetjes Wopke Hoekstra en Pieter Omtzigt als dynamisch duo aan het roer.

    Maar blijkbaar heeft deze politieke koerswijziging van het CDA weinig indruk gemaakt op Mark Rutte en zijn VVD. Sterker nog, juist vandaag maakt Rutte duidelijk kenbaar dat hij best met Jesse Klaver in een coalitiebootje zou willen varen. Volgens de VVD moeten we GroenLinks en haar Jesse Klaver en de zeer omstreden Kauthar Bouchallikht niet uitsluiten, maar moeten we juist samenwerken: “We zitten midden in de coronacrisis. Het is onze taak om samen te werken. […] Samenwerken hebben we de afgelopen jaren steeds gedaan.”

    Dit klinkt als een behoorlijk links-compromis van onze premier, die de afgelopen tijd met zijn partij dus steeds verder naar links is opgeschoven. Tot ongenoegen van zijn eigen achterban. Tijdens een (online) algemene ledenvergadering werd er vandaag namelijk gestemd over een motie van elf VVD-leden die Rutte en zijn partij opriepen om GroenLinks bij voorbaat uit te sluiten vanwege het extremisme-schandaal rondom Bouchallikht.

    “Er is zóveel omstreden aan deze mevrouw”, klaagde VVD-lid Monique Vos over de nummer 9 op de GroenLinks-kandidatenlijst, Kauthar Bouchallikht. Het groepje activistische VVD-leden willen dan ook dat Bouchallikht van de verkiezingslijst van GroenLinks zal worden geschrapt, zo niet: uitsluiting van enige samenwerking met de partij van Klaver.

    Echter wil Rutte daar dus niet aan toegeven en gaat hij nog liever dineren met Klaver en Bouchallikht dan dat hij luistert naar zijn eigen leden, kiezers en achterban. De VVD is definitief linksaf afgeslagen en het enige goede nieuws voor de kiezer is dan ook: het is nu duidelijk hoe de partij er in staat.

    Wil je links? Stem VVD, en geloof dan ook vooral hun harde oneliners niet meer, waar ze telkens mee strooien tijdens de verkiezingen.

  16. forum rang 10 DeZwarteRidder 13 december 2020 13:10
    quote:

    rationeel schreef op 13 december 2020 12:54:

    De VVD slaat definitief links af! ‘Mark Rutte zou het best met Jesse Klaver kunnen doen in een nieuwe coalitie’

    Premier en VVD-leider Mark Rutte weigert om GroenLinks uit te sluiten bij de coalitieonderhandelingen na de verkiezingen in maart 2021. Een deel van VVD-leden had daar wel om gevraagd, omdat GroenLinks slechte sier maakt met de zeer omstreden Kauthar Bouchallikht, die op een hoge plaats op de lijst van de partij staat.

    Dat de VVD gigantisch links is afgeslagen wisten we al. Daarom zag het CDA ook opeens een gat in de markt om hun (linksige) lijsttrekker Hugo de Jonge af te serveren en te kiezen voor een meer rechts-conservatieve koers met de populaire poppetjes Wopke Hoekstra en Pieter Omtzigt als dynamisch duo aan het roer.

    Maar blijkbaar heeft deze politieke koerswijziging van het CDA weinig indruk gemaakt op Mark Rutte en zijn VVD. Sterker nog, juist vandaag maakt Rutte duidelijk kenbaar dat hij best met Jesse Klaver in een coalitiebootje zou willen varen. Volgens de VVD moeten we GroenLinks en haar Jesse Klaver en de zeer omstreden Kauthar Bouchallikht niet uitsluiten, maar moeten we juist samenwerken: “We zitten midden in de coronacrisis. Het is onze taak om samen te werken. […] Samenwerken hebben we de afgelopen jaren steeds gedaan.”

