Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Belgische aandelen

20 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 mei 2004 13:08

    Belgische aandelen zou ik nu niet teveel op focussen. Heb in januari gepost over Icos Vision Sys., maar niemand reageerde. De koers stond toen op 19€ en stond 2 weken geleden op 27€. Nu weer teruggevallen tot op 23€. Ik zou kiezen voor een Belgisch-Nederlandse aandeel: Fortis. Dit omdat ze de voorbije jaren toch achtergebleven zijn op de markt. Ze kwamen vandaag ook met mooie Q2 resultaten.

    Als je kijkt in de AEX zou ik kiezen voor aandelen als Hagemeyer en/of Getronics. De koers van beide aandelen staat flink lager en is daarmee ondergewaardeerd volgens mij (en vele anderen). Hoop op betere wereldhandel en macro-cijfers en het wegvallen van de geopolitieke situatie (althans minder sterk dan nu) zou de koersen weer mooi doen aantrekken.

    Alvast suc6 met je keuze ;)
  2. Rijke Duivel 26 mei 2004 16:30
    www.cash.be is zowat de bekendste

    daarnaastook:

    www.analist.be/index.html
    www.stockpole.com/
    www.forteon.be/forum.htm

    Beleggen in België:

    Enkele aanraders
    Electrabel: defensief met nettodividend van + 5% en uitstekende (en niet gewaardeerde) groeimogelijkheden in Frankrijk en Europa. Heeft de vrijmaking van de markt in België zeer goed verteerd. Nu recentelijk speculatie over een overnamebod van Suez. Bod zou rond de 300 EUR moeten liggen. Koers nu EUR 264 wegens dividend uitkering op 25/05/04 van bruto EUR 15.

    Omega Pharma: zeer mooi groeiverhaal in producten voor de apotheek zonder voorschrift. Vandaag nog overname gedaan van productgamma van Pfizer.

    Interbrew: beter bier in ieder geval dan Heineken ;-)

    UCB en Solvay: interessante pharma/chemie Indien je interesse hebt voor deze, kan je misschien beter instappen via holdings als Solvac (Solvay) en Tubize (UBC). Deze beleggen enkel in de aandelen van UCB of Solvay. Op deze wijze kan je de onderliggende aandelen kopen met een korting.

    Kan nog wel een tijdje doorgaan...

    greetz

  3. [verwijderd] 26 mei 2004 20:12
    Ik ben zelf belg en sedert enige jaren belegger.
    Jammergenoeg is er via Belgische sites moeilijk informatie te vinden over Belgische aandelen.
    Daarom blijf ik ook liever bij Duitse, Nederlandse en Franse beurzen.
    Het mes snijdt natuurlijk langs twee kanten, hoe meer informatie hoe meer twijfel, maar liever veel informatie dan absoluut geen.
  4. forum rang 7 ffff 27 mei 2004 14:17

    Schrokop: Ook in België is er natuurlijk een massa GOEDE informatie te verzamelen op het net en middels nieuwsbrieven. Een van de echt goede die je gratis toegestuurd kunt krijgen is onderstaande. Als je dat regelmatig goed leest krijg je al een aardig beeld wat er zo op de Belgische markt te doen is. Andere goede bron die : Federatie van Vlaamse Beleggersverenigingen waar heel veel beleggingsclubs bij zijn aangelsoten en die beslist onafhankelijk zijn.

    Peter

    *** Nieuwsbrief van Cash.be van 26 mei 2004 ***

    *****************************************************************
    Online seminarie over Belgische aandelen

    - Gaat de Bel 20 naar 3000 punten?
    - Is Belgacom nog koopwaardig?
    - Moet ik mijn financikle aandelen verkopen?
    - Zal Electrabel door Suez overgenomen worden?
    - Of hebt u nog een ander vraag?

    KBC en Cash organiseren op 10 juni 2004 om 20 uur een online seminarie
    over Belgische aandelen. Patrick Casselman, Equity Fund Manager van KBC
    Asset Management en Alain Deneef, journalist Cash, beantwoorden online
    uw vragen over de BEL 20-aandelen via de Online Chatroom.

