Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Koopadvies POSTNL (koersdoel € 3,85) door ING

51 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 december 2020 10:46
    ING Equity Research herhaalt het koopadvies voor PostNL
    dinsdag 8 december 2020 - 10:22u -

    Het koopadvies van woensdag 25 november 2020 wordt herhaald. Dit vorige advies heeft geresulteerd in een rendement van -2,75%.
    Fonds: PostNL Guru: ING Equity Research
    Advies: Kopen Status: Actief
    Koersdoel: € 3,85 Score: 0,00%
    Startkoers: € 2,72 Huidige koers: € 2,72
    Verw. rendement: 41,39% 8 december 2020 - 10:23u
  2. [verwijderd] 8 december 2020 10:48
    Beursblik: ruimte voor PostNL om analistenconsensus te overtreffen
    PostNL heeft maandagavond de analistenconsensus voor 2020 en 2021 gepubliceerd, die haalbaar lijkt en zelfs ruimte biedt om te overtreffen. Dit stelde analist Marc Zwartsenburg van ING dinsdag.

    ING noemde de consensus voor zowel dit jaar als 2021 haalbaar en in lijn met de verwachtingen van de bank. Voorafgaand aan de cijfers over het derde kwartaal, zag ING al ruimte om de verwachtingen voor 2020 te overtreffen en volgens Zwartsenburg behoort dit nog steeds tot de mogelijkheden gezien de sterke volumes bij pakketbezorging in de afgelopen weken. Bovendien stelde PostNL zich in het derde kwartaal wat terughoudend op vanwege de onzekerheden in het licht van een tweede golf coronabesmettingen.

    Verder wordt voor 2021 een flink lagere operationele leverage bij Pakketten verwacht ten opzichte van 2020, aangezien dit jaar bijna een "perfect klimaat" betekende voor pakketbezorging. "De vergelijkingsbasis zal volgend jaar zeer moeilijk zijn, zowel qua volumes als efficiëntie", aldus de analist. Toch lijkt de consensus hier ook rekening mee te houden, terwijl postbezorging ook wat opwaartse potentie kan bieden.

    "Al met al lijkt de consensus haalbaar en zijn de verwachtingen niet al te hoog, wat PostNL ruimte biedt om een trackrecord op te bouwen van aantrekkende fundamentals", aldus Zwartsenburg.

    ING handhaafde het koopadvies op PostNL met een koersdoel van 3,85 euro. Het aandeel koerst nog slechts licht boven de niveaus voorafgaand aan de laatste outlookverhoging, waardoor er volgens de analist ruimte is voor een verdere aanpassing van het koersdoel.

    Het aandeel PostNL noteerde dinsdagochtend 0,2 procent lager op 2,72 euro.
  3. forum rang 7 JP Samosa 8 december 2020 17:24
    quote:

    Profitmaker schreef op 8 december 2020 14:31:

    Besmettingen lopen alleen verder op. Betekent uiteraard dat veel mensen het online bestellen blijven prefereren boven het fysiek winkelen.
    Maar geen hond die het nog bevroedt gezien de koers :-)

    Helaas kan post.nl het allemaal niet bolwerken.
    Misschien dat de koers het daarom zo beroerd doet.

    ( ik blijf er wel flink in zitten)
  4. [verwijderd] 10 december 2020 12:04
    quote:

    pietje-2005 schreef op 9 december 2020 11:12:

    Dacht dat ik veel tegen mezelf aan het kletsen was bij Ordina, maar hier kan Profitmaker er ook wat van ! ;-)
    Succes
    Niks met kletsen te maken. Aandeel POSTNL is volgens PM zwaar ondergewaardeerd en kan in 2021 naar 4 euro plus zelfs. Maar geen hond die het nog ziet. sterker nog, dagelijks (onterecht) koersdruk dus mooie instapkansen!
  5. [verwijderd] 14 december 2020 13:34


    Een combinatie van Black Friday, coronadrukte en een oproep van burgemeesters om vooral online te bestellen zorgde er vorige week voor dat PostNL tegen zijn uiterste limiet aanzat. Als gevolg daarvan moest het bedrijf enkele webwinkels teleurstellen en kon het niet alle pakketten meer ophalen. Deze draconische maatregelen hoeven we dit jaar niet meer te verwachten.

