Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vluchtelingen ramp voor Europa,eerste muur word nu gebouwd.

36.060 Posts
Pagina: «« 1 ... 1782 1783 1784 1785 1786 ... 1803 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 11 november 2020 05:54
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 11 november 2020 05:31:

    ...
    Subsidie voor de rijken, belasting voor de armen.
    Niet allen financieel.
    De overlast van niet-geïntegreerden komt bij de gewone mensen in de grote steden terecht. Niet in Wassenaar, Velthoven, Bilthoven, Oosterbeek of Laren.

  2. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 11 november 2020 06:57
    Nog een interessant item gisteravond in Nieuwsuur:
    Bots die vanuit Indonesische servers fake-berichten verspreiden over West-Papua (het voormalige Nederlands Nw-Guinea, ook wel Irian Yaya genoemd).

    Volgens mij zijn die bots geleverd door Rusland, Putin doet niets liever dan landen destabiliseren. Maar dat interesseert me verder niet zo. Meer wat het zegt over de zwaar onder fundamentalistische Islamdruk staande Indonesische regering.
    Waarheid is daar een betrekkelijk begrip. Net als in het Russisch trouwens, de woorden voor waarheid en waarde zijn identiek.

    In de islamitische en Arabische cultuur zijn leugens niet zo verwerpelijk als bij ons. Er zijn vele Arabische sprookjes (te beginnen bij 1000 en 1 Nacht), verhalen en ook moppen die bewonderend vertellen over een listige leugen. Soms met een hoger doel, soms gewoon met leedvermaak.
    Ik sluit niet uit dat de ontwikkeling van de slimme Islamitische algebra vanaf ca 750 begon met leedvermaak over die stomme Grieken die maar bleven puzzelen over de meetkundige definitie van wortel twee.

    Jakarta heeft duidelijk geen moeite met gezwets over de Papua's. Ik schrijf bewust Papua's in het algemeen, want er zijn geen twee soorten Papua's. De grens tussen 'West-Papua' en PNG is een rechte door kolonialen getrokken N-Z lijn. Terwijl de verschillende Papuastammen veel meer gescheiden werden door de O-W lopende bergruggen.

    Sorry, ik weet ervan, mijn dochter heeft jaren in PNG gewoond. En mijn tandartsassistente is opgegroeid in Lay (google maar effe), niet dat het er toe doet, maar toen zij en ik ontdekten dat ... etc., was de hilariteit groot.

    Ter zake weer. Ik stel voor dat we de regering in Jakarta (evt. via hun ambassade hier) laten weten dat hun gedoe te kinderachtig is voor woorden. Indonesiërs zijn in principe zachtaardige mensen, maar ook gevoelig voor kritiek.
    Welnu, raak ze vol: "jullie bots zijn te stupide voor volwassen mensen".

    "En ga eens jullie civiel wetboek herschrijven. Nu is het nog steeds het vroegere Nederlandse. Neem eens iets aan van een oude koloniaal!"

  3. forum rang 6 haas 26 november 2020 08:02
    Nu komen ook de doden deze kant op:)
    terwijl hier hele discussie zijn om natuurgebieden om te bouwen tot begraafplaatsen
    ======================================================================
    Chinezen uit heel Europa willen begraven worden in Zwolle (en ze graven er diep voor in hun buidel)
    VIDEODe Chinese begraafplaats in Zwolle is enorm populair. Chinezen uit heel Europa willen op Kranenburg begraven worden. Daarom wordt het terrein groter en groter. ,,Het is de enige van Nederland die helemaal feng shui is’’.

    Paulien Plat 25 nov. 2020 Laatste update: 20:21 Bron: de Stentor
    4
    ,,Kijk”, zegt de Zwolse Cai Xia Tung (40). Ze wijst naar een verdord grasveld, waar twee mannen in oranje pakken paaltjes in de grond zetten. ,,Maandag zijn ze begonnen met de uitbreiding. Er komen 220 graven bij.”

    www.destentor.nl/zwolle/chinezen-uit-...
  4. forum rang 10 rationeel 27 november 2020 20:08
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 11 november 2020 05:54:

    [...]Niet allen financieel.
    De overlast van niet-geïntegreerden komt bij de gewone mensen in de grote steden terecht. Niet in Wassenaar, Velthoven, Bilthoven, Oosterbeek of Laren.