    Deelname is gratis. We raden u aan zich hieronder te registreren:
    www.cash.be/acties/kbcseminar/
    ***********************************************************************

    Beste belegger,

    In deze nieuwsbrief :

    1. Beursadviezen
    2. Beursgenoteerd met Mobistar en Dexia
    3. Vraag aan de analist: ING
    4. "Onze sociale zekerheid leeft op een tijdbom"
    5. Tijdperk van het goedkope geld lijkt voorbij
    6. Nieuw: Beursgrafiek.be
    7. Rendement voorbeeldportefeuille Inside Beleggen op 23,3%.
    8. Nieuw! Trends Top 30.000, editie 2004
    9. Pro Visie: De (groei)recessie van 2005
    10.Nieuw! Trends Top Bouw, editie 2004.
    11.Fiscale amnestie, ook voor u?
    12.Online seminarie over Belgische aandelen

    1. Beursadviezen

    - Positieve adviezen voor Delhaize
    - Analisten zijn het eens: betere resultaten bij Brantano
    - Analisten reageren op bod UCB op Celltech
    - Opnieuw advies voor Ubizen
    - Betere vooruitzichten bij Agfa-Gevaert
    - Geen verrassingen bij GBL
    - Ein upgrading voor Dexia
    - Positieve commentaren voor EVS
    - Androgel kan groei Solvay helpen ondersteunen
  5. forum rang 7 ffff 3 juni 2004 15:38
    KBC verrast analisten met hoge kwartaalwinst
    (tijd-nieuwslijn) - De Belgische bankverzekeraar KBC boekte over het eerste kwartaal van 2004 een nettowinst van 392 miljoen euro, tegenover 304 miljoen in het eerste kwartaal van 2003. Daarmee komt de winst boven de verwachtingen van analisten uit. Zij rekenden op een nettowinst van 379,8 miljoen.
    Het bankbedrijf droeg in het eerste kwartaal 370 miljoen bij tot de groepswinst. Een jaar eerder bedroeg de winstbijdrage van het bankbedrijf 230 miljoen. De winstbijdrage van het verzekeringsbedrijf daalde tot 32 miljoen van 80 miljoen een jaar eerder.
    In Centraal-Europa is het rendement, na een moeilijk jaar 2003, vrij goed hersteld vrij goed hersteld tot 13%. De bijdrage steeg van 21 miljoen tot 59 miljoen.
    KBC verwacht dat het nettoresultaat voor 2004 minstens 15% hoger zal liggen dan in 2003. De groep houdt rekening met een verbetering in het economisch klimaat op de meeste markten waar KBC actief is en met de aanhoudende discipline op het kostenvlak de komende kwartalen.
    (foto: belga)

    11:43 - 03/06/2004
    Copyright © Tijdnet

    P.S. Almanij en Almancora Holding zijn holdings boven KBC.

    Almanij overkoepelt KBC maar ook KBLux , ja inderdaad die, en Gevaert en Almafin de investeringsdochter.
  6. forum rang 7 ffff 8 juni 2004 17:27
    . Last minute : presentatie Sipef naar aanleiding van de kapitaalverhoging, snelle bevestiging vereist



    Naar aanleiding van de kapitaalverhoging die Sipef zal doorvoeren, organiseert het bedrijf een beleggersavond voor VFB leden, waarbij de activiteiten van Sipef (palmolie en rubber) en de vooruitzichten alsook financiële cijfers en de modaliteiten van de kapitaalverhoging zullen toegelicht worden en dit op maandag 14 juni om 19.00 uur te Kasteel Calesberg, Calesbergdreef 5 te 2900 Schoten Inschrijven kan via info@vfb.be of telefonsich bij Janine Staelens op 03/353.18.67 en dit met vermelding van naam, lidnummer en aantal aanwezigen. Toegang beperkt tot 50 personen. Routeplan Kasteel Calesberg via www.sipef.be/aboutus.html (zie routemap)







    2. NAIC 2004 : nieuwe datum 4 december 2004



    In tegenstelling tot wat in onze laatste nieuwsbrief is verschenen zal het 7de NAIC Treffen niet doorgaan op 5 juni aanstaande. Omwille van technische en organisatorische redenen zal deze NAIC-dag niet kunnen verlopen zoals wij dat gepland hadden.