    Dit klinkt als een behoorlijk links-compromis van onze premier, die de afgelopen tijd met zijn partij dus steeds verder naar links is opgeschoven. Tot ongenoegen van zijn eigen achterban. Tijdens een (online) algemene ledenvergadering werd er vandaag namelijk gestemd over een motie van elf VVD-leden die Rutte en zijn partij opriepen om GroenLinks bij voorbaat uit te sluiten vanwege het extremisme-schandaal rondom Bouchallikht.

    “Er is zóveel omstreden aan deze mevrouw”, klaagde VVD-lid Monique Vos over de nummer 9 op de GroenLinks-kandidatenlijst, Kauthar Bouchallikht. Het groepje activistische VVD-leden willen dan ook dat Bouchallikht van de verkiezingslijst van GroenLinks zal worden geschrapt, zo niet: uitsluiting van enige samenwerking met de partij van Klaver.

    Echter wil Rutte daar dus niet aan toegeven en gaat hij nog liever dineren met Klaver en Bouchallikht dan dat hij luistert naar zijn eigen leden, kiezers en achterban. De VVD is definitief linksaf afgeslagen en het enige goede nieuws voor de kiezer is dan ook: het is nu duidelijk hoe de partij er in staat.

    Wil je links? Stem VVD, en geloof dan ook vooral hun harde oneliners niet meer, waar ze telkens mee strooien tijdens de verkiezingen.
    Als alle Wilders-stemmen naar de VVD zouden gaan, dan hoeft Rutte niet met links te regeren.

    Een linkse regering is dus VOLLEDIG te danken aan Wilders met z'n waardeloze FLUTpartij.
  17. forum rang 7 rene l 13 december 2020 13:56
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 13 december 2020 13:10:

    [...]

    Als alle Wilders-stemmen naar de VVD zouden gaan, dan hoeft Rutte niet met links te regeren.

    Nee, dan kan hij in zijn ééntje ons land verder verpatsen aan Brussel.
    Laten we maar blij zijn dat de PVV er is die flink tegengas geeft.

    Ik zie straks een regering bestaande uit VVD / PVV/ CDA ontstaan.
    Voor ons land gezien de omstandigheden op dit moment het allerbeste.

    De mensen worden wakker, hup Wilders!
  18. taurus86 13 december 2020 14:08
    Peter Jan B. en Wouter B. beiden werden bewierookt als 'hoog-intelligent'. Super slim naar achteraf bleek. Want het gaat deze heren zeer voor de wind. Een Christen en een Socialist. Zoek de verschillen. De overeenkomst is in elk geval; geld en veel.
    Nu gaan we weer aan de gang met Wopke. Prima vent, maar heeft hij wat nodig is om straks, wanneer de inflatiegolf op hem af komt, ook de schade eerlijk te verdelen?
    't Is een kantoormannetje, geen vuile handen en geen poten in de klei. Blazen met hun hete lucht steeds weer hun eigen reddingsvest op.
    Meer een keeper dan een spits, om zo maar te zeggen. Europa kent inmiddels al zijn zwakke plek. Eindconclusie: Ik kijk nog even naar een geschiktere kandidaat.
  19. forum rang 10 DeZwarteRidder 13 december 2020 14:10
    quote:

    rene l schreef op 13 december 2020 13:56:

    [...]
    Nee, dan kan hij in zijn ééntje ons land verder verpatsen aan Brussel.
    Laten we maar blij zijn dat de PVV er is die flink tegengas geeft.

    Ik zie straks een regering bestaande uit VVD / PVV/ CDA ontstaan.
    Voor ons land gezien de omstandigheden op dit moment het allerbeste.

    De mensen worden wakker, hup Wilders!
    Helaas voor de Wilders-fans heeft Wilders HELEMAAL NIKS te vertellen,
    maar dat schijnt niet bij hen door te dringen.

    Er is dus geen sprake van 'tegengas', maar uitsluitend van verloren stemmen.

    En mooie kletspraatjes van jou kunnen dat niet veranderen.
53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 1735 1736 1737 1738 1739 ... 2686 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0656 +0,12%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.390,73 +0,48%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links