    Ik weet nit wat jij onder "rijk" verstaat, maar als dat het de groep is, waarvan ik vermoed wat jij daaronder verstaat, moet ik je uit de droom helpen. Dat is de groep die op dit moment overal voor opdraait:(
  5. forum rang 10 rationeel 5 december 2020 22:57
    Israël en Emiraten begraven de strijdbijl

    Het lijkt wel een schoolreisje, zo blij is Yoram Amir. Met glunderende ogen bladert hij tijdens de vlucht van Tel Aviv naar Dubai door foto’s van zijn vakantiebestemming. Hij wil het allemaal zien: ’s werelds hoogste gebouw, het palmeiland en de gigantische winkelcentra. „Ik kan het niet geloven, een droom komt uit”, aldus de aannemer uit Jeruzalem.

    Ralph Dekkers
    Dubai als het beloofde land, wie had dat ooit gedacht. De betrekkingen tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten zijn in een ongekende stroomversnelling geraakt sinds de twee landen afgelopen zomer een vredesakkoord sloten. De eerste rechtstreekse vluchten, nota bene via het Saoedische luchtruim, begonnen deze week.

    Het enthousiasme is met name aan Israëlische zijde groot. Altijd gehaat in het Midden-Oosten, nu meer en meer geaccepteerd. Er was al vrede met Jordanië en Egypte, maar daar voelden Israëli’s zich nooit echt op hun gemak. Nu zie je de keppeltjes en hoor je ze door het outlet-centrum schreeuwen. Voor het eerst worden zij in een Arabisch land met open armen ontvangen.

    „We waren ook geen vijanden, we spraken alleen nooit met elkaar”, zegt Norah al-Awadhi. De computerprogrammeur uit Dubai heeft zich op sociale media ontpopt als een warm pleitbezorger van de nieuwe banden. Het leidde al tot een fotosessie met een Israëlische blogger, gedrapeerd in de vlaggen van beide landen. „Die foto is geretweet door Ivanka Trump”, zegt ze trots.

    Gevoelig

    Lang niet iedereen is blij met haar openlijke liefde voor de Joodse staat. Ze wordt dikwijls uitgemaakt voor verrader. Hoe gevoelig de toenadering tot Israël nog steeds ligt, blijkt ook uit het feit dat een populaire Egyptische zanger, Mohammed Ramadan, in eigen land voor de rechter moet verschijnen omdat hij onlangs in Dubai met de Israëlische megaster Omer Adam op de foto ging. Een belediging van het Egyptische volk, aldus de aanklacht.

    Al-Awadhi: „Je hebt een dikke huid nodig om het als Arabische op te nemen voor Israël. Begrijp me goed, ik ben niet tegen de Palestijnse zaak. Maar wij Emirati’s zijn patriotten en ik sta volledig achter het beleid van onze leiders.” En die hebben zorgvuldig de politieke en economische belangen afgewogen, en kwamen tot de conclusie dat het loont om betrekkingen aan te gaan met Israël.

    Sinds dat besluit gaat het snel en ook op allerlei onverwachte terreinen. Zo wil een lid van de koninklijke familie een groot belang nemen in Beitar Jeruzalem - nota bene een voetbalclub met een notoir anti-Arabische aanhang - en wijn uit de bezette Golanhoogten ligt inmiddels in de Emiraten in de schappen. Deze week werd er zelfs voor het eerst een Joodse bruiloft gehouden.

    Verbazing

    Dorian Barak ziet alles met stijgende verbazing aan. De Israëlisch-Amerikaanse zakenman richtte in juni een speciale raad op om bedrijven uit Israël en de Emiraten, die al stiekem handel dreven, tot elkaar te brengen. Hij kon toen niet bevroeden dat er twee maanden later ’sjalom’ zou zijn.

    digitalekrant.telegraaf.nl/static/cci...
  6. forum rang 4 New dawn 6 december 2020 09:41
    Gezien de recente aanslagen in de EU, en vooral de maatregelen die daar op volgden zal meer aan de vrijheid van godsdienst een grens worden gesteld.

    De islam zal daar waarschijnlijk op reageren, gesteund door bepaalde landen zoals Turkije.

    Het resultaat van de wanhopige poging en valse hoop om olie en water te mengen.
  7. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 9 december 2020 08:32
    quote:

    New dawn schreef op 6 december 2020 09:24:

    www.groene.nl/artikel/gaat-het-nog-wa...