    Dat legt Carlos Mendes Aguiar, commercieel directeur pakketten Benelux bij PostNL, uit in gesprek met Twinkle. Volgens Mendes Aguiar is PostNL nu weer in staat om alle pakketten op te halen en loopt de periode tot Kerst traditioneel anders dan bij relatief korte piekperiodes zoals Black Friday en Sinterklaas. ‘Wij hebben dit jaar in hele korte tijd de capaciteit moeten opschalen. In eerste instantie 40 procent en daarna nog eens 30 procent. Tot nu was het altijd voldoende om de pakjes – soms met een dag vertraging – uit te leveren. Maar de extreme drukte rond Black Friday had niemand voorzien. Op dit moment zijn wij in staat om alle pakjes op te halen. Na Sinterklaas gaan de meeste mensen aan Kerst denken en dan heb je bijna drie weken om bestellingen te doen. Dus je merkt dat dat gefaseerd gebeurt.’

    Tiental webwinkels de dupe
    Naar aanleiding van die extreme drukte en gevolgen voor sommige webwinkels stuurt PostNL vandaag een video naar de aangesloten webwinkeliers. Daarin blikt het bedrijf terug op de situatie en legt uit hoe het dan toch kon gebeuren dat bij enkele webwinkels de pakketten niet konden worden opgehaald. Mendes Aguiar: ‘Het is uiteindelijk een klein percentage webwinkels geweest waarbij een deel van de pakketten niet is opgehaald en we begrijpen heel goed dat dit ontzettend vervelend was. We hebben dit gedaan omdat de toevoer zo groot werd dat wij deze maatregelen wel moesten nemen omdat anders het systeem zou vastlopen. We schetsen natuurlijk vooraf verschillende scenario’s. We kunnen een maximaal aantal pakketten aan, en als deze situatie zich voordoet dan moeten we de toevoer even stoppen om te voorkomen dat het fout gaat. Dus we hebben bij grotere webklanten het verzoek neergelegd om een rit bijvoorbeeld een paar dagen uit te stellen en de toevoer iets af te remmen. Als je als webwinkel één rit per dag hebt en we komen één of twee dagen niet, dan kan ik mij voorstellen dat er webwinkels zijn die zeggen: als PostNL twee of drie dagen niet komt dan heeft dat veel gevolgen. Maar uiteindelijk zijn we het ook bij die webwinkels komen ophalen na twee of drie dagen.’

    Piekvergoeding
    En dan is er nog de piekvergoeding, die dit jaar voor het eerst door PostNL werd ingevoerd. Webwinkels betalen in de piekperiode 25 eurocent per pakket extra vanwege de maatregelen die PostNL neemt om de feestdagendrukte aan te kunnen. Maar als vervolgens pakketten niet worden opgehaald, krabben veel webwinkeliers zich toch achter de oren. Mendes Aguiar: ‘Ik kan mij voorstellen dat dat inderdaad vreemd overkomt. Wat wij doen in deze periode is extra capaciteit neerzetten om de extra volumes aan te kunnen. Dat zijn investeringen in extra locaties, meer vrachtwagens, personeel en bezorgbusjes. Die kosten zijn best fors en maken we om de webwinkelier beter te bedienen. Je ziet nu dat er zelfs nog meer pakketten het netwerk inkomen dat wij hadden voorzien, dus achteraf gezien hadden we nog meer capaciteit moeten toevoegen. De toeslag die wij vragen is echt een capaciteitsuitbreiding toeslag.’

    150 miljoen investeren in capaciteit
    Het uitbreiden van de bezorgcapaciteit is ook een onderwerp dat bij PostNL hoog op de agenda staat voor het komende jaar. Zo wordt er in 2021 150 miljoen geïnvesteerd om te zorgen dat er nog meer pakketten kunnen worden bezorgd. Mendes Aguiar: ‘Het gaat om 30 tot 40 procent extra capaciteit bovenop de reguliere capaciteit. We zijn momenteel bezig met het ontwikkelen van een dc in België en Westzaan (nabij Amsterdam). Daarnaast komt er een groot geautomatiseerd dc speciaal voor kleine pakketjes. De capaciteit van die laatste locatie is gelijkwaardig aan vier tot vijf dc’s. Dus eigenlijk bouwen we drie dc’s met de capaciteit van zes of zeven centra. We moeten ook wel veel capaciteit toevoegen, want de shift naar online is nog lang niet klaar. Als je als consument dingen langer dan drie maanden doet, wordt het onderdeel van je reguliere gedrag. En wij zien het aankoopgedrag structureel veranderen. Steeds meer mensen komen in aanraking met e-commerce en blijven hangen. Daarnaast blijft een deel van de werkzame bevolking naar verwachting ook na de coronacrisis thuiswerken, en zijn dus meer thuis om pakketten te ontvangen. Dit zijn allemaal trends voor een continue shift naar meer online.’
51 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links