    Daarom is er beslist om deze dag te verplaatsen naar 4 december 2004. Schrijf deze dag alvast in uw agenda want u zal er naast analyses over Europese en Amerikaanse sectorleiders tevens meer gegevens vinden over onze Vlaamse bedrijven alsook updates van vroeger voorgestelde analyses in onze brochures en op de congressen.



    De agenda van deze dag zullen we u nog laten geworden en zal tevens verschijnen in de nieuwsbrief.



    3. Agenda Dag van de Tips : 2 oktober 2004



    We zijn trots u nu reeds het programma van de dag van de tips te kunnen meedelen. Zo komt professor Ann Jorissen van de Universiteit Antwerpen ons op illustratieve wijze de impact van de nieuwe IAS normen illustreren. De heer Claeysoone van Bank Delen komt ons zijn 5 musts voor vermogens- en succesieplanning uit de doeken doen. Een dag van de Tips moet natuurlijk ook bedrijfsleiders aan de tand voelen, en dat doen we! Volgende bedrijven komen reeds zeker afgezakt naar het Alpheusdal : Artwork Systems, Associated Weavers, (beursnieuwkomer) Belgacom, Bekaert, Kinepolis en Melexis. We voeren een strijd der strategen op met VFB beleggingsclubs (moderator P. Huylenbroeck). We sluiten af met een debat over ‘De belegging’ van 2005 met Gert Demesure, Prof. Roel Bellens en Ignace Verdoodt als penneleden en Geert Bakelants als moderator.



    Bovendien kunnen we dankzij de uitvoering van het masterplan de toegangsprijs van onze dag verlagen! Leden betalen slechts 15 EUR, voor niet-leden is dat 19 EUR. Wie er zeker bij wil zijn kan nu al inschrijven op rek.nr. 220-0494578-11 met vermelding van naam, voornaam en lidnummer



    4. Veel gestelde vragen- Website



    Vaak krijgen we de vraag of er nog mensen zijn die een beleggingsclub willen opstarten of dat er clubs zijn die nog nieuwe leden aannemen. Vaak publiceren deze berichten in de nieuwsbrief, maar u kan alle vragen voor clubs ook terugvinden onder www.vfb.be/berichten/ Aan de clubs zouden we willen vragen om indien hun bericht niet meer van toepassing dit te melden aan onze webmaster (webmaster@vfb.be)



    Op de website zijn tevens links voorzien naar veelgevraagde informatie over de beursgenoteerde bedrijven : voor jaarverslagen, financiële kalenders, persberichten en dergelijke meer kan u terecht op www.vfb.be/sponsors/ en www.vfb.be/bedrijfsleden/



    5. Abonneren op deze nieuwsbrief?



    Heeft u vrienden in de beleggingsclub of kennissen die lid zijn van de VFB en deze nieuwsbrief nog niet krijgen, laat hen dan gratis inschrijven via een mailtje naar info@vfb.be met vermelding van hun gegevens.





    Vragen?

    info@vfb.be

  7. marcel13 10 december 2020 16:37
    Nieuwe zakelijke telecomoperator in België: Cegeka en Citymesh bundelen krachten voor 5G

    BUSINESS
    10/12/2020 | Emmanuel Vanbrussel |

    IT-groep Cegeka en Citymesh, dat telecomdiensten aan bedrijven aanbiedt, gaan hun krachten bundelen om 5G-netwerken uit te rollen . Ze hebben de ambitie om naast Proximus, Telenet en Orange, de ‘vierde nationale operator’ te worden en ‘de eerste échte industriële operator.’

    businessam.be/nieuwe-zakelijke-teleco...
20 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0635 -0,33%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,48%
Gold spot 2.387,38 +0,34%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links