    Enkel hoop op....
    Citaat:

    "Moslims willen niet gediscrimineerd of beledigd worden, de politie wil niet afgebekt of bespuwd worden door Marokkaanse jongeren, op de werkvloer wil je niet geconfronteerd worden met té afwijkend gedrag of kleding, conservatieve moslims willen geen hand geven en niet alles eten wat hun wordt voorgezet. Iedereen, kortom, wil ‘gewoon’ zichzelf kunnen zijn en geen last hebben van anderen. Dat is volstrekt logisch en legitiem. Maar als we de omgang met anderen alleen nog verwoorden in wat we níet willen, komen we alleen maar verder in een negatieve spiraal van verbieden, afbekken en muren bouwen terecht."

    Ik noem het een streven naar segregatie en verzuiling onder de NL moslims.
    Iets dergelijks zie je ook bij die omroep 'Zwart' .
    Waarom noemt niemand het beestje bij de naam?

  8. forum rang 4 New dawn 9 december 2020 09:08
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 9 december 2020 08:32:

    [...]Citaat:

    "Moslims willen niet gediscrimineerd of beledigd worden, de politie wil niet afgebekt of bespuwd worden door Marokkaanse jongeren, op de werkvloer wil je niet geconfronteerd worden met té afwijkend gedrag of kleding, conservatieve moslims willen geen hand geven en niet alles eten wat hun wordt voorgezet. Iedereen, kortom, wil ‘gewoon’ zichzelf kunnen zijn en geen last hebben van anderen. Dat is volstrekt logisch en legitiem. Maar als we de omgang met anderen alleen nog verwoorden in wat we níet willen, komen we alleen maar verder in een negatieve spiraal van verbieden, afbekken en muren bouwen terecht."

    Ik noem het een streven naar segregatie en verzuiling onder de NL moslims.
    Iets dergelijks zie je ook bij die omroep 'Zwart' .

    Waarom noemt niemand het beestje bij de naam?

    Het is al lange tijd, in het algemeen, m.i. geen streven meer maar een levenswijze dan wel een doekbewust plan. Je kunt het van alles noemen: segregatie, zelfgekozen isolatie, een soort van zelfgekozen apartheid. Ook zijn er jaarlijks de factoren agressie en geweld.

    Op de lange duur zal hierdoor de scheiding zich verder toespitsen. Er zullen maatregelen komen vermoed ik waarbij extreme religie dmv van wetten klein
    gehouden zal worden. Garantie op succes is er natuurlijk niet.
  9. forum rang 4 New dawn 9 december 2020 09:50
    A.g.v. de immigratie hebben we een land wat geen homogene bevolking meer heeft. De gevolgen zijn m.i. : minder verdraagzaamheid, meer conflicten, meer politieke partijen, meer politieke verdeeldheid, gescheiden bevolkingsgroepen etc. Het Amerikaanse idee vd ¨melting pot¨ werkt niet. Het is een politiek ideaal wat geen rekening houdt met fundamentele verschillen.
  10. forum rang 8 Freemoneyforever 9 december 2020 10:10
    Ik ben een vluchtelingnakomeling, mijn grootvader verliet Duitsland voor de Eerste Wereldoorlog, om te voorkomen dat hij als kanonnenvlees zou worden ingezet.
    Iedereen verdient in mijn ogen een veilige plek op de wereld. Natuurlijk niet alleen door immigratie, maar het is een veel omvattend probleem, dat een goede aanpak vereist. Vooral vrede op alle plekken, waardoor immigratie voorkomen wordt.
    Maar mensen uitzetten, die vervolgens gevaar lopen door het regieme waar zij terechtkomen, dat vind ik een stap tever. Stuur mij dan maar in hun plaats.
  11. forum rang 4 New dawn 9 december 2020 10:33
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 9 december 2020 10:10:

    Ik ben een vluchtelingnakomeling, mijn grootvader verliet Duitsland voor de Eerste Wereldoorlog, om te voorkomen dat hij als kanonnenvlees zou worden ingezet.
    Iedereen verdient in mijn ogen een veilige plek op de wereld. Natuurlijk niet alleen door immigratie, maar het is een veel omvattend probleem, dat een goede aanpak vereist. Vooral vrede op alle plekken, waardoor immigratie voorkomen wordt.
    Maar mensen uitzetten, die vervolgens gevaar lopen door het regieme waar zij terechtkomen, dat vind ik een stap tever. Stuur mij dan maar in hun plaats.
    Vrede kan alleen worden afgedwongen d.m.v. geweld, oorlog. Dialoog gebeurde niet in WW-I, WW-II. In Syrië recentelijk ook niet. Vrede is als je er over nadenkt een status die alijd fragiel is. Het is gebaseerd op afschrikking tov anderen die je gaan aanvallen zodra je geen afschrikking meer vormt.
  12. forum rang 6 asti 9 december 2020 10:44
    quote:

    New dawn schreef op 9 december 2020 09:50:

    A.g.v. de immigratie hebben we een land wat geen homogene bevolking meer heeft. De gevolgen zijn m.i. : minder verdraagzaamheid, meer conflicten, meer politieke partijen, meer politieke verdeeldheid, gescheiden bevolkingsgroepen etc. Het Amerikaanse idee vd ¨melting pot¨ werkt niet. Het is een politiek ideaal wat geen rekening houdt met fundamentele verschillen.
    Alles trend duidelijk de goede kant op, zowel op nationaal niveau als mondiaal. Het zit allemaal tussen je oren.
  13. forum rang 6 asti 9 december 2020 10:46
    quote:

    New dawn schreef op 9 december 2020 10:33:

    [...]

    Vrede kan alleen worden afgedwongen d.m.v. geweld, oorlog. Dialoog gebeurde niet in WW-I, WW-II. In Syrië recentelijk ook niet. Vrede is als je er over nadenkt een status die alijd fragiel is. Het is gebaseerd op afschrikking tov anderen die je gaan aanvallen zodra je geen afschrikking meer vormt.
    Tegenstrijdige, warrige tekst. Gedachten/gevoelens die je met een psycholoog kunt bespreken.
  14. forum rang 8 Freemoneyforever 9 december 2020 10:52
    quote:

    New dawn schreef op 9 december 2020 10:33:

    [...]

    Vrede kan alleen worden afgedwongen d.m.v. geweld, oorlog. Dialoog gebeurde niet in WW-I, WW-II. In Syrië recentelijk ook niet. Vrede is als je er over nadenkt een status die alijd fragiel is. Het is gebaseerd op afschrikking tov anderen die je gaan aanvallen zodra je geen afschrikking meer vormt.
    Het is natuurlijk wel de vraag, wat wij (het rijke westen) kunnen doen, om dit te bevorderen. De oorlog in Syrië is aangejaagd door Rusland, die niet wil, dat Quatar een pijpleiding voor aardgas in het Midden Oosten richting Europa aanlegt.

    In die zin kunnen wij door groene energie onze fossiele energie-import beperken en daarmee een kleine bijdrage leveren.
  15. forum rang 6 asti 9 december 2020 10:54
    quote:

    New dawn schreef op 6 december 2020 09:41:

    Gezien de recente aanslagen in de EU, en vooral de maatregelen die daar op volgden zal meer aan de vrijheid van godsdienst een grens worden gesteld.

    De islam zal daar waarschijnlijk op reageren, gesteund door bepaalde landen zoals Turkije.

    Het resultaat van de wanhopige poging en valse hoop om olie en water te mengen.
    Ook dit valt in de categorie delirante profetieën.
  16. forum rang 4 New dawn 9 december 2020 11:05
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 9 december 2020 10:52:

    [...]

    Het is natuurlijk wel de vraag, wat wij (het rijke westen) kunnen doen, om dit te bevorderen. De oorlog in Syrië is aangejaagd door Rusland, die niet wil, dat Quatar een pijpleiding voor aardgas in het Midden Oosten richting Europa aanlegt.

    In die zin kunnen wij door groene energie onze fossiele energie-import beperken en daarmee een kleine bijdrage leveren.
    Als je de geschiedenisboeken leest, zijn dat lange lijsten van oorlogen. Ook in de antieke wereld was dat al zo. Vrede voor lange tijd is vaak uitzonderlijk. Het Romeinse Rijk wist lange tijd vrede min of meer dmv militaire afschrikking af te dwingen. (Pax Romanum) De mens is agressief, individueel en ook georganiseerd. En er zijn zoals je zelf aangeeft allerlei belangen. Rusland heeft ook een militaire haven in Syrië. (Controle Middelandse Zee)
36.060 Posts
Pagina: «« 1 ... 1782 1783 1784 1785 1786 ... 1803 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 0,00%
EUR/USD 1,0703 +0,00%
FTSE 100 8.044,81 0,00%
Germany40^ 18.161,70 +0,13%
Gold spot 2.328,42 +0,28%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links